Astrologie weekhoroscoop: Schorpioen eclips versterkt het onderbuik gevoel

Astrologie Weekhoroscoop: Op de voorpagina van NRC Next van ochtend, stond een foto van David Patraeus naast zijn minaress. Ja ja. Saturnus is amper in het teken Schorpioen, en hebben we alweer een seksschandaal slachtoffer.  In de UK, stapte in hetzelfde weekend de directeur van de BBC, George Entwistle op. Zelfs vanuit zijn graf, blijkt Jimmy Saville (een Schorpioen) in staat de tent te rocken !

Astrologie Weekhoroscoop: Lieve mensen, het is niet anders, het lot slaat toe! Geen toeval, denk ik, dat we morgen een solar eclips hebben. De Maan in Schorpioen staat conjunct de Zon, maar tevens ook conjunct de noorderlijke maansknoop. Dit wordt een totale zonsverduistering, zichtbaar in Noord Australie. Met andere woorden, dit wordt een krachtige eclips!! Solar eclipsen hebben het vermogen mensen in een machtspositie onderuit te halen. De kosmos trekt de stekker uit. Patraeus stapte op kort na zijn verjaardag op 7 november. Hij is een Schorpioen, een op en top ‘military man’ met radix Mars in Steenbok. Deze eclips sleurt hem mee. Een seks schandaal, informatie dat verborgen is, maakt kwetsbaar, zeker als het in de verkeerde handen terecht komt.  Kwetsbaarheid is dan ook, een van de belangrijke thema’s van deze eclips.

Astrologie weekhoroscoop: Tijdens een zonsverduistering heeft de Maan het vermogen het licht van de Zon over te nemen. De Schorpioen Maan, geeft zowel emotioneel intensiteit, als enorme vasthoudenheid. De thema’s, trouw, jaloezie, achterdocht, seksualiteit, rouw, verlies, liefde, emoties, kunnen deze week een belangrijke rol spelen. De Schorpioen Maan sleurt ons ook de onderbuik in, daar waar de meest primitieve emoties hun thuis houden. Durf je je gevoel te honoreren en je onderbuik te volgen?  Het hoofd, het rationeel denken, dat is de Zon. Deze week spant de Maan de kroon.

Astrologie weekhoroscoop: In een eclips horoscoop, is de heerser van de eclips heel belangrijk. Dus, hoe gaat het met Mars ??  Mars staat momenteel in een klein beetje een lastig parket. Hij staat tussen zijn eigen huis Schorpioen, en het teken waarin hij verhoogd is, Steenbok. Mars in Boogschutter heeft niet de doelmatigheid en doorzettingsvermogen van de Schorpioen, en hij mist de ambitie en persoonlijke kracht van de Steenbok. Mars in Boogschutter is een avonturier, hij wil dingen beleven. Op dit moment heeft Mars geen vast omlijnd doel, maar hij is wel een flink eind op weg naar het volgende halte. Op zaterdag maakt Mars de overgang naar Steenbok. Eindelijk wat pijlers op de weg… eindelijk richting denk ik (als ras echte Steenbok dan)!

Astrologie weekhoroscoop: De noorderlijke maansknoop heeft met het idee van lotsbestemming te maken. Het idee dat we, door de beslissingen die we nemen, ons eigen wereld scheppen. Kijk waar deze eclips in je eigen horoscoop valt? Dit is misschien een gebied waar je nu een overstap kan maken van zuiver rationeel denken, tot luisteren naar je onderbuik gevoel.

Ik wens jullie een hele fijne week: Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

23 Reacties op Astrologie weekhoroscoop: Schorpioen eclips versterkt het onderbuik gevoel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *