Weekhoroscoop: Mars, Uranus, Pluto t-vierkant, het verankeren van nieuw gedrag

Weekhoroscoop: De spanningsveld tussen Zon in Kreeft en Saturnus in Weegschaal laat zich nog steeds voelen. Gisteren (zondag) was de vierkant tussen de twee exact – maar in de periode vlak voor de nieuwe maan op donderdag, roept de Maan oude emoties/conflikten op. De Zon is in Kreeft – waardoor de Maan een belangrijke rol speelt.

Weekhoroscoop: In de horoscoop van de nieuwe Maan, staat Mars (aktie /verdedigingstaktieken) in oppositie met Uranus (plotseling een nieuwe richting willen kiezen, een radikale verandering). Zowel Mars als Uranus maken een vierkant met Pluto. Pluto staat in het voetlicht. Al schijnt de Zon nauwelijks, zorgen de planeten zelf voor een  broeierige sfeer !

Weekhoroscoop: Op het wereldpodium, geeft Pluto de despoot weer, die hemel en aarde wil bewegen om zijn macht te behouden. Het toenemende geweld in Syrië, waar het gevecht inmiddels de hoofdstad Damascus bereikt heeft, is terug te zien in juist zo’n t-vierkant als deze. Uranus staat in Ram, het teken van Mars. Dit zou je kunnen vertalen als: vrijheidsvechters bundelen hun kracht om een despoot (Pluto) ten val te brengen. De combinatie Mars/Pluto duidt op extreem geweldadigheid, terwijl Uranus/Pluto duidt op een ‘regime change’, een diepe, fundamentele verandering.

Weekhoroscoop: Astrologie werkt op de principe van verbondenheid in de kosmos, van sympatheia, ‘zoals boven, zo beneden’. Dit betekent dat wij – in ‘het klein’ – ook te maken zullen krijgen met deze energie: enerzijds met spanning, weerstand en dwang, en anderzijds  -met de sterke wil (Pluto is zeer wilskrachtig) – om te groeien en te evolueren.

Weekhoroscoop: Kort samengevat. Pluto is deze week – rondom de nieuwe maan – de focal planeet in een t-vierkant. In plaats van weerstand te bieden aan veranderingsprocessen, kunnen we de krachtige energie die deze –t-vierkant oproept gebruiken om het nieuwe gedrag in onszelf stevig te verankeren.

Weekhoroscoop: Dit is een uitdaging. Een t-vierkant is altijd een uitdaging. De Zon in Kreeft is nogal gehecht aan het verleden, want de heerser van Kreeft is de Maan. De Maan duidt o.a. op patronen die heel vroeg in het leven geleerd zijn. Zij staat voor de imprinting op onze geest. De vierkant van Saturnus – geeft ook weerstand weer. Daarnaast is Mercurius retrograde.

Weekhoroscoop: Op zondag maakt de Zon de overstap naar Leeuw. Leeuw heeft een sterk gevoel van eigenwaarde, zelfrespect, eigendunk. Leeuw heeft ook te maken met de kern van de persoonlijkheid. In de loop van volgende week maakt Mercurius een conjunctie met de Zon, wat in positieve zij, het verankeren van het nieuwe (denk) patroon/ gedrag kan weergeven. (Klik op image om te vergroten)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Weekhoroscoop: Mars, Uranus, Pluto t-vierkant, het verankeren van nieuw gedrag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *