Astrologie weekhoroscoop:Saturnus in Schorpioen driehoek Neptunus

Astrologie weekhoroscoop: Aan het begin van deze week staan Mercurius en Venus in sextiel met elkaar, maar inconjunct met Uranus. Venus heeft met collectieve mores te maken, met wat wij als maatschappij, waardevol en belangrijk vinden, en natuurlijk met wat we lief hebben. Mercurius daarentegen heeft met ‘het boodschap’ in de ruimste zin van het woord te maken. Uranus speelt in op deze gebieden, en schokt en schudt wakker. Het is onder deze energie dat het rapport van Samson m.b.t. seksueel misbruik van uithuisgeplaatste kinderen gepubliceerd wordt.

Astrologie weekhoroscoop: Een soort gelijk ‘collectieve verontwaardiging’  is ook in de Verenigde Koninkrijk waar te nemen. Een van onze grootste instituties, de BBC, staat sinds een paar dagen onder vuur. Voormalige top DJ en icoon Jimmy Saville, is beschuldigd van seksueel misbruik van jonge meisjes in zijn kleedkamer in het BBC gebouw. Omdat Saville zo veel macht en invloed had bij de BBC, is (in de 70’er jaren) met alle geruchten over hem niets gedaan. Gestarte onderzoeken strandden. Nu komen steeds meer vrouwen naar buiten met hun verhaal en de ‘Metropolitan Police” neemt het onderzoek over.

Astrologie weekhoroscoop: Schorpioen is een teken dat zowel met taboes als met taboes doorbreken te maken heeft. Schorpioen gaat o.a. over seksualiteit en misbruik van macht in de seksuele arena. In de eerste graad van een nieuwe teken, is de energie van dat teken heel sterk. En wat zien we? Saturnus in Schorpioen legt structureel misbruik, de zwaktes van de organisatie, en van ‘het systeem’ bloot. Daarnaast maakt de driehoek tussen Saturnus en Neptunus – exact op donderdag – duidelijk, dat in onze maatschappij de zwakkeren een hele hoge prijs moeten betalen voor hun totaal gebrek aan macht!! Schorpioen is een zgn. zwijgzame teken, en mensen of dat nou jonge meisjes of kinderen zijn, hebben geen stem waar echt naar geluisterd wordt ! Uranus ! Schokkend inderdaad.

Astrologie weekhoroscoop: Op een lichtere noot, dinsdag staat Venus in driehoek met Pluto – en de Zon in driehoek met Jupiter. Venus/Pluto beide in aarde tekens, laten een praktisch, ‘hands-on’ benadering zien. Is een relatie werkbaar of niet? Overnames, en grote bedrijven staan in het nieuws. Financieële rapporten, opbenbaringen over interne relaties, enz. Jupiter in Tweeling? Roddel over mensen aan de top dat naar buiten lekt?  Anders.. hoe dan ook, een interessante dag voor business en relaties! Zon/Jupiter kunnen lekker kletsen. Venus/Pluto zorgen ervoor dat er iets concreets uit een discussie rolt.

Astrologie weekhoroscoop: Nog een laatste woord over Saturnus en Neptunus in driehoek met elkaar. Deze energie kan gebruikt worden om je dromen werkelijkheid te maken. Het is zowel een idealistisch als een realistisch contact. Het vermogen om struktuur aan de fantasie te geven, kan tot blijvende en duurzame resultaten leiden.

Mundane astrologen brengen de Saturnus/Neptunus cyclus o.a. in verband met het socialisme.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP


Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologie weekhoroscoop:Saturnus in Schorpioen driehoek Neptunus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *