Astrologie Weekhoroscoop:Jupiter, Venus, Mercurius… communiceer met mate !

Astrologie Weekhoroscoop: Communicatie wordt een van de belangrijke thema’s deze komende week.┬á Venus staat in het sterrenbeeld Maagd wat oplettend en dienstbaar in de liefde maakt. Deze Venus heeft oog voor zuiverheid en ontdekt schoonheid in de kleine dingen des levens. Momenteel is Venus door Mercurius in Schorpioen beheerd, en beide planeten staan in sextiel met elkaar. Communicatie maar dan wel op z’n Schorpioens: raak dus, en scherpzinnig. De sextiel is een aspect dat met het scheppen van kansen te maken heeft. Dit wordt een uitstekende week voor het oppoetsen van je imago, je communicatiestyle, en voor het creatieve schrijven. Door oog te hebben voor hoe je je boodschap overbrengt, reageren gesprekspartners op een attent en vriendelijke manier.

Astrologie Weekhoroscoop: Vandaag (maandag) is de nieuwe maan in Weegschaal. Een belangrijke aanwijzer wat relaties betreft (inclusief die met jezelf!). Hoe zit het met de balans in jouw leven? Waar zou je bate bij een nieuwe aanpak hebben? Kijk waar deze nieuwe maan valt – en besteed wat extra aandacht op dit gebied. De nieuwe maan is uitgaand driehoek met Jupiter in Tweeling (nog een aanwijzer dat communicatie een belangrijke thema wordt!). Dit aspect is vol geweest: m.a.w. de kennis heb je al. Het is zuiver een kwestie van toepassen!

Astrologie Weekhoroscoop: Weegschaal heeft met keuzes te maken, met wikken en wegen, en met beslissingen nemen. Op dit moment staat Uranus in vierkant met Pluto, en Saturnus in driehoek met Neptunus. Het lijkt alsof ook collectief, keuzes in de lucht hangen. De Uranus/Pluto energie kan hardvochtig en gevoelloos zijn, “ieder voor zich zelf”. Daarentegen heeft de Saturnus/Neptunus energie, meer oog voor het lijden van het individu binnen het systeem, en is socialer van aard. Samen zijn wij ‘het collectief’. M.a.w. het is onze verantwoordelijkheid aan deze krachtige energie positieve vorm te geven.

Astrologie Weekhoroscoop: Twee andere aspecten bepalen de sfeer deze week: Mars driehoek Uranus en Venus vierkant Jupiter. Venus-Jupiter kan te ver gaan en dan vooral in de communicatie. De grens valt weg. Er wordt teveel gezegd – en de inhoud (Jupiter) lijdt hieronder. Als hij de kans krijgt, kan Mercurius in Schorpioen met veel minder woorden zijn boodschap overbrengen! Venus in Jupiter heeft ook iets met exces te maken, teveel eten, teveel liefde, teveel… enz. De Mars/Uranus verbinding daarentegen, daagt uit om nieuwe wegen te vinden om de eigen assertiviteit uit te drukken. Dit is een super snelle energie, wat tevens helemaal past bij de record sprong (van 39 kilometers boven de aarde) die Felix Baumgartner gisteren maakte!

Alles bij elkaar opgeteld.. een interessante week! Geniet .. maar dan wel met mate ­čÖé

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologie Weekhoroscoop:Jupiter, Venus, Mercurius… communiceer met mate !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *