Astrologie weekhoroscoop: Zon in Weegschaal, maar de liefde gaat niet over rozen

Astrologie weekhoroscoop: In mijn vorige weekhoroscoop schreef ik over de belangrijke rol van Mercurius, met name door zijn prominente positie t.a.v. Uranus en Pluto. Uranus (in Ram) en Pluto (in Steenbok) staan in vierkant met elkaar, en Mercurius in Weegschaal kwam tussen beiden. Facebook, Twitter (en de sociale network sites) hebben een Mercurius signatuur: er wordt gekletst. Met Uranus en Pluto in beeld , liep een via Facebook aangekondigd ‘sweet sixteen’ feest, totaal uit de hand. Wat mij o.a. duidelijk is geworden, is dat jongeren niet zomaar in grote groepen bij elkaar mogen komen, uit angst voor de ondermijning van de openbare orde. Echter, dit soort krachtmeting tussen de jeugd en de gevestigde order – doet mij aan de jaren zestig denken – toen Uranus en Pluto met elkaar conjunct waren. Uranus is onvoorspelbaar maar Pluto (vooral in Steenbok) zoekt consolidatie van macht, en doet dat eerder d.m.v. confrontatie dan verzoening. Vele mensen vragen zich terecht af of nieuwe maatregelen getroffen gaan worden, en, waarom de Gemeente een voetbal veld voor de feestvierders niet ter beschikking gesteld heeft. Echter.. mijn astrologen brein zegt: it’s Uranus, Pluto, stupid!

Astrologie weekhoroscoop: Deze week op woensdag staat Mercurius in driehoek met Jupiter. Dit maakt woensdag een top dag voor ‘net-working’ en voor het afhandelen van allerlei soorten correspondentie. Vermijd de telefoon! Je mond voorbij praten, of gewoon te lang aan de telefoon hangen, hoort tot de mogelijkheden. Je kunt onder deze snelle energie heel makkelijk tijd verliezen. Maak goede afspraken. Ik heb in mijn agenda staan: schrijf newsletter !! Ik hoop dat dit helpt :)

Astrologie weekhoroscoop: De Zon staat nu in Weegschaal. De oogst is binnen, en in de breedste zin van het woord, mogen wij de ‘balans’ opmaken!! Hoe ziet jouw leven op dit moment eruit? De herfst is in volle aantocht en de kracht van de Zon neemt voelbaar af. Op het innerlijke vlak – bereiden we ons voor op de lange nachten die eraan komen. Het is tijd om onszelf en anderen een spiegel voor te houden.  Weegschaal is het teken van huwelijk en relaties – echter onder de huidige planetaire cocktail – komen veel verbintenissen juist onder druk te staan. Het lijkt alsof er – zeker wat relaties betreft – keuzes gemaakt moeten worden.

Astrologie weekhoroscoop: Venus, heerser van het sterrenbeeld Weegschaal, staat deze dagen in vierkant met Mars. Dit is een liefde die botst en kraakt en geen makkelijk weg kan vinden. Een relatie die misschien niets meer voorstelt, of een stel die het voortdurend met elkaar aan de stok hebben. Maar ik moet ineens ook denken aan de zoektocht die momenteel in Frankrijk gaande is,  naar een 15 jarig engels meisje en haar 30 jarige wiskunde leraar. Venus in Leeuw wil aanbeden worden, en Mars in Schorpioen is gepassioneerd! De vierkant tussen beide planeten is op donderdag exact. Maar er zijn nog meer tekens dat het wat liefde en relaties betreft, nu niet over rozen gaat!

Astrologie weekhoroscoop: Zondag is de volle maan, wat m.i. een  ‘breek of keer’ punt aangeeft. De maan staat niet alleen in oppositie met de Zon, maar ook conjunct met Uranus, en vierkant met Pluto. Symbolisch gezien, worden de emoties overhoop gehaald: de baby verdwijnt met het badwater! Met zoveel planeten (6 van de 10) in de hoofdtekens, is de behoefte om een radicale breuk met het verleden te maken zeer sterk aanwezig. Pluto is de focal planeet in de gevormde t-vierkant. De plaats waar Pluto nu transiteert, geeft het gebied aan die rijp is voor verandering! En hier kan de volle maan echt helpen – omdat het inzicht geeft in de eigen onderbewuste processen, vooral daar waar angst om los te laten het nieuwe leven in de weg staat. Veranderingen hangen in de lucht! Dat kunnen we ook aan de stand van Saturnus meten, die binnenkort de relatie teken Weegschaal inruilt, voor de diepe wateren van de Schorpioen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologie weekhoroscoop: Zon in Weegschaal, maar de liefde gaat niet over rozen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *