Weekhoroscoop: Mercurius, Chiron, Pluto, de YOD, impuslen en zelfacceptatie

Weekhoroscoop: Mijn keek op de week is door omstandigheden een dagje later dan normaal, mijn excuses hiervoor. Maar nu.. maak je borsten nat. Mercurius en Pluto zijn allebei sterk in beeld want deze week spelen beide planeten een rol in twee YOD‘s. Onderaan deze rubriek leg ik uit wat een YOD is, maar eerst over de betekenis van deze Yods.

Weekhoroscoop: Pluto sextiel Chiron, inconjunct Mercurius (Yod 1) heeft m.i. te maken het overwinnen of onderzoeken van bepaalde gedachtenpatronen, die meestal diep verankerd zitten, en die als vanzelfsprekend beschouwd worden. Alleen door positief gebruik te maken van de sextiel Chiron/Pluto, komt  een positieve doorstroming van energie naar Mercurius op gang.Wat dit betreft is Chiron een goede metgezel voor Pluto, omdat Chiron bereid is dingen anders te doen, nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. De bekende engels astroloog, Dennis Elwell schreef dat Chiron te maken heeft met de mentaliteit van de buitenlander (the immigrant mentality): als je de regels van het spel niet kent, dan weet je niet wat wel en niet mag, dan maak je je eigen regels, en creeër je je eigen kansen. Chiron heeft dus met een bepaald soort geestelijke vrijheid te maken, die in combinatie met Pluto, de mogelijkheid biedt om oude patronen te onderzoeken en doorbreeken.  Durf  de komende week andere uitlaatkleppen te zoeken. Zeg ‘ja’ tegen jezelf, en zie je eigen patronen niet alleen in een negatieve (Pluto) licht, maar kijk waar ze ook voor dienen. Door de ‘negatieve’, misschien wel ‘minder geliefde’ kant van jezelf te accepteren of minstens een plek te geven, kan er nieuwe impulsen en gedachten (Mercurius) vrijkomen.

Weekhoroscoop: Yod (1) is de belangrijkst van de twee yods. De rol van Mercurius wordt later in de week overgenomen door de Zon in Leeuw (positief bewustzijn) en omdat Mercurius zelf retrograde loopt, is het proces pas afgerond rond 18 augustus, als Mercurius direkt weer in de 7-9 graad van de Leeuw staat.  Kijk waar deze Mercurius in je eigen horoscoop uithangt. Dit huis en de radix planeten die met transiterende Mercurius verbonden zijn, krijgen nu een behoorlijke kans om zich te ontwikkelen.

Weekhoroscoop: Mercurius sextiel Jupiter, inconjunct Pluto (Yod, 2). De Mercurius/ Jupiter sextiel brengt twee vormen van intellect, hoger en lager, in verband met elkaar. Dit geeft zowieso een open geest. Echter, Jupiter is vernietigd in Tweeling, een overdaad aan informatie dus, en Mercurius is retrograde en loopt richting Zon, en wordt nu zgn. verbrand. Om de doorstroming van energie naar Pluto soepel te laten lopen, is het dus vooral belangrijk om je eigen gezonde verstand te gebruiken. Laat je niet overdonderen door teveel informatie: ‘keep it simple’. Zon/Mercurius/Leeuw heeft met de essentie van het ‘Zelf’ te maken. Het kan ook beteken, dat je je ideeën even voor jezelf moet houden.

Weekhoroscoop: YOD – die ook de ‘vinger van God’ genoemd wordt – bestaat uit twee planeten in sextiel (een aspect van 60 graden), die samen een inconjunct (een aspect van 150 graden) met een derde planeet maken. De inconjunct zelf is een aspect van spanning – maar de YOD daarentegen, kan een aspect van groei worden. St. John zegt over de YOD: “Het actief en bewust gebruik van de ‘randplaneten’ is essentieel om de disharmonie tussen de rand en de punt van de trechter op te heffen.” In dit voorbeeld de maan is de focal planeet in een Yod tussen de Zon en Saturnus.

Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

  • Relatievragen
  • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
  • persoonlijk advies
  • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
  • specifieke levensvragen, enz.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

  • erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Weekhoroscoop: Mercurius, Chiron, Pluto, de YOD, impuslen en zelfacceptatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *