Weekhoroscoop: Maansverduistering en Venus overgang

Weekhoroscoop: Vanmiddag (4 juni) is er om 13.13  een maansverduistering in 14 graden 14 Tweeling. Deze week, wordt het licht van moedertje maan eventjes gedoofd. Wat vol had moeten zijn, wordt geleegd! De Zon boekt een kleine overwinning op zijn gezellin de Maan: het gevoel wordt door het verstand beheerst! De ratio zegeviert!! (Al is het maar voor eventjes!)
Maar gezien het feit dat deze maansverduistering vlak voor de Venus overgang op woensdag in 15 graden 44 Tweeling plaatsvindt, zou je het ook als een voorbereiding hierop kunnen zien.. Het vooraf aan het hoofdgerecht. De brandende vraag natuurlijk is: wat betekent dit allemaal ?

Weekhoroscoop: De Maan en Venus worden meestal als louter vrouwelijke planeten gezien. Echter in een verre verre verleden was de Maan ooit een mannelijke planeet! Venus heeft nog altijd een openlijk dualistisch karakter. Zij heerst over het vrouwelijke aarde teken Stier, EN de mannelijke lucht teken Weegschaal. Venus kent meerdere gezichten  !  In haar donkere, passionele, verleidelijke gedaante, is Venus heel krachtig! Zo ook de jonge zelfbewuste vrouw die hoofden op hol brengt met haar prachtige verschijning en die precies weet wat zij wil!  Zo ook de (oude) wijze vrouw, die het leven ten volle geleefd heeft, en die de waan van de wereld doorziet. Mooie voorbeelden van de soort Venus vrouwelijkheid die we niet vaak genoeg tegenkomen in de media. Het beeld van de vrouw is vaak zo’n kale steriotype !

Weekhoroscoop: Mannelijk? Vrouwelijk? Wat wel belangrijk is, is waar Venus voor staat: kosmische order, harmonie, liefde, balans, vrede, schoonheid, vriendschap, samenwerking, affectie, rust, voldaanheid, kunst, muziek, vrouwelijkheid (zowel in mannen als in vrouwen) al die dingen eigenlijk die het  leven draagelijk en leuk maken. Co-operatie is belangrijk! Samen zijn we sterk!

Weekhoroscoop: De Zon daarentegen wordt louter als mannelijke principe gezien. Hij staat voor de eeuwigheid, de allesomvattende eenheid aller dingen. De Zon is de verbindende faktor die de planeten bij elkaar houdt in de creatieve dans. Zonder onze ster, de Zon, zouden er geen licht, geen warmte, en dien gevolg geen leven zijn. De Zon heeft macht, power, kracht. De Zon is de baas, de Koning, de dictatuur, de oligarch, het stralende middelpunt van de belangstelling. ‘Er is geen andere zoals ik’  De Zon is DE bron, maar ook onze persoonlijke bron. Onze levenskracht en energie is solar! Daar waar de Zon in onze geboorte horoscoop staat is waar wij willen stralen!

Weekhoroscoop: De afgelopen maanden heb ik veel over de Venus overgang gedacht. Soms denk ik: dit is een louter mundane verschijning. De hele cyclus is te lang – meer als 240 jaar in totaal – om er een zuiver persoonlijke betekenis aan toe te schrijven. Toch is het zo dat wij in deze begin jaren van de 21 eeuw de Venus overgang twee keer mee maken. De eerst volgende keer dat aardebewoners dit zullen aanschouwen is 2117!!

Weekhoroscoop: Iets zien – werkt verhelderend. Alles wordt tastbaar en daardoor ook begrijpelijker. De symetrie tussen de korte cyclus van de Zon en Maan, wordt ook weerspiegeld in zo’n lange cyclus als die tussen de Zon en Venus. Wat is dat fraai en in balans. Hoe groot maar ook hoe volmaakt alles in elkaar zit. Het is een moment van wonder, en misschien ook van puur symbolisch betekenis. Vanuit een religieuze invalshoek bekeken, kan de reis van Venus over het gezicht van de Zon als een soort talisman dienen om ons te verbinden met – en bewust maken van – de dualiteit van het leven: vol, leeg; leven, dood; wakker, slapend; jong, oud; man, vrouw. De kunst is om de harmonie en schoonheid in het dualisme te zien en te accepteren. Met dit in gedachten… wens ik jullie allemaal een hele fijne week.. Elizabeth

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in De Venus Weken, Keek op de Week en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Weekhoroscoop: Maansverduistering en Venus overgang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *