De horoscoop van de Albert Hein: Jarige Job, 125 jaar

Horoscoop Albert Heijn: Misschien is het je ontgaan, maar Albert Heijn viert haar 125 jaar bestaan. Om dat te vieren, kun je allerlei ‘mini producten’ verzamelen waarmee je je eigen winkel kunt starten. Op de AH website kun je ook de geschiedenis van AH van een winkeltje van 12 vierkante meter  tot een concern van 850 winkels volgen. Ik citeer van de website:

1887 Hoe het begon
De 21-jarige Albert Heijn neemt op 27 mei de kleine kruidenierszaak in Oostzaan over van zijn vader. De winkel is ongeveer 12 vierkante meter groot. (Deze informatie vormt de basis voor deze 12.00 horoscoop van de Albert Heijn)

Horoscoop Albert Heijn: Wat meteen opvalt is dat Mercurius planeet van kruideniers, verkopers, dieven, handelaars, enz. heel sterk staat. Mercurius is niet alleen in zijn eigen teken, maar hij staat in cazimi, d.w.z. in het hart van de Zon. De Zon is door Mercurius beheerd. In de kern is het bedrijf slim, intelligent, sluw, snel denkend en handelend, en erg bedreven door het idee van zaken doen. Pluto – planeet van multinationals en grote onzichtbare ondernemingen – staat eveneens achter Mercurius in Tweeling.

Horoscoop Albert Heijn: Venus staat conjunct met Saturnus vernietigd in Kreeft, een teken dat met huiselijkheid en de familie kring te maken heeft. Dit idee van de AH familie (waar we allemaal lid van zijn) is een van de ‘selling points’ van het bedrijf. Echter de management -heeft iets kwetsbaars. Gerrit Jan Heijn vermoord op 9 sept 1987 – heeft ook Venus en Saturnus in dezelfde teken – in Steenbok. Gerrit Jan heeft Saturnus op 18 gr. 46 Steenbok, precies tegenover AH Saturnus in 19 gr. 43 Kreeft. Gerrit Jan heeft zijn betrokkenheid met het familie bedrijf met zijn leven moeten bekopen.

Horoscoop Albert Heijn: Door de driehoeken naar Zon/Mercurius is Uranus goed geplaatst om als bliksem toe te slaan. Dit is een bedrijf dat durft innoveren – en dat een koploper wil zijn. AH omarmt nieuwe technologieën en maakt ze eigen.

Horoscoop Albert Heijn: Wat de Maan betreft – in mijn opinie moet Albert Heijn de winkel in de ochtend overgenomen hebben. Dit is geen bedrijf om zomaar een arbeidsdag te missen. Ik ben er dus overtuigd dat de Maan in haar eigen teken Kreeft moet staan en in vierkant met Jupiter in Weegschaal. (Noteer tevens de recepties tussen Jupiter in Weegschaal en Venus in Kreeft- heel mooi!!) De imago van de AH als een van de duurdere supermarkten  – met een assortiment die op een groot portemonnee aaste- hield stand tot +/- 2006 – toen AH ook met Euro Shopper begon. Er is wel steeds een behoefte om meer, groter, ‘bigger, better, best’. AH wil zichzelf steeds overtreffen en kan hierdoor ook in problemen komen.

Horoscoop Albert Heijn: Er zijn geen opposities in de horoscoop. AH moet de koploper bijven om de koploper te zijn. De onzekerheid m.b.t. concurrenten drijft de motor.

Horoscoop Albert Heijn: Voorspellingen voor de AH? Ik ben benieuwd naar de tweede helft van 2012 (maar vooral de zomer maanden juni/juli) . Eind juni staat Jupiter conjunct met radix Pluto. Een grote overname? Een nieuwe plan voor expansie in het buitenland? Goede resultaten? Jupiter in het teken van Pluto/Mercurius/Zon brengt nieuwe kansen voor geluk en succes. Het bedrijf moet wel in het nieuws staan in deze periode.

Er wordt gezegd dat het toeval niet bestaat. Hoe je het ook went of keert – deze horoscoop past perfekt bij dit bedrijf! Ongeloofelijk goed zelfs.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, mundane astrologie en getagd, , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op De horoscoop van de Albert Hein: Jarige Job, 125 jaar

 1. Faye Cossar zegt:

  Nou gefeliciteerd Albert! Leuke horoscoop. Ik heb ook wat hierover geschreven een tijdje geleden – misschien interessant om het met een andere techniek te bekijken. http://www.juxtaposition.nl/references/ahold.html
  Ik heb gekeken na een middernacht horoscoop – wat ik meestal gebruiken bij bedrijven en dan is de Maan in Kreeft – past ook wel bij AH denk ik. Jammer dat wij geen echte tijd hebben.
  Maar leuke blog Liz!

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Dank je wel – ook voor deze link Faye – handig. Ga het zo meteen lezen. En ben absoluut met je eens. “Moon definitely in Cancer”…

 3. Gala zegt:

  Vroeger noemden we Albert Heijn een Detailhandel. Bij Detailhandel past maar een gezicht, een ascendant!
  Wat kan het anders dan Maagd zijn! Ook de leuze, de in heel Nederland bekende HEIJN-KREET;
  “Op de kleintjes passen” wat betekende op de kleine centjes letten, zit trouwens ook wel in Saturnus/Venus, dat zuinig zijn, korting, afslag op de prijzen (in de recmame).

  Het vele volk, de inmense bewegingen in de winkel, het komen en gaan, de buurtwinkel natuurlijk Tweelingen en ja hoor Pluot/ Mercurus en de Zon treffen we daar dan ook aan. Rijen volk aan de kassa.
  Daar werden de nieuwtjes ook uitgewisseld, het babbelen, de dagdagelijkse verse groente en vlees.
  Maagd staat ook voor voeding, de frisheid en zuiverheid van gepresenteerde artikelen. De winkels zagen
  er altijd uit om door een ringentje te halen.
  Uranus in twee de uiteindelijk beursgang? Saturnus tussen de twee gevoelsplaneten geeft de klant (volk)
  altijd het gevoel dat ze niet teveel betaald hebben, dat ze zuinig inkopen, aantrekkelijke afprijzingen (Saturnus/Venus) van voeding (Maan) kunnen hamsteren. Ook het bonnetjes/zegeltjes sparen voor kadootjes
  bleek een enorme binding te geven. Trouwe klanten, trouw aan het bedrijf zit daar ook in.
  Een droom die werkelijkheid werd door hard werken en liefde voor het vak (Neptunus/Mars/Stier).
  Ik heb er mijn zakgeld nog verdient want dat je dat thuis KREEG mij onbekend!

  • Belangrijk aspect is ook Zon (uitgaand) conjunct Pluto; Hij voelt zich onoverwinnelijk en zijn uitstraling is krachtig. Eigenlijk ben je met zo’n aspect niet klein te krijgen. Ze hebben tegenslagen gehad maar voor mij zijn ze nog steeds nummer één qua supermarkt!

 4. Gala zegt:

  By the way! Weet het niet zo zeker, Maan definitief in Kreeft! Wat dacht je dan van KONING KLANT!!!
  Zeker op 0 graden Leeuw een Sterkere KONING KLANT bestaat niet! De mensen worden bij Albert Heijn op een voetstuk geplaatst voor hen ligt de rode loper uit. Alle aandacht, al het Licht (zon) schijnt op hun behoeften (Maan). Dus …ik vind 0° LEEUW ook perfect passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *