Weekhoroscoop:de zonnewende, en de hoop op een mooie zomer!!

Weekhoroscoop: Het begin van deze week wordt gekenmerkt door een flinke portie beweegelijke energie, veroorzaakt door de  Zon/Maan/Venus/Jupiter in Tweeling, Mars in Maagd, en  Neptunus in Vissen. Deze ‘overdosis’ beweegelijke energie, maakt het moeilijk om houvast te krijgen. Veel situaties bevinden zich in een dynamische fase – er moet nog onderhandeld worden – alle informatie is nog niet binnen, enz. enz. De doorbraak komt pas in de tweede helft van de week.

Weekhoroscoop: Dinsdag is het nieuwe maan in de 29e graad van de Tweeling. We zitten dus in de slotfase van de Tweeling tijd van het jaar. Pas op donderdag, als de Zon het hoofdteken Kreeft binnenloopt – komt de zet die nodig is om de energie een nieuwe richting uit te sturen. Gebruik het begin van deze week vooral om voorbereidingen te treffen, of om werkzaamheden/situaties af te ronden. Beweegelijk energie is heerlijk als je veel moet doen. Laat de duizendpoot in jezelf los! De nieuwe maan op dinsdag – werkt inspirerend – maak vooral gebruik van de vele ideeen die dan komen opborrelen. Mercurius -nu in Kreeft – wordt door de maan beheerd. Wat er van uit je onderbewust naar boven opborrelt draagt een zeer creatief stempel! Alhoewel Mercurius vierkant Saturnus op woensdag daagt uit tot positief denken en laat zien dat creativiteit ook vorm, discipline, en struktuur nodig heeft.

Weekhoroscoop: De vier cardinale ingressen – zijn belangrijke keerpunten  in de relatie tussen, zon en aarde. De aarde wordt op zulke momenten aan kosmische wetten onderworpen. Zij voelt aan den lijve hoe groot de aantrekkingskracht van de zon is. Als de aarde op 21 maart, 21 juni, 21 september, en 21 december, zich niet aan deze wetten zou houden, dan zou zij uit haar baan vliegen en ons verhaal  zou abrupt eindigen. Keren betekent soms ook letterlijk, gedwongen worden, een andere richting te kiezen. De keerpunten in het jaar cyclus van de aarde, zijn tijden van bezinning. Ze bieden ons de  gelegenheid om stil te staan bij het grotere geheel en om ons eigen leven vanuit een breed perspectief te zien.

Weekhoroscoop: De zomerzonnewende horoscoop ziet er veelbelovend uit – en kan iets zeggen over de trends de eerst komende drie maanden. Venus staat in sextiel met Uranus en doet mij hopen op een mooie zomer!! (Zegt ze – terwijl het buiten onweert!!! ) Venus/Uranus zijn een sociaal stel, liefde met prik, buitenlucht, en plezier in het gezelschal van anderen. Bij nat weer, geen stel om op te sluiten ! Mercurius sextiel Mars vind ik heerlijk aktief: sport, spel, en discussies! Mercurius/Mars houden van de verbale strijd!! De Zon is driehoek Neptunus – wat nattig voelt – maar laat ons positief blijven. Neptunus is de massa – de Zon is mijn rol daarin. Dit is een socialistisch geluid – en ‘de autoriteiten’ beginnen nu een ander geluid te laten horen !!

Weekhoroscoop: Wat onder deze horoscoop ten grondslag ligt is wel de Uranus/Pluto vierkant (zondag exact) ! Dit soort harde aspecten wijzen ons ook op datgene wat niet aan verandering onderhevig is. De behoefte aan vriendschap en liefde bijvoorbeeld. Wat dat betreft, hebben zulke harde aspecten ook met de evolutie van ons planeet te maken. Want uiteindelijk is alles wat universele waarde bevat niet te corruperen.  Pluto retrograde heeft een rol te spelen in de terugkeer naar de essentie. De uitdaging nu is ons zelf te zijn. (klik op image te vergroten)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *