Weekhoroscoop: Eclipsseizoen begint

Weekhoroscoop: De eclipsseizoen begon vandaag met een zonsverduistering dat zichtbaar was van Oost Azië, naar  de Westkust van Amerika. De BBC heeft prachtige foto’s op haar website die zeker de moeite van het kijken waard zijn. Deze zonsverduistering wordt gevolgd door een maansverduistering, op 4 juni, twee dagen voor de Venus overgang die op 6 juni plaatsvindt. Het sterrenbeeld Tweeling staat momenteel midden op het podium.

Weekhoroscoop: Een heel belangrijke faktor als je naar een eclips horoscoop kijkt, is de heerser van de eclips, in dit geval Mercurius. Momenteel staat Mercurius in Stier – in wederzijdse receptie met Venus dat in Tweeling staat. Zodoende krijgen deze beide planeten de kans om op elkaar in te werken, elkaar te beinvloeden, en elkaar op positieve maar ook op negatieve wijze te beinvloeden. In het kort – de twee planeten vormen momenteel een sterke team. Centrale thema’s van de samenwerking zijn communicatie, coöperatie en het uitwisselen (en ook het vorm geven aan) creatieve ideeën.

Weekhoroscoop: Gisteren in een engelstalig artikel over de eclips en Griekenland, heb ik de negatieve uitwerking van Mercurius en Venus in verband gebracht met de (dreigende) bankrun in Griekenland. Afgelopen maandag hebben de Grieken niet minder dan 700 miljoen euro opgenomen!! Venus is onze schat, letterlijk ons geld, Mercurius is de markt en de handel zelf. Het veilig stellen van onze schat, vertaalt naar handel, betekent, opname dus!! De angst is dan ook voor contaminatie via het lucht – m.a.w. de communicatie: als ik mijn geld opneem, is er een grotere kans dat jij dat ook doet. Tweeling is beweegelijk, instabiel. Lucht is ontastbaar, onzichtbaar, maar overal aanwezig. Zeker omdat we nu in de eclipsseizoen zit –  blijft het gevaar in Zuid Europa allerminst geweken.

Weekhoroscoop: Daarnaast worden eclipsen ook in verband met natuurrampen (denk hier aan de aardbeving in Italië gisteren) en met het overlijden van belangrijke figuren gebracht. In dit opzicht, wil ik twee artiesten noemen, Donna Summer, en vandaag Robin Gibb van de Bee Gees. Beide artiesten waren populair in de tijd van de disco muziek in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Hoe luchtig die muziek ook geweest is – mogen we niet vergeten wat een belangrijke rol het gespeeld heeft in het bestrijden van racisme en sexisme. De muziek trok mensen aan, en op de dansvloer was iedereen gelijk. Het ging om de muziek en de dans.

Weekhoroscoop: Deze eclipsseizoen wordt speciaal gemaakt door de zeldzame Venus overgang op 6 juni – twee dagen na de lunar eclips. Je zou vandaag (en de komende twee weken) af en toe stil kunnen staan bij twee belangrijke vragen: Wat is het dat mijn hart begeert? Waar ligt mijn schat (zowel letterlijk als figuurlijk)? Probeer bij je eigen essentie te komen. Waar ligt jouw passie precies? Wat is belangrijk voor je – en wat niet?  De tweede vraag is: Nu dat ik deze kennis heb, welke concrete stappen kan ik nemen om dit veilig te stellen, te beschermen of te realiseren. Hoe krijg ik mijn idee van de grond? Welke kennis heb ik, en wat ontbreekt? Wat moet ik doen?

Weekhoroscoop: Op donderdag als Mercurius naar Tweeling verhuist, maakt hij meteen contact met de eclips graad. Dit is een moment van grote potentie – als het om een idee of een plan gaat. Echter het is zaak om je niet in utopische gedachten te verliezen, of een plan te bedenken die zo weinig goed doordacht is, dat de kans van slagen gering is. Daarom zijn de eerste paar dagen van deze week zo nuttig. Mercurius in Stier heeft wel een grote realiteitsbesef. Neptunus staat in vierkant op de eclips graad: de waarheid lijkt een dunne draad te zijn, de leugen als machtmiddel, enz. Maar ook het opgaan in iets dat groter is dan jezelf… Neptunus inspireert maar kan je ook om de tuin leiden.

Weekhoroscoop: Op zondag, maakt Mercurius de conjunctie met de Zon. Het is dus zaak om zowel dicht bij je eigen waarheid te blijven, als open te staan voor de ideeën van anderen. Dit klinkt dualistisch, maar is wel in de ‘spirit’ van het sterrenbeeld Tweeling.

Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

 • Relatievragen
 • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
 • persoonlijk advies
 • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
 • specifieke levensvragen, enz.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Weekhoroscoop: Eclipsseizoen begint

 1. Lenie zegt:

  Precies waar ik in zit, Liz. Ik weet waar mijn passie ligt, mijn schat ligt op het begeleiden van mensen en mijn kennis gebruiken en doorgeven. Het zit meer in, hoe moet ik mijn ideeën van de grond krijgen?
  De boekjes voor kinderen schrijven begint al aardig vorm te krijgen. Ik ga resoluut door en dingen komen zomaar op mijn pad.
  Een ander plan, samen met een collega, brengt onrust. Het is GROOT, maar is ook heel gaaf. Kan ik dat wel aan???? Fijn als Mercurius in Tweeling gaat staan, dan zal het helder worden en wat luchthartiger.
  Werken als relatietherapeut is me op het lijf geschreven, ook daar hoef ik alleen maar alles er laten zijn en het laten gebeuren. Het goede is dat ik geniet van de reis, we zullen zien waar die naar toe gaat.
  Lenie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *