Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Maagd: Zuiverheid als hoofdthema

Weekhoroscoop: Dank jullie wel voor de feedback op mijn vorige weekhoroscoop. Het thema ‘stoppen met…’ leeft!!
Het verbaast mij eerlijk gezegd, hoe snel nicotine uit het lichaam verdwijnt. Het staat helemaal niet in verhouding tot de strijd met de verslaving zelf. Zelfs na jaren vallen mensen terug. Een gedragspatroon veranderen vraagt doorzettingsvermogen, inzet, wilskracht, enz. Als je erin slaagt, krijg je de regie over je eigen leven terug: d.w.z. een leven bevrijd van de negatieve impuls om regelmatig gif in je lichaam te pompen. En deze week is er wederom goed nieuws voor de nicotine en calorieën strijders. Vandaag – staat Mercurius conjunct met de Zon. Lees verder…

Weekhoroscoop: De Zon – dat ben ik, Mercurius is hoe ik over mezelf denk, en de dialoog die ik met mezelf en anderen voer. Dit is een geweldige dag om je relatie met jezelf te versterken, door bijvoorbeeld positieve dingen over jezelf op te schrijven, positieve affirmaties hardop te zeggen, enz. Niet vergeten, Mercurius staat nu in zijn eigen teken Maagd. De Zon ook in Maagd, is beheerd door Mercurius. Met anderen woorden: hoe je over jezelf denkt is belangrijk: het beinvloedt wie je bent.

Weekhoroscoop: Ik beschouw het als een soort zegen als de Zon en Mercurius allebei in dezelfde teken staan, wat dit brengt een zuiverheid met zich mee, en geeft de Zonneteken een goede gelegenheid om zijn essentie, zijn karakter, uit te drukken. Deze hele week mogen we van deze planetaire samenwerking profiteren! Een uitstekende week voor o.a. schrijven, plannen, organisatie, enz.

Weekhoroscoop: Met zowel de Zon als Mercurius in Maagd, krijgen we een flinke lading Maagd energie. Maagd is een beweegelijke, aarde teken, en staat bekend voor haar voorkeur voor orde, stiptheid, dienstbaarheid, en haar oog voor details. Maagd is dienstbaar, praktische, ‘hands-on’, intelligent, vriendelijke, en beschaafd. Er zijn maar een paar menselijke figuren in de dierenriem, Tweeling (tevens ook door Mercurius beheerd), de Maagd, en de Waterman. De overige dierenriemtekens worden als water/dieren afgebeeld, m.u.v. de Weegschaal, die door ‘een weegschaal’ wordt afgebeeld, en de Boogschutter (half-man, half-paard). M.a.w. Maagd behoort tot de mensensoort – is een beschaafd teken – en beheerd door het denken en niet door de instincten/emoties. De jonge vrouw is een symbool van ‘self-containment’. Ze heeft alles in zich, alle potentie, alle mogelijkheden. Zij staat op de bres, maar in haar kracht. Op dit moment, behoort zij aan haarzelf.

Weekhoroscoop: Hoofdthema van deze week is: Zuiverheid. Hoe kunnen we dat in ons leven bevorderen? Denk aan een goede dieet, met fruit, groeten, en voraal vers eten, geen (of weinig vlees), beweging, frisse lucht, water, veel water drinken, enz.. Dit is een uitstekende week voor alles dat met  (geestelijke,lichamelijke) verschoning te maken heeft.

Weekhoroscoop: Op zondag is de Nieuwe Maan in Maagd, die altijd een nieuw begin symboliseert. De Maan heeft met onbewuste patronen te maken, die hun oorsprong in de vroege baby/kinderjaren hebben. De Maan heeft ook een verband met aangeleerd gedrag. Er zijn vele kansen deze week om in de reine met jezelf te komen en om inzicht te krijgen in hoe je denkpatronen je leven beinvloedt. MAAR – wees alert op de Maagd valkuil: te kritisch op jezelf en anderen zijn! Wees vooral aardig naar je zelf toe !!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Maagd: Zuiverheid als hoofdthema

 1. Gala zegt:

  Maagd is er weer invliegen! Vroeger was Maagd het enige sterrenteken dat met een gewaad werd afgebeeld.
  Zichzelf beschermen tegen het ruwe onreine, onzuivere aardse.
  Het hoofd van Mercurius in het tegenoverliggende teken Vissen en de voetjes op de grond. De Maagd
  legt de lat dan ook altijd onmenselijk (Vissen) hoog! Wit, witter, wits. Kritiek de puntjes altijd op de i… je
  kunt nog zulk een leuk stukje schrijven maar als een Maagd een spelfoutje ontdekt deugd alles (vissen) niet meer. Smetvrees en kuisziekte (schoonmaakmanie) het zesde maagdhuis gaat het liefst steriel …alle beestjes dood. Alhoewel in het zesde huis kleine huisdieren vallen, ken ik weinig Maagden die dol zijn op harige huisgenoten inclusief hun partners. Laser ontharing definitief en favoriet. 1 haartje en dan heb ik het nog niet over 1 schaamhaartje want van schaamte zakken ze 5 meter onder de grond!
  In september begint na het leeuwluieren de scholing ook weer. De bedrijven werken weer op volle toeren,
  via de nieuwe tv-programma’s komen de beelden (vissen)ook weer als een vloedgolf de geest verontreinigen!
  Alles moet wel bewerkt en verwerkt worden (arbeid en dromen/vissen). Er wordt veel NAgedacht met de
  nadruk op NA…! Arbeid adelt, dus de tuin moet ook weer winterklaar! Tuinmeubelen, barbecue alles wordt met
  een maagdgewaad afgedekt, beschermd tegen vies en vuil.
  De volheid van het leven maakt ons dikker, Zon en Maan (Juli/augustus), maar na het leeuwluieren komt
  de Maagd die roept bedenk wel je leeft langer als je gezonder eet en het is toch veel schoner een slanke lijn!
  Nee, Maagd zal nooit een echte fan van een Rubenstype worden vaak dun, dunner, dunst (anorexia)
  Ken vele vrouwtjes met een Maagd ascendant en ze mogen gezien worden! OOk mannen met veel maagdinvloeden in hun horoscoop (bv Maan in Maagd) kun je door een ringentje halen! Maar gestresst
  heb ik vele zien vervallen in het tegenoverliggend teken! Zeeeeeeeer verward, heeeeeeeeeeeeeeel dik
  (alomvattend figuur). Mijn ex boorbrouwtje een Maagd in hart en nieren… is nadat ze door manlief is buitengesmeten volledig het Noorden kwijtgeraakt! De grote verwarring, aan de drank geraakt, de ene
  jongeman na de andere strikt ze in haar netten! Zelf is ze 52 maar alleen jong en piepjong kan haar bekoren.
  Ze was nogal fan van het blanke ras (uitgezonderd hollanders) …laat ik zeggen ze was zeer zeer
  kieskeurig, daarom is het zo grappig dat ze vorige week met een echte pikzwarte neger is gespot!
  Het leven laat ons altijd meerdere kanten zien… mooi toch! Kijk in je eigen horoscoop waar Maagd huist
  misschien is een opfrisbeurtje daar op zijn plaats!

 2. Gala zegt:

  Boorbrouwtje is natuurlijk buurvrouwtje!!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hallo Gala, Dank je wel voor je aanvulling op het sterrenbeeld Maagd. Ik vond ‘boorbrouwtje’ een heel mooi woord… wat jammer nou dat het niet bestaat! Ik vind de manier waarop je Maagd combineert met Vissen heel boeiend. En het klopt inderdaad – denk aan de principe van Yin/Yang ! Echter… een opmerking. Maagd is wel een zgn. ‘dubbele’ teken, en wat mij opvalt, is dat er ook een groep Maagden zijn die helemaal niet puntjes precies zijn, die eerder grote chaoten zijn, van die ‘verstrooide professor’ types. Ik werkte ooit samen met iemand met de Zon in Maagd, lieve man, maar ongeloofelijk rommelig!! Heel intelligent… dat wel… maar chaotisch! Ik werd er gek van!

 3. Gala zegt:

  Echt gebeurd… iemand met Maagdascendant vond het vreselijk dat ze zwanger was want nu wist iedereen dat ze geslachtsgemeenschap had gehad!! Ze was getrouwd!… dat kun je toch niet geloven!
  Denk niet dat iemand daar aan twijfelde, maar zij voelde het gewoon zo… haar onschuld was nu een FEIT!
  Een Maagd/Maria syndroom pur sang. Haar favoriete zinnentje; “ik ben zo naief”. Maar ze sprak het uit
  met zulk een heiligheid van ongereptheid, onschuld, reinheid, lief en schattigheid. Die droom gooide ik vaak aan diggelen door te zeggen naief is hetzelfde als, onwetend, gebrek aan kennis, dom, kinderlijk dus een
  weinig bewerkte geest. Ze had daar een bloedhekel aan! Zag dat dat haar wezenlijk raakte! Sorry…
  Wakker worden moeilijk voor; “De schone slaapster”. Een sprookje is geen aardse realiteit.
  Maar goed dat de Maagd met veel analytisch vermogen wordt geprogrammeerd! Het Vissenvocht uit den hemel is aards gewoon pie-pie op de WC-pot!

 4. barbara zegt:

  Wat een hoop venijn zit er in je woorden Gala!!! Heeft een Maagd je iets aangedaan? Ik ben zelf een VissenAscendant en ik reken 3 Maagden tot mijn hele goede vrienden. Inderdaad: door dat “lijntje”wat er tussen ons is en wat we allebei voelen! De Maagden die ik ken hebben toevallig alle 3 een hond – die ze wel heel schoonhouden natuurlijk – inderdaad: op het smetvrees-achtige af! Wij respecteren elkaar – juist omdat we zo totaal verschillend zijn, maar elkaar wel heel goed kunnen verstaan!

 5. Gala zegt:

  Jesus vier uitroeptekens… Venijn is wel het laatste wat ik bij mijn commentaren had verwacht.
  Heb absoluut niets tegen Maagden! Ook als ik het overlees ontgaat me het venijn. Van alle sterrentekens
  kun je kenmerken wat uitvergroten of minimaliseren dat moet je niet persoonlijk nemen dat is meer
  lachwekkend! Althans dat is de insteek…

 6. Pascale zegt:

  Hoi!
  Nu doe ik ook ff mee als super Visje-asc.maagd-maan in maagd …ik dook bijna schuw onder na de 1e reactie 😉
  Ja,vermoeiend is deze combi wel…bij een Mandala borduren helemaal perfect !..
  maar om de puntjes op de i te zetten Gala; Barbara schreef 3 uitroeptekens bij het venijn ha ha …..
  dus let op hè bij feedback in de Maagdsferen 😉

  Alle gekheid op een stokje;
  door de Maagd invloeden in mijn horoscoop is het item stoppen met roken zowel logisch als moordend..zo tegenstrijdig! (mijn Ziel krijgen ze toch niet-principe versus die akelige gifstoffen eruit!)…de homeopatische middelen pakken zelfs vluchtig uit..m.a.w. bij een beginverergering raak je idd.het noorden kwijt 🙁
  Maar een synthetisch middel inzetten is ook geen optie…en jà Gala; de schaamte van 1 trekje is òòk onoverkomelijk…dus uhh..deze vis-maagd combi is hiervoor alles behalve makkelijk! Het voelt als autorijden met de handrem erop…de invloed van Vis LIJKT dan zoveel meer macht te hebben…:p
  door verfijnde “druk” van Maagd kan dan zuiverheid in onzuiverheid doen omslaan…ik duik onder en ben blij als straks de Weegschaal helpt het “midden” meer te ervaren.
  ps.Gala mijn kat heeft ernstige haaruitval ivm.zijn nieren…dan weet je het wel :0
  Groetjes!

 7. Gala zegt:

  Pascale, ik houd van mensen die met enige afstand naar hun horoscoop kijken !!!!!(5)!
  Werken met je mogelijkheden is beter dan verzuipen is dat Vissenbad! (Maagd/Vissencombi)
  We hebben allemaal alle invloeden in onszelf, I love mijn maagdstuk. Zuiverheid een woord
  dar me kippenvel kan bezorgen. TOK Tok…
  Van overspoeld worden weet ik ook redelijk wat, heb Neptunus in 1 in weegschaal uitg. opposite
  de Maan in Ram. Het stukje over naief is meer eigen pijn dan andermans venijn!

  • Pascale zegt:

   Wat zeg je dat mooi Gala;
   Werken met je mogelijkheden is beter dan verzuipen in dat Vissenbad! (Maagd/Vissencombi)

   “tok tok”snapte ik niet maar het werkte wel op mijn lachspieren ..
   😉

 8. Gala zegt:

  Zal mijn theorietje over Maagd/Vissenas eens verklappen!
  Vanuit het christelijk gegeven Bid&Werk (vissen/maagd) en omdat Maagd vroeger als enigiste
  kleding droeg (mens geworden) en God (vissen) Jesus naar de aarde (maagd) stuurde. Jesus
  was een zuivere ziel, een onderwijzer. Hij liet de mens zijn blik hoger richten naar de Goddelijke
  Geest. Het tweede Mercuriusteken heeft volgens mij te maken met onze aardse Geest zuiveren
  om op te gaan in het Goddelijke, hogere or whatever!
  Als we onze concentratie tot het uiterste tergen gaan de Mandala draaien, de as Kreeft/Steenbok
  verschuift. We komen LOS van het aardse. Maagd en Vissen vallende huizen.
  Voor het zover is moeten we ons bewust worden van AL onze planeten met hun plussen en minnen.
  Onze programmering/conditionering laten varen dus in het reine komen met AL”LES”.
  Alles is les en zo kan de ziel het aardse OVERSTIJGEN door werken, kennis vergaren en de
  opgebouwde stelling weer LOSLATEN. Vrijheidsvleugels het laatste aardse lot… Alleluja, halleluja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *