Weekhoroscoop: Venus, kers op de taart, en vrijdag een knipoog naar Uranus

Weekhoroscoop: Gisteren vond de eerste van zeven confrontaties plaats tussen Uranus en Pluto. Tegelijkertijd – ging Saturnus (die sinds 9 februari retrograde loopt) ook vooruit. NU komt er een andere dynamiek in het spel. Het leven krijgt – als het ware – een krachtige  impuls naar voren. Saturnus is de heerser van Pluto in Steenbok – en Saturnus zelf is verhoogd in Weegschaal. Hier zie ik de symboliek van vernieuwing, herstructurering, herprofilering, maar ook van balans (terug)vinden tussen verschillende aspecten en elementen van het leven. Het verleden mag losverlaten worden – en de energie mag zich nu op wederopbouw richten.

Weekhoroscoop: De thema van doorbrak en vooruit gaan, zie ik terug in mijn eigen praktijk maar ook in mijn kenniskring. Sommige mensen hebben (te) lang vastgezeten. Het idee van vastzitten wordt omgezet in beweging. Men krijgt weer toekomstperspectief. De wil om los te breken van knellende banden, krijgt ineens veel meer vaart. Er komen antwoorden op de: ‘hoe doe ik dit?’, ‘hoe krijg ik dit voor elkaar’, vragen, nieuwe uitdagingen nemen de plaats in van de oude. We gaan een niveau omhoog!

Weekhoroscoop: Op woensdag, als kers op de taart, gaat Venus (de heerser van Saturnus in Weegschaal), ook direkt lopen. Relatie vraagstukken moeten nu onder ogen gezien worden. Mercurius in Leeuw vanaf dinsdag – en de Zon in Kreeft oppositie Pluto op vrijdag – presenteert ons wel met een uitdaging. namelijk de moed hebben om een eigen standpunt in te nemen. De Zon/Pluto oppositie kan macht issues naar voren schuiven, waardoor de mogelijkheid bestaat dat wegens angst voor conflict of ruzie, een kans niet benut wordt. Het is belangrijk, zeker met de Zon in Kreeft, om zakelijke, emotioneele en persoonlijke kwesties van elkaar te scheiden. Mercurius in Leeuw, Zon in Kreeft ? Doe je best om het zakelijk te houden!

Weekhoroscoop: Hoe je het ook wendt of keert, wordt vrijdag een interessante dag! De combinatie Zon oppositie Pluto – raakt ook Uranus, die hierdoor gepromoveerd wordt tot focal planeet in een t-vierkant. Uranus onder druk??  Altijd interessant, aktie gericht en vol verassingen! Grootheden in het nieuws? Een schokkende relaas? Op dezelfde dag is Mercurius ook weer prominent in beeld. Mercurius wordt weleens een hogere octaaf van Uranus genoemd. Sta dus vooral open voor inspiratie.. en durf iets geks te doen! Je op vrijdag  aankleden met een knipoog naar Uranus .. mag ook 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

16 Reacties op Weekhoroscoop: Venus, kers op de taart, en vrijdag een knipoog naar Uranus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *