Weekhoroscoop: Saturnus vierkant Venus; een keerpunt in relaties wordt bereikt

Weekhoroscoop: De week gaat van start onder een Venus, Saturnus vierkant. Mijn advies: iedereen die op dieët wil – pak je kans!! Ontberingen, onthoudingen, hard-op ‘nee’ tegen jezelf zeggen, mag allemaal nu. Een goed begin is halve werk! Venus staat momenteel in Kreeft waardoor het zelfbeeld door de emoties beïnvloed wordt – komt er een moeilijk Saturnus aspect om de hoek kijken, en moeten we ons best doen om het gevoel van niets waard te zijn, te overwinnen. Dit is een listig aspect. Venus kan zich in haar vrijheid beperkt voelen. Saturnus – verhoogd in Weegschaal – is erg veeleisend. Voor sommigen, liggen teleurstellingen op de loer. Morgen is deze energie al over zijn hoogtepunt heen – toch speelt tot donderdag, het Saturnus Orkest op de achtergrond mee. Pas als Venus in de Leeuw komt te staan, wordt zij vrij om te pronken! Dus onderhandel met jezelf, toon zelf-discipline! Gun Saturnus een positieve plek. De grijsaard beloont volharding in de creatieve sfeer!

Weekhoroscoop: Inspiratie? Waar moeten we dat nou zoeken? Er is zo weinig vuur !!!  Uranus in Ram doet het in zijn eentje, en die kan behoorlijk grillig en eigen wijs zijn!!  Al is Mercurius in driehoek met Pluto – de praktische kant van de zaak wordt telkens weer  door Uranus opgeschud. Een Mars /Uranus inconjunct, exact op dinsdag,- wordt op woensdag door een Mercurius / Uranus inconjunct versterkt. De risico hier is dat ongeduld en prikkelbaarheid, de aanleiding geven tot uitspraken of toezeggingen, waar we achteraf spijt van hebben. In zulke omstandigheden, kan een Venus-Saturnus vierkant wel behulpzaam zijn. Zelf-discipline, en zelf-kennis, kunnen de Mercurius/Pluto driehoek (exact op dinsdag) de speelruimte en ondersteuning geven om hard nodige keuzes en beslissingen te nemen.

Weekhoroscoop: Saturnus vierkant Venus, een keerpunt in relaties
Ik zal blij zijn als op donderdag Venus het vuurteken Leeuw binnentrekt en Uranus gezelschap krijgt. Dan ligt de garantie van een Venus, Uranus driehoek in het verschiet, die o.a. vrijheid, ongebondenheid (en vertrouwen) in de relationele sfeer vertegenwoordigt. Met deze overgang, kan oude zeer in de relationele sfeer  eindelijk begraven worden. Saturnus in Weegschaal, een teken dat nauw verbonden is met het thema relaties, loopt nu ook vooruit. Over enkele weken zal hij precies op de plek komen te staan waar hij in januari 2012 ook stond. Symbolisch gezien, mogen we de plek des onheils voorbij varen!! De zuidknoop van de Maan, nu net in Stier, is een verdere indicatie, dat dit het moment is, om emotioneel baggage overboord te gooien!

Weekhoroscoop: De week eindigt onder twee vierkanten, Zon/Jupiter op vrijdag, en Mercurius/Jupiter op zondag. Mijn advies: vermijd excessen, grootspraak en opschepperig gedrag! Je zult er geen profijt van hebben. Jupiter heeft altijd iets van, groot, groter, grootst! Jupiter in Tweeling daagt uit om onze ideeën niet zo groot en ambitieus te maken dat anderen ze niet kunnen begrijpen. Het draait om begrip. Op zijn engels gezegd, dit weekend: KEEP IT SIMPLE!

Wil je meer weten over hoe de planeten je eigen leven beïnvloeden? Hoe zit het momenteel met je eigen relatie? Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

 • Relatievragen
 • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
 • persoonlijk advies
 • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
 • specifieke levensvragen, enz.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01
erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Weekhoroscoop: Saturnus vierkant Venus; een keerpunt in relaties wordt bereikt

 1. Pascale zegt:

  Hoi Liz,
  Warempel besloot ik maandag dat ik ga stoppen met roken en s’avonds las ik jouw weekhoroscoop.
  Nou moe…ik ben wel blij te lezen dat voor zoiets de tijd behoorlijk geschikt is 😉
  Dank weer voor deze duiding,ik ga er extra mijn voordeel mee doen 😉 !
  Groetjes,
  Pascale

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  HI Pascale,
  Fantastisch. Je hebt jezelf hiermee echt een super groot cadeau gegeven. Reken erop: je longen zullen je heel erg dankbaar zijn! Ik wens je heel veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Het gaat je lukken…. MvgLiz

 3. Sabrina zegt:

  Beste Liz,

  Heel grappig. Gisteren was ook de 1e dag van mijn (voorgenomen) dieet en het ging prima! Totdat ik vandaag twee stukken appeltaart en één cupcake op het werk naar binnenwerkte.
  Morgen dan maar poging 2 voor het dieet? Lukt het dan even goed???

  Gr. Sabrina

 4. Pascale zegt:

  Lief jouw ondersteunende woorden Liz,Dank!
  Zowel Pluto-Saturnus als Neptunus, in mijn persoonlijke horoscoop, dragen het geheel,voel ik.
  Ik wil genieten van mijn vrijheid ipv. de afhankelijkheid van een verslaving…het staat haaks op mijn wezen.
  Thats my drive.
  toy toy ook voor anderen!
  Pascale

  • Ria zegt:

   Wat een goed besluit Pascale, ik hoop dat je het volhoudt!
   Ik ben zelf 5 jaar geleden gestopt met roken, na tientallen
   jaren gerookt te hebben. Ik voel het nog steeds als een bevrijding!
   Heel veel succes voor jou!

   • Pascale zegt:

    Hartelijk Dank Ria!

    Ik kan meerdere aspecten in mijn horoscoop aanwijzen die vragen om een stap uit de “omhulling”.Lief doch stellig.
    Cheiron opposiet Pluto geeft me de boost te laten komen wat gezien wil worden.Dit alles in het jasje van Saturnus vierkant Saturnus.Wat ik toen,30 jr.geleden liet liggen,kan ik nu met wijsheid oppakken en aangaan.Ook de hulp van Uranus over mijn 8e huis,waar mijn Venus huist,geeft me de frisse kracht het roer om te gooien in Zelfliefde.

    Astrologie is voor mij een kostbare tool in Zelfkennis,vandaar dat ik wat uitgebreider reageer 😉
    Samen delen helpt in deze unieke transformatie tijd.Mede dankzij Liz 🙂 !
    Warme groet,
    Pascale.

 5. barbara zegt:

  wat bijzonder – al deze verhalen over stoppen met roken!!! Ikzelf was de afgelopen dagen op roeitocht. Ik ben al bijna 50 jaar een roker, maar omdat tussen roeiers roken absoluut “not done”is, heb ik deze aangelegenheid aangegrepen om nu Eindelijk – na vele vele malen tevergeefs het geprobeerd te hebben – om nu eindelijk te stoppen met roken!! Het ging gemakkelijk- gewoon “nee”zeggen iedere keer. Nu ben ik thuis en ruik hier en daar toch de rook – het wordt dan wel moeilijker…maar ik hou vol!!

 6. barbara zegt:

  He bedankt Pascale!! koop het morgen gelijk. hoop dat het t makkelijker maakt! Ben een beetje licht in mijnhoofd – voor de onrust veel doen met de handen..krijg vanavond eters die gelukkig niet roken!
  we keep in touch he – tot vlgnde week – ben benieuwd wat Liz uit naam van de kosmos voor ons in petto heeft morgen…

  • Pascale zegt:

   Hey Barbara,google maar ff op Tab.D12 dan herken je vast veel,ik gun het je.

   Daarnaast schrok ik wat van je uitdrukking;
   “ben benieuwd wat Liz uit naam van de kosmos voor ons in petto heeft morgen…”
   het voelde ineens niet prettig hoe jij dat schreef….(uit de naam van?!..)
   We doen alles zèlf Barbara..en Liz probeert e.e.a. in praktische aardsheid te duiden,waar we aan kunnen groeien..maar ik heb geen 1 artikel van haar gelezen “uit naam van de kosmos”..
   (het kan aan pc-communicatie liggen :P)
   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *