Weekhoroscoop: Maan in Ram en Uranus retrograde! Haastige spoed is zelden goed

Weekhoroscoop: Over enkele uren maakt de Maan haar entree in het teken Ram. Helemaal los van de ‘gewone’ zon/maan cyclus waarin de nieuwe maan het begin van de cyclus is, voelt de maan in Ram altijd als een ‘herstart’ omdat de dierenriem zelf bij 0 graden Ram begint. De Maan in Ram, is een snelle, bijna overhaaste energie, emotioneel, intuitief en daadkrachtig. De Maan/Mars oppositie ook vandaag, geeft wel spanning en duidt misschien op een tegenstander of een ruzie. Emotionele relaties staan vandaag hoe dan ook onder druk.

Weekhoroscoop: Haastige spoed is zelden goed. De Maan in Ram is een hele sterker player aan de begin van de week. Zij raakt alle planeten – los van Neptunus – aan. Op zondag gaat Mercurius retrograde, waardoor we uitgedaagd worden om goed over alles na te denken, voordat we tot aktie overgaan.  Dit zal vooral problematisch zijn als de Maan in Ram staat (t/m woensdag). Mercurius retrograde houdt o.a. in dat een (te snel genomen?) besluit teruggedraaid moet worden, of, op zijn minst zal moeten worden herzien. Het is wel een geweldige periode voor het voorleggen van plannen en voor het winnen van steun van invloedrijke mensen. De Zon is in Kreeft – dus door de Maan beheerd. De recepties zijn belangrijk omdat ze intentie laten zien ! Echter… focus niet op het eind resultaat – want daar zal je een misschien een tijd op moeten wachten. Er is belangstelling – maar de timing is niet goed. Zoiets.

Weekhoroscoop: De Maan in Stier (vanaf donderdag) – komt op vrijdag in vierkant met Mercurius te staan. Het uitdrukken van gevoelens en emoties wordt hierdoor moeilijk. Mercurius benadert alles vanuit de ratio en die staat nu haaks op dat gevoel. Op vrijdag – gaat ook Uranus retrograde lopen – en hij blijft zo tot 13 december. Uranus is de principe van radicale veranderingen, en in extreem gevallen, is het de soort energie die de baby met het badwater weggooit!! Echter Uranus retrograde maakt terughoudend. De vertaalslag van denken naar doen, wordt niet gemaakt. De inspiratie stagneert, of blijft hangen. Of – de creatieve vonk slaat naar binnen – en er wordt hard aan een project gewerkt.

Weekhoroscoop: Wat vanaf nu ook weer speelt, is dat we langzaam maar zeker opnieuw de Uranus/Pluto cyclus binnengesleurd worden. Pluto wil een verandering zien die grondig is, en diep. Uranus is er misschien nog niet aan toe. Tevens, Pluto is zelf retrograde tot 18 september, zodat het idee van de komkommer tijd een nieuwe betekenis krijgt!! Op 19 september, een dag nadat Pluto direkt is gaan lopen, komt de tweede van de zeven vierkanten. We leven in interessante tijden!

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Weekhoroscoop: Maan in Ram en Uranus retrograde! Haastige spoed is zelden goed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *