Astrologie weekhoroscoop: Schorpioen eclips versterkt het onderbuik gevoel

Astrologie Weekhoroscoop: Op de voorpagina van NRC Next van ochtend, stond een foto van David Patraeus naast zijn minaress. Ja ja. Saturnus is amper in het teken Schorpioen, en hebben we alweer een seksschandaal slachtoffer.  In de UK, stapte in hetzelfde weekend de directeur van de BBC, George Entwistle op. Zelfs vanuit zijn graf, blijkt Jimmy Saville (een Schorpioen) in staat de tent te rocken !

Astrologie Weekhoroscoop: Lieve mensen, het is niet anders, het lot slaat toe! Geen toeval, denk ik, dat we morgen een solar eclips hebben. De Maan in Schorpioen staat conjunct de Zon, maar tevens ook conjunct de noorderlijke maansknoop. Dit wordt een totale zonsverduistering, zichtbaar in Noord Australie. Met andere woorden, dit wordt een krachtige eclips!! Solar eclipsen hebben het vermogen mensen in een machtspositie onderuit te halen. De kosmos trekt de stekker uit. Patraeus stapte op kort na zijn verjaardag op 7 november. Hij is een Schorpioen, een op en top ‘military man’ met radix Mars in Steenbok. Deze eclips sleurt hem mee. Een seks schandaal, informatie dat verborgen is, maakt kwetsbaar, zeker als het in de verkeerde handen terecht komt.  Kwetsbaarheid is dan ook, een van de belangrijke thema’s van deze eclips.

Astrologie weekhoroscoop: Tijdens een zonsverduistering heeft de Maan het vermogen het licht van de Zon over te nemen. De Schorpioen Maan, geeft zowel emotioneel intensiteit, als enorme vasthoudenheid. De thema’s, trouw, jaloezie, achterdocht, seksualiteit, rouw, verlies, liefde, emoties, kunnen deze week een belangrijke rol spelen. De Schorpioen Maan sleurt ons ook de onderbuik in, daar waar de meest primitieve emoties hun thuis houden. Durf je je gevoel te honoreren en je onderbuik te volgen?  Het hoofd, het rationeel denken, dat is de Zon. Deze week spant de Maan de kroon.

Astrologie weekhoroscoop: In een eclips horoscoop, is de heerser van de eclips heel belangrijk. Dus, hoe gaat het met Mars ??  Mars staat momenteel in een klein beetje een lastig parket. Hij staat tussen zijn eigen huis Schorpioen, en het teken waarin hij verhoogd is, Steenbok. Mars in Boogschutter heeft niet de doelmatigheid en doorzettingsvermogen van de Schorpioen, en hij mist de ambitie en persoonlijke kracht van de Steenbok. Mars in Boogschutter is een avonturier, hij wil dingen beleven. Op dit moment heeft Mars geen vast omlijnd doel, maar hij is wel een flink eind op weg naar het volgende halte. Op zaterdag maakt Mars de overgang naar Steenbok. Eindelijk wat pijlers op de weg… eindelijk richting denk ik (als ras echte Steenbok dan)!

Astrologie weekhoroscoop: De noorderlijke maansknoop heeft met het idee van lotsbestemming te maken. Het idee dat we, door de beslissingen die we nemen, ons eigen wereld scheppen. Kijk waar deze eclips in je eigen horoscoop valt? Dit is misschien een gebied waar je nu een overstap kan maken van zuiver rationeel denken, tot luisteren naar je onderbuik gevoel.

Ik wens jullie een hele fijne week: Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

23 Reacties op Astrologie weekhoroscoop: Schorpioen eclips versterkt het onderbuik gevoel

 1. Annemarie zegt:

  Wat ik lees klinkt als heftig, alleen weet ik niet precies hoe ik dat voor mezelf dien uit te leggen.
  Ik ben een dubbele Schorpioen, met de noordknoop in Stier.
  Houdt de eclips in dat ik hem dan in het eerste huis heb?

  • Liz zegt:

   Hoi Annemarie,

   Wat vind jij heftig,precies? Ik vind het eerder ‘empowering’. Achter jezelf staan. Vechten -Mars – voor je eigen overtuigingen.

   Indien je Schorpioen asc. hebt, net als ik trouwens, kan het zijn dat de eclips in huis een valt. Echter, eclips valt, op 21 gr. 57. Dus het hangt van je asc. graad af.

   MvgE

   • Annemarie zegt:

    Hoi Liz,
    Ik vind de thema;s heftig, maar misschien reageer ik ook wel vanuit een rollercoaster die eigenlijk net klaar is, sinds een week, dus ik hoop dat dit meevalt.
    Ben wel toe aan rust eigenlijk.
    Ascendant staat op scorpio 35’17.

    groetjes,
    Annemarie

    • Elizabeth Hathway zegt:

     Hi Annemarie, Maar welke graad staat je asc.? Je hebt de minuten en seconden geschreven, denk ik. Een teken heeft maar 30 graden, dus 35 graden kan niet??? MvgE

     • Annemarie zegt:

      Hoi Liz,

      Ik had verkeerd gekeken, sorry.
      Mijn ascendant staat in 3°35’14”

      Groetjes,
      Annemarie

     • Elizabeth Hathway zegt:

      Hoi Annemarie, Dus.. Het valt in het eerste huis. Mooi. Probeer gewoon je buik gevoel te volgen. Bij jezelf blijven. Dat doe ik op dit moment nml. ook. MvgE

 2. Karin zegt:

  Hi Elizabeth,
  Hoe denk jij over het volgende?
  Deze eclips van 13 november a.s. valt in de serie ’15 Noord’ en deze zou anders zijn dan de eerdere eclips. Deze serie zou een sfeer van vreugde moeten ademen en een uitzondering is op de algemene regel dat eclipsen nogal eens wat zwaarte geven.

  een hartelijke groet,

  Karin

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Karin,

   Ik weet nooit zo goed hoe ik met de Saros cyclus om moet gaan. In principe, zie ik deze eclipse als ‘empowering’. Echter, als ik kijk naar zo’n figuur als Petraeus – een Schorpioen. Deze eclipse valt in de buurt van zijn radix Zon. Dan vind ik het moeilijk te rijmen met een sfeer van vreugde. Misschien heeft de Saros een algemene kleur? Hoe denk jij zelf hierover? MvgE

 3. Karin zegt:

  Hi Elizabeth,

  Om je heel eerlijk de waarheid te vertellen, weet ik het niet zo goed of liever gezegd niet. Het is wat ik ben tegen gekomen op de site van Han van Straaten. Het zal sowieso voor iedereen heel persoonlijk zijn en mbt het huis waar de zonsverduistering valt. Zelf kom ik ergens niet ‘doorheen’ waar het toverwoord loslaten lijkt te zijn en waarbij je door de ‘kosmos’ geholpen wordt.

  bedankt en Hartelijke groet,

  Karin
  en lees de weekhoroscoop altijd graag!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Karin,

   Als je meer hierover wil weten, zou je het boek van Bernadette Brady kunnen lezen “The Eagle and the Lark”…(dit boek is volgens mij ook in het Nederlands verkrijgbaar via Hajefa). Er zijn echter veel boeken over eclipsen op de markt – die van Rose Elliot, en van Bill Meridian – zijn ook allebei goed.

   Mijn buik gevoel, zegt dat je naar de individueele horoscoop moet kijken, en naar welke planeten geraakt worden, enz.. Echter… Aangezien wij maar gewone stervelingen zijn… en niet de macht hebben van een General Petraeus … zal de uitwerking van eclipsen voor ons wel meevallen. Ik denk dat wij ‘gewone stervelingen’ in sommige opzichten meer mogelijkheden hebben!!! MvgE

 4. Bregje zegt:

  Hoi Elizabeth,
  De eclips valt in mijn 9e huis, en ik ben juist helemaal niet met opleidingen oid bezig! Wat kan het nog meer betekenen? Ook is 22 graden Scorpio het midpunt tussen mijn Zon en mijn Pluto (en Pluto heerst over mijn 9e huis in Scorpio, dus ook over de eclips). Kun je hier iets over zeggen?
  Ik ben zo nieuwsgierig!
  Groetjes en ik kijk elke week naar je update uit!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Bregje… O.a. dat je erg geinteresseerd bent in deze eclips! Het 9e huis heeft o.a. te maken met astrologie, en hogere kennis. Het stimuleert bijv. je intellect en brengt de filosoof in je boven water. De grote levensvraagstukken! Tijd om je eigen levensfilosofie te bepalen. Zou ook met reizen, of met legale vraagstukken te maken kunnen hebben… enz. enz. Vertrouwen hebben in je eigen visie. Hoop dat ik je wat ideeen heb kunnen geven.. mvgE

 5. Annemarie zegt:

  Dank je wel Liz! Inderdaad mooi.

 6. ct zegt:

  Dag Elizabeth,

  Ik was altijd een groot fan van je blog met je astrologische kijk op het nieuws, de bijdragen van Ton en de horoscopen van bekende mensen. Eerlijk gezegd vind ik de huidige blogs te technisch en algemeen voor mij. Blijft dat zo of is dit een fase (de weekhoroscopen enzo)?

  Een voormalige volger. Vriendelijke grt Ct

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Beste CT,

   Ten eerste, dank je wel voor je feedback. Het is prettig om te weten hoe mensen over de blog/astrologie denken.

   Terwijl ik begrijp dat je de afwisseling en diversiteit van de oude astrologie.blogo mist, ben ik van mening dat wat het niveau betreft, weinig veranderd is. Ik heb altijd over astrologie geschreven – dat doe ik nog steeds.

   Een jaar of zes of zeven geleden toen ik begon met bloggen, was het een nieuw en interessant fenomeen. Nu merk ik dat veel (engelstalige) bloggers van destijds of helemaal gestopt zijn, lange pauzes nemen, of zoals ik, veel minder bloggen. Het bloggen neemt waanzinnig veel tijd in beslag. Waanzinnig veel. Financieel levert het niets op.

   Ik ben momenteel ook met een masters bezig, “Cultural Astronomy and Astrology”. Deze studie eist al mijn aandacht en levert veel nieuwe inzichten en kennis op. Dit is voor mij heel belangrijk. Dus, helaas CT, zie ik de komende tijd geen ander formaat dan de huidige.

   Met vriendelijke groet, Elizabeth

 7. Lenie zegt:

  Facebook, twitter en linked In hebben het van de blog overgenomen. Er staat waanzinnig veel op en ook dat neemt heel veel tijd in beslag. Resultaat is niet altijd zichtbaar, dus geef ik ook vaak die tijd liever aan andere dingen die mijn bedrijf op de rit houden. Eclips valt bij mij in huis 3, ik ben heel erg aan het nadenken hoe ik contacten kan leggen om de vele producten die ik heb te verkopen. Met Mercurius R neem ik de tijd, het zal wel zichtbaar worden

 8. Karin zegt:

  Bij mij valt de eclips ook in het derde huis. Ik heb erg veel meegemaakt en voel steeds meer dat het een must is, zo niet de enigste oplossing om hier anders mee om te mogen gaan. Loslaten. Het is niet makkelijk, maar tevens kan ’t ook weer niet anders 🙂 Er vallen echte leegtes. Maar ja, is dat niet wat ik wil? Zodat ik meer kan worden die ik ben?
  Wat geef ik aandacht en waar valt de leegte als ik dat wat ik aandacht geef, geen aandacht meer geef.

 9. Pascale zegt:

  Hoi Liz en Karin,

  Bij mij valt de eclips ook in 3e huis (eind)
  en kan meeleven met wat je ervaart!
  Ik noem het een burn-IN ipv.out 😉

  Ernstige buurt overlast-versleten familie/relatie/contactpatronen…allemaal zaken die me dwongen geluid te geven aan mijn onderbuik gevoel en besluiten door te voeren.
  En jà dan vallen er direct stiltes..soms leeg,soms kaal,en ook steeds vaker RUIMTE….de ballast die weggevallen is en de vrijheid om mijn flow meer te kunnen volgen.

  Prompt zag ik op een expositie hierover een gedicht v. R.Nelen ;
  “Zwijgzame dualiteit
  spiegelt haar gelijk
  laat Zijn spontaan ontwaken.
  Verstild ontluikt de Ziel
  heelt leegte in jouw ruimte.”

  Misschien heb jij er ook wat aan Karin.
  Onze basis nieuw cement mogen geven 😉
  Om me heen wemelt het trouwens ook van de hijskranen en sloop terreinen.
  Heel opmerkelijk in deze tijd! ( afbraak/opbouw ..pluto)

  Een kans voor een hernieuwd Zelfbeeld,
  een feestje voor onze Ziel,zou ik willen zeggen.
  😉
  Lieve groet,
  Pascale

  • Karin zegt:

   Hoi Pascale en Elizabeth,

   Ja want echte leegte bestaat ook niet. De ‘Ziel’ zelf is sprankelend en mijn weg is om mijn communicatiepatroon, die dikwijls onbewust nog aangesloten zit op mijn oude traumatische overlevingsgedrag, te kunnen veranderen en zo meer aansluiting vind die meer overeenkomt met waar ik mij thuis voel.

   bedankt ook voor de reactie!
   Karin

   • Pascale zegt:

    Ik deel met jou dezelfde kernachtige weg Karin.

    In communicatie vind ik het engelse woord Respons geven (v.responsibility), in dit proces, zoveel doeltreffender dan het nederlandse Re-ageren.

    Respons ( weerklank ) geven,brengt je meer bij die ruimte van je keuze vrijheid, vanuit je hart, ervaar ik. ” Verantwoording ” klinkt voor mij strenger/zwaarder.

    Saturnus in het 3e huis erbij maakt me bewuster daarvan.
    En dan blijkt “hij” je liefdevol en dieper bij je autonomie te brengen!

    Voor mij toch anders dan “de strenge leermeester”. 😉

    Alle goeds voor je in dit proces Karin,
    Pascale.

    • Karin zegt:

     ik weet echt niet teveel van astrologie af, voelen wel! Ik zie Saturnus ook meer als vorm kunnen geven aan, je handen en voeten als het ware en heb Saturnus ook altijd, symbolisch gezien dan, als een mooie planeet ‘energie’ gezien. Makkelijk is wat anders, omdat het voor mij ook de planeet van karma was, de poort waar ik doorheen ging alvorens ik hier geboren werd. Ik heb dit zo mogen ervaren tijdens een indaling van mijn incarnatieproces toen het leven voor mij erg moeilijk begon te worden. Je kunt het zien als een ‘soort’ bina dood ervaring, maar ook het begrip wedergeboorte lag erin. Ook was het een soort ‘back to your roots’ ervaring.

     Welke ervaring ook in je leven ’t gevoel kan geven de weg te zijn kwijtgeraakt, ook de herinnering kan geven ’t nooit te zijn kwijtgeraakt. 🙂

     lieve groet,
     Karin

 10. Bregje zegt:

  Dank je Elizabeth! Ik las ergens over ‘loslaten’. ik heb dit jaar heel veel losgelaten, in eerste instantie mentaal, denkbeelden en dromen over wat voor leven te leiden, of ik liever in de stad blijf wonen of naar een rustigere plek wil verhuizen, wat voor werk mij bevredigt, de waarden en normen in familie en vriendschappen, en het enige duidelijke dat ik ervaar, is dat als ik het ook gevoelsmatig kan loslaten, het ineens makkelijker wordt. Ik hoef even geen vaste plannen na te jagen, want als ik het niet ‘invul’ komt er vanzelf iets. Daar heb ik nooit vertrouwen in gehad, maar het blijkt toch te werken, ik zit eigenlijk sinds lange tijd lekker in mijn vel! Terwijl ik midden in het Pluto-vierkant-Pluto zit, waar het huidige Uranus-Pluto vierkant ook mee verbonden is. Ik dacht dat ik me schrap zou moeten zetten voor allerlei soorten Strijd, maar ineens blijkt dat soms ervoor kiezen de strijd gewoon helemaal niet aan te gaan, veel lekkerder werkt, hoe vreemd het ook klinkt! Na mijn Pluto vierkant Pluto komen Pluto driehoek Jupiter en Pluto conjunct Venus, dus ehm, ik geloof dat het een adempauze betreft 😉 Grappig wat je zegt over het zoeken naar hogere kennis (ivm 9e huis), ik ben niet zozeer bezig met het leren, maar meer met alles in verhouding leren zien, op zijn plaats zetten, relativeren, aanpassen aan de nieuwe tijd, een soort van de kennis integreren. Ook nodig en voelt prettig!
  Wat je blog betreft, ik kijk er elke week naar uit en het enige dat ik jammer vind is dat je geen tijd hebt gehad om de Nederlandse politiek in je verhaal te betrekken, maar waarom zou ik klagen, ik vind het te gek dat je hier uberhaupt de tijd voor neemt en ik geniet ervan, dus bedankt!
  Groetjes Breg

 11. ct zegt:

  Dag Elizabeth,

  Voorheen had je een keer aangegeven dat blogs maken niet rendabel is. Heb je wel eens videoblogs overwogen? Ik weet niet of het bij je past, maar als je leuk kan presenteren, kan je veel volgers creeren op youtube. Er zijn verschillende astrologen die het heel leuk doen op youtube ( kijk eens nr de vedische astrologie gedaan door een jonge man en de ‘why I hate cancers/ geminis serie’. Iets vr jou?

  groet ct

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *