Astrologie weekhoroscoop:Venus sextiel Chiron, conjunct Pluto, een nieuwe fase in de liefde

Astrologie weekhoroscoop: Met Mercurius conjunct de Zon in Steenbok deze week (vrijdag exact),  krijgen we een gouden kans om meer duidelijkheid te krijgen in ons eigen doelen en positie in de wereld. In de afbeelding van het teken, staat een bok boven op een rots. Wat een uitzicht! Wat een overzicht! Zowel ambiteus als praktisch, Steenbok biedt inzicht door het afbakenen en concentreren op levensgebieden. Saturnus is de heerser en heeft met grenzen te maken. Door ideeen af te bakenen en aan de werkelijkheid te toetsen, kunnen we concreet resultaten halen. Steenbok heeft ook met onderscheid te maken en met de Zon en Mercurius conjunct, heeft het te maken met zelf- presentatie, en het ontwikkelen van je eigen ideeen. Authenticiteit is een sleutelwoord. Wees jezelf!

Astrologie weekhoroscoop: Relaties zijn ook heel belangrijk deze komende week. Venus in Steenbok is serieus in de liefde en neemt haar verantwoordelijkheid in relaties. Gisteren (de 13e) stond Venus in vierkant met Uranus, een uitdaging in feite om meer balans in relaties te vinden tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Vandaag staat Venus in sextiel met Chiron. Er is een kans om oude wonden te helen. Op woensdag gaat de Maan naar Ram, maar door de contact met Uranus, zit hier een extra uitdaging. Ram moet zijn eigen weg inslaan, voorop de parade lopen. Soms is een emotionele omwenteling nodig om ons alert te maken op nieuwe mogelijkheden.

Astrologie weekhoroscoop: Wat we zien in de tweede helft van deze week zijn dus drie conjuncties: Maan conjunct Uranus, Venus conjunct Pluto, en Mercurius conjunct de Zon. In de kern beinvloedt ons eigen denken hoe we reageren op wat er in ons leven gebeurt. Er is grote potentie in deze combinatie, voor zowel positief of negatief acties (of reacties) op wat er gebeurt. Zo’n Venus/Pluto contact, raakt de kern van de relationele behoeften. Dit kan diepe regeneratie inhouden, vooral als je dacht iets nodig te hebben, wat blijkt helemaal niet het geval te zijn!! De Maan/Uranus laat  nieuwe opkomende behoeften zien – en kan heel verassend uitpakken. Een sterk aanwijzer dus, voor een nieuw begin in zowel oude als nieuwe relaties. De liefde gaat als het ware, een andere fase in.

Astrologie weekhoroscoop: Het gaat vooral deze week om meer lucht krijgen, denk ik! Meer geestelijk ruimte creeeren. Mars staat al in Waterman, maar op zaterdag krijgt hij gezelschap van zowel Mercurius als de Zon. Daarnaast over enkele weken gaat Jupiter ook uiteindelijk weer vooruit lopen. Als Steenbok de traditie is, dan is Waterman de vooruitgang. Als Saturnus de verantwoordelijkheid is, wijst Uranus naar de individu en de keuzevrijheid.

Astrologie weekhoroscoop: Een belangrijke en interessante week ook voor mij persoonlijk. Woensdag, heb ik mijn mijn solar return, en afgelopen zaterdag, had ik mijn Venus terugkeer. De Venus terugkeer zegt iets over het jaar cyclus van relaties en geeft belangrijke aanwijzers m.b.t. wat er op dit vlak te verwachten staat. Te gek dat ik zaterdag net voor het terugkeer moment, toevallig naar mijn astro-klok keek. Het was heel bijzonder om het moment zelf, bewust te ervaren. Ik zie dit als een bevestiging dat Venus een belangrijke thema voor mij wordt in 2013. Dit verklaart de uitnodiging die ik in de herfst van 2012 kreeg, om over Venus te spreken op de Nederlands Astrologie Congres, Soesterberg, in april! Ik vind dit soort synchroniciteit heel bijzonder en boeiend.

Wil je meer over je eigen solar, je Venus terugkeer of je jaar vooruit weten? Of wil je mij uitnodigen om over dit of een ander thema te spreken. Voor meer informatie over al mijn diensten: hathway77@hotmail.com, 020-6948107

Ik wens jullie een hele fijne week..
Elizabeth Hathway, DFAStrolS, QHP
360 Degrees Astrology
Kvk 34325082
BTW 1316.38.944.B01

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologie weekhoroscoop:Venus sextiel Chiron, conjunct Pluto, een nieuwe fase in de liefde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *