Astrologie Weekhoroscoop: Een liefdevolle Volle Maan, maar Venus heeft het druk!

Astrologie weekhoroscoop: Vandaag is het Volle Maan. De Maan in Stier komt eerst tegenover Saturnus, en enkele uren later, tegenover de Zon te staan. Zelf-discipline komt om de hoek kijken. Symbolisch gezien, kun je zeggen dat de Maan een Saturnale boodschap overbrengt naar de Zon! Trouwens, ik zie dit als een liefdevolle Volle Maan. De Schorpioen daagt ons uit om een oude en versleten huid achter ons te laten. De Noorderlijke Maansknoop, nu ook in Schorpioen, wijst ook al in die richting. Dit heeft trouwens niets geforceerd. Het is een natuurlijk proces. De Maan in Stier straalt geduld, warmte, en rust uit en krijgt extra ondersteuning van Venus nu in haar eigen teken Weegschaal. Schorpioen geeft diep inzicht en instinctieve kennis. Het is een vorm van (ge)weten.  Deze Volle -Maan brengt helderheid m.b.t. twee specifieke levensgebieden (kijk in je eigen horoscoop, waar deze Volle Maan valt). Echter… Saturnus speelt wel een rol in deze Volle Maan. In Schorpioen, kan Saturnus wijzen op starheid, weerstand, en resoluut een bepaalde weg volgen, tegen beter weten in. Het heeft iets Calvinistisch. Het is voor ons om te kiezen. Ik ben benieuwd hoe jullie deze energie ervaren!

Astrologie Weekhoroscoop: Mercurius staat nu ook in Boogschutter. Heerlijke energie vooral als je met spiritualiteit, reizen, filosofie, grote concepten, enz. bezig ben. Echter.. let op: Mercurius en Jupiter staan nu in wederzijdse receptie (d.w.z. ze staan in elkaars tekens), terwijl beide planeten ook in vernietiging staan. Ideeën in overvloed – maar inzicht in het systeem, de struktuur, het overkoepelende verhaal – ontbreekt. Waarom doe je iets? Waarvoor? Waar ben je mee bezig? De komende weken, zullen de grote levensvragen met regelmaat komen opborrelen, maar of er duidelijke antwoorden hierop komen, is een andere vraag 🙂

Astrologie weekhorscoop: Op dinsdag, maakt de Zon een sextiel met Pluto. Een gelegenheid om je met Pluto te verbinden op een niet al te dramatische manier? Wie zou dat willen missen? Zowiezo een goede dag om een composthoop op te ruimen, dan wel in ruime zin ! Ook een uitstekende dag om iets tot de bodem uit te zoeken! Geheimen, intrigues, enz. komen aan het licht.

Astrologie weekhoroscoop: Nu dat Venus in charmante Weegschaal staat, als ik aan relaties denk, kom ik op woorden zoals harmonie en evenwicht. Echter, Venus staat op donderdag in oppositie met Uranus in Ram. De combinatie Uranus/Ram – doet mij denken aan: baby, badwater, weg! Zo grillig kan Uranus soms wel zijn. De drang naar vrijheid botst met de diepere behoefte aan relatie. Als je single bent, kom je niet ongeschonden weg. Een ‘new-look’ kan erg radicaal zijn, onder deze energie!! Wees bewust van wie je een opinie vraagt. Dit aspect is exact op donderdag.

Astrologie weekhoroscoop: Venus heeft een drukke week. Op zaterdag staat zij namelijk ook in vierkant met Pluto. De energie van Venus mengt zich met Uranus en Pluto. Situaties buiten je eigen controle, kunnen een invloed op je hebben. Op mundane vlak, zou dit bijvoorbeeld kunnen wijzen op het terugvinden van gestolen kunst. Op zaterdag avond, staat de Maan in Kreeft opposiet Pluto, en vierkant zowel Venus als Uranus. Hierdoor ontstaat er een grote kruis. Het lijkt alsof iedereen aan je trekt, en als je probeert iedereen tevreden te stellen, kom je bedrogen uit. Volg dus je eigen weg. Trouwens, dit lijkt mij een uitermate geschikte avond om naar een voorstelling van Faust te gaan kijken, of iets degelijks! De horoscoop voor zaterdag avond, is indrukwekkend moet ik zeggen. Want los van deze kruis, is er ook een grote driehoek tussen Maan, Saturnus en Neptunus!

Een hele fijne week! Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Astrologie Weekhoroscoop: Een liefdevolle Volle Maan, maar Venus heeft het druk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *