Astrologie Weekhoroscoop: eenmaal, tweemaal, driemaal, Boogschutter

Astrologie Weekhoroscoop: Eenmaal, tweemaal, driemaal, Boogschutter! Op dinsdag maakt Mercurius de overstap van Schorpioen naar Boogschutter, op donderdag hebben we de nieuwe maan in Boogschutter, en op zondag verlaat Venus de gepassioneerd Schorpioen  en kiest voor de vrijheid, blijheid dat zo kenmerkend van de Boogschutter is. Zo, dat bedoel ik met eenmaal, tweemaal, driemaal Boogschutter !

Astrologie weekhoroscoop; Mercurius in Boogschutter:
Mercurius
voelt zich het meest thuis in de tweezijdige tekens Tweeling en Maagd. Terwijl Schorpioen een resoluut en vastbesloten plek is voor Mercurius om te vertoeven,  op den duur kan Schorpioen de geestelijke vrijheid van Mercurius beperken. Eenmaal in Boogschutter maakt Mercurius vrijwel direkt een vierkant met Neptunus – een planeet die altijd de grenzen wijd open zet.  Mercurius wordt overspoeld door een overvloed aan creatieve ideeën. Op vrijdag maakt Mercurius een driehoek met Uranus – wat ook garant staat voor originaliteit en vindingrijkheid. Er is een overvloed aan vuur – zodat de  behoefte om de ideeën uit te voeren ook groot is. Echter.. Mercurius is vernietigd in Boogschutter – en staat volgende week in oppositie met zijn eigen heerser Jupiter (die tevens ook in vernietiging staat). Er is sprake hier van een negatieve receptie tussen beide planeten. Hoe zou dit zich kunnen vertalen? Men wil veel – maar de middelen ontbreken. Men wil veel – maar de ruimte is er niet. Men wil veel – en kan veel – maar moet op goedkeuring of toestemming wachten. Een verzoek moet worden herzien, een artikel moet herschreven worden, enz.. Jupiter is retrograde en gaat pas op 30 januari weer vooruit lopen. Een oppositie kan zich letterlijk uiten, d.w.z. als iemand die je plan of je idee blokkeert. Maar nogmaals, het creatieve proces zelf komt nu in volle gang.

Astrologie weekhoroscoop; Nieuwe Maan in Tweeling:
De nieuwe maan valt op donderdag om 09.43 onze tijd in 21 gr. 45 Bogschutter . De heerser van deze nieuwe maan is de retrograde Jupiter in Tweeling. Een nieuwe maan betekent het begin van een nieuwe maand cyclus m.b.t. het huis waar de nieuwe maan valt. Het is interessant om de feest maand te beschouwen in het licht van deze Jupiter. Jupiter is o.a. de astrologische principe van overvloed, van groot, groter, grootst. Jupiter in Tweeling staat in vernietiging, maar een van de positieve uitingen van deze plaatsing is dat Jupiter zuiniger wordt!! Jupiter in Tweeling houdt van gezelschap, spelletjes, het bij elkaar komen en bij elkaar zijn. Tweeling hoort bij de handen – en ik moet ineens denken aan gebreide kerstballen of zelf gemaakte kado’s. Leuk en gezellig hoeft niet per se bakken vol geld te kosten! Jupiter in Tweeling staat ook voor het delen van iets dat niet materieel van aard is. Het koninkrijk der ideeën!

Astrologie weekhoroscoop; Venus in Boogschutter:
Wat onze relaties betreft, gooit Venus in Boogschutter een flinke scheut waarheid in de pot. Venus in Boogschutter houdt van eerlijkheid en van avonturen beleven ! Net als Mercurius, komt Venus ook direkt in aanraking met Neptunus – waardoor het idee van hals over kop verliefdheid, of van de roze bril opzetten, bij mij opkomen. Neptunus is niet zozeer geinteresseerd in de werkelijkheid, als in de droom. Als je Neptunus gelukkig wil maken, geef hem een wolk! De uitdaging is dus om desondanks de vlinders.. beide voeten op de grond te houden! Echter zo’n Venus-Neptunus verbinding heeft niet alleen met relaties te maken. Venus staat voor wat we lief hebben. Venus in Boogschutter mag wel duidelijkheid van Neptunus eisen. Of Neptunus dat geeft… is een andere vraag!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologie Weekhoroscoop: eenmaal, tweemaal, driemaal, Boogschutter

 1. Gala zegt:

  Geef Neptunus een wolk…. prachtig!
  We zouden voor iedere planeet eens het ultieme cadeau moeten bedenken.

  Even doorbordureren op Mercurius en Jupiter. Zit aan de stille tocht te denken voor de doodgeschopte
  grensrechter Richard Nieuwenhuizen. We zijn letterlijk en figuurlijk een grens(Jupiter) overgegaan.
  Het ethische denken, de opvoeding van onze kids! Redening door bewustwoording. Retro, stil worden…
  onszelf terugtrekkeen, bezinnen over de zingeving! Psychoanalyse, de vele inzichten waarmee Jupiter in Tweelingen komt aandragen lijken te kort door de bocht! Het probleem is veel groter! Alle opvoeders
  zowel ouders als coaches als leraren en andere autoriteiten hebben er mee van doen! Er moet een
  denkomslag komen! Negatief(vernietiging) moeten we in positief ombuigen. Daar is veel andere kennis
  voor nodig! Een oppositie eindigt vaak in eindeloze discussie, het lukraak deponeren van stellingen, de
  journalistiek blaast iedere mening van iedere professor op tot de waarheid! We moeten beter weten (beide
  planeten in vernietiging) waar is het fout gegaan, vernietiging geeft een gevoel van ten einde raad zijn!
  De planeten geven aan dit is een never ending story. Bewustwoording ontstaat niet met de rug in volle wind (de driehoek)! Alleen als we met de rug tegen de muur staan moet men zich omkeren en in de spiegel kijken.
  Het beeld dat we ontmoeten kan ons vreemd lijken (vernietiging).
  Innerlijke groei, innerlijke expansie! Wie zegt niet dat regen veel meer bewerkstelligt dan de zon!? Ik zeg beide zijn nodig voor vruchtbaarheid, teveel het ene en het is woestijn en teveel van het andere
  en een duikerspak met zuurstoffles is mijn beste advies. Alles heeft zin, niets is zinloos! Om dat te zien moet
  je je geest kunnen verheffen!
  Ik sluit met de schitterende woorden van Kahlil Gibran; En zo ge de weeen van het werk op U neemt, hebt ge het leven waarachtig lief.
  En het leven liefhebben, temidden van de weeen, betekent vertrouwd zijn met het binnenste geheim van het leven… Amen.

  • Chinta M.L.koster zegt:

   Altijd weer weten Gala’s reacties een prachtig samenspel met de innemende verslaggeving van Elisabeth Hathway te creeren, zonder aan een van beider “binnenste geheimmisssen” ook maar iets af te doen! mvg

 2. Boogschutter zegt:

  Hi Elizabeth,
  Iedere week kijk ik met smart naar jouw astrologische kijk op de week uit. Wat lees ik als astrologie beoefenaar
  graag jouw stukjes. Jouw wijze van schrijven vind ik een inspirerende en positieve benadering voor de astrologie wereld. ( geef Neptunus een wolk). Ik ben dus ook benieuwd in welk teken jouw mercurius is geplaatst en of er misschien een boek van je uitkomt.

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Dag Lieve mensen!! Wat leuk om jullie reacties te lezen. Super. En dat idee van jouw Gala om voor elke planeet een eigen kerst kado te bedenken – ga ik absoluut doen. Leuk voor rondom de Kerst 🙂 Dit zal ongetwijfeld meer geweldige of hilarische reacties uitlokken. Ik geef je gelijk ook Gala m.b.t. de grensrechter.. Nog een Jupiter verhaal is natuurlijk de grap van die twee Australische journalisten die het ziekenehuis in London belde om informatie over Kate en haar buik te krijgen. Het was een grap die in een tragedie eindigde! Jupiter kent zijn grenzen niet …… MvgLiz

 4. Gala zegt:

  En wat dacht je van; Turks dorp overspoeld met doemdenkers!
  Het Turkse dorpje Sirince wordt overspoeld met mensen die denken/geloven dat de aarde
  op 21-12-2012 vergaat. Mecurius en Jupiter beide in vernietiging en beweeglijk van aard laten zich gemakkelijk gekmaken! De grote toestroom pelgrims ook. De kassa van hotels, restaurants en van
  de reisorganisaties (3/9 heren kleine en grote reizen) rinkelen volop! Bingo Bingo.
  Er is zelfs een speciaal menu ontworpen, Cennet-Kebabi (Hemel kebap) voor de echte smulpapen!
  Ook het Franse dorpje Bugarach in hoekje pyreneeen krijgt vele bezoekjes van mensen in volle overtuiging
  over de vloer. Het dorp wordt van 19-23 december afgesloten van de wereld omdat ze de vele
  heilzoekers denken niet aan te kunnen!
  De planeet is op de helft van zijn evolutie zit eerder in de mid-live-crisis dan dat ie vergaat! Als tenminste onze
  astronomische kennis klopt. Het einde van de Maya-kalender is hetzelfde als het einde van onze eigen kalender alleen op wat korter tijdsbestek. Op 31-12 wordt het gewoon; oude kalender weg op op de nieuwe
  staat doodgewoon weer 1-1!

 5. Pascale zegt:

  Hoi!

  Bij mij thuis kan de overspoeling ook niet op (boog.4e/ 10e tweeling…door CV lek heel de beneden vloer drijfnat…kerst op het beton ivm.droging…dan maar met kruik in bed; Lek!…buitenputje verstopt…ik voel me net als in de film Waterworld..het bulkt van het water om me heen ( nept.nu op de asc.vissen)
  Op naar 2013…met een nieuwe “basis” (lees nieuwe vloer :))

  Groetjes,
  Pascale

 6. Pascale zegt:

  foutje; ik bedoel Neptunus op descedant in vissen!
  (de buurman vulde mijn CV boiler en vergat kraantje dicht te doen :P)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *