Astrologie Weekhoroscoop: Zon in Boogschutter.. in gewetensnood?

Astrologie Weekhoroscoop: De week begint met een oppositie vandaag tussen de Zon in Boogschutter en een retrograde Jupiter in Tweeling. Dit geeft een spanning weer tussen ‘weten’ en ‘geloven’, tussen ‘kennis’ en ‘zinvragen’. De Zon staat als symbool voor het zelf, voor zelfkennis, voor het weten dat direkt van het hart komt: het hangt nauw samen met het intuitieve weten. Jupiter in Tweeling daarentegen, staat voor de maatschappij en de algemene beeld van de werkelijkheid dat in onze maatschappij, door de moderne wetenschap onderschreven is. Deze spanning kan zich uiten in:  gewetensnood; ja zeggen – nee doen; met twee tongen spreken, enz. enz. De Zon in Boogschutter is tevens door Jupiter beheerd, waardoor het soms moeilijk is om eerlijk voor de dag te komen. Desalniettemin, de opdracht is, zuiver handelen. Blijf bij en desnoods verdedig je eigen standpunt. En wees positief. De Zon in Boogschutter kan tegen een stootje!

Astrologie weekhoroscoop: Saturnus, Venus, Mercurius en de noorderlijke maansknoop in Schorpioen, zetten de toon momenteel. Venus is de conjunctie met Saturnus voorbij. Dit kan letterlijk duiden op het einde van een moelijke of beklemmende relatie. De soort relatie die kwetsend is, of die het vermogen van een, of beide personen, om vrij te handelen beperkte. Echter, de conjunctie brengt twee planeten bij elkaar, dus in sommige gevallen kan een Venus/Saturnus conjunctie letterlijk twee mensen bij elkaar brengen. Venus heeft ook met creativiteit te maken en Saturnus zou op blokkades op dit vlak kunnen duiden.

Astrologie weekhoroscoop: In de komende twee weken staan Mercurius (6 december) en vervolgens Venus (11 december) conjunct met de noordknoop. De noordknoop heeft o.a. met belangrijke relaties te maken. De komende periode is er een sterk behoefte om erop uit te gaan, en om nieuwe mensen te leren kennen. Mercurius nu in de buurt van de noordknoop kan duiden op ontmoetingen met mensen wiens ideeën het vermogen hebben onze eigen groei te bevorderen. De noordknoop heeft altijd met geestelijke groei te maken. We kunnen deze ideeën tevens ook in een boek of een lezing tegenkomen. De maansknopen zijn die graden van de dierenriem waar het vlak van de baan van de Maan het eclipticavlak snijdt. Ze vormen een as van relaties, en omdat het gaat over de baan van de maan, speelt gevoel een belangrijke rol in die relaties.

Astrologie weekhoroscoop: De zeer hard werkende Mars in Steenbok blijft de noorderlijke maansknoop ondersteunen. Met volle vertrouwen in je eigen doel, kan er wederom, top prestaties behaald worden.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Astrologie Weekhoroscoop: Zon in Boogschutter.. in gewetensnood?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *