Weekhoroscoop: Mercurius, Chiron, Pluto, de YOD, impuslen en zelfacceptatie

Weekhoroscoop: Mijn keek op de week is door omstandigheden een dagje later dan normaal, mijn excuses hiervoor. Maar nu.. maak je borsten nat. Mercurius en Pluto zijn allebei sterk in beeld want deze week spelen beide planeten een rol in twee YOD‘s. Onderaan deze rubriek leg ik uit wat een YOD is, maar eerst over de betekenis van deze Yods.

Weekhoroscoop: Pluto sextiel Chiron, inconjunct Mercurius (Yod 1) heeft m.i. te maken het overwinnen of onderzoeken van bepaalde gedachtenpatronen, die meestal diep verankerd zitten, en die als vanzelfsprekend beschouwd worden. Alleen door positief gebruik te maken van de sextiel Chiron/Pluto, komt  een positieve doorstroming van energie naar Mercurius op gang.Wat dit betreft is Chiron een goede metgezel voor Pluto, omdat Chiron bereid is dingen anders te doen, nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. De bekende engels astroloog, Dennis Elwell schreef dat Chiron te maken heeft met de mentaliteit van de buitenlander (the immigrant mentality): als je de regels van het spel niet kent, dan weet je niet wat wel en niet mag, dan maak je je eigen regels, en creeër je je eigen kansen. Chiron heeft dus met een bepaald soort geestelijke vrijheid te maken, die in combinatie met Pluto, de mogelijkheid biedt om oude patronen te onderzoeken en doorbreeken.  Durf  de komende week andere uitlaatkleppen te zoeken. Zeg ‘ja’ tegen jezelf, en zie je eigen patronen niet alleen in een negatieve (Pluto) licht, maar kijk waar ze ook voor dienen. Door de ‘negatieve’, misschien wel ‘minder geliefde’ kant van jezelf te accepteren of minstens een plek te geven, kan er nieuwe impulsen en gedachten (Mercurius) vrijkomen.

Weekhoroscoop: Yod (1) is de belangrijkst van de twee yods. De rol van Mercurius wordt later in de week overgenomen door de Zon in Leeuw (positief bewustzijn) en omdat Mercurius zelf retrograde loopt, is het proces pas afgerond rond 18 augustus, als Mercurius direkt weer in de 7-9 graad van de Leeuw staat.  Kijk waar deze Mercurius in je eigen horoscoop uithangt. Dit huis en de radix planeten die met transiterende Mercurius verbonden zijn, krijgen nu een behoorlijke kans om zich te ontwikkelen.

Weekhoroscoop: Mercurius sextiel Jupiter, inconjunct Pluto (Yod, 2). De Mercurius/ Jupiter sextiel brengt twee vormen van intellect, hoger en lager, in verband met elkaar. Dit geeft zowieso een open geest. Echter, Jupiter is vernietigd in Tweeling, een overdaad aan informatie dus, en Mercurius is retrograde en loopt richting Zon, en wordt nu zgn. verbrand. Om de doorstroming van energie naar Pluto soepel te laten lopen, is het dus vooral belangrijk om je eigen gezonde verstand te gebruiken. Laat je niet overdonderen door teveel informatie: ‘keep it simple’. Zon/Mercurius/Leeuw heeft met de essentie van het ‘Zelf’ te maken. Het kan ook beteken, dat je je ideeën even voor jezelf moet houden.

Weekhoroscoop: YOD – die ook de ‘vinger van God’ genoemd wordt – bestaat uit twee planeten in sextiel (een aspect van 60 graden), die samen een inconjunct (een aspect van 150 graden) met een derde planeet maken. De inconjunct zelf is een aspect van spanning – maar de YOD daarentegen, kan een aspect van groei worden. St. John zegt over de YOD: “Het actief en bewust gebruik van de ‘randplaneten’ is essentieel om de disharmonie tussen de rand en de punt van de trechter op te heffen.” In dit voorbeeld de maan is de focal planeet in een Yod tussen de Zon en Saturnus.

Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

 • Relatievragen
 • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
 • persoonlijk advies
 • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
 • specifieke levensvragen, enz.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

 • erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Weekhoroscoop: Mercurius, Chiron, Pluto, de YOD, impuslen en zelfacceptatie

 1. Karin zegt:

  Klopt zo! Ik ben mij nu wat bewuster van de energie patronen die mijn veranderingen in ‘de weg’ staan en dat dat deze energiepatronen waar wij onze gedachten aan koppelen onbewust worden aangestuurd vanuit ‘mijn’ overleving/gewenning. Het onbegrip daar waar ik geen vat op had/heb krijgt dan een gezicht. Zo mooi dat ik dit hier kan terugvinden.

 2. Bregje zegt:

  Hmmm, erg interessant, want ik ben al een paar weken aan het nadenken over oude patronen. Ze herkennen betekent nog niet meteen “overwinnen”. Misschien komt er met die Yods een verlichtende gedachte, of gewoon de moed een nieuw, gezonder patroon te beginnen. Ik ben wel blij met het sextieltje van transit Mercurius naar mijn radix Pluto (9 graden Weegschaal), dat geeft hoop. Alhoewel mijn Pluto in het 8e huis staat en transit Mercurius nu retrograde door mijn 7e huis loopt. Ik hoop niet dat ik nu weer met nostalgie/verlangen aan reeds lang voorbije relaties ga lopen denken, want dat ik die teveel idealiseerde was me al duidelijk. Ik wil iets nieuws! 🙂

 3. barbara zegt:

  Zie je – Elizabeth – je uitleg over de Yod is nu precies een goed voorbeeld van wat ik bedoel dat je zo positief en oplossinggericht te werk gaat!! Ik heb 2 Yods in mijn radix , om daar op zo’n positieve manier gebruik van te maken heb ik nooit bedacht!! Ik heb nog een vraag: weet je een goed boek over Cheiron. ik lees daar zo vaak zoveel verschillende dingen over!! Helend – liefdespijn/verdriet – noem maar op!! 1 Yod gaat nl naar mijn radix Mercurius ( van Pluto sextiel neptunus ) en deze merrcuius wordt nu ook af en aan bezocht door de actuele Cheiron. Dit zijn dus de planeten die nu ook een rol spelen in de transits!! Heel veel tegenstrijdige emoties. En om dan ja te zeggen tegen jezelf…brrrr…dat is dan straks weer nee?
  Never a dull moment!!

 4. Joke zegt:

  Ja oude patronen, ik zie ze ook heel duidelijk. Nu leren er anders mee om te gaan.
  Joke

 5. Bregje zegt:

  Ik heb trouwens best wel veel inconjuncten in mijn radix. Hoe strak is de orb van een Yod?

 6. Elizabeth Hathway zegt:

  Wat leuk alle feedback op de Yods!! Wat Chiron betreft, het beste boek is van Melanie Reinhart, Chiron the Healing Journey. Hij is vertaald = door Uitgeverij Hajefa: Cheiron de weg naar heelheid

  http://www.hajefa.nl/astrologie.htm

 7. Lenie zegt:

  Ik hou wel van een Jod, je hoeft heel aktief niet zoveel te doen, het gaat toch anders???? Vanuit de astrologie is het inderdaad mooi om naar het sextiel te kijken. Transformeren, het anders omgaan met je “oude” pijnen en dan eens zien welke communicatie daar op gezet kan worden.
  Ik heb een paar jaar voor een datingbureau als coach gewerkt. Is over gegaan omdat zij een ander bestaand bureau opkocht. Nu heeft ze me weer benadert omdat ze gaat franchising concept gaat opzetten en mij als coach daarbij wil hebben.
  Iets ouds komt in een andere vorm terug. Ik heb veel verandert aan en met mezelf de afgelopen jaren. Werk als relatatiecoach voor Relatiebalans en zet veel meer concrete financiele mogelijkheden neer. Het is nog niet helemaal duidelijk, maar een volgende afspaak staat er al weer. Het Jod werkt en wel op een zeer positieve manier, dat mag ook wel eens gezegd worden.

 8. Ik heb deze week een enorm veranderingsproces in mezelf in werking gezet en ik geniet er ook nog van!!!! Dank je wel YOD’S!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *