Weekhoroscoop: Mars, Uranus, Pluto t-vierkant, het verankeren van nieuw gedrag

Weekhoroscoop: De spanningsveld tussen Zon in Kreeft en Saturnus in Weegschaal laat zich nog steeds voelen. Gisteren (zondag) was de vierkant tussen de twee exact – maar in de periode vlak voor de nieuwe maan op donderdag, roept de Maan oude emoties/conflikten op. De Zon is in Kreeft – waardoor de Maan een belangrijke rol speelt.

Weekhoroscoop: In de horoscoop van de nieuwe Maan, staat Mars (aktie /verdedigingstaktieken) in oppositie met Uranus (plotseling een nieuwe richting willen kiezen, een radikale verandering). Zowel Mars als Uranus maken een vierkant met Pluto. Pluto staat in het voetlicht. Al schijnt de Zon nauwelijks, zorgen de planeten zelf voor een  broeierige sfeer !

Weekhoroscoop: Op het wereldpodium, geeft Pluto de despoot weer, die hemel en aarde wil bewegen om zijn macht te behouden. Het toenemende geweld in Syrië, waar het gevecht inmiddels de hoofdstad Damascus bereikt heeft, is terug te zien in juist zo’n t-vierkant als deze. Uranus staat in Ram, het teken van Mars. Dit zou je kunnen vertalen als: vrijheidsvechters bundelen hun kracht om een despoot (Pluto) ten val te brengen. De combinatie Mars/Pluto duidt op extreem geweldadigheid, terwijl Uranus/Pluto duidt op een ‘regime change’, een diepe, fundamentele verandering.

Weekhoroscoop: Astrologie werkt op de principe van verbondenheid in de kosmos, van sympatheia, ‘zoals boven, zo beneden’. Dit betekent dat wij – in ‘het klein’ – ook te maken zullen krijgen met deze energie: enerzijds met spanning, weerstand en dwang, en anderzijds  -met de sterke wil (Pluto is zeer wilskrachtig) – om te groeien en te evolueren.

Weekhoroscoop: Kort samengevat. Pluto is deze week – rondom de nieuwe maan – de focal planeet in een t-vierkant. In plaats van weerstand te bieden aan veranderingsprocessen, kunnen we de krachtige energie die deze –t-vierkant oproept gebruiken om het nieuwe gedrag in onszelf stevig te verankeren.

Weekhoroscoop: Dit is een uitdaging. Een t-vierkant is altijd een uitdaging. De Zon in Kreeft is nogal gehecht aan het verleden, want de heerser van Kreeft is de Maan. De Maan duidt o.a. op patronen die heel vroeg in het leven geleerd zijn. Zij staat voor de imprinting op onze geest. De vierkant van Saturnus – geeft ook weerstand weer. Daarnaast is Mercurius retrograde.

Weekhoroscoop: Op zondag maakt de Zon de overstap naar Leeuw. Leeuw heeft een sterk gevoel van eigenwaarde, zelfrespect, eigendunk. Leeuw heeft ook te maken met de kern van de persoonlijkheid. In de loop van volgende week maakt Mercurius een conjunctie met de Zon, wat in positieve zij, het verankeren van het nieuwe (denk) patroon/ gedrag kan weergeven. (Klik op image om te vergroten)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Weekhoroscoop: Mars, Uranus, Pluto t-vierkant, het verankeren van nieuw gedrag

 1. Bregje zegt:

  Is er niet ook een grote rol voor Jupiter hier, die sextiel Uranus en driehoek Mars staat? Kan de boel misschien nog verder opblazen? Of juist verstand en wijsheid die regeren?

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Bregje…

  Jupiter moet in feite de hoofdlijn weergeven, al die taalloze exemplaren in 1 herkenbare soort onderbrengen…zoiets.

  In Tweeling – kan Jupiter verzeild raken in de details. Dit is ook de rede dat Jupiter in Tweeling vernietigd is.

  Maar los hiervan, je hebt gelijk – de sextiel vooral naar Uranus – kan goede ingevingen brengen.

 3. Joke zegt:

  He heerlijk weer die keek op de week. IN het begin van de week voelde ik al diepgaande inzichten en veranderingen. Doordat ik niet meer in schuld en schaamte zat (wat nogal eens voorkomt) kon ik met liefde, respekt en afstand naar mijn gedrag (en dat van anderen) kijken. De schuld was er van af en dat gaf zoveel ruimte. Echter vannacht en vandaag hopeloze frustratie, angst en weerstand om te veranderen. Alsof wat ik de afgelopen dagen zo diep voelde, helemaal weg is. Dat is dus de Nieuwe Maan. Dus ik ben blij dat ik dat weer even lees.
  Ik heb volgende week, 27 en 28 juli een workshop quantum touch geboekt (werken met energie en healing). Ik hoop dat ik dan echt het nieuwe gedrag, waar ik zo intens naar verlang en de afgelopen dagen zo liefdevol en krachtig gevoeld heb, kan verankeren.
  Is dat de hoofdlijn van Jupiter? Opblazen c.q. verstand en wijsheid. Ik was n.l. ook weer aan het verzuipen in details, waar ik nou juist na die 7 maanden Maagd retrograde zo blij was, dat ik daar van af was.
  Lieve groet Joke

 4. barbara zegt:

  Daar komt nog eens bij voor al mijn leeftijdsgenoten van1947 dat de actuele Pluto ook een vierkant maakt met de radix Neptunus!!!!!! Nu staat de Transit van Mars daar ook nog op!!! En bij mij staat mijn arme maan in oppositie met Neptunus en wordt dus dit en volgend jaar steeds weer bezocht door Uranus!!! En nog veel meer. Gedonder en bliksem alom. Afspraken die voortdurend misgaan – of meestal dubbel zijn!! Hartverzakkingen van schrik en emoties. Doe mijn best om – zoals Hand dat adviseert – alles zijn beloop te laten. Moeilijk!!! ik wil best wel veranderen, heb daar altijd mijn best voor gedaan, zo tevreden ben ik niet met mijzelf. Maar, en daar kan niemand antwoord op geven – waarom word ik daar Nu pas toe gedwongen a.h.w.!!

 5. barbara zegt:

  En het belangrijkste wat ik al maanden wilde zeggen; Elizabeth, ik geniet zo van je keek op de week! Je lijkt me zo’n heerlijk positief mens!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *