Weekhoroscoop: Zonder spanning, geen groei!

Weekhoroscoop: Het is zover.. Dinsdag eindigt het lange verblijf van Mars in Maagd!! Normaal gesproken blijft Mars plus/min twee maanden in een teken, maar door zijn retrograde beweging, is Mars sinds 11 november 2011 onafgebroken in Maagd. Het is een verblijf van bijna acht maanden geweest, en een hele lange oponthoud voor een planeet die met energie, vechtlust en daadkrachtig verbonden is!!
Mars in de grondige, dienst-gerichte en op orde beluste Maagd, gaf ons wel een unieke kans om bepaalde aspecten van ons leven definitief in orde te maken. We ronden nu een periode van geestelijke schoonmaak af !! Het is zeker de moeite waard om te kijken naar je eigen horoscoop. Waar is Mars geweest, en wat is er op dit gebied veranderd ? Welke nieuwe energie onstaat daar nu ? Evaluatie van zulke transits is m.i. heel belangrijk.

Weekhoroscoop: Op naar Mars in Weegschaal !! Piekeren maakt plaats voor bemiddelen! Hoe dan ook komt er beweging. Alle planeten met uitzondering van de Zon,  Maan en Pluto, staan in positieve, mannelijke, tekens, en vijf van de tien planeten staan in hoofdtekens. Geen oponthoud meer, stootsgewijs wordt vooruitgang geboekt. Dat Mars langzaam maar zeker zich richting oppositie Uranus en vierkant Pluto beweegt, geeft misschien wel aan hoe dringend aktie nu nodig is.

Weekhoroscoop: Op dinsdag is het volle maan, met de Zon in Keeft – en de Maan in Steenbok. Deze volle maan vraagt offers en eist zelf-discipline. De Maan gaat daar- waar de Zon straks heen moet. Namelijk naar de vierkant met Saturnus! Leuk is anders. Dit voelt zuinig aan! Het heeft ook iets van ‘terug naar de essentie’. De reklame spot voor de PvDA – die Diederik Samson – als ‘family man’ aan de kiezers voorstelt, past helemaal in de stemming van nu. De Uranus/Pluto – vierkant die eigenlijk vanuit de basis de toon zet, daagt uit tot duurzame, collectieve gedragsveranderingen.

Weekhoroscoop: Als we iets verder vooruitkijken – zeg naar 15 juli (de dag waarop mercurius retrogade gaat) – dan is te zien hoe de spanning in de eerste twee weken van juli oploopt. Een crisis in leiderschap (Zon vierkant Saturnus)? Drastische maatregelen? Een poging om met man en macht iets voor elkaar te krijgen ! Mars oppositie Uranus, vierkant Pluto – kan op z’n zachst gezegd, dwingend zijn. Wat mij betreft, laat Saturnus de boel overnemen. Met een flinke portie struktuur, zelf-discipline, en eerlijkheid kunnen zelfs onder dit potent planetaire cocktail, individuele successen geboekt worden. Waar het op neer komt is het volgende: zonder spanning geen groei!!

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Weekhoroscoop: Zonder spanning, geen groei!

 1. Annemarie zegt:

  Ik heb mars in maagd in het 10e huis in mijn horoscoop, maar waar staat dat ook al weer voor?

  • Claudia zegt:

   Hai Annemarie,
   heb ook mars in maagd in mijn 10e huis staan.
   Op mijn werk en heb ik zoveel Mercurius onderwerpen op mijn bordje gekregen en het laatste half zeer druk geweest met mars in 10.
   met bv het maken van onze nieuwe website en uitbrengen van brochures, mailingen en dat allemaal op projectbasis en moet natuurlijk allemaal snel af met deadline.
   Dit alles incl. veel administratieve rompslomp.
   zo een beetje een indruk gekregen van mars in 10 ­čÖé
   Pffff……….nu eindelijk vakantieperiode en even uitrusten nog 4 graden en hij gaat in 11.

   Groetjes Claudia

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Claudia, Annemarie,

   Leuk Annemarie om jouw ervaringen met deze transit te lezen. Ik heb zelf ook deze lange Mars transit door 10 gehad. In principe heeft Maagd met zuivering te maken, m.a.w. met het verbeteren en de verfijning van het eigen systeem m.b.t. relevante werk ervaringen of maatschappelijke doelen. De vorige retro Mars periode was in Leeuw in 2010 – en viel bij mij in het 9e huis. Toen ben ik met een masters begonnen in ‘cultural astronomy and astrology’ op de University of Wales, in Lampeter. Dit lange verblijf heeft mij geholpen om mijn manier van schrijven en werken beter te structureren, en te organiseren. Daarnaast – heeft het altijd met energie op 10e huis gebied te maken. MvgE

 2. Annemarie zegt:

  Ok, dank je wel, die zuivering kan ik nu wel plaatsen, alhoewel vorige week echt gezegd is dat ik een burn-out heb. Maar het vermoeden had ik al langer, dat het die kant opging. Ik weet nu trouwens wel goed wat ik wil, nu alleen daar nog komen.

  Groetjes,
  Annemarie

 3. Karin zegt:

  Ik lees jouw keek op de week altijd, nou ja sinds kort dan. ­čÖé Ik heb mars retrograde in het 12e huis (maagd) gehad en heb ook echt het verschil gemerkt toen mars weer direct ging lopen. Het was een behoorlijke klus, dat wel! Soms lijkt het of er dan juist niets gebeurt, maar wanneer het voorbij is zie je duidelijker de onderliggende patronen waar je op vastliep en waar nu weer doorstroming ontstaat. Het wordt dan wat helderder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *