Saturnus sextiel Pluto, Uranus vierkant Pluto: De verdieping…

Saturnus sextiel Pluto: Een van de interessante aspekten van 2013 is de sextiel tussen Saturnus in Schorpioen en Pluto in Steenbok. Dit is de laatste keer in deze huidige Saturnus/Pluto cyclus, dat de planeten in sextiel met elkaar staan. De eerst volgende aspect is de conjunctie op 12 januari 2020.

Saturnus sextiel Pluto: De sextiel wordt gevormd door de 360 graden van de dierenriem te verdelen door het getal 6. Astrologen leggen een verband met zowel de sextiel als de driehoek, met Venus en Jupiter, en menen dat de invloed gunstig of harmonisch is. Echter… met twee planeten en twee tekens die zoveel diepgang en intensiteit hebben, kunnen we daadwerkelijk van een harmonische invloed spreken? Spontaan kwam het idee van een gecontroleerde explosie in gedachten ! Iets moest opgeruimd worden om de weg vrij te maken. Een oud of verlaten gebouw stort in! Zoiets.

Saturnus sextiel Pluto: Het idee dat er uit dit aspect iets positiefs te halen is,  wordt versterkt door de wederzijdse receptie tussen Saturnus in het teken van Pluto, en Pluto in het teken van Steenbok. Krachtig !! Beide planeten lijken elkaar te ondersteunen in hun handelen – al neigen de planeet Pluto en het teken Schorpioen – tot geheimzinnigheid. Welke soort samenwerking kunnen we dus verwachten? De type macht vertoon van super powers die achter gesloten deuren een overeenkomst met elkaar sluiten?  En de rest? Moet die gewoon slikken? Dit paar – hoe hard werkend ook – heeft iets onverbiddelijk. Sympathie of empathie moet je hier niet zoeken.

Saturnus sextiel Pluto: Dit is een lang durend sextiel. De planeten maken drie keer contact met elkaar, op 17 dec. 2012, op 27 april 2013, en op 13 sep. 2013. Deze transit voegt als het ware een extra dimensie aan de eveneens (zeer !)  lang lopende transit, Uranus vierkant Pluto, die dit jaar, op 24 juni en op 19 september plaatsvindt. Voor mijn gevoel krijgen hierdoor de conservatieve, behoudende krachten iets meer invloed en dit is funest voor Uranus in Ram, die een heel andere kant uit wil gaan. Zowel het teken Ram als de planeet Uranus hunkeren naar nieuwe veroveringen, en nieuwe horizons …  Als deze energie geen mogelijkheden ziet, gaat het ondergrond, waar het schoksgewijs aan zijn trekken zal komen. Zeer radikaal, vol durf, explosief! De uitdaging hier – op persoonlijke vlak – is juist heel innovatief te zijn. Wie durft enz. enz.

Saturnus sextiel Pluto/ Uranus vierkant Pluto: Wat Europa en de VS betreft.. is ook iets van ‘de wet van de remmende voorsprong‘ bezig. We hebben Uranus zo hard nodig willen we niet achter raken. De diepe crisis die de kern van onze maatschappij en onze sociale welvaart raakt, lijkt zich voornamelijk op financieeël vlak af te spelen. Echter ook onze normen en waarden worden aangetast. In de groeinde economieën uit deze energie zich anders. De confrontatie daar is tussen de nieuwe welvaart en de impact die het capitalisme heeft op de traditie gerichte samenleving. Alhoewel zeker in China, een opstand onder de werkende massa niet ondenkbaar is.

Saturnus sextiel Pluto, Uranus vierkant Pluto: Op zondag 24 maart organiseer ik een verdiepingsmiddag rondom het thema Saturnus sextiel Pluto, Uranus vierkant Pluto. Deze middag is bedoeld voor astrologen die het prettig vinden om de krachten te bundelen om samen tot een diepere begrip te komen. Er wordt met de eigen horoscoop gewerkt. Voor meer informatie en aanmeldingen, email: hathway77@hotmail.com, of bel: 06-54721123

Elizabeth Hathway, DFAStrolS, QHP
360 Degrees Astrology
Kvk 34325082
BTW 1316.38.944.B01

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Workshops en getagd, . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Saturnus sextiel Pluto, Uranus vierkant Pluto: De verdieping…

 1. Gala zegt:

  Het sextiel tussen Saturnus/Scorpio (indirect Stier) en Pluto/Steenbok (indirect Kreeft) is door de elementen water/aarde eigenlijk best vruchtbaar. Saturnus moet grote bezuinigingen doorvoeren die langzamerhand doorsijpelen naar de kleine portefeuille van Stier. Werken voor lagere lonen, bonussen uit den boze, niet meer dan 130% verdienen dan de hoogste Heer van het Land. Werkgelegenheid (Stier) geeft door afslanking veel minder banen. Mensen geven ook minder uit wat ook weer doorwerkt in economie.
  Pluto in Steenbok amputeert delen van bestaande structuren, ook de huizenmarkt (kreeft)
  moet met flinke verliezen rekening houden bij verkoop om doorstroming te bewerkstelligen. Kunst en cultuur
  de zachtere kreeftdelen moeten meer op eigen kracht zwemmen en zien te overleven.
  De uitkeringen van omgevallen kwetsbare (kreeft) carriègangers (steenbok) aan banden gelegd. Je moet zo snel mogelijk weer een positie zien te krijgen! De druk wordt opgevoerd! Zwakheid, afhankelijkheid (kreeft)
  issue van andere tijden. Nu je ballen laten zien. Je kracht tonen. Je verlies nemen op ieder niveau.
  Het sextiel maakt dat deze zware locomotief traag maar gestaag door zal denderen dit koppel (S/P)is van staal! Het grote huishouden (miljarden regeringen) en ons eigen kleine huishoudbudget (centjes Stier)
  gaan door een transformatieproces wat onomkeerbaar is! Tel je zegeningen en zie waar jezelf betrokken
  bent in dit proces. Je hebt weinig keuze. Maar je kunt altijd kiezen hoe je ermee omgaat. Je goede humeur is gratis, een boswandering ook. De wind voelen door je haren, dat roodborstje op de stoep. Vaak zijn het
  de kleine dingen die je gelukkig maken, iemand die je bedankt voor vriendschap dat zijn beloningen voor het hart. En voor mensen die het echt niet zien zitten; de meeste worden op deze planeet geen 100 jaar!

 2. Lenie zegt:

  Ja Gala, je hoort Plasterk al weer over de hoge bonussen en lonen. Tien procent salaris inleveren klinkt best interessant en kon nog wel eens een goed oplossing zijn. Anders is het ontslag en heel wat minder geld dus…
  Ik ben het helemaal met je eens, er is zoveel gratis waar je van kunt genieten. Met elkaar, met humor en een spel kaarten kom je heel ver. Ik merk dat mijn coachgesprekken heel veel over eigen verantwoordelijkheid gaan en over veranderen. Begin bij jezelf. Natuurlijk is dat er altijd al geweest, maar het lijkt wel of het ineens doordringt en of de wil er is. Prettig, ook ik als coach, voel me daar goed bij.

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Gala, Lenie.. Ik denk dat het makkelijker is voor het individu creatieve vorm aan dit soort aspecten te geven, dan aan het collectief. Personen kunnen (meesta) eigenl keuzes maken. Het idee van consuminderen en saneren past heel goed bij deze tijd. Wat ik bespeur onder mijn Facebook friends vooral in de UK, is dat breien, naaien, geurkaarsen en fruitbeleg zelf maken, en inderdaad allerlei zelfgemaakte dingen, in opmars zijn. Het is zo lekker knus – erg Kreeft werk. In deze sluit ik mij bij jullie aan, ook mbt het behalen van geluk uit de kleine -vaak heel kosteloze – dingen. Alhowel veel mensen zullen – net als ik zelf – dat altijd hebben gedaan. Ik groeide op in de natuur – de wereld buiten de voordeur was mijn speeltuin 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *