Astrologie: Uranus vierkant Pluto, een ruk naar links

Het is wat de politiek betreft extreem druk geweest de laatste dagen. Met uitzondering van de beëdiging van President Poetin, is er duidelijk sprake van een ruk naar links. In de lokale verkiezingen in de VK heeft de coalitie van David Cameron en Nick Clegg een enorme nederlaag geleden. In Frankrijk verloor President Sarkozy van Francois Hollande, en in noodlijdend Griekenland heeft de Nieuwe Democratie van Antonis Samaras de verkiezingen gewonnen. Deze maatschappelijke verandering heeft ook meteen impact op de financieële markten, vanochtend opende de AEX flink lager. Ik heb net de horoscoop getrokken voor deze week: Amsterdam, 7 mei, 2012, 10.00 (klik op beeld om de horoscoop beter te kunnen zien)

Wat mij opvalt in deze horoscoop is de grote kruis in de beweegelijke tekens: Maan in Boogschutter, conjunct NN in Boogschutter, vierkant Mars in Maagd, vierkant Neptunus in Vissen, oppositie de ZN in Tweeling. Er is hier een heel brok beweegelijke – d.w.z. onstabiele energie. Natuurlijk staan de Zon en Jupiter in Stier – wat op zich op stabiliteit duidt – echter beide planeten zijn door Venus in beweegelijke Tweeling beheerd. De grote onzekerheid heeft alles te maken met het feit dat men niet weet hoe de nieuwe socialisten de boel gaan aanpakken. Interessant – denk ik – is dat de Maan gisteren in Schorpioen stond – beheerd door Mars. Zoals ik vorige week schreef – de samenwerking tussen Mars in Maagd en Mercurius in Ram (de wederzijdse receptie) is heel voelbaar in het collectief. Men schrijft over een ‘ protest vote’ wat een heel erg Mars/Ram/Mercurius toon heeft.

De meest dramatische in deze horoscoop – is denk ik – de vierkant tussen Uranus en Pluto, twee zwaargewichten die zich nu opmaken voor hun eerste confrontatie (per vierkant) sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Is het jullie niet opgevallen hoe vaak een vergelijking met de ‘Grote Depressie’ uit die jaren getrokken wordt? Een van de belangrijke lessen die wij uit de “Grote Depressie” geleerd hebben is dat de economie in zijn geheel en de sociale verhoudingen in het bijzonder, van austeriteit, armoede, en werkloosheid niet beter worden. In tegenstelling tot de jaren 30 – is de huidige aspect wel formatief voor het hele cyclus dat nog voor ons ligt. We zitten aan het begin van een Ur/Pl cyclus niet aan het einde wat in de jaren 30 het geval was. Dit betekent dat de tijd NU rijp isvoor een politieke ‘re-think’.

Er moet andere mogelijkheden zijn.  Duidelijk is dat we pas aan het begin van deze Uranus/Pluto rit staan. We hebben alle tijd!!

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologie: Uranus vierkant Pluto, een ruk naar links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *