Astrologie weekhoroscoop:Saturnus in Schorpioen driehoek Neptunus

Astrologie weekhoroscoop: Aan het begin van deze week staan Mercurius en Venus in sextiel met elkaar, maar inconjunct met Uranus. Venus heeft met collectieve mores te maken, met wat wij als maatschappij, waardevol en belangrijk vinden, en natuurlijk met wat we lief hebben. Mercurius daarentegen heeft met ‘het boodschap’ in de ruimste zin van het woord te maken. Uranus speelt in op deze gebieden, en schokt en schudt wakker. Het is onder deze energie dat het rapport van Samson m.b.t. seksueel misbruik van uithuisgeplaatste kinderen gepubliceerd wordt.

Astrologie weekhoroscoop: Een soort gelijk ‘collectieve verontwaardiging’  is ook in de Verenigde Koninkrijk waar te nemen. Een van onze grootste instituties, de BBC, staat sinds een paar dagen onder vuur. Voormalige top DJ en icoon Jimmy Saville, is beschuldigd van seksueel misbruik van jonge meisjes in zijn kleedkamer in het BBC gebouw. Omdat Saville zo veel macht en invloed had bij de BBC, is (in de 70’er jaren) met alle geruchten over hem niets gedaan. Gestarte onderzoeken strandden. Nu komen steeds meer vrouwen naar buiten met hun verhaal en de ‘Metropolitan Police” neemt het onderzoek over.

Astrologie weekhoroscoop: Schorpioen is een teken dat zowel met taboes als met taboes doorbreken te maken heeft. Schorpioen gaat o.a. over seksualiteit en misbruik van macht in de seksuele arena. In de eerste graad van een nieuwe teken, is de energie van dat teken heel sterk. En wat zien we? Saturnus in Schorpioen legt structureel misbruik, de zwaktes van de organisatie, en van ‘het systeem’ bloot. Daarnaast maakt de driehoek tussen Saturnus en Neptunus – exact op donderdag – duidelijk, dat in onze maatschappij de zwakkeren een hele hoge prijs moeten betalen voor hun totaal gebrek aan macht!! Schorpioen is een zgn. zwijgzame teken, en mensen of dat nou jonge meisjes of kinderen zijn, hebben geen stem waar echt naar geluisterd wordt ! Uranus ! Schokkend inderdaad.

Astrologie weekhoroscoop: Op een lichtere noot, dinsdag staat Venus in driehoek met Pluto – en de Zon in driehoek met Jupiter. Venus/Pluto beide in aarde tekens, laten een praktisch, ‘hands-on’ benadering zien. Is een relatie werkbaar of niet? Overnames, en grote bedrijven staan in het nieuws. Financieële rapporten, opbenbaringen over interne relaties, enz. Jupiter in Tweeling? Roddel over mensen aan de top dat naar buiten lekt?  Anders.. hoe dan ook, een interessante dag voor business en relaties! Zon/Jupiter kunnen lekker kletsen. Venus/Pluto zorgen ervoor dat er iets concreets uit een discussie rolt.

Astrologie weekhoroscoop: Nog een laatste woord over Saturnus en Neptunus in driehoek met elkaar. Deze energie kan gebruikt worden om je dromen werkelijkheid te maken. Het is zowel een idealistisch als een realistisch contact. Het vermogen om struktuur aan de fantasie te geven, kan tot blijvende en duurzame resultaten leiden.

Mundane astrologen brengen de Saturnus/Neptunus cyclus o.a. in verband met het socialisme.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP


Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologie weekhoroscoop:Saturnus in Schorpioen driehoek Neptunus

 1. Gala zegt:

  Saturnus driehoek Neptunus.
  EU Nobelprijs voor de Vrede! Het prijzengeld als mega feestje voor de elite.
  Het EU zwarte gat is zo groot dat het anders in het niets zou verwijnen. Zonde van die 950.000 euro, daar kun
  je veel wijn op drinken. Het sprookje; “Schuld oplossen met nog meer schuld”, de beste best-seller
  van deze tijd. Daar moet op gedronken worden, dat is onze realiteit.
  Geloven dat de Zuiderlingen door strenge discipline de geest weer in de fles krijgen het nieuwe credo.
  Het is de diepe overtuiging van de meesters der EU. Groei, groei en nogeens groei, maar aan iedere
  groei zit een einde. Met hun hoofd in de wolken, zien de afbrokkelende onderkant niet. De geest is
  allang uit de fles, maar hoge geesten kunnen moeilijk landen omdat hun vleugels het voetenwerk
  buiten werking hebben gesteld. Dronken van macht, genieten ze van de waan van iedere dag. De
  geloofsbelijdenis van alle die lijden om de noodzakelijk groei, groei en nogeens groei te bewerkstelligen.
  Deze prijs moet ons doen geloven dat we goed bezig zijn, Obama kreeg hem al zonder dat ie iets gedaan had.
  Arafat eerste een duivels plots Nobelprijs voor de Vrede! Laat je niet gek maken geloven behoort
  tot het verleden… je moet beter weten…Amen

 2. Gala zegt:

  Maar het mooiste voorbeeld van Saturnus driehoek Neptunus is onvermijdelijk het grootste dopingschandaal in de historie van de sport. Saturnus gaat over het verleden, de grensverlegende jaren negentig!
  De Usada schets een vernietigend beeld. Tourdirecteur Christian Prudhomme spreekt over een verloren
  (Neptunus; lost in Space) decennium. De geschiedenisboeken van Saturnus krijgen geen nieuwe winnaars.
  Het zijn allemaal verliezers! Aandoenlijk het verhaal van een jonge renner die zijn thuis wou ontvluchten zijn
  vader was aan de druggs. Hij kwam in het hol van de leeuw terrecht. Neptunus/Lance als de grote God die
  alleen genoegen nam met totale achtervolging/volging! Nog reageert Lance Armstrong dat hij onaangetast is!
  Hij leeft waarschijnlijk nog buiten Saturnus/onze tijd. In andere tijden zou hij aan de schandpaal gehesen zijn.
  Neptunus is slinks en zijn nachtheer Jupiter ging grenzen over (letterlijk en fysiek) om dat te bereiken waar
  alle van dromen (Neptunus) Bloedtransfusies op ongekende plekken in Spanje! Epo en wat al niet meer. Zij zijn de meesters in kennis, zij weten steeds meer en meer! Johan Bruyneel is gelijk ontslagen onder zijn leiding was alleen een voordeur. Iedereen wist het en iedereen zweeg! Neptunus en Saturnus de beste maatjes als het om dromen in de praktijk omzetten gaat. Champagne en mooie madammetjes en geld, veel
  gouden materiaal. Dit verhaal dat uitkomt onder Neptunus driehoek Saturnus is niet alleen een persoonlijk
  verhaal het is een verhaal dat ons allemaal verwonderd… denken dat je man/vrouw je bedriegt is iets heel anders dan het zeker weten! Met het ene kunnen vele leven met het andere gegeven niet.
  Maar als je je had verdiept in deze en andere sporten had je het kunnen weten. Dit zijn tijden van de volle waarheid een driekhoek legt zonder remmen het goede en kwade vast. Bij een vierkant loopt je tegen ontkenning de bekende bierkaai! Een driehoek is zuiver op de graat…. voor zover mogelijk op deze planeet!

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Gala, Dank je wel voor het delen van je ideeen over Saturnus/Neptunus. Ik ben het met je eens trouwens. Maar…. Ik denk dat de doping schandaal – naar een diepere liggend probleem wijst (Saturnus/Pluto in wederzijdse receptie nu). Door middel van Lance Armstrong – heeft het doping schandaal een gezicht gekregen. Armstrang is nu de zwarte schaap en een mooie bliksem afleider. Maar het moeten winnen – de alpha-male syndroom, top-dog willen zijn (ongeacht de prijskaart) zegt ook iets over onze maatschappelijke waarden (Schorpioen). Het winnen, succesvol zijn, boven aan staan, dat is wat wij belangrijk vinden, EN er zullen altijd mensen zijn die over lijken willen lopen, om succes te halen. Nog een thema vind ik, is verraad. Verraad is pijnlijk – en erg Saturnus/Pluto. Hoe zal Jolande Sap zich voelen? Hoe zullen de ouders van arme April Jones voelen (het 5 jarig meisje dat vermist/ vermoord is, in mijn eigen geboorte land Wales). De dader schijnt een goede vriend van de familie te zijn. Geen grotere verraad denkbaar. Wat een schending van vertrouwen zeg!

  Gisteren keek ik naar Newsnight op de BBC.. Het ging over Jimmy Saville – een icon – die nu helemaal van zijn voetstuk gedonderd is. Er werd gevraagd… hoe het uberhaupt mogelijk is dat deze man 30 jaar lang jonge meisjes kon misbruiken? Iemand gaf als antwoord: ‘Because Jimmy Saville had the ability not only to groom young girls, he also groomed the entire nation.” Dat is Neptunus!

 4. Gala zegt:

  Op de eerste vragen is er maar een woord denkbaar MACHTELOOS!
  ONSCHULD, zonder zonde is NEPTUNUS out of space. Jimy Saville was net als Lance Armstrong
  to big to fall! Het lijken de bankiers wel. Ze trekken alles in hun val mee (Neptunus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *