Mijn Solaar Terugkeer Horoscoop

Gisteren ben ik  jarig geweest. Mijn eerste felicitatie van de dag kwam van bol.com. “We hebben een leuke cadeau voor je…. klik hier! ” Zodoende kreeg ik een geinig cartoon karakter te zien, die een muzikale renditie van “Happy Birthday to You” speelde en mij 2 euro 50 korting beloofde, op een bestelling mits die binnen twee weken geplaatst wordt !

Mijn solaar terugkeer horoscoop: Wat is de geschiedenis van de solaar? Ik weet bijvoorbeeld dat het om een oud idee gaat. William Lilly schreef er over in zijn boek “Christian Astrology” gepubliceerd in 1647. Erg veel zegt hij er niet over trouwens, voldoende om anderen op ideeën te brengen, zonder bronnen te noemen. Dit laat mij vrij om zelf hierover te denken. In mijn opinie, moet het uberhaupt te maken hebben met het idee van opnieuw geboren kunnen worden. Elk jaar wordt de aarde ook herboren, in ons kalender, vindt dit plaats jaarlijks op 1 januari. Echter, het idee reikt veel verder terug dan deze datum. Bijvoorbeeld naar de ingres horoscopen van de Zon naar de hoofdtekens Steenbok (winter zonnewende) en 21 maart (lente equinox). Historisch gezien, wedijveren deze twee dagen om de titel, “astrologisch begin van het nieuwe jaar”. De principe hierachter is dus dezelfde. Ook wij kunnen opnieuw geboren worden. We krijgen een persoonlijk nieuwe ronde, nieuwe kansen, als de Zon terugkeert naar de plek waar hij stond in onze geboorte horoscoop.

Mijn solaar terugkeer viel dit jaar een dag eerder, op de 15e. Dat kan. Wat ik persoonlijk (net als William Lilly trouwens) heel belangrijk in een solaar vind, is de synastrie tussen de geboorte horoscoop en de solaar return horoscoop. Wat mij opviel aan mijn eigen solaar terugkeer horoscoop 2013, is dat mij solaar terugkeer ascendent paal op mijn radix Uranus staat. Bij mij ging een belletje rinkelen, of liever gezegd, een orkest spelen. Dit is namelijk precies dezelfde ascendant graad als 1980, het jaar dat ik naar Nederland verhuisde. Nee.. geen plannen om op dit moment terug te keren. Deze vraag is me al gesteld. Maar verhuizen binnen Amsterdam, mmmmm… Mijn 2013 solaar ascendant is dus – als het ware ‘plugged into Uranus’. Gezien het feit dat ik van de hoge toren steeds tegen iedereen roep: “Geef Uranus de ruimte!! Laat Uranus uit zijn doos!!” is het mij in ieder geval duidelijk wat mij dit jaar te doen staat. Wat ik ook leuk vind is de Maan in Vissen beheerd door een retrograde Jupiter in Tweeling. Dit bevestigt ook mijn eigen gevoel! Het zal mij dit jaar gaan om veel ideeën opdoen gecombineerd met stappen in het onbekende zetten. Volgens John Frawley, is de Maan zelfs belangrijker dan de zon, in een een solaar terugkeer horoscoop. Voor mij in 2013, geldt dus, minder de diepte in, en veel meer spelen met concepten! De roer omgooien. Ja.. Mercurius is combust (d.w.z. erg dicht op de Zon). Interessant ! Op de 15e kon ik – voor de eerste keer in jaaaren – geen toegang tot mijn hotmail account krijgen. De storing heeft uren geduurd en was uiterst frustrerend. Het is ook nuttig om op de gebeurtenissen gedurende de 24 uur van je verjaardag te letten. Gisteren had ik een ‘go with the flow’ dag, niets gepland, gewoon  ‘go with the flow’ zoals Maan in Vissen, en een Uranus/Asc. verbinding betaamt. Echter rond 15.30 nam ik – voor redenen die voor mij volkomen onbegrijpelijk zijn – de verkeerde uitgang van de metro. Okay, de metro gebruik ik bijna nooit en de ingang bij bij CS kon ik ook niet vinden! Vervolgens .. rond 15.40, gleed ik uit. Plots, hond trok, ik viel. Het was heel genant. Er stonden twee mannen iets verder op te kletsen. Ja. Heel genant. Maar. Niks aan de hand..eigenlijk.. Geen pols breuk, maar voor mij wel een indicatie dat november en december van 2013 oplettendheid eisen. Uranus!

Indien je zelf meer over je eigen solaar terugkeer horoscoop wil weten, en dit aanvraagt op de dag van je verjaardag, geef ik een 20% korting. Uiteraard is jullie commentaar op mijn solaar welkom!! Elizabeth

Mijn solaar terugkeer horoscoop:

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd, , . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Mijn Solaar Terugkeer Horoscoop

 1. Gala zegt:

  Liz…met tuba en trompet Van Harte retteketet!
  Ik wil wel een wat gedachten loslaten op je solaar maar dat is wel een kort door de bocht versie van wat ingevingen.
  Uranus Radix op Solaar ascendant geeft zeker en vast bewustzijnsverruiming! Maar het kan ook iets met
  je zoon te maken hebben! Boogschutter is onderschept in 5e huis. Heeft hij misschien plannen om te
  vertrekken!? Uranus vierkant Pluto/Venus maakt dat je que werk iets heel anders gaat doen. Misschien ook
  om financieele redenen! Uranus in Leeuw heerst ook over 2 de centjes. Vissen heeft ook vaak met offeren
  te maken. Maar Maan in Vissen in 9 kan ook enorme heimwee hebben. Emoties die hoog oplopen.
  Iets gaan leren waar de ziel helemaal in opgaat. De Maan kan je ook opzadelen met vele onverwerkte
  emoties uit je verleden. De breuk met je Vaderland de gevoelens die in je DNA geprint zijn zitten diep!
  Ergens voel ik ook radicaal andere wending. Anders tegen de dingen aankijken er anders over gaan filosoferen. In ieder geval intensief jaar. Tweelingen in het 11e huis met Jupiter veel voordrachten of bijeenkomsten waar jij spreekt. Meer voordrachten geven in combinatie met Maan 9ehuis!? Mars geeft
  botsingen met de ander wat behoorlijk wat frustaties kan opleveren. Saturnus in vierde huis vierkant ascendant
  kan ook op leeg nest wijze, alleen verder moeten. In ieder geval remmingen, de ziel kan tegen eigen
  blokkade oplopen. Maskers uit het verleden in het reine komen. Beelden ongezien in het bewustzijn integreren.
  Een bewustzijnsverruiming is nooit simpel maar een Steenbok wil de top ook op geestelijk vlak!
  Zon/Maan en 4 andere planeten staan in beweeglijk huis dat zegt ook wat.

  Kijk Liz ik zeg altijd als je andere overwint ben je sterk maar jezelf overwinnen maakt machtig!
  Ik wens je een machtig nieuw levensjaar!!!!!!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Lieve Gala, Wat leuk dat je tijd hebt genomen om iets over mijn solaar te zeggen. Ik las je inzichten met aandacht en plezier. Een solaar geeft toch een extra dimensie aan een jaar. Echter.. mijn zoon zie ik niet zo gauw vertrekken hoor. Of hij zou moeten weglopen 🙂 Hij is pas 15 geworden dus… we hebben gelukkig nog wat jaren te gaan. Hij is weliswaar een volbloed Schorpioen.. maar dan wel eentje met Boogschutter ascendant. Samen kunnen we goed lachen. Ik heb deze post bewaard in mijn eigen rubriek. Dit maakt het makkelijk terug te vinden aan het einde van het jaar. Jij kent de uitspraak vast wel…. wordt vervolgd. Lieve groet, Liz

 2. Christien Damman zegt:

  Elizabeth, nog van harte gefeliciteerd!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Christien.. Dank je wel voor je felicitaties. Op Facebook kreeg ik ook zoveel wensen. Leuk. Toch een zachte landing op mijn 56e.. 🙂 Lizx

 3. Hi Liz,
  Nog van harte met je 56e.
  Steenbokcollega Coen

 4. Pascale zegt:

  Gefelicitaaaaart Liz,
  SMAK
  Dank voor het delen van jouw Solaar,
  Feestelijke groetjes!
  Pascale
  ps.en nog kei bedankt voor jouw heilzame tip ..de synchronisiteit stroomt voluit hmmm…

 5. Lenie zegt:

  Nog een hele late Van Harte, zo druk gehad de hele week, dus nog niet op je blog gezeten. Ik werk mijn Solaar ook ieder jaar uit en het is altijd weer zo bijzonder hoe het klopt. Huis 6 is toch heel sterk, let op je gezondheid. Goed eten, slapen en sporten, zorg voor balans op die gebieden. Saturnus is heer 6 in 4, nog een extra aanwijzing die dat zegt en de Zon is heer 1 in 6
  Verder vind ik Mars ook wel interessant staan dit jaar. Meer in relatiethema’s doen of een speciale man…..? T vierkant naar knopenas, omzetten van een patroon op dat gebied. In ieder geval zal dat wat je de afgelopen tijd in studie gestoken hebt wel vorm gaan krijgen met Maan en Uranus in huis 9.
  Leuke artikelen over al de actualiteiten, ik geniet ervan, dank je wel Liz.

 6. Ronnie Speed zegt:

  Beste Elisabeth,
  Als ik heel even en heel snel (very speedy) je solaar bekijk dan zie ik een ASC Leeuw. Dat betekent voor jou dat je een jaar lang in de belangstelling mag en zal staan. Je mag een leeuw-uitstraling laten zien, je mag trots zijn, je mag er een feestelijk jaar van maken. Een solaar met z’n ASC is warm aanbevolen en krijgt voorrang op alle andere ASC dierenriemtekens. Dan zie ik de Maan in Vissen staan: de emotionele behoefte die je dit jaar zal hebben is er eentje van een groots verlangen naar diepe en rijke gevoelens. En met je MC in Ram is het je hoogste betrachting om dit jaar nieuwe initiatieven te nemen, wel heel erg intuïtief en niet erg doordacht, maar ja, wat wil je met deze Ram MC??? Nieuwe plannen lanceren!!! voor een verdere analyse, zullen er heel wat andere mensen wel hun licht laten schijnen over jouw solaar!!!! Maar heel zeker wordt dit een feestjaar voor je!!! Groetjes, Ronnie Speed

 7. Pascale zegt:

  Hi Liz,

  Technisch vraagje over de timing voor het maken van de Solaar.Wanneer is de beste tijd?

  De ene visie zegt 1 dag van te voren (waarvoor ze zelfs naar een andere plaats gaan voor een betere beinvloeding voor hun as.jaar :P) , de andere visie òp je eigen geboorte uur/dag en jij maakte haar bij het samenvallen van je radix Zon,zoals ik begreep.

  Kun je hier wat over toelichten?Wat is het geschikste?
  Dank je,
  Pascale

  • Ronnie Speed zegt:

   Pascale,
   Het gaat niet om de beste tijd, beste Pascale, het gaat exact om de tijd dat de Zon daar weer staat waar die stond op het moment van je geboorte. Je kiest wel voor de plaats waar je bent op die verjaardag. Dat kan wel eens dezelfde plek zijn als toen je werd geboren, dikwijls ben je ergens anders. Je kan ook in het buitenland zijn, in elk geval moet je dezelfde zonnestand hebben. Gevolg daarvan kan wel zijn dat dat geboortemoment een (kalender)dag vroeger valt. En ik zou zeggen: van zodra je geboortemoment aanbreekt, geniet daar dan van: je gboortemoment is een “heilig” moment!!! Sommigen mensen durven ook wel eens hun solaar wat manipuleren, d.w.z. ze trekken naar een andere plek zodat hun solaar er net wat anders uitziet, maar dan moet je soms wel naar een andere tijdzone trekken. Anderen zeggen: neen, doe dat niet en gebruik gewoon je verblijfplaats. In ieder geval: kunnen wij ons lot ontlopen? Dat betwijfel ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *