Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Maagd: Zuiverheid als hoofdthema

Weekhoroscoop: Dank jullie wel voor de feedback op mijn vorige weekhoroscoop. Het thema ‘stoppen met…’ leeft!!
Het verbaast mij eerlijk gezegd, hoe snel nicotine uit het lichaam verdwijnt. Het staat helemaal niet in verhouding tot de strijd met de verslaving zelf. Zelfs na jaren vallen mensen terug. Een gedragspatroon veranderen vraagt doorzettingsvermogen, inzet, wilskracht, enz. Als je erin slaagt, krijg je de regie over je eigen leven terug: d.w.z. een leven bevrijd van de negatieve impuls om regelmatig gif in je lichaam te pompen. En deze week is er wederom goed nieuws voor de nicotine en calorieën strijders. Vandaag – staat Mercurius conjunct met de Zon. Lees verder…

Weekhoroscoop: De Zon – dat ben ik, Mercurius is hoe ik over mezelf denk, en de dialoog die ik met mezelf en anderen voer. Dit is een geweldige dag om je relatie met jezelf te versterken, door bijvoorbeeld positieve dingen over jezelf op te schrijven, positieve affirmaties hardop te zeggen, enz. Niet vergeten, Mercurius staat nu in zijn eigen teken Maagd. De Zon ook in Maagd, is beheerd door Mercurius. Met anderen woorden: hoe je over jezelf denkt is belangrijk: het beinvloedt wie je bent.

Weekhoroscoop: Ik beschouw het als een soort zegen als de Zon en Mercurius allebei in dezelfde teken staan, wat dit brengt een zuiverheid met zich mee, en geeft de Zonneteken een goede gelegenheid om zijn essentie, zijn karakter, uit te drukken. Deze hele week mogen we van deze planetaire samenwerking profiteren! Een uitstekende week voor o.a. schrijven, plannen, organisatie, enz.

Weekhoroscoop: Met zowel de Zon als Mercurius in Maagd, krijgen we een flinke lading Maagd energie. Maagd is een beweegelijke, aarde teken, en staat bekend voor haar voorkeur voor orde, stiptheid, dienstbaarheid, en haar oog voor details. Maagd is dienstbaar, praktische, ‘hands-on’, intelligent, vriendelijke, en beschaafd. Er zijn maar een paar menselijke figuren in de dierenriem, Tweeling (tevens ook door Mercurius beheerd), de Maagd, en de Waterman. De overige dierenriemtekens worden als water/dieren afgebeeld, m.u.v. de Weegschaal, die door ‘een weegschaal’ wordt afgebeeld, en de Boogschutter (half-man, half-paard). M.a.w. Maagd behoort tot de mensensoort – is een beschaafd teken – en beheerd door het denken en niet door de instincten/emoties. De jonge vrouw is een symbool van ‘self-containment’. Ze heeft alles in zich, alle potentie, alle mogelijkheden. Zij staat op de bres, maar in haar kracht. Op dit moment, behoort zij aan haarzelf.

Weekhoroscoop: Hoofdthema van deze week is: Zuiverheid. Hoe kunnen we dat in ons leven bevorderen? Denk aan een goede dieet, met fruit, groeten, en voraal vers eten, geen (of weinig vlees), beweging, frisse lucht, water, veel water drinken, enz.. Dit is een uitstekende week voor alles dat met  (geestelijke,lichamelijke) verschoning te maken heeft.

Weekhoroscoop: Op zondag is de Nieuwe Maan in Maagd, die altijd een nieuw begin symboliseert. De Maan heeft met onbewuste patronen te maken, die hun oorsprong in de vroege baby/kinderjaren hebben. De Maan heeft ook een verband met aangeleerd gedrag. Er zijn vele kansen deze week om in de reine met jezelf te komen en om inzicht te krijgen in hoe je denkpatronen je leven beinvloedt. MAAR – wees alert op de Maagd valkuil: te kritisch op jezelf en anderen zijn! Wees vooral aardig naar je zelf toe !!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Maagd: Zuiverheid als hoofdthema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *