Astrologie Weekhoroscoop: Zon, Neptunus, Saturnus; tijd voor een ‘reality check’

Astrologie Weekhoroscoop: De Zon staat vandaag in de allerlaatste graad Weegschaal. De natuur hangt in balans, maar als morgen de Zon naar Schorpioen gaat, zal de prachtige, kwetsbare schoonheid van de herfst, ruimte moeten maken voor een energie die bedoeld is om het verborgene bloot te leggen. De bomen worden kaal, giftige (Mars) maar ook andere rare creaties in de paddestoelen wereld steken de kop op, mist, mysterie, bedauwde spinnenwebben enz. enz. De herfst gaat z’n tweede fase in, en op zondag 28 oktober, komt ook de zomertijd tot een einde.

Astrologie Weekhoroscoop: Eenmaal in de Schorpioen, maakt de Zon gelijk een driehoek met Neptunus in Vissen en op donderdag een conjunctie met Saturnus. Fantasie en werkelijkheid, droom en realiteit, maar ook vorm en vormloosheid, spelen een grote rol. Symbolisch gezien brengt de Zon, de energie van Neptunus over naar Saturnus. De Zon is hier een soort bruggerbouwer, en kan symbool staan voor iemand met autoriteit of macht, die een weg weet te vinden tussen twee uitersten. De Zon staat voor bewustzijn, individualiteit, creativiteit, maar die staat nu onder de invloed van eerst Neptunus en daarna Saturnus. Er moet ‘iets concreets’ tot stand gebracht worden! De onderliggende solaar energie heeft een Schorpioense kleur. Openbaringen, dingen worden bloot gelegd op een snijerige manier. Dit kan pijnlijk zijn: de illusie (Neptunus) wordt door de harde feiten (Saturnus) ingehaald.  Iets is erger dan het leek. Vraag jezelf af: Hoe zit het met je eigen dromen en fantasieeën ? Wat moet er gebeuren om je idealen werkelijkheid te laten worden? Wat probeert vorm te krijgen? Een Saturnus-Neptunus aspect – zeker als de Zon ook in het spel zit – maakt dit een uitstekende week voor een ‘reality check” !

Astrologie Weekhoroscoop: Daarnaast is het belangrijk deze week om niet teveel hooi op je vork te nemen. Mars staat in Boogschutter, en dient een retrograde Jupiter in Tweeling. De geest maakt overuren. De combinatie Mars opposite Jupiter (op zondag exact) kan tot ruzie of oneenigheid leiden – maar ook tot verspilling van energie. Let op in discussies, vooral als je het idee hebt dat iemand je levensfilosofie of je overtuigingen aanvalt!

Astrologie Weekhoroscoop: Op zondag maakt Venus de overstap van Maagd naar Weegschaal, wat altijd erg welkom is in Schorpioen seizoen. Het zoeken naar harmonieuze sociale verhoudingen, ondersteunt en leent kracht aan de mooie Saturnus/Neptunus energie.

Astrologie weekhoroscoop: Als laatst iets algemeens over Jupiter in Tweeling. Jupiter heeft o.a. met weldaad en overvloed te maken. Mijns inziens past een goede oogst bij een goed geplaatste Jupiter. Momenteel staat Jupiter vernietigd in Tweeling, en een van de dingen die mij opvalt bij deze stand, is de slechte oogst . Normaal gesproken, heb ik in deze tijd van het jaar een maand vol met hazel-en walnoten staan, maar de bomen die normaal gesproken vol met noten staan, hebben dit jaar weinig, slecht of geen vrucht. Zo heb ik ook geen appel en bramen kompotten kunnen maken. De bramen oogst was uitermate slecht. Zelfs de wilde kastanjes vielen heel erg tegen. Ik typte ‘slechte oogst 2012’ in Google en inderdaad kwamen er een hoop posten te voorschijn over slechte oogsten. Hierdoor wordt ook rode wijn duurder ! Rode wijn – staat voor mij tevens ook gelijk voor ‘goede tijden’ , vriendschap en gezelligheid, stuk voor stuk zaken waar Jupiter ook bij hoort!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologie Weekhoroscoop: Zon, Neptunus, Saturnus; tijd voor een ‘reality check’

 1. Sonja Veldheer zegt:

  Hallo Elizabeth,
  Dank voor je mooie blog weer en vooral deze week. Wat spannend allemaal! Dromen en realiteit, waar neigen we naar. Vissentypen zullen meer naar het dromen neigen lijkt me zo. Maar wat ik heel goed merk is dat Jupiter in de Tweelingen staat. Hij is over mijn Uranus conjunct MC gegaan en is nu op weg naar mijn ongeaspecteerde
  Saturnus in het tiende. Sinds Jupiter over mijn Uranus ging ben ik weer helemaal in de astrologie gedoken, op alle fronten en ik geniet er van! Ik voel ook veel stabiliteit in mezelf en vol zelfvertrouwen! Heerlijk!
  Maar hoe is het nu met jou, je zat toch ook in een ‘moeilijke’ tijd vanwege Saturnus en Pluto?

  Ik wens je alle goeds en liefs

  Sonja

 2. Karen zegt:

  Hoi Elizabeth, onze perenboom geeft ook niet veel dit jaar, inderdaad. We vonden het opvallend

 3. Pascale zegt:

  Hey Liz,

  Hoort de macht van de griepvirus-mormels ook bij deze zon in schorpioen?
  😉

 4. Gala zegt:

  Bij een Scoriozon hoort natuurlijk Halloween!
  De Kelten geloofden dat de doden, aangetrokken door het vele voedsel buiten, zich op 31-10 verzamelden om zo een nieuw lichaam te bemachtigen. Het was zover ik weet vroeger de laatste dag van het jaar.
  Een dag voor Allerheiligen en 2 dagen voor allerzielen, die hoe kan het ook anders dood en herboren worden
  onder Scorpio vallen.
  Werkelijkheid van alledag is nu bladeren ruimen. Kruiwagons vol! Opvallend is dat de bladeren of zo groot zijn dat ik gelijk terugdenk aan tijden dat wij vrouwen aan de haren de grot binnengesleurd werden of geheel verschrompeld hun val beleven. De normale afmetingen zitten vol net gaatjes…overal! Vreemd,
  zo heb ik ze nog nooit geserveerd gekregen! Geen lijn op te trekken.

 5. Elizabeth Hathway zegt:

  Dank jullie wel voor jullie reacties! Karen, wat ontzettend jammer van de peren! Gala, Halloween is voor mij heel bijzonder, omdat mijn zoon op 31 oktober geboren is. Hij wordt woensdag 15!! Ongeloofelijk. Er is een boom in de tuin, die ik een beetje als zijn boom zie. Het kleurt altijd zo prachtig eind oktober. En… Pascale.. ik hoop dat je de griepvirus te boven bent! Ziek zijn is balen!

  Sonja… met mij gaat het, in een woord, goed! Ik wens je veel astro-inzichten in je praktijk.

  Zoals jullie merken, ik ben eigenlijk maar eens in de week op de astrologieblog site. Vandaar de late reacties op jullie posts hier. Ik vind het altijd voor mijzelf interessant om een week vooruit te kijken. Mijn keek op de week, komt dus hieruit voort.

  Maar goed. Wat fijn om van jullie te horen, lieve groet, Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *