Weekhoroscoop:Maan/Pluto occultaties, en creatieve vrijheid en autonomie

Weekhoroscoop: De Zon/Uranus driehoek – die tot en met woensdag voelbaar zal zijn – biedt de mogelijkheid om te werken en te denken buiten de bewandelde paden. Dit is een winst voor een ieder die met creative dingen bezig is. Daarnaast is Mercurius ook nog retrograde in het teken Leeuw – dus de ideeen die nu opborrelen dragen de stempel van je ‘kern zelf’ – en hebben een unieke, individuele karakter. De combinatie Zon/Uranus heeft met persoonlijke vrijheid te maken en autonomie. Deze week is het dus vooral belangrijk om ruimte voor jezelf te creeëren. Hoe meer je je eigen gang kunt gaan – hoe beter.

Weekhoroscoop: De week thema van ‘creatieve vrijheid en autonomie‘ wordt op verschillende manieren in de sterrenhemel teruggezien. De maan in Waterman (vanaf woensdag) maakt twee grote driehoeken: op donderdag zijn Mars in Weegschaal en Jupiter in Tweeling de gelukkigen, en op vrijdag komen Saturnus in Weegschaal en Venus in Tweeling aan de beurt. Communicatie, speelsheid, en het vernuft hebben om verbanden te leggen tussen schijnbaar ongerelateerde onderwerpen, vormen tezamen de basis van twee  heel creatieve planetaire bundels. In feite wordt de volle maan op donderdag, omringd door grote driehoeken.

Weekhoroscoop: De volle maan geeft altijd inzicht, en het vermogen om buiten jezelf te kijken eerste naar je eigen familie, daarna je ‘clan’, je omgeving, enz. Het is een aspect dat met objectiviteit en bewustzijn te maken heeft. Als de Zon  ‘het zelf’ is – dan is de volle Maan het vermogen om te reflecteren, en het nadenken over ‘het zelf’. De teken stand, geeft aan op welke manier dit gebeurt. Dus Leeuw/Waterman zou kunnen zijn: welke invloed heb ik op de groep? Wat is mijn creatieve bijdrage en hoe wordt het ontvangen? In welke huizen vallen de planeten? Dit geeft de levensgebieden aan waar het thema zich zal manifesteren.

Weekhoroscoop: Bijzonder aan deze week is de conjunctie op maandag van de Maan in Steenbok met Pluto. Waarom bijzonder? Sinds april dit jaar (en voor de komende 12 maanden) -als de Maan conjunct staat met Pluto, vindt er ook een occultatie plaats. Wat is een occultatie. De volgende tekst is geschreven door Astrid Fallon en is te lezen op de site van Joyce Hoen: (Planeten die in declinatie met een nauwe orb parallel lopen ten tijde van hun conjunctie vanuit de Aarde gezien, waardoor de situatie ontstaat dat de verst weg gelegen planeet verduisterd wordt). Het is het aloude fenomeen van parallel aspecten, maar dan ten tijde van een echte conjunctie aan de hemel. M.a.w. beide planeten zijn op twee verschillende astronomische manieren met elkaar in verbinding. Het belangrijkst is natuurlijk – wat betekent dit allemaal?

Weekhoroscoop: We hebben te maken met zeer sterke, diepe, emoties – Maan/Pluto/Steenbok. De maan –doet haar werk – en neemt voor eventjes Pluto over. Dit soort contact wordt ook een planetaire eclips genoemd: een Pluto eclips dus. Symbolisch gezien laadt de maan een stukje Pluto op. Iets van ver – komt dicht bij. Pluto is symbool voor o.a. regeneratie, afbraak en vernieuwing, schandaal, doorbrak, angst als wapen, en ongebreidelde macht. Het collectief moet zich nu niet vereenzelvigen met de negatieve Pluto kenmerken – maar zich richten op de positieve Pluto eigenschappen, wederopbouw, pyschologische inzicht, en de evolutie van ons planeet.

Weekhoroscoop:Deze occultaties moeten we vooral zien als decor voor de Uranus/Pluto vierkant. Zowel de opschuddingen als de oplossingen komen voort uit dezelfde bron.  Het is de rol van de maan – symbol voor zowel de persoonlijke als de collectieve ontwikkelingen – om de nieuwe trends en ideeën in ons onderbewust te verankeren.

Weekhoroscoop: Vanzelfsprekend hebben deze occultaties ook impact op de eigen geboorte horoscoop – zeker als planeten of asc, mc, ic, of desc. door de occultaties geraakt worden. Dit lijkt mij een gouden kans om zelf ook te evolueren. Meer over dit thema in de astrologieblog newsletter, die later deze week verstuurd wordt.

Hier zijn een paar website met meer (informatie) over deze occultaties: Eric Frances, PlanetWaves; Alex Miller, @ The Mountain Astrologer.

30 juli – 2012  – 7°     Moon & Pluto in Capricorn
27 -aug. 2012 – 7° –
23 sept. – 2012  – 6°
20 okt. –  2012 – – 7°
16 nov. – 2012  –  7°
14 dec.  2012   – 8°
11 jan. 11  – 2013 – 9°
7 feb. –  2013 – 10°
6 maart – 2013 – 11°
3 april –  2013 – 11°
30 april – 2013 – 11°
27 mei – 2013 – 11°
24 juni –  2013 – 10°
21, juli – 2013  – 9°
17 aug. –  2013 – 9°

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Weekhoroscoop:Maan/Pluto occultaties, en creatieve vrijheid en autonomie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *