Gratis Week Horoscoop: Zelf inzicht beste wapen

Gratis Week horoscoop: Wat de politiek betreft, is het nieuwe begin waar de planeten vorige week om schreeuwde een feit. De conjunctie van Mercurius en Uranus- in 6 graden Ram – stond paal tegenover Mercurius in de horoscoop van Geert Wilders toen hij  plotseling (?) besloot van de onderhandel tafel in het Catshuis weg te lopen. Dit is een mooi voorbeeld van de grilligheid waar ik in mijn vorige keek op de week over schreef. Echter de val van het kabinet werd overschaduwd door het nieuws van een botsing tussen twee passagiers treinen in Amsterdam. Mercurius heeft met reizigers te maken, en Uranus met plotselinge, onverwachte gebeurtenissen. Het lijkt erop dat een moment van onoplettenheid – een gemiste rood (Mars) signaal (Mercurius), de oorzaak van de botsing geweest is.

Gratis week horoscoop: Astrologisch gezien gebeurt er ineens veel in een relatief korte periode : Mars direkt, Mercurius terug in Ram, Nieuwe Maan in Stier…(vorige week) en ineens plotsklap beginnen de ballen te rollen.

Gratis Week horoscoop: Deze komende week zitten we nog steeds in de achtbaan. De samenwerking tussen Mercurius in Ram en Mars in Maagd vormt de motor voor veranderingen waarvan de gevolgen nog niet te overzien zijn. Wat is duidelijk is dat er beweging in gang wordt gezet. Beide planeten zijn momenteel rusteloos en werken op elkaar in. Maagd wil zuivering, orde op zaken, efficiëntie – Ram zorgt dat de weg vrij wordt gemaakt en schroomt nergens voor terug om de zijns inziens beste oplossing te forceren. Nu dat Mercurius, Uranus gepasseerd heeft, is de energie misschien iets beter te hanteren – maar alsog de neiging om dingen te zeggen, of aktie te ondernemen – zonder eerst goed over na te denken blijft spelen.

Gratis Week Horoscoop: Power, macht, kracht, maar ook het tegen blokkades in jezelf oplopen, kunnen belangrijke thema’s worden deze komende week. Deze trends zijn terug te vinden in de grote driehoek bestaand uit de Zon in Stier, Mars in Maagd en Pluto in Steenbok. Welke rol speelt gezag in je leven? Hoe ga je met machteloosheid om? Hoe zorg je voor je eigen behoeften in een omgeving waar anderen heel sterk zijn? Door meer inzicht in je eigen -verborgen -agenda te krijgen, sta je veel sterker in je schoenen. Wat is jouw motivatie? Wat is je doel ? Mars en Pluto – hebben allebei een Schorpioen ondertoon. Denk eraan, zelf inzicht vormt nu je beste wapen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

15 Reacties op Gratis Week Horoscoop: Zelf inzicht beste wapen

 1. Joke zegt:

  Wat ben ik blij dat het kabinet gevallen is. Intussen verdient Zalm nog steeds 750.000 euro per jaar. Schandalig. Ja, het moet er toch uit bij me.
  Kreeg dit weekend een aantal geweldige inzichten in pijnlijke situaties in mijn leven. Oude pijn. Dus ik ben weer blij Liz, dat je dat thema aanhaalt. Wat kan je de dingen toch scherp duiden.
  Joke

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Hallo Joke (en Paul), De vlaggen hangen buiten. Ik ben ook blij dat er een einde aan dit avontuur gekomen is. 🙂

 3. Faye Cossar zegt:

  Ja fascinerend toch hoe het werkt. Horoscoop van NL heeft een sextiel op 6 graden tussen Jupiter en Uranus ( Jupiter in Weegschaal! Uranus in Boogschutter) dus opp Jupiter van Merc Uranus is mooi voor een politieke val toch?

 4. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Faye, Dank voor de feedback.

  De transiterende Merc. Uranus conjunctie in Ram staat inderdaad driehoek op radix Uranus – vernieuwing, change – en in oppositie met radix Jupiter (heerser van de Zon in 10). Veel makkelijker in zo’n situatie om de handdoek in de ring te gooien – en voor een breuk te gaan. De onderhandelingen hebben kennelijk de verschillen heel duidelijk ( oppositie aspect) gemaakt.

 5. willeke karsijns zegt:

  hallo elizabeth, lees altijd je artikelen. is je ook opgevallen dat zijn mars in weegschaal in vernietiging staat (dus niet goed kan werken) en deze ontvangt nu bezoek van saturnus (R), verder viel me nog op transit Lilith/Jupiter opp. Neptunus/Lilith in zijn horoscoop en hij gaat zijn Chiron-return krijgen de komende jaren. Maar wat me meer interesseert is wat er zal gebeuren als Uranus bij zijn Jupiter komt in 2016 of zo. Astrololgie is fascinerend!!
  groeten
  willeke karsijns

 6. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Willeke, Dank voor je feedback op Wilder’s horoscoop. Klopt inderdaad dat hij nu de transit van Saturnus over zijn radix Mars heeft. Dit geeft zowieso aan dat zijn gedrag flink geanalyseerd wordt. Of hij zelf beter van zijn aktie wordt is zeer de vraag. MvgE

 7. Rick zegt:

  Hi Liz,

  Na een consult van je enige tijd geleden lees ik met veel interesse je blog’s en het commentaar daarbij. Dit onderwerp lezende zijn er enkele dingen die ik graag aan je kwijt wil. Als we eens even out of the box denken: Was het kabinet Rutte eigenlijk zo slecht voor ons? Heeft Rutte niet vriend en vijand verrast door met de PVV een minderheidskabinet te vormen en daarmee misschien wel veel erger voorkomen? Stel dat Rutte niet de moed had gehad om dit kabinet te vormen, dan was er misschien een PVDA kabinet geweest. Wat zou er dan gebeurd zijn met een Job Cohen die absoluut niet tegen Wilders in de oppositie opgewassen zou zijn geweest? Dan was de partij van Wilders nu veel groter geweest en hadden we een veel slechter vooruitzicht ….Nu heeft Wilders de stekker eruit getrokken en een brevet van onvermogen afgegeven en zal zijn partij ongetwijfeld keihard afgestraft worden door de kiezers….Dank u wel meneer Rutte voor de ellende die ons nu bespaard blijft….Nog een andere “Out of the box” gedachte; In een commentaar wordt er schande gesproken over het salaris van Zalm; In hoeverre is dit terecht? Ik vind het ook een asbosluut hoog bedrag, maar de ABN is een bedrijf waar 10.000-den mensen werken en misschien wel miljoenen mensen een hypotheek en/of spaargeld hebben uitstaan. We weten toch allemaal nog wat het omvallen van een kleine bank als de DSB voor enorme financiële en persoonlijke gevolgen had. Ik moet zeggen dat ik er bewondering voor heb dat Zalm de job heeft aangenomen en de verantwoordelijkheid oppakt. Zalm geniet nationaal en internationaal aanzien betreft zijn kennis en had makkelijk hetzelfde kunnen verdienen met af en toe een lezing geven en zijn memoires schrijven. In plaats daarvan neemt hij het risisco om volledig afgebrand te kunnen worden. En was Zalm niet die minister van financiën die al jaren geleden riep dat we moesten oppassen en die het wordt “bezuinigen” heeft uitgevonden en zijn tijd ver vooruit was? Is in dit licht gezien zijn salaris dan zoveel? En dan die voetballer van 21 met een miljoenen salaris???? Alles is relatief….

  Groet

  Rick

 8. Gala zegt:

  Rick, Out of the box denken geeft geen uitkomst. Dat zul je nooit weten! Relativeren een mooi gegeven, maar alles tot NUL relativeren brengt je nergens.
  Vroeger DIENDEN je capaciteiten ergens voor, ten dienst stellen aan de maatschappij, je diestbaar opstellen,
  woorden uit vervlogen tijden. Dankbaar zijn voor een hoge positie …dan ben je wereldvreemd. Huidig motto is; verdienen, verdienen en nog eens verdienen. Er is een grens aan wat 1 persoon waard is! Je werkt niet alleen je hebt een heel netwerk van mensen rondom, zeker ZALM. Vind de Balkenende norm zo zot nog niet!
  Voor de gein moet je eens berekenen wat een kleine en grote boodschap van dit Heerschap kost! Laat staan
  buikloop… onbetaalbaar.
  De Giga salarissen van jonge voetballers en de clubs met Mamoet-schulden hebben die wereld ook gekleurd!
  De druk is ernorm, de vreugde vaak ver weg! Wat is een mens waard!?
  Die Mega stervoetballertjes misten gisteren en eergisteren allemaal de simpelste strafschop!
  Alles is inderdaad relatief, we moeten alles relateren aan, in verhouding brengen of beschouwen tot.
  Op veel vlakken is het er ver over! Vandaar de al jarenlange CRISIS!
  Kans op verandering, kans op verbetering maar het zal niet zonder slag of stoot gaan!

 9. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Rick, De aktie destijds van Rutte en Wilders was heel verassend. Daar heb je gelijk in. Tijdens de formatie fase werd het duidelijk dat Job Cohen de ‘old style’ politics vertegnwoordigde. Hij werd gauw uitgespeeld. Rutte/Wilders daarentegen behoren allebei tot de Uranus/Pluto conjunctie in Maagd generatie. Dit is revolutionaire/ zelfs schokkende energie. En onder ‘hun bewind’ is de ‘schok’ gehalte af en toe wel groot geweest. Ik denk o.a. aan de kliklijn voor Oost Europeanen. Verschrikkelijk. Maar goed… daar waren ze ineens aan het regeren. Dit zou nooit nie nimmer een makkelijk huwelijk worden – en m.i. is het voor beide partijen beter om het huwelijk te ontbinden. Toch zie ik ‘het experiment’ als een verspilling van tijd, geld, energie. Rutte – met Koning maker Wilders – hebben eventjes de baas kunnen spelen.
  Wat het geld/salaris issue betreft, is het inderdaad de norm geworden om de ‘top dog’ een dikke beloning te geven. Echter tijdens perioden van crisis – wordt men terecht kritischer. Dingen komen eerder onder de vergrootglas te staan. Aan de andere kant van het salaris spectrum, is het opvallend hoe hard de schoonmakers hebben moeten vechten voor iets meer waardering voor hun werk. Ik denk zelf, waar we voor moeten waken is dat de tweedeling in de maatschappijk niet te gek groot wordt – want dat brengt sociaal onrust met zich mee. Ik vind het schokkend hoeveel mensen in Nederland onder de armoede grens leven en aangewezen worden op hulp van de voedselbanken. Om maar wat te noemen…. MvgE

 10. Rick zegt:

  Beste Liz en Gala. Dank voor jullie reacties.Het is een boeiende tijd naar mijn idee. Zo’n discussie over iemands salaris was toch jaren geleden niet mogelijk. We leven nu toch in een veel transparantere tijd.En tja Gala; misschien doet Zalm op het kleinste kamertje wel de meest briljante ideeën op…..Als ik in mijn eigen tak van sport ( Watersport ) kijk zie ik wel een aantal opvallende dingen: De bedrijven die jaren geleden voor de snelle handel en het snelle geld gingen moeten nu hun deuren sluiten en zijn uitgespeeld. De bedrijven met “liefde voor het vak” overleven en zien hun klantenbestand zelfs groeien. Mensen kijken weer door facades heen en weten vakmanschap en duurzaamheid weer meer te waarderen. Het is ploeteren en knokken om te overleven, en ik denk voor ( bijna ) iedereen, maar mij geeft het hoop voor de toekomst. Tot slot: Ook ik ben blij dat Wilders uit het Catshuis is vertrokken, maar ben bang dat we niet ontkomen aan vervelende maatregelen. En wat de tweedeling betreft in de maatschappij; mij verontrust dat zeker en heb besloten er actief wat aan te doen. Naast mijn gewone werk ben ik een paar uur per week vrijwilliger. Voor mij werkt het tweeledig; hulp aan iemand anders geven doet de ander goed en je beseffen hoe rijk je bent en hoe druk we ons soms maken over onzinnige materiële zaken. Er is vast wel een instelling in de buurt die wat hulp kan gebruiken, misschien een idee?

 11. Elizabeth Hathway zegt:

  Beste Rick, Discussie vind ik geweldig natuurlijk – maar politiek is een gevoelige zaak. Mijn moeder zei altijd – praat niet over religie en politics!!! Wijze woorden misschien?? 🙂 MvgE

 12. Pascale zegt:

  Hai Rick,
  misschien vind je dit ook leuk te weten;
  Today is INTERNATIONAL PAY IT FORWARD DAY 2012
  payitforwardday.com
  Giving is the most beautiful way of receiving!
  Groetjes,
  Pascale

 13. willeke zegt:

  Hi Liz,
  nog even over Wilders, Saturnus betekent inderdaad ook AOW en de ouderen, maar is je ook opgevallen hoe Mercurius terugliep in Vissen en even een onderonsje had met Uranus onderweg? Daar heeft hij informatie opgepikt en op het moment dat hij terugkomt in Ram en tegenover Mars staat, jut hij Mars op en die schiet natuurlijk meteen. Ik denk, dat de druppel de Ontwikkelingssamenwerking (Vissen) is geweest, ben je het met mij eens? Bovendien Rutte = Waterman (Uranus), Wilders = Maagd (waar Mars nu staat).
  groeten
  Willeke

 14. willeke zegt:

  Hi Liz,
  wil nog graag even wat aanvullen op mijn vorige bericht. Heb de horoscoop van Jan Kees de Jager eens bekeken. Wat mooi dat hij in het begin van Ram Chiron, de Maansknoop en Venus heeft staan. Wat een reddende engel voor Nederland! De Maansknoop zelfs op 2 graden 28 in de Ram, waar Mercurius stond op 20/4/2012.. Wat is astrologie mooi, he ?
  groeten
  willeke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *