Astrologie weekhoroscoop:Saturnus in Schorpioen, het skelet in de kast!

Astrologie Weekhoroscoop: Het is bijna zo ver! Vrijdag 21 december, de winter zonnewende, de langste nacht van het jaar, en volgens sommigen de dag dat de wereld vergaat! Echter voor velen in de VS lijkt het alsof de wereld afgelopen week vrijdag eindigde. Ik heb het natuurlijk over het schiet incident in Sandy Hook in de VS waarbij 27 doden vielen, de meesten jonge kinderen. Wat dit afschuwelijke gebeuren mij persoonlijk doet beseffen is hoe kwetsbaar we zijn, en hoe belangrijk elke dag is. Het leven is niet vanzelfsprekend. Negen planeten staan deze week binnen 180 graden afstand van elkaar (een constructie dat astrologen een kom ’the bowl’ noemen). Een kom houd vast, en vangt op. Het kan ook energie dragen. De enige planeet net buiten deze groep van negen is Saturnus. Saturnus neemt deze week een prominente plaats in, en is de leidende planeet. Saturnus loopt voorop de parade als het ware. Het is letterlijk ‘carrying pain’.

Astrologie weekhoroscoop: Waar staat Saturnus in Schorpioen voor? Verlies, pijn, rouw? Ja zeker (al mag je absoluut vanuit gaan dat de wereld vrijdag niet vergaat!). Maar Saturnus in Schorpioen is ook het skelet in de kast – en onze angst dat deze uit zal springen op een inopportune moment. Schorpioen heeft met taboes te maken, sociale druk, en onderdrukking uit angst. Deze kerst voelt voor allerlei redenen anders dan andere kerstmissen. Hoe is het mogelijk om heel uitbundig feest te vieren als je weet dat zoveel mensen hun banen verliezen, hun huizen, en anderszins een hele moeilijke tijd meemaken? Saturnus heeft met het skelet te maken – en Schorpioen legt alles letterlijk en figuurlijk bloot! Het ‘weg franje’ idee! Een hele grote ‘reality check’.

Astrologie weekhoroscoop: Mijn rubriek is laat.. Ik had de tekst al bijna af maar door een of ander gekkigheid met de computer, is de hele tekst verloren gegaan!! Ik had net het stukje tekst af over hoe Mercurius nog steeds last heeft van zijn oppositie met een retrograde Jupiter!!! Jupiter heeft te maken met ’the big picture’, de maatschappij of met iets groter dan onszelf. Mercurius wil wel – maar Jupiter heeft bedenkt tijd nodig.  Misschien is het moment niet rijp ! De Zon in Boogschutter krijgt ook geen bijval van de andere planeten. Mercurius en Venus maken weliswaar jacht op de Zon, maar hij ontsnapt over de grens naar Steenbok country. Dit kan of een teleurstelling of een wonderlijk gevoel van een ‘lucky escape’ geven!

Astrologie weekhoroscoop: Venus in Boogschutter maakt op woensdag een driehoek met Uranus en op zondag een oppositie met Jupiter. De energie van Venus staat in scherpe tegenstelling met de wat sombere Saturnus in Schorpioen energie. Venus in Boogschutter is heel uitbundig en grensverleggend. Dit is een planeet die erg op vrijheid gesteld is. Echter waar Jupiter in beeld komt – is er vaak sprake van exces. Dit is liefde met veel pit.  Super onafhankelijk. Te ver gaan in feest vieren ?  Het doel voorbij streven! Dus wat relaties betreft – wees bereid een pas op de plaats te doen.

Astrologie weekhoroscoop: De zonnewende op vrijdag is belangrijk. Als hoofdteken geeft de Zon in Steenbok een nieuwe richting aan. De Zon staat sextiel Neptunus: gebruik je fantasie; en vierkant Uranus: stappen in het onbekende durven zetten. Dit is een tijd om ‘buiten de doos’ te denken. Oude oplossingen voor nieuwe problemen zullen niet werken.

Wil je meer weten over wat het nieuwe jaar voor jouw in peto heeft? Of op zoek naar een origineel en spannend cadeau? Ook voor bedrijven en groepen. Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype. Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

  • Relatievragen
  • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
  • persoonlijk advies
  • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
  • specifieke levensvragen, enz.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01
erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologie weekhoroscoop:Saturnus in Schorpioen, het skelet in de kast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *