Astrologie jaarhoroscoop 2013: Gelukkig nieuwjaar!

Astrologie jaarhoroscoop 2013: Deze week kijk ik naar de horoscoop voor 00.00, 1 jan. 2013, en aan de hand daarvan, ga ik wat aanwijzingen geven m.b.t. het jaar 2013.

Astrologie weekhoroscoop: 2012 eindigt op een hoge punt. De maan in Leeuw maakt de laatste aspect van het oude jaar om 22.52 uur: een driehoek met Venus in Boogschutter. Vuur – staat bekend om zijn inspiratie en enthousiasm! Dus dit wordt een mooi einde aan een, voor velen, nogal moeilijk jaar.

Astrologie weekhoroscoop: Een nieuw jaar staat altijd vol beloftes. Het is net een ongeschreven blad, mooi, wit, ongeschonden. Het moet zich – als het ware –  voor ons openbaren. Het is een nieuwe ronde, met nieuwe kansen! De maan in een vaste teken op 1 januari, en dan in het warme, trotse, vrijgevige Leeuw, zie ik als een prettige uitdaging (of een verklaring van intent). Leeuw heerst over het hart, welk staat voor geven uit liefde. Dit is dus een van de uitdagingen van 2013. De keerzijde van de Leeuw is de opgeblazen ego, de valse zon, die alle aandacht opeist maar geen echte warmte kan geven. ‘Ik… ‘ daar gaat het om. De waardering voor de ander ontbreekt.

Astrologie weekhoroscoop: Op oud/nieuw gaat Mercurius naar Steenbok – waardoor er een einde komt aan de negatieve receptie tussen Mercurius en Jupiter. Steenbok geeft een nieuwe wending aan Mercurius en plannen kunnen eindelijk van de grond komen. Mercurius, Steenbok, aarde – dit is de ideale energie voor het leggen van een stevig fundament. Eenmaal in Steenbok, loopt Mercurius richting de buiten planeten, Neptunus, Uranus, (Saturnus) en Pluto. Ook dit bevestigt de behoefte die veel mensen voelen om ‘hands-on’, ‘no-nonsense’, praktisch bezig te zijn. De keerzijde van Mercurius in Steenbok is de gebrek aan visie. Steenbok zit zo gekneveld aan de grond dat het neigt alles vanuit zuiver materialistische oogpunt te bekijken. Daarnaast neemt Mercurius in Steenbok alles te serieus en heeft te weinig humor. Dit zijn grote valkuilen. Echter… als het om praktische doeleinden gaat, kom je met deze stand in 2013 best ver.

Astrologie weekhoroscoop: Mars in Waterman nodigt uit om met anderen samen te werken. Teamwork staat onder gunstige sterren. Mars staat vrijwel exact in sextiel met Uranus: innovatie, nieuwe manieren van werken, misschien meer vrijheid in werk situaties. Flexi-werk. Mars staat ook in driehoek met Jupiter. Dit zou kunnen duiden op veel kleine opdrachten, of het zou kunnen betekenen dat niet alles wat men aanboort tot positieve resultaten leidt. Jupiter is in vernietig ing en ook nog retrograde. Jupiter wil graag schenken, maar de pot is leeg! Wat Jupiter nu kan geven is inspiratie, en ideeën, wat hij niet per se kan geven, zijn de middelen om deze plannen te realiseren. Echter… de creativiteit is alom aanwezig in 2013. Dit vind ik zelf heel boeiend om te zien. Vooral de antiscion aspecten – waardoor een verbinding wordt gelegd tussen de Zon & Venus, en Pluto & Venus zijn prachtig. Dit is creativiteit voor de plezier die creativiteit geeft. Het heeft iets heel zuiver en mooi. Winst ook – maar uit onverwachtte hoek, of uit nevenaktiviteiten. Winst – als je het niet verwacht.

Astrologie jaarhoroscoop 2013: De grote spelers zijn in de horoscoop voor 2013 heel duidelijk in beeld. Ik heb het natuurlijk over de Uranus/Pluto vierkant, de Saturnus/Neptunus driehoek, en de naweeën van de Neptunus/Jupiter vierkant die nog steeds voelbaar zijn.
Uranus,Pluto, en Saturnus zijn alledrie op hun eigen manier met de afbraak bezig. Afbraak roept de Schorpioen – heeft een functie: het is een essentieel onderdeel van het leven. Interessant in dit alles is de driehoek tussen Saturnus in Schorpioen en Neptunus in Vissen (exact op 11 juni en 19 juli 2013). Het oude moet telkens weer plaatsmaken voor het nieuwe. Dit is een wet van ons universum. Saturnus en Neptunus samen hebben het vermogen om een ander visie, een ander beeld van de werkelijkheid in de wereld neer te zetten. Neptunus voelt de toekomst aankomen en d.m.v. zijn dromen staat hij er ook direkt mee in verbinding. De toekomst ligt helemaal open – totdat je keuzes maakt en concreet stappen onderneemt om die toekomst te realiseren. Midden in de chaos, houdt Saturnus in Schorpioen het realiteitsbesef omhoog en probeert een nieuw fundament te leggen. Vissen en Schorpioen – zijn allebei water tekens. Water is een spiritueel element. De werkelijkheid is een construct – meer niet. Water erodeert structuren en systemen – net zoals de zee de kustlijn continu verandert. Een van de belangrijke functies van water is loutering. Uiteindelijk komen we daar waar we moeten zijn. In feite – roept Neptunus – is alles volmaakt!

Astrologie jaarhoroscoop 2013: Lieve lezers.. Dank jullie wel voor juliie steun in 2012. Ik wens jullie een prachtige avond, vanavond, en natuurlijk alles goeds voor 2013.

Meer informatie over je persoonlijk jaar ? Elizabeth informeert je graag over de mogelijheiden. Stuur een email naar: hathway77@hotmail.com, of bel: 020-6948107

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 Degrees Astrology
Kvk 34325082
BTW 1316.38.944.B01

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologie jaarhoroscoop 2013: Gelukkig nieuwjaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *