Astrologie weekhoroscoop:Saturnus in Schorpioen, het skelet in de kast!

Astrologie Weekhoroscoop: Het is bijna zo ver! Vrijdag 21 december, de winter zonnewende, de langste nacht van het jaar, en volgens sommigen de dag dat de wereld vergaat! Echter voor velen in de VS lijkt het alsof de wereld afgelopen week vrijdag eindigde. Ik heb het natuurlijk over het schiet incident in Sandy Hook in de VS waarbij 27 doden vielen, de meesten jonge kinderen. Wat dit afschuwelijke gebeuren mij persoonlijk doet beseffen is hoe kwetsbaar we zijn, en hoe belangrijk elke dag is. Het leven is niet vanzelfsprekend. Negen planeten staan deze week binnen 180 graden afstand van elkaar (een constructie dat astrologen een kom ‘the bowl’ noemen). Een kom houd vast, en vangt op. Het kan ook energie dragen. De enige planeet net buiten deze groep van negen is Saturnus. Saturnus neemt deze week een prominente plaats in, en is de leidende planeet. Saturnus loopt voorop de parade als het ware. Het is letterlijk ‘carrying pain’.

Astrologie weekhoroscoop: Waar staat Saturnus in Schorpioen voor? Verlies, pijn, rouw? Ja zeker (al mag je absoluut vanuit gaan dat de wereld vrijdag niet vergaat!). Maar Saturnus in Schorpioen is ook het skelet in de kast – en onze angst dat deze uit zal springen op een inopportune moment. Schorpioen heeft met taboes te maken, sociale druk, en onderdrukking uit angst. Deze kerst voelt voor allerlei redenen anders dan andere kerstmissen. Hoe is het mogelijk om heel uitbundig feest te vieren als je weet dat zoveel mensen hun banen verliezen, hun huizen, en anderszins een hele moeilijke tijd meemaken? Saturnus heeft met het skelet te maken – en Schorpioen legt alles letterlijk en figuurlijk bloot! Het ‘weg franje’ idee! Een hele grote ‘reality check’.

Astrologie weekhoroscoop: Mijn rubriek is laat.. Ik had de tekst al bijna af maar door een of ander gekkigheid met de computer, is de hele tekst verloren gegaan!! Ik had net het stukje tekst af over hoe Mercurius nog steeds last heeft van zijn oppositie met een retrograde Jupiter!!! Jupiter heeft te maken met ‘the big picture’, de maatschappij of met iets groter dan onszelf. Mercurius wil wel – maar Jupiter heeft bedenkt tijd nodig.  Misschien is het moment niet rijp ! De Zon in Boogschutter krijgt ook geen bijval van de andere planeten. Mercurius en Venus maken weliswaar jacht op de Zon, maar hij ontsnapt over de grens naar Steenbok country. Dit kan of een teleurstelling of een wonderlijk gevoel van een ‘lucky escape’ geven!

Astrologie weekhoroscoop: Venus in Boogschutter maakt op woensdag een driehoek met Uranus en op zondag een oppositie met Jupiter. De energie van Venus staat in scherpe tegenstelling met de wat sombere Saturnus in Schorpioen energie. Venus in Boogschutter is heel uitbundig en grensverleggend. Dit is een planeet die erg op vrijheid gesteld is. Echter waar Jupiter in beeld komt – is er vaak sprake van exces. Dit is liefde met veel pit.  Super onafhankelijk. Te ver gaan in feest vieren ?  Het doel voorbij streven! Dus wat relaties betreft – wees bereid een pas op de plaats te doen.

Astrologie weekhoroscoop: De zonnewende op vrijdag is belangrijk. Als hoofdteken geeft de Zon in Steenbok een nieuwe richting aan. De Zon staat sextiel Neptunus: gebruik je fantasie; en vierkant Uranus: stappen in het onbekende durven zetten. Dit is een tijd om ‘buiten de doos’ te denken. Oude oplossingen voor nieuwe problemen zullen niet werken.

Wil je meer weten over wat het nieuwe jaar voor jouw in peto heeft? Of op zoek naar een origineel en spannend cadeau? Ook voor bedrijven en groepen. Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype. Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

 • Relatievragen
 • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
 • persoonlijk advies
 • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
 • specifieke levensvragen, enz.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01
erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologie weekhoroscoop:Saturnus in Schorpioen, het skelet in de kast!

 1. barbara zegt:

  Ja , verschrikkelijk, die schietpartij! Ik hoop van Harte dat de wederzijdse receptie van Pluto in Steenbok en Saturnus in Schorpioen de benodigde krachten kunnen verzetten om de diepgewortelde hang naar vuurwapens bij de Amerikanen – die voorkomt uit Angst, waardoor ze de behoefte hebben om zicht te verdedigen maar dat uitmondt in schieten op onschuldige mesnen NB! – omt die mentaliteit te veranderen en in te zien dat schieten alleen maar kapot maakt.!
  Verder wil ik mij graag aansluiten bij de mening van Boogschutter vorige week: blijf alsjeblieft schrijven Elizabeth – probeer een boek te componeren. Je zegt de dngen prachtig! En ja – ik ga zeker naar je luisteren op de AVN-dag!
  Je noemt de planetengroep nu een kom -Ja, dat is het, maar met een beetje goede wil zou je het ook een emmer kunnen noemen met de wispelturige Jupiter in vernietiging in Tweeling als handvat. In mijn 3e huis!! Heel voelbaar: heel veel communicatie met mijn omgeving, maar steeds misverstanden: 1 stap vooruit – 2 stappen achteruit- verandering van plan – dan weer 3 stappen vooruit etc. Installatie van glasvezel met allemaal flikkerende dozen in mijn huis en het gevolg dat mijn telefoon is afgesneden, en dan weer mijn computer op hol slaat! Ga zo maar door! Persoonlijk ben ik blij dat Uranus weer direct is gaan lopen1 Heerlijk – de muizenissen en onzekerheden van een Vissenascendant verdwijnen en maken plaats voor een duidelijk objectief plan om verder te gaan. Ik heb zin in 2013!!
  En wens jou Elizabeth Niets dan goeds!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Babara, Dank je wel voor je reactie. Ik hoop de tijd te vinden later in de week om meer uitgebreid op jouw commentaar m.b.t. de VS en ‘wapen bezit” te komen.

   Verder, vind ik het altijd leuk als ik voorbeelden mag lezen uit de ‘dagelijkse gebeuren” van anderen en mag meekijken naar hoe de planeten het leven in roering brengen!! Vorige week deed Pascale hetzelfde met haar prachtige cv lek verhaal. Erg leuk maar vooral leerzaam !! mvg Liz

   P.S. Ik geef geen lezing voor de AVN voor zover ik weet. Ik geef wel een lezing op het congres Soesterberg. Ik spreek op zondag middag tussen 14.00 en 15.00.
   http://www.astrologencongres.nl/programma_ao.htm

 2. Gala zegt:

  De langdurige Yod an Jupiter in Tweelingen met Pluto/Steenbok en Saturnus/Scorpio vertaal ik als er is ook giga veel info nodig om de basis te veranderen. De basis voor groei (Pluto/bok en Satr./Scorpio) brengt
  het welzijn van vele (Jupiter/Tweel.) in gevaar. Jupiter vraagt teveel (Tweelingen), subsidies, uitkeringen,
  zoveel dat het niet meer draagbaar is. Enorm gepuzzel (Jupiter/tweelingen) om transformatie aan te brengen (Pluto/Satrunus). Mercurius in Boogschutter kunnen we daar goed bij gebruiken, het gaat ons pettje ook
  te boven.
  Venus in Boogschutter is in staat om twee Arabische hensten ineens te berijden! De driehoek die ze gaat maken met Uranus in Ram schroeft het potentieel hoog op, de vibratie verandert, het ritme wordt verhoogd!
  De vonk springt over of zoiets als donderslag (Uranus/ram) bij heldere hemel (Venus/Boogschutter);
  Ook leuk die supporter die het veld bestormde om Messi zijn liefde te betuigen…hij vloog hem om de hals en knuffelde hem innig (Uranus=gelijkheid met Venus liefde eigen geslacht).
  Met deze energie gaat er gesneden worden in de subsidies van vele kunstuitingen! Onze Ster “Het Metropole Okest” dreigt te worden opgeblazen! De subsidiekraan van 7 miljoen gaat misschien dicht! Uranus/Ram zorgt voor veel kabaal en belichting in de media. De driehoek helpt hen waarschijnlijk dat er vandaag beslist gaat worden dat er wel gesneden wordt maar dat ze beperkt kunnen blijven bestaan. Net optijd van de ondergang gered!
  Het is ook niet voor niets dat de sportvrouw/man van het jaar altijd in Boogschutter gekozen wordt! Ook Car of the Year; Mooier, groter, beter, geliefder, succesvoller, je kunt er zeker van zijn dat er ergens een connectie/verbinding bestaat met <Jupiter, Boogschuuter of het negende huis! Alleluja het zij zo…

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Ha Gala, Inderdaad die YOD! Een kosmische jeuk waarbij krabben niet kan helpen! De sextiel tussen Saturnus en Pluto – versterkt door hun wederzijdse receptie – zou wel kracht moeten geven om te doen wat gedaan moet worden. Echter leuk (Jupiter) is wat anders!! Jupiter retrograde en vernietigd mag alleen een armzalig feest vieren!!! 🙂

   Ik moest om jouw beeld van Venus in Boogschutter en de twee hengsten lachen!! Hoe verzin je het! Echter over het snijden in het budget voor kunst en cultuur – kan ik best boos worden. Zo’n prachtig klein theater als het Rozentheater in Amsterdam verdwijnt. Daar waar vele kleine instellingen hun kleine producties houden. En mensen verliezen ook hun banen. Balen! Balen! Liz

 3. Lenie zegt:

  De kom loopt van Schorpioen naar Ram, of van Ram naar Scorpioen en volgens mij valt dan Jupiter er buiten. Dat zijn dan 6 tekens en met Jupiter in het teken Tweeling kunnen we deze als handvat duiden. Valt deze planeet dan niet buiten het geheel of zie ik het verkeerd?

  Zeker is het een andere kerst, ik heb nog geen boom, bal, slinger hangen of een stukje gemaakt. Kweet niet hoe dat komt, misschien teveel bezig met structuur in mijn eigen leven aanbrengen. Er is nog zoveel te doen. Jupiter retro, ja steeds denk ik daar komt ‘het’ WAT? Nou, hij loopt door mijn huis 10, ik wil zo graag mijn nieuwe producten neerzetten. Zo hard gewerkt aan een businessscan, het hele jaar 2012. Veel meer werk zal er dan uit gaan komen in het bedrijfsleven. Toch steeds weer is iets niet goed, weer veranderen, weer een pilot draaien en zien of het nu wel klopt. Geduld en vertrouwen. Welk lucky is dat?
  Venus in Boogschutter valt bij mij in huis 4, wel veel consulten thuis gedaan deze week, fijn. Buiten de doos werken past wel bij me, ik heb al wat ideeën en ze zijn anders dan anders, super om dit te lezen en ik er al naar gehandelt heb.
  Ook Uranus weer vooruit stimuleert dit bij mij, in Ram en in huis 8, poeh, ik merk het wel. moet stevig in mijn schoenen staan en goed bij de les blijven.
  Het Yod zal ons op het andere zetten, geen idee wat, dat maakt een Yod altijd zo spannend, rug tegen de muur gevoel, maar de oplossing is nabij.

 4. Liz zegt:

  Hoi Lenie, Dank voor je reactie. Altijd welkom! De kom wordt gevormd door de oppositie tussen venus en jupiter. This is what we call,’the rim of the bowl ‘ in English. De leidende planeet: diurnal motion, which planet will pass first over the ascendant. Omdat jupiter een rol speelt in de kom. Kan hij nooit buiten de kom vallen. Met Saturnus, is dat anders. Hoop dat ik dit duidelijk heb uitgelegd. Mvg Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *