Weekhoroscoop: Zonder spanning, geen groei!

Weekhoroscoop: Het is zover.. Dinsdag eindigt het lange verblijf van Mars in Maagd!! Normaal gesproken blijft Mars plus/min twee maanden in een teken, maar door zijn retrograde beweging, is Mars sinds 11 november 2011 onafgebroken in Maagd. Het is een verblijf van bijna acht maanden geweest, en een hele lange oponthoud voor een planeet die met energie, vechtlust en daadkrachtig verbonden is!!
Mars in de grondige, dienst-gerichte en op orde beluste Maagd, gaf ons wel een unieke kans om bepaalde aspecten van ons leven definitief in orde te maken. We ronden nu een periode van geestelijke schoonmaak af !! Het is zeker de moeite waard om te kijken naar je eigen horoscoop. Waar is Mars geweest, en wat is er op dit gebied veranderd ? Welke nieuwe energie onstaat daar nu ? Evaluatie van zulke transits is m.i. heel belangrijk.

Weekhoroscoop: Op naar Mars in Weegschaal !! Piekeren maakt plaats voor bemiddelen! Hoe dan ook komt er beweging. Alle planeten met uitzondering van de Zon,  Maan en Pluto, staan in positieve, mannelijke, tekens, en vijf van de tien planeten staan in hoofdtekens. Geen oponthoud meer, stootsgewijs wordt vooruitgang geboekt. Dat Mars langzaam maar zeker zich richting oppositie Uranus en vierkant Pluto beweegt, geeft misschien wel aan hoe dringend aktie nu nodig is.

Weekhoroscoop: Op dinsdag is het volle maan, met de Zon in Keeft – en de Maan in Steenbok. Deze volle maan vraagt offers en eist zelf-discipline. De Maan gaat daar- waar de Zon straks heen moet. Namelijk naar de vierkant met Saturnus! Leuk is anders. Dit voelt zuinig aan! Het heeft ook iets van ’terug naar de essentie’. De reklame spot voor de PvDA – die Diederik Samson – als ‘family man’ aan de kiezers voorstelt, past helemaal in de stemming van nu. De Uranus/Pluto – vierkant die eigenlijk vanuit de basis de toon zet, daagt uit tot duurzame, collectieve gedragsveranderingen.

Weekhoroscoop: Als we iets verder vooruitkijken – zeg naar 15 juli (de dag waarop mercurius retrogade gaat) – dan is te zien hoe de spanning in de eerste twee weken van juli oploopt. Een crisis in leiderschap (Zon vierkant Saturnus)? Drastische maatregelen? Een poging om met man en macht iets voor elkaar te krijgen ! Mars oppositie Uranus, vierkant Pluto – kan op z’n zachst gezegd, dwingend zijn. Wat mij betreft, laat Saturnus de boel overnemen. Met een flinke portie struktuur, zelf-discipline, en eerlijkheid kunnen zelfs onder dit potent planetaire cocktail, individuele successen geboekt worden. Waar het op neer komt is het volgende: zonder spanning geen groei!!

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Weekhoroscoop: Zonder spanning, geen groei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *