Astrologie weekhoroscoop:Venus sextiel Chiron, conjunct Pluto, een nieuwe fase in de liefde

Astrologie weekhoroscoop: Met Mercurius conjunct de Zon in Steenbok deze week (vrijdag exact),  krijgen we een gouden kans om meer duidelijkheid te krijgen in ons eigen doelen en positie in de wereld. In de afbeelding van het teken, staat een bok boven op een rots. Wat een uitzicht! Wat een overzicht! Zowel ambiteus als praktisch, Steenbok biedt inzicht door het afbakenen en concentreren op levensgebieden. Saturnus is de heerser en heeft met grenzen te maken. Door ideeen af te bakenen en aan de werkelijkheid te toetsen, kunnen we concreet resultaten halen. Steenbok heeft ook met onderscheid te maken en met de Zon en Mercurius conjunct, heeft het te maken met zelf- presentatie, en het ontwikkelen van je eigen ideeen. Authenticiteit is een sleutelwoord. Wees jezelf!

Astrologie weekhoroscoop: Relaties zijn ook heel belangrijk deze komende week. Venus in Steenbok is serieus in de liefde en neemt haar verantwoordelijkheid in relaties. Gisteren (de 13e) stond Venus in vierkant met Uranus, een uitdaging in feite om meer balans in relaties te vinden tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Vandaag staat Venus in sextiel met Chiron. Er is een kans om oude wonden te helen. Op woensdag gaat de Maan naar Ram, maar door de contact met Uranus, zit hier een extra uitdaging. Ram moet zijn eigen weg inslaan, voorop de parade lopen. Soms is een emotionele omwenteling nodig om ons alert te maken op nieuwe mogelijkheden.

Astrologie weekhoroscoop: Wat we zien in de tweede helft van deze week zijn dus drie conjuncties: Maan conjunct Uranus, Venus conjunct Pluto, en Mercurius conjunct de Zon. In de kern beinvloedt ons eigen denken hoe we reageren op wat er in ons leven gebeurt. Er is grote potentie in deze combinatie, voor zowel positief of negatief acties (of reacties) op wat er gebeurt. Zo’n Venus/Pluto contact, raakt de kern van de relationele behoeften. Dit kan diepe regeneratie inhouden, vooral als je dacht iets nodig te hebben, wat blijkt helemaal niet het geval te zijn!! De Maan/Uranus laat  nieuwe opkomende behoeften zien – en kan heel verassend uitpakken. Een sterk aanwijzer dus, voor een nieuw begin in zowel oude als nieuwe relaties. De liefde gaat als het ware, een andere fase in.

Astrologie weekhoroscoop: Het gaat vooral deze week om meer lucht krijgen, denk ik! Meer geestelijk ruimte creeeren. Mars staat al in Waterman, maar op zaterdag krijgt hij gezelschap van zowel Mercurius als de Zon. Daarnaast over enkele weken gaat Jupiter ook uiteindelijk weer vooruit lopen. Als Steenbok de traditie is, dan is Waterman de vooruitgang. Als Saturnus de verantwoordelijkheid is, wijst Uranus naar de individu en de keuzevrijheid.

Astrologie weekhoroscoop: Een belangrijke en interessante week ook voor mij persoonlijk. Woensdag, heb ik mijn mijn solar return, en afgelopen zaterdag, had ik mijn Venus terugkeer. De Venus terugkeer zegt iets over het jaar cyclus van relaties en geeft belangrijke aanwijzers m.b.t. wat er op dit vlak te verwachten staat. Te gek dat ik zaterdag net voor het terugkeer moment, toevallig naar mijn astro-klok keek. Het was heel bijzonder om het moment zelf, bewust te ervaren. Ik zie dit als een bevestiging dat Venus een belangrijke thema voor mij wordt in 2013. Dit verklaart de uitnodiging die ik in de herfst van 2012 kreeg, om over Venus te spreken op de Nederlands Astrologie Congres, Soesterberg, in april! Ik vind dit soort synchroniciteit heel bijzonder en boeiend.

Wil je meer over je eigen solar, je Venus terugkeer of je jaar vooruit weten? Of wil je mij uitnodigen om over dit of een ander thema te spreken. Voor meer informatie over al mijn diensten: hathway77@hotmail.com, 020-6948107

Ik wens jullie een hele fijne week..
Elizabeth Hathway, DFAStrolS, QHP
360 Degrees Astrology
Kvk 34325082
BTW 1316.38.944.B01

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologie weekhoroscoop:Venus sextiel Chiron, conjunct Pluto, een nieuwe fase in de liefde

 1. Gala zegt:

  Het eerste woord bij de stand Uranus/Maan/Ram vierkant Pluto/Venus/Steenbok op donderdag
  17 januari was gevoelsbreuk. Plots bedenk ik me dat L

 2. Gala zegt:

  Plots bedenk ik me dat donderdag het interview van Oprah met Lance Armstrong wordt uitgezonden.
  Het is nu al wereldnieuws. Gaat hij wel of niet bekennen!? Het gesprek gaat anderhalf uur duren en het
  is bij hem thuis. Het gaat over de afbraak van zijn carrière (Pluto/Venus/Steenbok) Hij stond op de hoogste
  top (Steenbok) hij viel diep (Scorpio). Ram staat voor sport, de renners waren pioniers op het vlak
  van wat mogelijk zou zijn. de sky was snelheid van het licht (Uranus). De Maan zal ervoor zorgen dat
  er herinneringen naar boven komen. Waanzinnige tijden (Uranus) in de wielersport. Het vierkant is de
  botsing het onder ogen moeten zien. Hij zal boete moeten doen! Maar of er eerherstel in zit; ik denk het niet.
  Vandaag wordt het interview opgenomen. Opmerkelijk is dat Mars transit exact conjunct zijn Noordknoop
  staat 14° waterman en zijn Radix Mars staat daar een paar graden voor in Waterman! (Lance 18-9-1971 Texas/US). Een Mars return dus.
  Of alle registers opengaan… we zullen zien!

 3. Rick zegt:

  Hai Liz,

  Je schreef “Gisteren (de 13e) stond Venus in vierkant met Uranus, een uitdaging in feite om meer balans in relaties te vinden tussen vrijheid en verantwoordelijkheid” In dit licht bezien is de aankondiging van de scheiding tussen Ton en Heleen van Royen wel opmerkelijk. Een huwelijk waarin vrijheid en het hebben van andere partners geheel was geaccepteerd komt na 20 jaar aan zijn eind.Die balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid is bij hun even weg…

  Rick

 4. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Gala, Rick, Dank jullie wel voor de reacties. Ik had niet gehoord van Heleen van Royen.. wel van het gesprek met Oprah en Lance .. Ik heb dus net Lance Armstrong’s horoscoop erbij gezet. Morgen Rick… Heleen 🙂

 5. Vandaag een belangrijke doorbraak in de metrotunnel Noord-Zuid en hiervoor gebruik ik het inwijdingsmoment op 11 maart 2010 om 17.00u als uitgangspunt. Bijzonder omdat de Heilige Sint Barbara in haar nis daar onder de grond staat, de boren vrouwelijke namen hebben en op 11 maart zijn ingewijd door een priester!
  De doorbraak betreft het stationsplein, Zon-Mercurius conjunct in transit huis 5 sextiel Uranus in huis 7 conjunct de transiterende Maan, een opening naar het centrum van het projekt en tzt. bereikbaar voor het publiek.
  Pluto conjunct Venus in transit cusp huis 5, ondergronds en geheimzinnig, diepgang onder de aarde.
  De kracht van Steenbok is mystiek, vindt onder de grond plaats en kan bergen verzetten.
  Mars vanuit Waterman in transit in huis 6 conjunct de Zwarte Maan en inconjunct geboorte Zon-Mercurius conjunctie in Vissen.
  De tunnelbak lag er al sinds de zomer van 2012, maar omdat er veel stromend water in de grond zat, was dat nog niet mogelijk. En met de vorst..Voila…..

 6. Elizabeth Hathway zegt:

  Beste Trudie, Dank je wel voor je reactie. Een leuke update/ aanvulling op mijn eigen posts over het onderwerp Noord/Zuidlijn. Ik kan bijna niet wachten tot dit project af is. De stad ligt al jaren overhoop. Dus elke doorbraak… brengt het einde dichtbij. Dank je wel.Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *