Astrologie weekhoroscoop:Mars in Steenbok – Gebundelde krachten, concrete resultaten

Astrologie weekhoroscoop: Vandaag is de lucht alweer zo vreselijk grijs en nat ! Yakkes. Maar…….Ik zie wel een groot lichtpunt! Halleluja. Op woensdag maakt de Zon de overstap van Schorpioen naar Boogschutter: gisteren is de goede Sint aangekomen; de stad is uitgedost met lichten; de feest maand is in aantocht ! Boogschutter brengt een stuk gezelligheid, enthousiasme, warmte, en feestelijkheid met zich mee. Ik heb al de eerste december afspraken in mijn agenda staan. Die leuke bijeenkomsten – van de type – “eet, drink en wees vrolijk”. Maar de echte warmte moet nu van binnen komen. Het is zowel een intieme tijd, als een tijd om te leren wat we als groep aan elkaar hebben.

Astrologie weekhoroscoop: Echter, niet alleen de Zon maakt een overgang deze komende week. Op donderdag ruilt Venus de luxe van de Weegschaal in voor de diepgang van de Schorpioen. Sexualiteit is een grote Schorpioen thema. Schorpioen heeft te maken met de bijna oncontroleerbare driften en impulsen die vanuit de diepte opborrelen. Eros en Thanatos, de liefde en de dood. Venus in Schorpioen gaat gepaard met het verlangen om een geliefde persoon te verorberen, te doorgronden enz. Dit is een diepe liefde van de type – ’tot de dood ons scheidt’. Vanzelfsprekend wordt deze energie niet alleen voelbaar in het relationele sfeer. Dit is ook passie voor iets, voor een onderwerp, voor een doel, enz. Venus staat dan ook voor de overwinning. Passie voor de zaak staat voorop.

Weekhoroscoop: Eenmaal in Schorpioen, worden zowel Venus als Saturnus door Mars beheerd. Mars staat momenteel verhoogd in Steenbok en conjunct met Pluto. De recepties die hierdoor ontstaan leveren een samenwerking op die met heel veel power gepaard gaat! Een macht die bergen kan bewegen of iets in die richting. Het valkuil hier heeft te maken met niet weten wanneer en waar te stoppen. Doorgaan tot je erbij neervalt. Het doel staat voorop. Dit is prima energie als je het kunt hanteren en doseren. Echter, wees bewust van hoe je met anderen omgaat. Probeer anderen niet voor je karretje te spannen. Dit kan ook dwingend energie zijn.. ‘je had beloofd, dus…’. Het is soms niet voor rede vatbaar. Regel is regel! Saturnus in Schorpioen wil niet van de afspraak buigen. Nogmaals… het grote lichtpunt komt van de Zon in Boogschutter, driehoek Uranus… Vrijheid blijheid… enz. enz.

Astrologie weekhoroscoop: Het is onmogelijk om naar deze planeten standen te kijken zonder aan de crisis die zich nu in de Gaza strook afspeelt, te denken. Militaire macht wordt duidelijk weergegeven door Mars en Pluto in Steenbok. Op vrijdag staat Mars in vierkant met Uranus, wat een nogal grillig, onverspelbare kwaliteit heeft. Niet alleen Venus en Saturnus worden door Mars beheerd, Uranus in Ram ook. Met andere woorden, Mars heeft heel veel te zeggen op dit moment. Met de grote diplomaat onder de planeten, Jupiter, nu ook retrograde, lijkt een toenemende escalatie van het geweld daar haast onvermijdelijk. Als ik voor mezelf spreek, word ik hier echt niet vrolijk van.

Astrologie weekhoroscoop: Enfin… Dit kan een geweldige week worden voor mensen die een bepaald doel voor ogen hebben. Mars in Steenbok heeft discipline, Saturnus in Schorpioen zet door en wijkt niet van het doel af. Gebundelde krachten kunnen een doorbrak teweeg brengen en de resultaten kunnen heel concreet zijn.


Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologie weekhoroscoop:Mars in Steenbok – Gebundelde krachten, concrete resultaten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *