Astrologie Weekhoroscoop: eenmaal, tweemaal, driemaal, Boogschutter

Astrologie Weekhoroscoop: Eenmaal, tweemaal, driemaal, Boogschutter! Op dinsdag maakt Mercurius de overstap van Schorpioen naar Boogschutter, op donderdag hebben we de nieuwe maan in Boogschutter, en op zondag verlaat Venus de gepassioneerd Schorpioen  en kiest voor de vrijheid, blijheid dat zo kenmerkend van de Boogschutter is. Zo, dat bedoel ik met eenmaal, tweemaal, driemaal Boogschutter !

Astrologie weekhoroscoop; Mercurius in Boogschutter:
Mercurius
voelt zich het meest thuis in de tweezijdige tekens Tweeling en Maagd. Terwijl Schorpioen een resoluut en vastbesloten plek is voor Mercurius om te vertoeven,  op den duur kan Schorpioen de geestelijke vrijheid van Mercurius beperken. Eenmaal in Boogschutter maakt Mercurius vrijwel direkt een vierkant met Neptunus – een planeet die altijd de grenzen wijd open zet.  Mercurius wordt overspoeld door een overvloed aan creatieve ideeën. Op vrijdag maakt Mercurius een driehoek met Uranus – wat ook garant staat voor originaliteit en vindingrijkheid. Er is een overvloed aan vuur – zodat de  behoefte om de ideeën uit te voeren ook groot is. Echter.. Mercurius is vernietigd in Boogschutter – en staat volgende week in oppositie met zijn eigen heerser Jupiter (die tevens ook in vernietiging staat). Er is sprake hier van een negatieve receptie tussen beide planeten. Hoe zou dit zich kunnen vertalen? Men wil veel – maar de middelen ontbreken. Men wil veel – maar de ruimte is er niet. Men wil veel – en kan veel – maar moet op goedkeuring of toestemming wachten. Een verzoek moet worden herzien, een artikel moet herschreven worden, enz.. Jupiter is retrograde en gaat pas op 30 januari weer vooruit lopen. Een oppositie kan zich letterlijk uiten, d.w.z. als iemand die je plan of je idee blokkeert. Maar nogmaals, het creatieve proces zelf komt nu in volle gang.

Astrologie weekhoroscoop; Nieuwe Maan in Tweeling:
De nieuwe maan valt op donderdag om 09.43 onze tijd in 21 gr. 45 Bogschutter . De heerser van deze nieuwe maan is de retrograde Jupiter in Tweeling. Een nieuwe maan betekent het begin van een nieuwe maand cyclus m.b.t. het huis waar de nieuwe maan valt. Het is interessant om de feest maand te beschouwen in het licht van deze Jupiter. Jupiter is o.a. de astrologische principe van overvloed, van groot, groter, grootst. Jupiter in Tweeling staat in vernietiging, maar een van de positieve uitingen van deze plaatsing is dat Jupiter zuiniger wordt!! Jupiter in Tweeling houdt van gezelschap, spelletjes, het bij elkaar komen en bij elkaar zijn. Tweeling hoort bij de handen – en ik moet ineens denken aan gebreide kerstballen of zelf gemaakte kado’s. Leuk en gezellig hoeft niet per se bakken vol geld te kosten! Jupiter in Tweeling staat ook voor het delen van iets dat niet materieel van aard is. Het koninkrijk der ideeën!

Astrologie weekhoroscoop; Venus in Boogschutter:
Wat onze relaties betreft, gooit Venus in Boogschutter een flinke scheut waarheid in de pot. Venus in Boogschutter houdt van eerlijkheid en van avonturen beleven ! Net als Mercurius, komt Venus ook direkt in aanraking met Neptunus – waardoor het idee van hals over kop verliefdheid, of van de roze bril opzetten, bij mij opkomen. Neptunus is niet zozeer geinteresseerd in de werkelijkheid, als in de droom. Als je Neptunus gelukkig wil maken, geef hem een wolk! De uitdaging is dus om desondanks de vlinders.. beide voeten op de grond te houden! Echter zo’n Venus-Neptunus verbinding heeft niet alleen met relaties te maken. Venus staat voor wat we lief hebben. Venus in Boogschutter mag wel duidelijkheid van Neptunus eisen. Of Neptunus dat geeft… is een andere vraag!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologie Weekhoroscoop: eenmaal, tweemaal, driemaal, Boogschutter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *