Weekhoroscoop: Venus, kers op de taart, en vrijdag een knipoog naar Uranus

Weekhoroscoop: Gisteren vond de eerste van zeven confrontaties plaats tussen Uranus en Pluto. Tegelijkertijd – ging Saturnus (die sinds 9 februari retrograde loopt) ook vooruit. NU komt er een andere dynamiek in het spel. Het leven krijgt – als het ware – een krachtige  impuls naar voren. Saturnus is de heerser van Pluto in Steenbok – en Saturnus zelf is verhoogd in Weegschaal. Hier zie ik de symboliek van vernieuwing, herstructurering, herprofilering, maar ook van balans (terug)vinden tussen verschillende aspecten en elementen van het leven. Het verleden mag losverlaten worden – en de energie mag zich nu op wederopbouw richten.

Weekhoroscoop: De thema van doorbrak en vooruit gaan, zie ik terug in mijn eigen praktijk maar ook in mijn kenniskring. Sommige mensen hebben (te) lang vastgezeten. Het idee van vastzitten wordt omgezet in beweging. Men krijgt weer toekomstperspectief. De wil om los te breken van knellende banden, krijgt ineens veel meer vaart. Er komen antwoorden op de: ‘hoe doe ik dit?’, ‘hoe krijg ik dit voor elkaar’, vragen, nieuwe uitdagingen nemen de plaats in van de oude. We gaan een niveau omhoog!

Weekhoroscoop: Op woensdag, als kers op de taart, gaat Venus (de heerser van Saturnus in Weegschaal), ook direkt lopen. Relatie vraagstukken moeten nu onder ogen gezien worden. Mercurius in Leeuw vanaf dinsdag – en de Zon in Kreeft oppositie Pluto op vrijdag – presenteert ons wel met een uitdaging. namelijk de moed hebben om een eigen standpunt in te nemen. De Zon/Pluto oppositie kan macht issues naar voren schuiven, waardoor de mogelijkheid bestaat dat wegens angst voor conflict of ruzie, een kans niet benut wordt. Het is belangrijk, zeker met de Zon in Kreeft, om zakelijke, emotioneele en persoonlijke kwesties van elkaar te scheiden. Mercurius in Leeuw, Zon in Kreeft ? Doe je best om het zakelijk te houden!

Weekhoroscoop: Hoe je het ook wendt of keert, wordt vrijdag een interessante dag! De combinatie Zon oppositie Pluto – raakt ook Uranus, die hierdoor gepromoveerd wordt tot focal planeet in een t-vierkant. Uranus onder druk??  Altijd interessant, aktie gericht en vol verassingen! Grootheden in het nieuws? Een schokkende relaas? Op dezelfde dag is Mercurius ook weer prominent in beeld. Mercurius wordt weleens een hogere octaaf van Uranus genoemd. Sta dus vooral open voor inspiratie.. en durf iets geks te doen! Je op vrijdag  aankleden met een knipoog naar Uranus .. mag ook 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

16 Reacties op Weekhoroscoop: Venus, kers op de taart, en vrijdag een knipoog naar Uranus

 1. Diana zegt:

  Ooooh, dit klopt! De overweging: op mijn 46e toch maar terug naar school om alsnog Egyptologie te kunnen studeren? – wat ik 25 jaar geleden niet heb gedaan? Hoezo (te) lang stil gezeten?!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Geweldig Diana. Je zal er nu veel meer van genieten denk ik. Er is wat te zeggen voor studeren op latere leeftijd!!! Ik merk echt dat het leven van veel mensen nu – na een periode van stilstaan – weer in beweging komt (en ook op een positive manier trouwens). Dikwijls hebben deze mensen planeten rond de 22 graad van de hoofdtekens (ram, kreeft, weegschaal, steenbok), maar dit zelfde geldt voor alle mensen met planeten in de hoofdkruis tussen 22 – en 29 graden. In feb. toen hij retrograde ging lopen, was Saturnus al in de 30e graad van Weegschaal !!

 2. Pascale zegt:

  Spannend!…mijn dochter gaat morgen afstuderen (ram 26 gr./ asc.steenbok) mèt een nominatie voor een prijs..na een 10 jarige rit van speciaal onderwijs etc. naar visuele communicatie! Saturnus heeft het haar niet cado gegeven maar ze zette door!…Wel of geen prijs ze heeft,wat mij betreft, al gewonnen 😉
  Ze studeert af met het thema; Lig je er als alleenstaande ouder wel/niet uit in deze maatschappij en wie bepaalt dat?! via foto in beeld gebracht.Haar ideeen zijn zeer vernieuwend….”dat de pos.stroom van Uranus haar morgen mag ondersteunen ” 😉

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Geweldig Pascale. Je klinkt heel trots op je dochter. Dus alvast gefeliciteerd… Ik vind haar afstudeer thema Uranisch klinken ook !!

 3. Annemarie zegt:

  De andere dynamiek in het spel, kan dat ook zijn dat er nu iets boven komt, wat al sluimerde?
  Ik vraag dat omdat mij gisteren is verteld dat ik weer een burn-out heb, de laatse keer is dat
  in oktober 1993 vastgesteld.
  Astrologisch gezien is dat vast interessant om te onderzoeken ook, toen en nu.

 4. Sabrina zegt:

  Voor mij komt dit inderdaad erg naar voren in relationele sfeer. Na 4.5 jaar energie te hebben gestoken in een doodlopend einde (onbeantwoorde liefde) voel ik een maand al heel sterk dat ik er overheen ben, maar deze week is het gevoelsmatig een bevestiging. En kan ik eindelijk na 4.5 jaar (!) weer “verder” in de meest ruime zin des woords. En kijk ik er erg naar uit om mezelf weer alle volledige liefde en aandacht te geven alsmede die hopelijk in de toekomst te mogen ontvangen (beantwoorde liefde). Ik ben helemaal klaar met het verleden en helemaal klaar voor de nieuwe kansen van de toekomst!!

 5. Claudia zegt:

  Mijn man heeft al 20 jaar vage gezondheidsklachten en werd van kwaad tot erger.
  Vandaag eindelijk definitieve uitslag. Reuma en Artrose/gewrichts-cystes. we zijn blij dat het beestje eindelijk een naam heeft en kunnen ons leven er nu op aanpassen.

 6. Sabrina zegt:

  Claudia,
  Een kennis van mij heeft heeft last gehad artritis en is “genezen” door alternatieve geneeswijze. Sindsdien raad ik het iedereen aan. Staan jullie daar open voor?

  Gr. Sabrina

  • Claudia zegt:

   Hai Sabrina,
   Alle tips zijn welkom dus gooi balletje maar op.
   heb je misschien een website-link voor me waar ik het kan vinden.

 7. Sabrina zegt:

  http://www.premchandayurveda.nl/

  Ik hoop dat jullie er iets aan zullen hebben, Claudia!
  Mijn kennis is nu helemaal “genezen” van alle klachten en hij is pijnvrij. Hopelijk kan de heer Premchand hetzelfde voor jou man betekenen!

 8. Sabrina zegt:

  Ik wil er even aan toevoegen dat de door mij geplaatste website niet is bedoeld als reclame, indien dit enige juridische moeilijkheden kan opleveren.

 9. Elizabeth Hathway zegt:

  Mooi om alle reacties te lezen… Gisteren in de tweede ronde van de Wimbledon tennistoernooi versloeg tenniser L. Rosol (nummer 100 op de wereld ranglijst) – Nadal (de nr. 2) in de wereld! Dit werd als een grote schok gezien! Uranus op en top – dacht ik….
  Terwijl in Amsterdam een woonboot ontplofte rond 5 uur s’middags!! Grote ravage op de Oudeschans.. Zon in Kreeft – een thuis – wordt door Ur/Pl – weggeveegd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *