Weekhoroscoop: Aardse energie en ijverigheid…

Weekhoroscoop: Deze week staan niet minder dan vijf planeten -Zon, Mercurius, Mars, Jupiter, Pluto-  in de aarde tekens. Op vrijdag als de Maan in Stier komt te staan, zijn het er zes! Met zo’n nadruk op dat ene element, is het zaak om doel bewust de aandacht op gebieden te leggen die bij dat element horen. Ik doel o.a. op praktische, concrete aktiviteiten: geld zaken; vastgoed; tuineren; schilder werkzaamheden; enz. Je zult versteld staan over hoeveel je binnen één week voor elkaar kunt krijgen. Aardse energie is  ‘hands-on’, en ijverig.

Weekhoroscoop: Een simpel een praktische manier om goed gebruik van de energie te maken is door de tijd letterlijk vorm te geven, m.a.w. een lijst maken. Als iets op papier staat – wordt het meteen een stuk concreter. Je kunt jezelf ook wat nuttige, praktische vragen stellen: Wat heb je te lang uitgesteld? Wat schuif je steeds voor je uit? Wat zal het een goed gevoel geven als juist  aan dit soort zaken iets gedaan wordt. Wat wil je /ga je doen ?

Weekhoroscoop: We zitten nu in de Stier periode van het jaar, wat betekent dat het nodig is om geduld op te brengen. Geduld voor mensen, voor leren, voor projecten enz. enz. Dit zal sommige mensen beter lukken dan anderen. Echter te veel ‘pushen’ zal niet tot de gewenste uitkomst leiden. Mercurius heeft met begrip te maken, en Mercurius in Stier reageert vaak traag, hij heeft tijd nodig.

Weekhoroscoop: Nog even over Mercurius. Vandaag staat Mercurius in driehoek met  Pluto – en de grote driehoek tussen Mercurius, Mars, Pluto is nog altijd voelbaar. Dit is een uitstekende energie voor mensen die bijvoorbeeld onderzoek doen. Ook hier geldt dat inzicht komt door tijd aan het proces te besteden. Je moet bereid zijn om er echt voor te gaan zitten. Je moet het willen begrijpen. Echter wat men onder deze energie leert, wordt helemaal eigen gemaakt. Er kan een diepe verbintenis met het stof gemaakt worden. En dit op allerlei gebieden.

Weekhoroscoop: Alles bij elkaar opgeteld, een week waarin ijverigheid tot welzijn (en welvaart) leidt.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Weekhoroscoop: Aardse energie en ijverigheid…

 1. Joke zegt:

  Wonderlijk toch weer. Vannacht een knoop doorgehakt over iets wat ik maar bleef uitstellen en praktisch uitgevoerd.
  Ineens was ik het zat. Goed gevoel hierover.
  Wat geduld betreft over bepaalde projekten, klopt ook.
  Klinkt tegenstrijdig, aan de ene kant knopen doorhakken en aan de andere kant geduld opbrengen.
  Maar datgene waar ik een knoop over heb doorgehakt, was ineens klaar en de andere
  projekten, vragen kennelijk nog wat meer tijd en inzicht.
  Joke

 2. Sonja Veldheer zegt:

  Wat is het toch fijn jouw blogs te lezen Elizabeth! Dank daarvoor!
  Ik hoop de draad met astrologie weer op te pakken na de zomer!

  Groetjes,

  Sonja

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Joke, Sonja, Bedankt voor de positieve feedback – altijd welkom 🙂

 4. Lenie zegt:

  Vandaag (vrijdag) besloten om een nieuwe computer te kopen. Kost geld, ik weet het, maar het is de investering waard. Alles is traag aan dit oudje (9 jaar), hij wil niet meer. Het is tijd om afscheid te nemen.
  De hele week besteed aan het schrijven van mijn kinderboeken en ik kon ook doorgaan. Heerlijk die Stierelementen. Ik ben niet ongeduldig, ik kan makkelijk deleten en opnieuw beginnen. Dit wil ik nog wel even vasthouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *