De Venus weken: Venus, de Tweelingziel

Venus en de Tweelingziel
Het kan geen toeval zijn dat Venus haar heliocentrische Noordknoop in Tweeling heeft. Het sterrenbeeld geeft de tweeling broers (de geleerde) Castor  en (vechlustige) Pollux weer. De mythes opgebouwd rondom dit sterrenbeeld, hebben vaak met het thema onsterfelijkheid te maken. Misschien wordt hier het idee van de tweelingziel geboren, d.w.z. mensen die elkaars tegenpolen zijn (man/vrouw?), die niet zonder elkaar kunnen en die elkaar steeds weer door verschillende levens heen opzoeken. Ik merk dat vooral op het gebied van de liefde, het idee van voorbestemdheid leeft.

Voor de luchtteken Tweeling is vriendschap belangrijk (voor alle luchttekens trouwens). Als na jaren samen de passie verkoelt – is de band die twee personen met elkaar opgebouwd hebben een belangrijke faktor in het instand houden van de relatie.  Venus is weliswaar erg gepassioneerd – maar als we dat heliocentrisch bekijken, vanuit de Zon, de faktor die alles met elkaar bindt en de kern van onze zonnestelsel vormt – is de centrale thema van de liefde, vriendschap en zielsverwantschap. Op zielsniveau wat we op aarde moeten leren is vriendelijk voor elkaar zijn. We zijn elkaars broers en zussen!

Onze workshop
Op 29 april geef ik met twee collega\’s, psychologe Zelda Hall, en astrologe Faye Cossar, een Venus workshop. Het belooft een zeer interessante en leerzame workshop te worden. Alle informatie hierover staat op astrologieblog.
http://astrologieblog.nl/2012/03/29/venus-workshop-macht-en-onmacht-in-de-liefde-een-unieke-kijk-op-het-fenomeen-relatie/

Tevens geef ik jullie graag deze link over de Venus overgang door, met dank hiervoor aan Selma Schepel.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in De Venus Weken en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *