Astrologie weekhoroscoop: Zon in Weegschaal, maar de liefde gaat niet over rozen

Astrologie weekhoroscoop: In mijn vorige weekhoroscoop schreef ik over de belangrijke rol van Mercurius, met name door zijn prominente positie t.a.v. Uranus en Pluto. Uranus (in Ram) en Pluto (in Steenbok) staan in vierkant met elkaar, en Mercurius in Weegschaal kwam tussen beiden. Facebook, Twitter (en de sociale network sites) hebben een Mercurius signatuur: er wordt gekletst. Met Uranus en Pluto in beeld , liep een via Facebook aangekondigd ‘sweet sixteen’ feest, totaal uit de hand. Wat mij o.a. duidelijk is geworden, is dat jongeren niet zomaar in grote groepen bij elkaar mogen komen, uit angst voor de ondermijning van de openbare orde. Echter, dit soort krachtmeting tussen de jeugd en de gevestigde order – doet mij aan de jaren zestig denken – toen Uranus en Pluto met elkaar conjunct waren. Uranus is onvoorspelbaar maar Pluto (vooral in Steenbok) zoekt consolidatie van macht, en doet dat eerder d.m.v. confrontatie dan verzoening. Vele mensen vragen zich terecht af of nieuwe maatregelen getroffen gaan worden, en, waarom de Gemeente een voetbal veld voor de feestvierders niet ter beschikking gesteld heeft. Echter.. mijn astrologen brein zegt: it’s Uranus, Pluto, stupid!

Astrologie weekhoroscoop: Deze week op woensdag staat Mercurius in driehoek met Jupiter. Dit maakt woensdag een top dag voor ‘net-working’ en voor het afhandelen van allerlei soorten correspondentie. Vermijd de telefoon! Je mond voorbij praten, of gewoon te lang aan de telefoon hangen, hoort tot de mogelijkheden. Je kunt onder deze snelle energie heel makkelijk tijd verliezen. Maak goede afspraken. Ik heb in mijn agenda staan: schrijf newsletter !! Ik hoop dat dit helpt :)

Astrologie weekhoroscoop: De Zon staat nu in Weegschaal. De oogst is binnen, en in de breedste zin van het woord, mogen wij de ‘balans’ opmaken!! Hoe ziet jouw leven op dit moment eruit? De herfst is in volle aantocht en de kracht van de Zon neemt voelbaar af. Op het innerlijke vlak – bereiden we ons voor op de lange nachten die eraan komen. Het is tijd om onszelf en anderen een spiegel voor te houden.  Weegschaal is het teken van huwelijk en relaties – echter onder de huidige planetaire cocktail – komen veel verbintenissen juist onder druk te staan. Het lijkt alsof er – zeker wat relaties betreft – keuzes gemaakt moeten worden.

Astrologie weekhoroscoop: Venus, heerser van het sterrenbeeld Weegschaal, staat deze dagen in vierkant met Mars. Dit is een liefde die botst en kraakt en geen makkelijk weg kan vinden. Een relatie die misschien niets meer voorstelt, of een stel die het voortdurend met elkaar aan de stok hebben. Maar ik moet ineens ook denken aan de zoektocht die momenteel in Frankrijk gaande is,  naar een 15 jarig engels meisje en haar 30 jarige wiskunde leraar. Venus in Leeuw wil aanbeden worden, en Mars in Schorpioen is gepassioneerd! De vierkant tussen beide planeten is op donderdag exact. Maar er zijn nog meer tekens dat het wat liefde en relaties betreft, nu niet over rozen gaat!

Astrologie weekhoroscoop: Zondag is de volle maan, wat m.i. een  ‘breek of keer’ punt aangeeft. De maan staat niet alleen in oppositie met de Zon, maar ook conjunct met Uranus, en vierkant met Pluto. Symbolisch gezien, worden de emoties overhoop gehaald: de baby verdwijnt met het badwater! Met zoveel planeten (6 van de 10) in de hoofdtekens, is de behoefte om een radicale breuk met het verleden te maken zeer sterk aanwezig. Pluto is de focal planeet in de gevormde t-vierkant. De plaats waar Pluto nu transiteert, geeft het gebied aan die rijp is voor verandering! En hier kan de volle maan echt helpen – omdat het inzicht geeft in de eigen onderbewuste processen, vooral daar waar angst om los te laten het nieuwe leven in de weg staat. Veranderingen hangen in de lucht! Dat kunnen we ook aan de stand van Saturnus meten, die binnenkort de relatie teken Weegschaal inruilt, voor de diepe wateren van de Schorpioen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologie weekhoroscoop: Zon in Weegschaal, maar de liefde gaat niet over rozen

 1. willeke zegt:

  hallo Elisabeth,
  heb je column gelezen – heb mijn zon op 7 15 Ram, Mercurius op 7 33 en de Maanknoop op 7 55, dus ben zeer benieuwd naar de volle maan van zondag a.s.

  Wat me eigenlijk meer zorgen baart is de situatie tussen China en Japan – hoe gaat daar de volle maan uitpakken ? Heb je daarover gedachten ?? Ik ben bang dat Japan zich niet zal kunnen inhouden en toch China op de een of andere manier zal aanvallen – misschien niet met raketten of zo, maar je weet nooit !
  groet
  willeke

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Willeke, Afhankelijk van hoe de rest van je horoscoop eruit ziet – en met name op dit moment – de aspecten die je Ram planeten maken in je geboorte horoscoop – zit je nu in een spannend en zeer interessante levensfase. De Uranus transit maakt waarschijnlijk nerveus of energiek – zeker op een Zon/Mercurius conjunctie… Snelle handelingen willen verrichten! Iets van ‘how to change your life in 30 minutes!!” 🙂 Maar goed, Pluto is de focal planeet – ook wat jouw horoscoop betreft – dus kijk waar Pluto in transit staat, om te zien waar de diepste veranderingen en bewegingen kunnen plaatsvinden.

   Ik heb net gekeken naar de horoscopen van zowel China als Japan – en het is duidelijk dat beide landen ook een krachtmeting zoeken. Beide landen voelen de druk binnen hun eigen landsgrens – en deze confrontatie vormt dan ook een soort uitlaatklep. Japan heeft transit Pluto in het eerste huis van de landshoroscoop, en die is nu in vierkant met radix Saturnus in Weegschaal in 9: bron van conflikt lijkt in het buitenland te liggen. China heeft o.a. transit Saturnus conjunct de ascendant, vierkant Maan in Steenbok op cusp 4. China heeft de radix Zon in 7 Weegschaal, en dit staat nu opposiet transit Uranus, en vierkant transit Pluto. De spanning is te snijden! Echter of beide landen het zo ver als een openlijk confrontatie – met wapens – willen brengen is de vraag. Eerst moet men de diplomatiek routes proberen.

 2. Gala zegt:

  De handel (Mercurius) verandert zo snel van winkelstraten naar viritueel shoppen en betalen.
  De strukturen van de winkelstraten (Pluto/Steenbok) kunnen niet op tegen het razendsnelle virituele shoppen op internet (uranus). Ram is de jeugd, deze met Uranus als begeleider, geleider, is sneller dan snel
  winkels en pashokjes zijn open 24/24 uur, 7 op 7 dagen! Handel is onzichtbaar geworden maar
  gisteren hoorde ik al miljaren en miljarden groot. De winkelstraten brokkelen af, leegstand panden gigantisch
  maar onze vitale jongere generatie vermaakt zich met shoppen, shoppen en nog eens shoppen, kijken en bekijken aan andere laten zien wat je wilt gaan bestellen. Levering gratis binnen 24 uur. De maatschappij
  (Uranus) wordt vernield (vierkant Pluto/steenbok) maar kent ook nieuwe bloei digitaal. Hoofdtekens
  de oude garde (Pluto/steenbok) wint het niet van de veel gehaaidere, snellere generatie (Uranus/Ram).
  De jeugd heeft de toekomst (Uranus/Ram) al als kleine peutertjes leerde ze al op de knoppen drukken zoals
  de oudere generaties de handen uit de mouwen moesten steken om de basis te leggen voor de vlucht
  der jongeren. De jeugd loopt rond met I-Phone, I-pads alle info (Mercurius) is direkt opvraagbaar de
  digi-boeken (Mercurius) gingen dit jaar ook op simpele I-pad per 24 mee op vakantie. Enkel downloaden
  geen draagbaar gewicht op luchthaven. Zoals het betalingsverkeer volledig is veranderd, zo verandert ook
  in razend tempo gedragingen, patronen die eeuwenlang niet in vraag stonden. Internet maakt zoveel mogelijk
  dat onmogelijk leek. Mensen zoals ik nu, kunnen met een muisklik reageren. Chatten/praten ongezien
  met wildvreemde! Andere wereld… maar nog steeds wereld.

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Gala,
   We maken een digitale revolutie mee, die met de industrieele revolutie van 1780 – vergelijkbaar is. We zitten er midden in (?), of misschien aan het begin nog. De consekwenties van de overgang naar een meer virtuele wereld, zijn nog niet helemaal duidelijk/zichtbaar. De globalisering, een van de belangrijke oorzaken van onze huidige crisis – heeft ook zijn wortels in deze “new world order’.

 3. Claudia zegt:

  Zoals gala al zegt winkelstraten brokkelen af (Pluto) maar vooral ook door eigen toedoen.
  Dit weekend folders thuis gekregen van grote kledingketen met een aantal dingen die ik wel op het oog had.
  Gisterenmiddag na lange rit met de auto eindelijk aangekomen, blijkt alles van de folderaanbiedingen nog in het magazijn van de winkel te staan. Geen tijd gehad om uit te pakken vanwege te lage personeelsbezetting.
  Dus op naar een andere winkel, daar aangekomen is niets meer te krijgen in maat 134 want mijn dochter is geboren in een babyboom jaar. Dit zelfde liedje hebben we elk jaar met schoenen, kleding, ondergoed etc. etc.
  dan maar weer bestellen op internet daar hebben ze het wel op voorraad.
  Verder komt er nog bij kijken dat alleen grote ketens kunnen bestaan want als kleine startende winkelondernemer kun je de huur niet meer betalen.
  Erg jammer want ik hou juist wel van winkelen maar ben noodgedwongen aangewezen op internet shoppen.

 4. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Claudia,
  Inderdaad voor producenten is het aantrekkelijk om direkt uit de magazijn te verkopen. Minder kosten, meer winst. Echter… we missen de meerwaarde van de winkel ‘experience’. Mensen zien, stoffen door je vingers laten gaan, de gezelligheid van het terras! Vooruitgang komt vaak met een hele dure prijskaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *