Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat als spelen het nieuwe werken wordt?

Astrologieblog Weekhoroscoop: De energie stroomt…. Er is meer lucht en dat maakt de geest wakker. Het voelt alsof ik een ontvanger op mijn eigen hoofd heb zitten, die afgestemd is op de wereld om me heen en die allerlei prikkels oppikt. Om dit ‘flow’ te stimuleren, heb ik gisteren een stapel oude tijdschriften en Glossy’s geknipt, om met astrologische symbolen en woorden te kunnen spelen. Geinig!!  Spelen wordt een bron van inspiratie dit komend jaar. Spelen wordt het nieuwe werken. Ik voel het in mijn botten.

Astrologieblog weekhoroscoop: In rap tempo, de mooie momenten van de week.
Vandaag, maandag 21e januari: Maan driehoek Zon. Wat een fijne astrologische signatuur voor Barack Obama, die gisteren zijn eed aflegde, en vandaag vanuit Washington een grote menigte gaat toespreken. De Maan in Tweeling bevordert de verbindingen tussen mensen: we ademen allemaal dezelfde lucht! De Zon in Waterman is de genie of de gekke, die vaak zijn tijd ver vooruit is. Waterman is zowel abstract als betrokken.

Astrologieblog weekhoroscoop: Morgen, dinsdag, staat Mercurius sextiel Uranus. Een mogelijke uitdrukking voor deze energie zou zijn, praten over astrologie. Dit is “toevallig” wat ik morgen ga doen! Ik geef een workshop aan een groep zakenvrouwen, die helemaal niets van astrologie weten. Heerlijk! Mercurius/Uranus brainstormen, of liever “ideeën surfen”! Stormen – daar staat iets geforceerd achter. Stormen? Dat is toch iets voor paratroepers, die gijzelaars willen bevrijden? Ik surf liever. Surfen is spelen, surfen is balans, surfen is beweging en concentratie samen op een plank, met de ontembare zee eronder. Zo beeld ik me het in.

Astrologieblog weekhoroscoop: Woensdag 23e; Mercurius driehoek Jupiter. Komt er geen eind aan dit ideeën feest? Kennelijk niet. Jupiter nu in Tweeling, zwelt de ideeën storm aan. Jupiter nadert zijn station. Volgende week woensdag (30 jan.)  gaat hij direkt.  Het is de geest die de materie vorm geeft. Onze wereld en hoe we die beleven, is gebaseerd op onze perceptie. Ideeën zijn wat dat betreft, ons kostbaarst bezit. Dus laat je ideeën hun vrije loop gaan. Jupiter is meer, groter, meeslepend, en in Tweeling, vooral veel. We hoeven niet altijd alles concreet te maken. Soms is het spelen met gedachten wenselijk en dat is nu wel het geval. Het concreet maken is voor later en is momenteel minder relevant.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon sextiel Uranus op vrijdag, geeft behoefte aan vrijheid van zelfexpressie. Als de nieuwe heerser van Waterman, heeft de Zon een goede vriend aan Uranus. Toen Uranus ontdekt werd, werd ons universum in een klap twee keer zo groot. De grens schoof op – en de mogelijkheden voor individuele zelf-expressie werden ook vergroot. Sta vooral open vandaag voor het onverwachte.. Wees speels. Uranus is altijd een tikkeltje excentriek. Laat een andere kant van jezelf zien.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vrijdag avond staat Mercurius in Waterman vierkant Saturnus in Schorpioen. Let op je woorden. Mercurius/Waterman spreekt zijn eigen waarheid uit en dit kan abstract zijn, afgesneden van gevoel. Echter anderen kunnen hierdoor emotioneel gekwetst worden. Saturnus in Schorpioen is precies zo’n gevoelige type. Schorpioen kan ook behoefte hebben om de ander een toontje lager te laten zingen. Geen van beide tekens zijn soepel. Vermijd liever stroeve gesprekken, of onderwerpen die gevoelig liggen. Zorg dat je een geestelijke ‘uitgang’ hebt!

Astrologieblog weekhoroscoop: Zaterdag pakken we de draad weer op. Zon driehoek Jupiter. Niet te geloven. Wat een glorieuze einde komt er aan deze Jupiter retrograde periode. Dat de Maan naar Leeuw gaat op zaterdag middag, is een aanwijzer dat op zaterdag veel lol en plezier te beleven valt.

Astrologieblog weekhoroscoop: Zondag is het volle Maan. Een toppunt wordt bereikt. De twee lichten staan even in volmaakte verhouding met elkaar. Gevoel en verstand, bewust en onbewust, ik en jouw, allebei even groot, even belangrijk. Dit wordt in vele opzichten een geweldige week. Een week die misschien wordt afgesloten met een moment van inzicht, of erkenning, door jezelf, of misschien door de ander.

Vraag: Wat als spelen het nieuwe werken werd ?
Antwoord: Dan zou er meer creativiteit in de wereld zijn, en zouden wij meer plezier aan ons werk beleven.

Uranus in Ram? Gun jezelf die ruimte.

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth Hathway DFAStrolS, QHP

Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, en daarvoor het esoterische boekwinkel “De Weg van de Krijger” waar ze met Ronald Jan-Hein samenwerkte, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN.


 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat als spelen het nieuwe werken wordt?

 1. Gala zegt:

  Liz, die Uranuszon samen met de Glossy’s hebben in één klap je geest verlicht! Weekhoroscoop erg levendig en twee maal zo groot als “normaal”! Heeft de Steenbok haar korsetje aan de wilgen gehangen! Grappig… ik heb het idee dat je jezelf meer speelruimte geeft!
  Juist vandaag…de derde Maandag in Januari, door de Britse psycholoog Cliff Arnall is deze dag sinds 2005 uitgeroepen tot “Blue Mondag”. Alleen een Uranuszon kan zoiets bedenken!
  Wedden dat Cliff een vriendje is van onze sociaal psycholoog Diederik Stapel! Je weet wel die wetenschapper die ook van alles verzon!? Blue Mondag is geboren omdat de meeste goede voornemens nu wel mislukt zijn, de dagen nog duister en vakantie ver weg. Maandag op zich is al depri gegeven maar als spelen werken wordt kan ook deze collectieve ergernis gelijk naar de Maan!
  Zon en Mercurius in Waterman kunnen hun licht op vele Jupiter/tweelingzaken werpen. Zoals die KNO arts (Jupiter) die rekeningen/nota (Tweelingen) stuurde van Euro 1066,73 voor het verwijderen van oorsmeer wat normaliter 9 Euro kost! Een oor aangenaaid past hier beter bij! Hij zal wel tot over zijn oren in de schulden zitten. Taakstraf wat mij betreft 3 maanden met rode oortjes rondhuppelen!
  Of we laten hem met Pluto/Venus nu in Steenbok nu naar de top van de Mont Blanc klauteren voor loutering, verlossing en overgave. Een kracht die echte liefde bevrijd, die echte liefde het licht laat zien dat bij deze arts ontbreekt! Voor mij mag trouwens een groot deel van de beroepsgroep mee vertrekken (Jupiter/Tweeling) want de ziekenzorg is volledig het noorden kwijt! Het moet niet gekker worden (Uranus). Het graaiersGen en
  eurovirus heeft het brein van artsen aangetast! Zoals bij de witte boorden moeten we oppassen voor witte schorten en zoals alle vrouwen inmiddels wel weten… witte sokken!

 2. Liz zegt:

  Leuke reactie Gala 🙂 Errrg geinig en inzichtvol! Ik heb Jupiter in 1.58 Weegschaal, die wordt nu ingestraald ! Haha. Volgens mij heb ik of Ton, Diederik Stapel ‘behandeld’. En van de 3e maandag…. Zal er wat in zitten? Geef ik hem het voordeel van de twijfel? Teveel Jupiter zorgt in mijn geval voor lol ! Geniet ! Liz

 3. Pascale zegt:

  Ik moest en zou vandaag,ineens, mijn eigen sneeuwpop maken (met mijn 51jr.)
  het was heerlijk om het mezelf te gunnen en te doen ha ha .. 🙂

 4. Liz zegt:

  Leuk Pascale. De sneeuw maakt het kind in ons wakker!

 5. Pascale zegt:

  “Het spelen met gedachten” is door de Gemeente hier in Tilburg,deze week, geactiveerd door met film je visie anno 2040 te kunnen droppen..”wàt jij dan voor je ziet”.. hoe een en ander dan idealiter eruit zou moeten zien,volgens jou.Komende tijd filmen ze dus burgers op allerlei plekken om straks dat te bundelen en mee te nemen in hun gemeente plannen.Weer een stapje verder in collectief verbinden.

  De vergadering werd afgesloten met een eiwitrijke snack anno 2040; gefrituurde Sprinkhaan ! (Jupiter ten top :))

  Sindsdien bruist het van de ideeen,in mijn brein èn om me heen (Jupiter bij mij in 10e huis)
  Kei vrolijk, inspirerend en prikkelend hoopvol !
  Vandaar mijn sneeuwpopcreatie gisteren..de energie moest er gewoonweg ff uit in de vòrm…en jà,die vorm gaat smelten…..maar de ideeen zijn geboren…volop!

  Het voelt alsof de artiest in jezelf geboren wordt 😉
  “Vlinderen” zoiets ;)…
  Pascale

 6. Petra zegt:

  Hoi Elizabeth,

  Mogen we dit jaar ook een jaarhoroscoop voor alle tekens verwachten? Dat zou super zijn!

  Hartelijke groet, Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *