Astrologie weekhoroscoop: Mercurius in Weegschaal: balanceren tussen Uranus en Pluto

Astrologie weekhoroscoop: De planeet Mercurius heeft met onze manier van communicatie te maken, en sinds vanochtend vroeg, staat Mercurius in Weegschaal. Weegschaal is een teken die opzoek is naar balans, rechtvaardigheid, en harmonie. Echter.. als je naar de ‘big picture’, het grotere geheel kijkt, dan wordt er deze komende week eerder sprake van een zwaar bevochten compromis, dan een overwinning. Er heerst een gespannen sfeer dat o.a. te maken heeft met de tweede (uit een reeks van zeven) harde aspecten tussen Uranus en Pluto. Op woensdag is laatst genoemd aspect (een vierkant) vol!

Astrologie weekhoroscoop: Uranus en Pluto zijn beide buiten planeten die te maken hebben met diepe maatschappelijke veranderingen. Terwijl Pluto binnenkort ondersteuning zal krijgen van Saturnus in Schorpioen waardoor beide planeten in receptie met elkaar komen te staan, is het de taak van Uranus in Ram ‘het nieuwe’ aan te kondigen. De komende twee jaar is Uranus, in mijn visie, de grote ‘spelbreker’. Hij loopt voor op de parade, roepend als een stem in de wildernis.

Ik verwacht deze week dat botsingen zullen ontstaan tussen oude en nieuwe ideeën, en manieren van  denken, praten en handelen.

Astrologie weekhoroscoop: Het is interessant om naar je eigen horoscoop te kijken, en jezelf af te vragen, waar je in je leven staat. Heb je meer affiniteit met de energie van Pluto, Saturnus en Steenbok, Schorpioen dan wil je waarschijnlijk het status quo handhaven, en het verleden (met al zijn ‘schijn’ zekerheid) in stand houden. Heb je meer affiniteit met de energie van Uranus/Ram dan ben je meer bereid om risico’s te nemen. Als je affiniteit hebt met zowel Uranus als Pluto, dan kom je een beetje klem te zitten!! Dan voel je de intens druk van de wrijvingsenergie . Hoe dan ook, het is een kunst in zulke periodes om ‘balans’ te vinden.

Astrologie weekhoroscoop: Vanaf 11 april, is Pluto retrograde geweest, op dinsdag gaat hij weer vooruit lopen. Hij staat nu als het ware ‘stil’ en hierdoor weegt hij zwaarder dan normaal. Hij legt nu al zijn gewicht neer in de 7 graad van de Steenbok. Dit gaat gepaard met een bepaald sfeer. Het lijkt alsof we over Pluto heen moeten stappen om onze angst en onzekerheid over de toekomst in hoop en vertrouwen om te zetten.

Astrologie weekhoroscoop: Het leuke aan Uranus, is dat hij goed met onzekerheid kan leven! Niet weten hoe iets uit gaat pakken is enerverend, het prikkelt de zintuigen en maakt dat je helemaal levend voelt. Het is net als een reis beginnen, zonder hotel of duidelijk eind bestemming. Hoe meer bereid we nu zijn om een open houding te hebben en om compromissen te zoeken, hoe beter.

Astrologie weekhoroscoop: Op vrijdag staat Mercurius in oppositie met Uranus, en als de Zon op zaterdag de Weegschaal binnenloopt, weten we ook dat Uranus op de loer ligt. Ondertussen links op het podium, staat Pluto in de coulissen op zijn buurt te wachten….

In deze tijden van veranderingen, wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Heb jij meer affiniteit met Uranus of met Pluto? Ga je met veranderingen mee, of houd je veranderingen tegen? Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

 • Relatievragen
 • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
 • persoonlijk advies
 • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
 • specifieke levensvragen, enz.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01
erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

13 Reacties op Astrologie weekhoroscoop: Mercurius in Weegschaal: balanceren tussen Uranus en Pluto

 1. Sonja Veldheer zegt:

  Dank voor je weekhoroscoop, heb ik weer veel aan! Wou dat ik wat meer tijd had om het zelf uit te vogelen.
  Ik heb mooie aantekeningen van jouw lezing van zaterdag. Inderdaad is het thema tijd heel boeiend, maar het is wel allemaal door mensen bedacht! En als je dan weet dat er na je dood geen tijd meer is, lijkt me dat eigenlijk wel heel plezierig! Maar het lijkt wel of in onze tijd (op aarde) mensen altijd maar sneller willen, dat alles sneller moet. Of heeft dat nou met mijn leeftijd te maken?

  Lieve groet,

  Sonja

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Dank je wel voor je positieve feedback! Trouwens ik heb net een email van iemand die ook mijn workshop gevolgd heeft, die was ook erg positief over. Ooooo Sonja. Je zou een heel filosofische debat kunnen beginnen met je uitspraak ‘als je weet dat er na je dood geen tijd meer is”….. De tijd gaat natuurlijk door.. alleen je bewustzijn is anders. Nou knuppel in de hoenderhok!! Warme groet, Liz

   • Sonja Veldheer zegt:

    Inderdaad blijft de tijd op aarde gewoon door gaan! En gelukkig maar, want anders
    zouden we geen houvast hebben om ons leven in te richten. En na onze dood:
    dat is veel te groot om te bevatten denk ik! Maar er zijn natuurlijk wel ervaringen van
    mensen die daar iets van weten doordat zij in andere dimensies kunnen zien en
    die dat ook opgeschreven hebben! Echter het koren van het kaf scheiden is al
    een opgave! Ik ben wel blij in deze tijd te leven, dankbaar geen oorlogen te hoeven meemaken, en spannend omdat er zoveel in deze tijd gebeurt en/of verandert!

    Love

    Sonja

 2. Pascale zegt:

  Hoi Liz,
  Kan het ook zo zijn dat het harde aspect hiervan, in je persoonlijke horoscoop, juist het effect heeft van een “boost” om wezenlijke vooruitgang te kunnen bereiken?Een soort bevrijdende doorbraak qua timing?…
  Groet,
  Pascale

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Ik denk het wel Pascale – mits je iemand bent die affiniteit met Uranus heeft. Als je een meer Steenbok/Pluto – Schorpioen/Saturnus type bent, dan zou je uit angst ook bang kunnen zijn om veranderingen door te voeren. Als ik de tijd kan vinden – ga ik een newsletter aan deze thema besteden. Lijkt mij erg interessant. Wat denk je zelf? Ben je een Ram type??

   • Pascale zegt:

    Ja Liz,een Ram-type dat herken ik ! 😉
    Mijn Venus staat in Ram.
    Bepaalt Venus je “typesoort” hierin?

    • Elizabeth Hathway zegt:

     Hi Pascale,

     Ik moet voorzichtig zijn – omdat ik niet zeker weet of ik je vraag helemaal begrijp. Venus zegt iets over hoe jij je relaties ervaart, d.w.z. op zijn Ram’s! Recht voor je raap, gauw in vuur en vlam, enz. Wat ik bedoel in het artikel – slaat meer op de hele persoonlijkheid – en heeft met de Uranus of met de Saturnus/Pluto energie in de horoscoop te maken. Iemand heeft – ik noem maar wat – Uranus in vierkant met de Asc. en Uranus driehoek Zon, en Saturnus ongeaspecteerd. Deze persoon heeft een grote affiniteit met Uranus en is niet bang voor veranderingsprocessen. Met andere woorden Pascale… Ik praat over de toon van de horoscoop in z’n geheel. Is dit duidelijker?

     • Pascale zegt:

      Ja Liz,duidelijk,dank je.
      Ik keek te nauw.
      Het is idd. een zeer interessant thema,
      ik hoop dat je newsletter hierover erin zit 😉
      Groetjes!

 3. Gala zegt:

  Saturnus gaat ook een driehoek met Neptunus in Vissen maken. De schandaalpers smult, hun sensatie-behoefte sky-high! Engeland is de Klos… eerst Prins Harry van zijn beste kant met een onbekend stoeipoesje
  spelletje stip-biljarten en aan de foto te zien was hij gereed om zijn laatste stoot in euforie af te ronden.
  Dan Prins Philip deze oude krijger werd tussen de benen gespot toen deze en kilt droeg! Zijn hele koninklijke
  klokkenspel met klepel was zichtbaar. Publicatie van deze kroonjuwelen kon natuurlijk niet uitblijven! En nu…
  lovely Kate met Boa en Bea (=borsten) op het balkon. Dit altijd zo keurig en net madammetje open en bloot
  in Frans roddelbad! De rest van de foto’s van William en Kate zijn vandaag verschenen. Het koppel bindt
  de strijd aan via het gerecht, de grenzen van het Engelse koningshuis zijn bereikt!
  Maar deze driehoek is ook een gevaar voor de EU! Deze kan profiteren van de illussie die deze schenkt.
  Grote verborgen verleiders! Onzichtbaar de giga bergen geld die opgekocht worden door de ECB.
  Grote geheime geldtransakties die ons doen geloven dat de bomen tot in de hemel groeien. (Saturnus/scorpio
  Neptunus/vissen). Science fiction in realiteit alles speelt zich af achter de schermen.
  Vele waarheden naar het land der fabelen en sprookjes verhuist! Tijd om in wonderen te geloven… Amen!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Gala, Wat ik merk m.b.t. het Koninklijke Huis – is dat transit Saturnus nu een vierkant maakt met radix Mercurius (o.a. de pers) in de horoscoop voor “The House of Windsor”. Ik denk dat ik een deze dagen hier een artikel over ga schrijven.. in het engels! Ik heb in heel lang geen engelstalige artikelen geplaatst. Die driehoek Saturnus/Neptunus is zeker interessant en slaat terug op de conjunctie van de twee in 1989. Saturnus/Neptunus… earthing the ideal/the dream…. Kan ook een concrete uitwerking hebben. Ik ben benieuwd zeker omdat Saturnus dan ook nog op mijn eigen radix Neptunus in 12 staat…. dream on 🙂

 4. Gala zegt:

  Nog meer naakte waarheid voor Royals of Windsor. Maar nu figuurlijk! Onder druk van de Britse krant
  The Guardian moeten documenten van Prins Charles openbaar worden gemaakt. Duidelijk wordt dan
  op welke manier Charles de Britse politiek heeft beinvloed. Gisteren stelde rechter krant gelijk!
  Mooi voorbeeld van Saturnus vierkant Mercurius in de horoscoop van de House of Windsor.

 5. Gala zegt:

  Wat nog in het vat zit van Saturnus/weegschaal driehoek Neptunus/vissen! Lewinsky gaat boekje
  opendoen over alle pikante geheimen van haar affaire met oud-president Bill Clinton.
  Openbaringen (Neptunus) van de liefdesbrieven die Clinton haar met kloppend hart schreef!
  Haar reputatie ligt toch al in de goot en naar zeggen strijkt ze 12 miljoen euro op , maar dan zal
  Saturnus Scorpio binnengaan om de driehoek vol te maken. Het wordt “hot” en haar wraak (scorpio) zoet.

  Ook de kop “Jezus was getroud” een onthulling over een relatie van de zoon van God. Het blijkt uit
  vondst van stukje papyrus uit de vierde eeuw. Het document is Egyptisch koptisch en kan de gehuwde
  status van Jesus bevestigen! Er staat “Jezus zei tot hen, MIJN VROUW…” Zelf heb ik altijd gedacht
  dat hij getroud was met Maria Magdalena, na zijn dood verscheen hij eerst aan haar! De kerk zet vrouwen
  buitenspel van kapelaan tot Paus, maar de zoon van God koos bij herrijzenis in eerste instantie voor haar,
  dat doe je niet zomaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *