Weekhoroscoop: Hallelujah, Jupiter in Tweeling

Weekhoroscoop:Jupiter is in aantocht… ‘ Ik hoor alle Tweelingen ‘Hallelujah” roepen. Over enkele uren verlaat Jupiter het aarde teken Stier voor het lucht teken Tweeling. Het is opvallend hoe wij de gulle gever Jupiter in ons sterrenbeeld verwelkomen, terwijl alleen de ‘melancholieken’ of de masochisten staan te juichen als Saturnus aankomt!

Weekhoroscoop: Tweeling is een rusteloos, zoekend, speels teken, dat graag ideeën met elkaar vergelijkt en bindt. Tweeling zoekt connecties. Door Mercurius beheerd, is voor Tweeling de kwaliteit van het argument belangrijk. Het besef dat alles twee (of meerdere) kanten heeft, leidt tot een nogal dualistische (maar ook open) instelling, waarin goed en kwaad als betrekkelijk abstrakte begrippen gezien worden.  Tweeling praat liever over waarheden dan de waarheid! Nu komt oom Jupiter hier te staan! Jupiter zoekt graag naar een overkoepelend gedachte die van algemeen belang is voor alle wegen/gedachten/ideeen. Jupiter is de vertegenwoordiger van de grote eenheid waarin ‘alles’ ondergebracht kan worden. In feite dus is er een lichte spanning tussen Jupiter (Boogschutter) en Mercurius (Tweeling). De tekens waar ze over heersen staan dan ook  in oppositie met elkaar.

Weekhoroscoop: De uitdaging voor het komende jaar als Jupiter in Tweeling staat – is ongeacht de complexiteit van de argumenten/situaties/denk patronen – om een samenhangend geheel te maken. Ik zie dat persoonlijk als volgt. Jupiter transiteert door mijn 8e huis! Van de complex web van emoties omtrent o.a. verlies en overgave, moet ik mijn eigen filosofie smeden. Ik moet eerst mijn eigen gedachten van elkaar onderscheiden (Tweeling) om ze vervolgens te opnieuw te ordenen (Jupiter). Jupiter geeft inzicht en bevordert het idee van ‘wijsheid’. Kijk waar Jupiter in je geboorte horoscoop komt te staan. Wil je daar over geadviseerd worden kijk onderaan deze post voor informatie over een persoonlijk consult. Jupiter in Tweeling is een thema het komende jaar en er zullen zeker meer berichten hierover volgen.

Weekhoroscoop: Op dinsdag staat Mercurius eerst in oppositie met Pluto en vervolgens in driehoek met Chiron. Mercurius in Kreeft is geneigd het eigen argument met emoties te bekrachtigen, daarnaast is Mercurius in Kreeft ook heel beschermend als het over de eigen ideeën gaat: “die zijn van mij’. Pluto breekt de boel open en dat kan pijnlijk zijn. Pluto laat de zwakke plekken in de argumentatie zien. Yakkes. Gelukkig staat Chiron in beeld. Chiron is de grote leermeester en is verbaal sterk. Laat ruimte voor stiltes – en ben je verbonden met Mercurius in Kreeft – probeer je betoog met humor te brengen. Chiron laat zien hoe kwetsbaar we allemaal zijn: “Yes PLUTO, this also applies to you!

Weekhoroscoop: De eerste helft van de week staat de Zon in driehoek met een retrograde Saturnus (woensdag exact). Structuur je argumenten. Structuur je leven. Structuur in alles is zo belangrijk nu.

Weekhoroscoop: De week loopt vrij gespannen af – vind ik – met een t-vierkant op zondag in de beweegelijke tekens. De maan conjunct met Jupiter en de zuidknoop, staan in oppositie met de noordknoop in Boogschutter – en samen vormen ze een t-vierkant met Neptunus in Vissen als focal planeet. Verwarring alom? Hoe dan ook Jupiter/Neptunus waarschuwt voor te hoge (emotionele =maan) verwachting. Ook het idealisme is nu zo groot dat het bijna een recept voor teleurstelling is. Desalniettemin… het blijft een prachtige, creatieve energie, dat is, voor wie het weet te beteugelen!!

Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

 • Relatievragen
 • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
 • persoonlijk advies
 • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
 • specifieke levensvragen, enz.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

 • erkend praktiserend lid van de AVN

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Weekhoroscoop: Hallelujah, Jupiter in Tweeling

 1. Gala zegt:

  Het spel der speculatie; het vierkant dat de Tweeling Jupiter gaat maken met Neptunus is Vissen is in
  volle gang. Weer 100 miljard voor Spanje, het ethisch besef verliest het van de behoefte de BIG illusie op te houden! Het geld loopt als water tussen de vingers. De behoefte aan de LUXE van Jupiter niet te stillen. Volkeren zijn passief, houdingloos. Neptunus laat alles in een ondoorzichtige mist voorbijgaan.
  Ontgoocheling we blijven geloven in de wonderen die Jupiter ons voorspiegeld. Uitkeringen een vaste waarde?
  Het leven is overdadig, de mensen te lui geworden! Luxe is dagelijkse kost geworden. Exclusief boerenkool met worst. Jupiter is van alles teveel! Mensen die veel tuinieren weten daar alles van! De Natuur moeilijk bedwingbaar, dat is lang niet altijd een feestje! Geluk en welvaart van mensen staan nu op het spel maar de nonchalance en nalatigheid eigen aan Jupiter/Neptunus zou alles wel eens om zeep kunnen helpen.
  Jupiter met zijn gemakzuchtig optimische over een GIGA schuldenberg, lang-leve het leven op de POF/krediet
  maakt alles en iedereen SUIKERZIEK men moet ANDERS gaan geloven/leven om gezond te zijn!
  Het goede nieuws is pas als alles OM is kan iets anders ontstaan.

 2. Lenie zegt:

  Het is een uitstekende periode om te denken in kansen. Een tijd om mogelijkheden te scheppen. Ik werk heeeeeel erg hard, maar het kost geen energie omdat dit is wat ik wil. Wel zorgen dat ik het juiste eruit haal en dat ik op tijd mijn rust neem. Gedegen onderzoek gedaan naar wie en wat er bij mijn bedrijf past. Nu is de tijd daar om alles te verspreiden. Tweeling, wat een heerlijk teken ben je toch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *