Astrologie weekhoroscoop: Saturnus in Schorpioen

Astrologie weekhoroscoop: Op vrijdag 5 oktober komt er een einde aan Saturnus‘  reis door Weegschaal. Weegschaal is een teken dat graag de balans opmaakt, alternatieven afweegt, diplomatie uitoefent, en zoveel mogelijk grote beslissingen uitstelt. Uitstelt? Ja. De Weegschaal weet als geen ander, dat als je een definitieve beslissing neemt, je per definitie andere keuzes en opties uitsluit. Lucht is niet concreet, en voelt zich thuis in een omgeving van  discussie en overleg. Maar nu, vanuit de lucht gevallen, komt Saturnus in diep, donker water terecht.  De planeet die gebonden is met zelf-discipline, orde op zaken stellen, struktuur, krimp, concreet maken, grenzen stellen, realisme, bevriezing, enz., moet zijn weg vinden in de complexe, geheimzinnig, psychologisch ingesteld teken, Schorpioen.

Astrologie weekhoroscoop: De oude heerser van Schorpioen is Mars, en zijn heerschappij dient als herinnering aan de verborgen kracht achter het teken. Nooit vergeten: hier is macht aanwezig! Schorpioen is een vaste teken, en kan onwrikbaar zijn. Denk eens aan Maggie Thatcher  – “the iron lady” (ijzer is de metaal die bij Mars hoort!!) – geboren met Saturnus in Schorpioen. Haar beroemde uitspraak: “this lady is not for turning”.. is veel zeggend. Alhoewel Schorpioen een gevoelig teken is, haalt  Saturnus de onderste steen naar boven, gaat tot de uiterste grens, om de eigen wil door te zetten. Ronald Reagan’s “Star Wars” projekt is gelanceerd onder deze stand. Saturnus in Schorpioen is in alles strijdlustig. Wijken? Nooit.

Astrologie weekhoroscoop: Maar wat betekent deze overgang op persoonlijk (ontwikkel)vlak? Er zou zowiezo een gevoel van urgentie kunnen zijn, m.b.t. de zaken die vallen onder het huis waar Saturnus transiteert. Pluto (moderne heerser van Schorpioen) is in Steenbok, terwijl Saturnus (heerser van Steenbok) in Schorpioen staat. Er is sprake van een wederzijdse receptie tussen deze planeten: Pluto is bezig met blootstellen, afbraak, en regeneratie, en als het proces afgerond is, wil Saturnus het nieuwe fundament leggen. Maar.. beide planeten werken graag ondergrond. Je merkt pas later hoe diep het veranderingsproces geweest is. Zelfs de pijn wordt nauwelijks gevoeld. De maan is vernietigd in Schorpioen. Wat men voelt dient alleen als voer voor Mars: angst omgezet in boosheid en agressie! Vooral in het collectief wordt de sfeer grimmiger. “Control” wordt een buzz woord!

Astrologie weekhoroscoop: Al zouden we het misschien graag willen, is dit geen moment om een grote wond met een kleine pleister te bedekken. Uitstellen is niet langer een optie. We zitten aan het begin van een reeks van zeven aanvaringen tussen Uranus en Pluto. De laatste vierkant tussen deze twee, vindt plaats op 17 maart 2015. Saturnus verlaat Schorpioen op 24 december 2014. Dit betekent dat Saturnus struktuur biedt aan het hele Uranus/Pluto gebeuren.

Astrologie weekhoroscoop: Zo. Mijn advies is eenvoudig. Kijk eerlijk naar jezelf, je leven, en naar wat je niet doet maar wel zou moeten doen! Indien je een gevoel van crisis beleeft, ben je lang niet de enige ! Al kan dat soms onder dit soort energie wel zo voelen. Zowel Pluto als Saturnus zijn einzelgängers! Alleen zijn kan ook okay zijn!

Astrologie weekhoroscoop: NU is een uitstekende tijd om dingen aan te pakken. Het is fantastisch energie. Het enige valkuil is angst. Zowel Saturnus als Pluto opereren vanuit het schemergebied van identiteit. De mens houdt van zijn comfort en zijn gewoontes. Durf dus uit je ‘comfort zone’ te treden. Ondervraag jezelf! Zijn jouw ideeën en opvattingen daadwerkelijk jouw opvattingen of heb je ze gewoon overgenomen van anderen ? Waar houd jij veranderingen tegen ? Elizabeth Hathway, DFAStrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, mundane astrologie, Pluto in Capricorn en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologie weekhoroscoop: Saturnus in Schorpioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *