Astrologie Weekhoroscoop: Een liefdevolle Volle Maan, maar Venus heeft het druk!

Astrologie weekhoroscoop: Vandaag is het Volle Maan. De Maan in Stier komt eerst tegenover Saturnus, en enkele uren later, tegenover de Zon te staan. Zelf-discipline komt om de hoek kijken. Symbolisch gezien, kun je zeggen dat de Maan een Saturnale boodschap overbrengt naar de Zon! Trouwens, ik zie dit als een liefdevolle Volle Maan. De Schorpioen daagt ons uit om een oude en versleten huid achter ons te laten. De Noorderlijke Maansknoop, nu ook in Schorpioen, wijst ook al in die richting. Dit heeft trouwens niets geforceerd. Het is een natuurlijk proces. De Maan in Stier straalt geduld, warmte, en rust uit en krijgt extra ondersteuning van Venus nu in haar eigen teken Weegschaal. Schorpioen geeft diep inzicht en instinctieve kennis. Het is een vorm van (ge)weten.  Deze Volle -Maan brengt helderheid m.b.t. twee specifieke levensgebieden (kijk in je eigen horoscoop, waar deze Volle Maan valt). Echter… Saturnus speelt wel een rol in deze Volle Maan. In Schorpioen, kan Saturnus wijzen op starheid, weerstand, en resoluut een bepaalde weg volgen, tegen beter weten in. Het heeft iets Calvinistisch. Het is voor ons om te kiezen. Ik ben benieuwd hoe jullie deze energie ervaren!

Astrologie Weekhoroscoop: Mercurius staat nu ook in Boogschutter. Heerlijke energie vooral als je met spiritualiteit, reizen, filosofie, grote concepten, enz. bezig ben. Echter.. let op: Mercurius en Jupiter staan nu in wederzijdse receptie (d.w.z. ze staan in elkaars tekens), terwijl beide planeten ook in vernietiging staan. Ideeën in overvloed – maar inzicht in het systeem, de struktuur, het overkoepelende verhaal – ontbreekt. Waarom doe je iets? Waarvoor? Waar ben je mee bezig? De komende weken, zullen de grote levensvragen met regelmaat komen opborrelen, maar of er duidelijke antwoorden hierop komen, is een andere vraag 🙂

Astrologie weekhorscoop: Op dinsdag, maakt de Zon een sextiel met Pluto. Een gelegenheid om je met Pluto te verbinden op een niet al te dramatische manier? Wie zou dat willen missen? Zowiezo een goede dag om een composthoop op te ruimen, dan wel in ruime zin ! Ook een uitstekende dag om iets tot de bodem uit te zoeken! Geheimen, intrigues, enz. komen aan het licht.

Astrologie weekhoroscoop: Nu dat Venus in charmante Weegschaal staat, als ik aan relaties denk, kom ik op woorden zoals harmonie en evenwicht. Echter, Venus staat op donderdag in oppositie met Uranus in Ram. De combinatie Uranus/Ram – doet mij denken aan: baby, badwater, weg! Zo grillig kan Uranus soms wel zijn. De drang naar vrijheid botst met de diepere behoefte aan relatie. Als je single bent, kom je niet ongeschonden weg. Een ‘new-look’ kan erg radicaal zijn, onder deze energie!! Wees bewust van wie je een opinie vraagt. Dit aspect is exact op donderdag.

Astrologie weekhoroscoop: Venus heeft een drukke week. Op zaterdag staat zij namelijk ook in vierkant met Pluto. De energie van Venus mengt zich met Uranus en Pluto. Situaties buiten je eigen controle, kunnen een invloed op je hebben. Op mundane vlak, zou dit bijvoorbeeld kunnen wijzen op het terugvinden van gestolen kunst. Op zaterdag avond, staat de Maan in Kreeft opposiet Pluto, en vierkant zowel Venus als Uranus. Hierdoor ontstaat er een grote kruis. Het lijkt alsof iedereen aan je trekt, en als je probeert iedereen tevreden te stellen, kom je bedrogen uit. Volg dus je eigen weg. Trouwens, dit lijkt mij een uitermate geschikte avond om naar een voorstelling van Faust te gaan kijken, of iets degelijks! De horoscoop voor zaterdag avond, is indrukwekkend moet ik zeggen. Want los van deze kruis, is er ook een grote driehoek tussen Maan, Saturnus en Neptunus!

Een hele fijne week! Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Astrologie Weekhoroscoop: Een liefdevolle Volle Maan, maar Venus heeft het druk!

 1. Lenie zegt:

  Zeer indrukwekkende week, Liz, ik heb deze eens goed bestudeerd. Er komt nu dagelijks wel een bericht in de media over doping, kindermisbruik en andere schandalen. Jouw idee over de kunstroof kon wel eens kloppen, ik dacht er ook al aan in het weekend.
  Dan ik, nou zelfdiscipline voel ik wel. Ik ben al bijna een jaar bezig met een concept om bij bedrijven binnen te komen. Vier pilots gehad en volgens mij gaat het nu stromen. Volle Maan vanuit huis 3/9. Saturnus helpt zeker om gedegen door te gaan, ondanks enkele “storingen” die me van mijn pad af lijken te halen. Mijn visie en zeker ook mijn doel is helder. De oude jas die ik op mag ruimen gaat over dat ik het nu mag laten gebeuren, ik hoef niets meer te doen, alles is al besproken en uitgezet.
  Venus loopt als heer 3 en 2 door huis 2, mooier kan het niet. Mercurius door huis 4, heel veel gedaan en keihard gewerkt thuis. Ik heb nu keelpijn, loslaten en zien wat er komt en wie er bijt. Voor vrijdag heb ik al een zeer interessante afspraak staan.
  Zaterdag maar ontspannen en een film met diepgang uitkiezen en de kroeg in (of zoiets)
  Dit is wat ik voel en zie, dus…..

  Lenie

  • Sonja Veldheer zegt:

   Ja, ik ben heel benieuwd wat er gebeurt deze week. Volle maan is in huis 9 samen met Mars daar.
   Saturnus in huis 3 onderschept. Veel studie en dat voel ik ook.
   Venus in 2 en is HH van 3. Creëert goede harmonie. En ik wil steeds kijken naar nieuwe kleding, nieuwe outfit en naar de kapper, enz. Ga zaterdag ook maar eens naar verjaardag van mijn broer die ik niet zo vaak zie. (3e huis) En die Schorpioen is! En zondag een tante die 70 wordt!

   We zullen zien, dank Elizabeth voor je mooie stukjes!

   Liefs

   Sonja

 2. barbara zegt:

  Hi Elizabeth
  Met Schorpioen op 8 en Boogschutter op 9 en Ram in 1 voldoe ik volkomen aan jouw beschrijving!! Maar ook zonder enige kennis van astrologie: ik doe niets anders dan alles wat waarde heeft voor mij – dat zijn zaken, plannen, maar ook personen, onder de loep te nemen. Wat zal in de toekomst nog waardevol zijn, wat heeft zijn tijd gehad, waar en van wie moet ik afscheid nemen. Ik Voel ( Vissenascendant ) dat het de stilte voor de storm is. In tegenstelling tot wat ik als Ram meestal niet doe, maak ik nu wel alles zoveel mogelijk op orde , sorteer, bereid me zo nauwgezet mogelijk voor …De Grote Sprong Voorwaarts……..euh….of ben ik de Zot met 1 been boven de afgrond??? De tijd zal het leren 🙂

 3. annabel zegt:

  Ha Liz,
  Wat leuk, je duiding van die indrukwekkende horoscoop van zaterdagavond! Dit is voor mij de horoscoop waar ik het weer een jaartje mee mag doen; mn solaar valt om 9 uur zaterdagavond met de zon op cusp 5.Ik ga die avond toch niet naar een voorstelling van Faust kijken, maar gezellig (alvast) mn verjaardag vieren. Ben benieuwd of dit jaar gaat lijken op een voorstelling van Faust…? Wel spannend, dat grote kruis en die driehoek tegelijk..klinkt als ‘er stevig tegenaan moeten, maar ook mee op de stroom’ met die driehoek. We gaan het weer ervaren…
  Dank voor je verhaal,
  liefs, annabel

 4. Gala zegt:

  Als een bom slaat het in… Moszkowicz uit ambt gezet! Hij is door de Raad van Discipline
  (Pluto/Steenbok) levenslang geroyeerd. De Strafpleiter is uit zijn ambt (Stiervenus) gekegeld (Uranus).
  Het aanzien van de advokatuur zou zijn aangetast door het handelen van Moszkowicz. Deze plotse
  aanval (Uranus/Ram) op zijn beroepsuitoefening (Stiervenus) kan de structurele opbouw van zijn
  leven totaal ondermijnen (Pluto/Steenbok vierkant Uranus/Ram). Binnen 30 dagen moet hij bereoep
  aantekenen bij Raad van Discipline (Pluto/Steenbok/Saturnus).
  Ook zijn levensgezellin (Venus/Weegschaal) Eva Jinek heeft te kennen gegeven als vrienden (Uranus/Ram)
  uiteen te zijn gegaan (Uranus opposite Venus). Zijn relatie is dus ook ten einde!
  Moszkowicz is geboren op 26 Juni 1960 te Maastricht. Zijn basis horsoscoop geeft kort door de bocht
  heftige aspekten. Pluto/Transit opposite Venus, voor het laatst vol geweest September. Transit Saturnus
  opposite zijn Mars in Stier, Uranus transit vierkant zijn ZON/Venus in Kreeft. Hij ligt al behoorlijk lang
  onder vuur 2 weken geleden schreef hij nog alleen voor Eva Jinek te leven! Hij zag deze breuk dus niet
  aankomen! Heftig verhaal…. maar voor heftige verhalen is Moszkowicz niet bang. Maar zelf onder vuur
  liggen is iets heel anders dan anderen van bekogeling redden …

  • Ria zegt:

   Bedankt Gala, voor jouw visie op deze heftige gebeurtenis.
   Ik kwam juist even kijken hier, of er al een reactie was op dit gebeuren, en kijk…… Gala heeft
   onmiddelijk gereageerd.
   Veel dank Gala voor je snelle bijdrage, ik waardeer het zeer! Leerzaam ook!

   Groetjes van Ria

 5. Lenie zegt:

  Zeker een heftig verhaal Gala. Heb je P en W gezien en hoe hij zijn eigen pleidooi deed? Toch knap.
  Het zou mij niet verbazenn als de relatiestop een bedacht plan is. Voor Eva J. is dit alles zeer ongunstig wat betreft haar werkterrein. Wat werkt het Uranus/Pluto vierkant sterk, meer zal nog volgen. Heb geen oordeel, maar kijk eens hoe dingen als vanzelf opgelost worden, daar leren we van (althans ik)

 6. Gala zegt:

  Ria… dit complimentje vang ik met plezier op in mijn visnetje. Voeding voor de mind.
  Lenie… ik heb het gezien. Ben veel minder enthousiast als jij. Het ongemak, de veelvuldig knipperende
  ogen, het hem schijnaar aangedane onrecht duidelijk zichtbaar. Het naar beneden halen van een oud
  medewerker getuigt mijns inziens ook niet van moed. Deze man met naam benoemen is dan geen karaktermoord? Hij noemde hem vol overtuiging DOM. Zelfs zij vader vond hem miskleun! Je zult het
  maar zijn! Zo scoor je alleen onder de gordel!

  Moed om toe te geven dat hij ernstig in de fout is gegaan doet hij niet. Hij had natuurlijk wel zijn
  studiepuntjes moeten halen maar ja… wat moet zulk een briljant advocaat eigenlijk dan leren.
  Hij stelt zich niet nederig op! De Raad van discipline heeft meer puzzelstukjes dan wij. Dit doen
  ze zeker niet ongegrond!
  Ik vind dat hij alles nogal minimaliseert! Hij presenteert zich als de Messie van de advocatuur (heeft ie
  zelf gezegd)! Dan ga je op een gegeven moment ook een penalty missen! De huidige strafschoppen
  missen doel en zijn gericht op zijn minder broeders!! Hij lijkt afstandelijk maar is heel emotioneel, hij is
  een Kreeft met ook Venus en Mercurius in dit teken. Zijn voelen en denken wortelt in de onderbuik.
  Hij is dus behoorlijk kwetbaar.
  Denk niet dat de breuk met Eva een spelletje is. Zij heeft gezegd absoluut moeder te willen worden,
  en hij zag zich niet direct nog achter de kinderwagen. Bijna 20 jaar verschil is veel zeker als de geruchten
  kloppen dat hij pikante smsjes naar een brunette stuurde. Eva is nu 34 haar bio-klokje tikt niet tot zestig.

 7. Rick zegt:

  Wat een boeiende tijd! Als je geschoren wordt moet je stilzitten is mij altijd verteld, maar Bram M. kiest duidelijk voor een andere strategie. Ik deel de mening van Gala, hij stelt zich niet bepaald nederig op, en misschien dat nu nog maar alleen het topje van de ijsberg zichtbaar is? Ook persoonlijk een astrologisch interresante zaak; hij is precies een week ouder dan ik, en ook in mijn leven worden dingen op zijn kop gezet. Dan het gekrakeel over de nieuwe regering: Zijn de nieuwe plannen zo slecht voor ons? Ja, we gaan er allemaal op achteruit. Samson heeft wat beter voorbereidend werk in zijn campagne gedaan door zaken wat minder stellig te verkondigen; hij heeft letterlijk een aantal keren gezegd dat dingen over een paar maanden heel anders konden zijn dan wat hij op dat moment dacht. Een vooruitziende blik? Daar waar Rutte nu in het stof hapt en kiezersbedrog wordt verweten omdat hij op een aantal punten heeft ingeleverd. Liz, ik weet dat politiek glad ijs is, maar wat denk jij – astrolgisch gezien – van deze combinatie?

  Rick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *