Mijn Solaar Terugkeer Horoscoop

Gisteren ben ik  jarig geweest. Mijn eerste felicitatie van de dag kwam van bol.com. “We hebben een leuke cadeau voor je…. klik hier! ” Zodoende kreeg ik een geinig cartoon karakter te zien, die een muzikale renditie van “Happy Birthday to You” speelde en mij 2 euro 50 korting beloofde, op een bestelling mits die binnen twee weken geplaatst wordt !

Mijn solaar terugkeer horoscoop: Wat is de geschiedenis van de solaar? Ik weet bijvoorbeeld dat het om een oud idee gaat. William Lilly schreef er over in zijn boek “Christian Astrology” gepubliceerd in 1647. Erg veel zegt hij er niet over trouwens, voldoende om anderen op ideeën te brengen, zonder bronnen te noemen. Dit laat mij vrij om zelf hierover te denken. In mijn opinie, moet het uberhaupt te maken hebben met het idee van opnieuw geboren kunnen worden. Elk jaar wordt de aarde ook herboren, in ons kalender, vindt dit plaats jaarlijks op 1 januari. Echter, het idee reikt veel verder terug dan deze datum. Bijvoorbeeld naar de ingres horoscopen van de Zon naar de hoofdtekens Steenbok (winter zonnewende) en 21 maart (lente equinox). Historisch gezien, wedijveren deze twee dagen om de titel, “astrologisch begin van het nieuwe jaar”. De principe hierachter is dus dezelfde. Ook wij kunnen opnieuw geboren worden. We krijgen een persoonlijk nieuwe ronde, nieuwe kansen, als de Zon terugkeert naar de plek waar hij stond in onze geboorte horoscoop.

Mijn solaar terugkeer viel dit jaar een dag eerder, op de 15e. Dat kan. Wat ik persoonlijk (net als William Lilly trouwens) heel belangrijk in een solaar vind, is de synastrie tussen de geboorte horoscoop en de solaar return horoscoop. Wat mij opviel aan mijn eigen solaar terugkeer horoscoop 2013, is dat mij solaar terugkeer ascendent paal op mijn radix Uranus staat. Bij mij ging een belletje rinkelen, of liever gezegd, een orkest spelen. Dit is namelijk precies dezelfde ascendant graad als 1980, het jaar dat ik naar Nederland verhuisde. Nee.. geen plannen om op dit moment terug te keren. Deze vraag is me al gesteld. Maar verhuizen binnen Amsterdam, mmmmm… Mijn 2013 solaar ascendant is dus – als het ware ‘plugged into Uranus’. Gezien het feit dat ik van de hoge toren steeds tegen iedereen roep: “Geef Uranus de ruimte!! Laat Uranus uit zijn doos!!” is het mij in ieder geval duidelijk wat mij dit jaar te doen staat. Wat ik ook leuk vind is de Maan in Vissen beheerd door een retrograde Jupiter in Tweeling. Dit bevestigt ook mijn eigen gevoel! Het zal mij dit jaar gaan om veel ideeën opdoen gecombineerd met stappen in het onbekende zetten. Volgens John Frawley, is de Maan zelfs belangrijker dan de zon, in een een solaar terugkeer horoscoop. Voor mij in 2013, geldt dus, minder de diepte in, en veel meer spelen met concepten! De roer omgooien. Ja.. Mercurius is combust (d.w.z. erg dicht op de Zon). Interessant ! Op de 15e kon ik – voor de eerste keer in jaaaren – geen toegang tot mijn hotmail account krijgen. De storing heeft uren geduurd en was uiterst frustrerend. Het is ook nuttig om op de gebeurtenissen gedurende de 24 uur van je verjaardag te letten. Gisteren had ik een ‘go with the flow’ dag, niets gepland, gewoon  ‘go with the flow’ zoals Maan in Vissen, en een Uranus/Asc. verbinding betaamt. Echter rond 15.30 nam ik – voor redenen die voor mij volkomen onbegrijpelijk zijn – de verkeerde uitgang van de metro. Okay, de metro gebruik ik bijna nooit en de ingang bij bij CS kon ik ook niet vinden! Vervolgens .. rond 15.40, gleed ik uit. Plots, hond trok, ik viel. Het was heel genant. Er stonden twee mannen iets verder op te kletsen. Ja. Heel genant. Maar. Niks aan de hand..eigenlijk.. Geen pols breuk, maar voor mij wel een indicatie dat november en december van 2013 oplettendheid eisen. Uranus!

Indien je zelf meer over je eigen solaar terugkeer horoscoop wil weten, en dit aanvraagt op de dag van je verjaardag, geef ik een 20% korting. Uiteraard is jullie commentaar op mijn solaar welkom!! Elizabeth

Mijn solaar terugkeer horoscoop:

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd, , . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Mijn Solaar Terugkeer Horoscoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *