Weekhoroscoop: Maansknopen, overgangen en een overvolle week!

Weekhoroscoop: Een aantal interessante aspecten en overgangen zetten de toon voor de komende week. De zon staat in driehoek met Pluto en Mercurius is in sextiel met Saturnus (allebei exact op donderdag. Vrijdag is de volle Maan. De overgang van Mercurius naar zijn eigen teken Maagd, vindt plaats op zaterdag, gevolgd kort daarop door de oppositie van Mercurius met Neptunus in Vissen. De maansknopen gaan naar Schorpioen/Stier op zondag. Astrologisch gezien, wordt dit dus een ‘overvolle’ week. Nu de brandende vraag… Wat betekent dit allemaal?

Weekhoroscoop: Symbolisch gezien, zet de volle Maan (Zon in Maagd, Maan in Vissen) de ratio paal tegenover de emotionele wijsheid. Deze volle maan is ook de sleutel tot een beter begrip van de week. Vissen is niet voor niets door Jupiter – de grote leermeester – beheerd. Maagd snakt naar order, regelmaat, en een goed geolied werkend systeem, terwijl Vissen thuis voelt in – en geniet van  – de chaos. Dit is een soort natuur vs. de grote stad idee. Altijd met oog voor het grotere geheel, probeert Vissen de Maagd te overtuigen dat er meer is dan de ratio. De uitdaging en de kunst de komende week is om beide principes naast elkaar te laten werken. Door open te staan voor inspiratie en bezieling, kunnen we bevlogen aan het werk gaan. Mars staat immers ook in Schorpioen, dus er is kracht en energie beschikbaar als we maar de juiste manier kunnen vinden om het af te tappen.

Weekhoroscoop: Inspiratie – van een heel andere soort – kunnen we ook halen bij de Zon driehoek Pluto. Dit is een prachtige energie voor een ieder die bezig is met zelf-ontplooing en psychologie. Belangrijke levenslessen kunnen geleerd worden. Inzicht is ook een Pluto thema. Wat niet getransformeerd kan worden, moet losgelaten worden. Dood en wedergeboorte zijn thema’s van zowel de Zon als van Pluto. Juist dit thema wordt ook door de volle maan extra benadrukt. Een symbolische climax wordt bereikt.

Weekhoroscoop: Vanaf zaterdag staat Mercruius in het teken Maagd. Een van de hoofdthema’s is praktisch helpend bezig zijn. Maagd is zowel een denker als een doener. Echter, Mercurius komt vrijwel direkt in oppositie te staan met Neptunus in Vissen. Wat een interessante combinatie!! Dus we krijgen: denker, doener, dromer! Water, roddel, beelden, humor, heerlijk!!

Weekhoroscoop: Op zondag gaat de noordknoop van de maan over naar Schorpioende zuidknoop naar Stier. De komende ander half jaar, zullen de eclipsen ook over deze knoop as vallen. Dit is dus geen onbelangrijke gegeven!! Schorpioen/Stier heeft met onze normen en waarden te maken. Waar houden we van ? Wat is onze dierbaarste bezit? De scherpe van de mes! Het luxe van keuzes maken en het leren leven met de consequenties!

Weekhoroscoop: Alles bij elkaar opgeteld, wordt dit waarschijnlijk een week waarin weinig volgens plan zal lopen, en waar alles toch op mysterieuze wijze op zijn plek valt.

Wil je meer weten over hoe de planeten je eigen leven beïnvloeden? Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

  • Relatievragen
  • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
  • persoonlijk advies
  • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
  • specifieke levensvragen, enz.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01
erkend praktiserend lid van de AVN

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *