Horoscoop: Koningin Beatrix treedt af

Horoscoop: Koningin Beatrix treedt af: Mijn astrologieweekhoroscoop is weliswaar een dag later dan normaal, maar toch!! Wat een verassend begin krijgt deze week!! De toespraak gisteren van Koningin Beatrix, heb ik gisteren om 19.00 live gevolgd. Het is moeilijk om naar haar te kijken, en niet te denken aan de tragische ski ongeluk in Oostenrijk bijna een jaar geleden. Als vrouw, en moeder, heb ik diep respect voor de manier waarop Koningin Beatrix met het verlies van haar jongste zoon is omgegaan. Dit getuigt van innerlijke kracht en dwingt eerbied af. Ik heb vrijwel gelijk de horoscoop voor het moment gemaakt, en heb de horoscoop van zowel Koningin Beatrix, Nederland en Prins Alexander gekeken aan de hand van de belangrijke transits en progressies. Ik ben astroloog. Dit is routine.

Horoscoop Koningin Beatrix treedt af: Deze tekst is op dinsdag om 18.13 aangepast, wegens problemen met de oorspronkelijke horoscoop. Mijn dank aan Karen Hamaker-Zondag voor het signalleren van een 20 minuten tijdsverschil met de meest gangbare horoscoop. Terwijl de overige tekst klopt, de nu geplaatste horoscoop zet transiterende Uranus terug in het 12e huis. De moderne heerser van de Zon van Koningin Beatrix, Uranus, is de grote onruststoker op het geestelijk vlak, hij woelt en schudt het innerlijke leven flink door elkaar. Door de vierkant die Uranus naar de midhemel maakt, komt het gebied van beroep sterk in beeld. Pluto is tevens hoog aan de midhemel, waar hij tevens ook een jaar geleden stond. Nu de vol aktief spanningsaspect tussen Uranus en Pluto, zoekt een uitlaatklep en een resolutie. Pluto stelt hoge eisen: sterven en herboren worden, of liever gezegd… “gooi het leven nu over een heel ander boeg.” Vrijheid, meer vrijheid, zal ze op den duur, door dit besluit gaan krijgen.

Horoscoop Koningin Beatrix treedt af: Vanzelfsprekend heb je meer dan een enkele transit nodig bij dit soort gelegenheden. Er moet een opstapeling van aanwijzers zijn. Zo zie ik dat Saturnus ook nog bezig is haar radix Zon te bestralen vanuit Schorpioen. Rouw of verwerking van verlies, zijn thema’s die gezien de omstandigheden, onmiddellijk bij mij opkomen. Saturnus drukt de pret van de Zon nogal weg, en laat een verstikkend verantwoordelijkheids besef ervoor in de plaats. Dit is en blijft een triest afscheid, vind ik. Als we dan naar dezelfde Uranus/Saturnus thema kijken in de horoscoop van Prins Willem Alexander, dan zien wij dat hij momenteel de transit van Uranus over zijn radix Saturnus meemaakt. Saturnus in transit staat ook op zijn knopen as, en in oppositie met zijn radix Zon. Willem Alexander krijgt dus een geheel nieuwe rol in zijn schoenen geschoven. De knopen hebben altijd met het eigen lotsbestemming te maken. “Now his destiny is being fulfilled”.

Echter.. in het leven van een Koningin, is de horoscoop van het land zelf ook belangrijk.

Koningin Beatrix treedt af: Nederland is een Vissen land.. dat wil zeggen… in de horoscoop van Nederland staat de Zon (en Chiron, Pluto en Mercurius) in Vissen. De Zon/Mercurius/Pluto conjunctie is vrij nauw, en ook hier zijn thema’s van verlies of controverse uit te halen. De oude heerser van Vissen is Jupiter. Jupiter staat momenteel ‘stationary direct’, morgen gaat hij vooruit lopen. Jupiter (in Tweeling) heeft te maken met zowel de pers (the Big News Story) als met ‘royalty’. Jupiter is in transit door het 12e huis van de landshoroscoop, en staat in oppositie met radix Uranus. Met Waterman als heerser van de midhemel van de horoscoop van Nederland, valt er nog een puzzelstuk op zijn plaats. Een planeet dat stil staat legt heel veel gewicht neer. Het leek ook even, alsof het land zelf stil stond. Neptunus de moderne heerser van Vissen, heeft ook een rol te spelen. Hij is in transit door het tiende huis dat het Koningschap zelf weergeeft. Neptunus staat helemaal aan het begin van het teken (1 graad 56 minuten), en kondigt dus ook een nieuw tijdperk aan.

Koningin Beatrix treedt af: De omwenteling…. (klik op image voor beter beeld)

Horoscoop Koningin Beatrix

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Horoscoop: Koningin Beatrix treedt af

 1. zus Luyckx zegt:

  Hoi Liz,

  De dwad van de asc en de maan in de horoscoop van 19:00 uur is leeuw/ram/tweelingen: de koningin spreekt, de koninging brengt een boodschap. De ram in de dwad: zijn pakt iedereen in snelheid.

  zus

 2. Karen Hamaker-Zondag zegt:

  De meest gebruikte horoscoop voor Koningin Beatrix is met 17 graden Ram Ascendant, en een kloktijd van 09:47. Heb je een reden om een andere tijd te nemen?
  hartelijke groet,
  Karen

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hoi Karen, Dank je wel dat je mij hierop attendeert. Dit is heel oud data en het enige dat ik met 100% zekerheid over kan zeggen, is dat ik ooit de data voor Koningin Beatrix van Penny Thornton’s boek over Synastrie gebruikt heb. Thornton geeft de geboorte tijd op als 09.57 plaatselijke tijd (Nederlandse vertaling. pag. 176). Dus tien minuten later dan de tijd die jij citeert. Gek genoeg, indien ik mijn tijd als GMT invoer, dan kom ik op de ascendant die jij gebruikt!! Maar goed, dit is geen antwoord. Klopt het dat er wel enige twist is over de exacte geboorte tijd van Koningin Beatrix ? Thornton is doorgaans als een betrouwbare bron gezien. Wie is dan ook de bron van de 09,47 data? Vriendelijke groet, Liz

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hoi Karen,
   Coen heeft ondertussen een link geplaatst met een bron vermelding. Opgelost, lijkt mij. Nogmaals dank voor je reactie. Met vriendelijke groet, Liz

 3. Hoi Liz,
  Op http://nl.wikipedia.org/wiki/Beatrix_der_Nederlanden wordt ook als tijd 9:47 genoemd.
  Dan krijg je ASC 16AR57 en MC 6CAP23 en daarmee ook een inconjunct van Jupiter met het MC, (van 12 juli 2012 tot februari 2013) hetgeen op een verandering van maatschappelijke statuswijst. Ze zal daar best flink over hebben lopen dubben met zo’n aspect.
  groetjes
  Coen

 4. Elizabeth Hathway zegt:

  Hoi Coen, Heel attent. De geboorte tijd staat inderdaad op Wikipedia bij, met als bron een krant van die tijd. Dit lijkt mij wel een gedegen bron. Thanks. Liz

 5. Gala zegt:

  Afgelopen Maandag stond de Zon op 8° Waterman, exact conjunct haar Radix Maan op 8° Waterman!
  Beatrix en Willem-Alexander hebben beide hun Mars in het twaalfde huis staan. Neptunus/Mars invloeden.
  Ik ben koning. Mars/Neptunus geven aan die rode loper en roze bubbels wel inhoud. Zelf-uitwissing want het kroontje draag je dag en nacht. Dat Mars nu een conjunctie gaat maken met zijn grenzeloze broeder Neptunus
  schijnt nergens mee van doen te hebben maar schijn bedriegt! Neptunus is daar meester in! Nu in eigen teken Vissen kan het niet anders of het sprookje moet doorgaan. Zolang mensen van kikkers en prinsen houden
  zal het sprookje blijven bestaan. De mensen die het vormgeven kunnen de martinale kracht sublimeren. Het rookgordijn is zo groot dat jezelf in die mist schijnbaar oplost! Zoals de Dalai-Lama “Mars” totaal buitenspel zet, worden de leden van het Koninklijk huis ook buitenspel gezet. Huis 12 komt na 11 de maatschappij. Keizers en koningen is een illusie maar toch ook een werkelijkheid. Van een gekooide Mars heeft de Dalai-Lama geen last…schijnbaar! Hij zal toch ook wel een paar druppels testosteron in zijn bloed hebben!
  God alleen weet of hij op zijn computertje naar andere jachtvelden zweeft!
  Dat is bij keizers en koningen wel anders, Zie Beatrix met Uranus vierkant haar Zon/Maan/Venus/Jupiter ook
  wel gillend door haar paleis dwalen! Haar blik verraad vaak groot ongenoegen. De pers kon ze wel
  doodschieten. Vorstin zijn heeft iets narcistisch wat Maan/Venus/Jupiter ingaande conjunctie in Waterman
  verraad! Alles draait wel om haar. Beatrix en haar hofhouding en kringen verspreiden zich van daaruit.
  De Margaritha verhalen die haar peettante beschuldigde van woede en bij drank zich ongeremd laten gaan. We zullen maar zeggen dat haar 4 zonen daaruit zijn ontstaan. Koningin of niet je kunt niet altijd haarlak op en je corsetje of corrigerende slip kun je ook niet altijd aan!
  Mette-Marit vrouw van Haakon/Noorwegen, had een nogal wild verleden met drugs, ze versprak zich toen ze pas in het openbaar verscheen bij haar vroegere leven was dit leven een ongekende roes van 24 uur!
  Medelijden hoef je niet te hebben anders treed je wel voor 75 jaar af.
  Dat Friso niet meer wakker wordt is zo goed als zeker. Ik denk door af te treden kan ze de begrafenis
  in veel intiemere kring regelen. Dat de broer van de Koning dood gaat is totaal anders dan de zoon van een vorstin. Monarch zijn van Oranje het is niet niks…ze heeft het vormgegeven bijna 33 jaar lang, maar Uranus transit door Ram vraagt om de jongere generatie. Veel kroonprinsen staan op het punt het stokje over te nemen… behalve Charles, die zit vastgeroest in oude Engelse traditie… helaas!

 6. Liz zegt:

  Hoi Gala, inderdaad. Trouwens dit was mij ook opgevallen, even als de volle maan die over de ic/mc as viel in de landshoroscoop. Dit opstapeling – en er zijn ook meer dingen – ( de spiegelpinten, de vorige eclipsen, enz.) vallen dan zo mooi samen, dat ik wederom helemaal begrijp waarom astrologie mijn ‘ding’ is! Het is niet te geloven hoe mooi dit alles met elkaar gewoven is.

  Willem en Maxima zullen inderedaad een romantisch koppel vormen op het wereld podium. Hier valt nog veel over te zeggen. De nieuwe koningschap. Ik moet weer eens een keer Prins Willem-Alexander’s horoscoop doen. Hartelijke groet, Liz

 7. willeke zegt:

  heb de horoscoop van W.A. bekeken en hij krijgt op 30/4/13 Saturnus pal op zijn Ascendant. De zon in W.A.’s horoscoop staat precies daar waar Beatrix haar Uranus heeft staan.

  Verder valt mij op dat Juliana en Beatrix allebei (ongeveer) 33 jaar hebben geregeerd, hetgeen wijst op een grote invloed van Neptunus. Ik denk dat Beatrix pas achteraf begrepen zal worden (Waterman zijnde) en dat men haar dan nog veel meer zal waarderen.

 8. Dave zegt:

  Nederland is geen vissen-land maar een leeuw-land, door Napoleon is Nederland niet opeens veranderd. Op mijn landenhoroscoop heeft de koningin en haar moeder en Maxima goede raakvlakken, prins Alexander echter veel minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *