Astrologie weekhoroscoop: Mercurius in Weegschaal: balanceren tussen Uranus en Pluto

Astrologie weekhoroscoop: De planeet Mercurius heeft met onze manier van communicatie te maken, en sinds vanochtend vroeg, staat Mercurius in Weegschaal. Weegschaal is een teken die opzoek is naar balans, rechtvaardigheid, en harmonie. Echter.. als je naar de ‘big picture’, het grotere geheel kijkt, dan wordt er deze komende week eerder sprake van een zwaar bevochten compromis, dan een overwinning. Er heerst een gespannen sfeer dat o.a. te maken heeft met de tweede (uit een reeks van zeven) harde aspecten tussen Uranus en Pluto. Op woensdag is laatst genoemd aspect (een vierkant) vol!

Astrologie weekhoroscoop: Uranus en Pluto zijn beide buiten planeten die te maken hebben met diepe maatschappelijke veranderingen. Terwijl Pluto binnenkort ondersteuning zal krijgen van Saturnus in Schorpioen waardoor beide planeten in receptie met elkaar komen te staan, is het de taak van Uranus in Ram ‘het nieuwe’ aan te kondigen. De komende twee jaar is Uranus, in mijn visie, de grote ‘spelbreker’. Hij loopt voor op de parade, roepend als een stem in de wildernis.

Ik verwacht deze week dat botsingen zullen ontstaan tussen oude en nieuwe ideeën, en manieren van  denken, praten en handelen.

Astrologie weekhoroscoop: Het is interessant om naar je eigen horoscoop te kijken, en jezelf af te vragen, waar je in je leven staat. Heb je meer affiniteit met de energie van Pluto, Saturnus en Steenbok, Schorpioen dan wil je waarschijnlijk het status quo handhaven, en het verleden (met al zijn ‘schijn’ zekerheid) in stand houden. Heb je meer affiniteit met de energie van Uranus/Ram dan ben je meer bereid om risico’s te nemen. Als je affiniteit hebt met zowel Uranus als Pluto, dan kom je een beetje klem te zitten!! Dan voel je de intens druk van de wrijvingsenergie . Hoe dan ook, het is een kunst in zulke periodes om ‘balans’ te vinden.

Astrologie weekhoroscoop: Vanaf 11 april, is Pluto retrograde geweest, op dinsdag gaat hij weer vooruit lopen. Hij staat nu als het ware ‘stil’ en hierdoor weegt hij zwaarder dan normaal. Hij legt nu al zijn gewicht neer in de 7 graad van de Steenbok. Dit gaat gepaard met een bepaald sfeer. Het lijkt alsof we over Pluto heen moeten stappen om onze angst en onzekerheid over de toekomst in hoop en vertrouwen om te zetten.

Astrologie weekhoroscoop: Het leuke aan Uranus, is dat hij goed met onzekerheid kan leven! Niet weten hoe iets uit gaat pakken is enerverend, het prikkelt de zintuigen en maakt dat je helemaal levend voelt. Het is net als een reis beginnen, zonder hotel of duidelijk eind bestemming. Hoe meer bereid we nu zijn om een open houding te hebben en om compromissen te zoeken, hoe beter.

Astrologie weekhoroscoop: Op vrijdag staat Mercurius in oppositie met Uranus, en als de Zon op zaterdag de Weegschaal binnenloopt, weten we ook dat Uranus op de loer ligt. Ondertussen links op het podium, staat Pluto in de coulissen op zijn buurt te wachten….

In deze tijden van veranderingen, wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Heb jij meer affiniteit met Uranus of met Pluto? Ga je met veranderingen mee, of houd je veranderingen tegen? Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

  • Relatievragen
  • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
  • persoonlijk advies
  • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
  • specifieke levensvragen, enz.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01
erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

13 Reacties op Astrologie weekhoroscoop: Mercurius in Weegschaal: balanceren tussen Uranus en Pluto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *