Horoscoop: Koningin Beatrix treedt af

Horoscoop: Koningin Beatrix treedt af: Mijn astrologieweekhoroscoop is weliswaar een dag later dan normaal, maar toch!! Wat een verassend begin krijgt deze week!! De toespraak gisteren van Koningin Beatrix, heb ik gisteren om 19.00 live gevolgd. Het is moeilijk om naar haar te kijken, en niet te denken aan de tragische ski ongeluk in Oostenrijk bijna een jaar geleden. Als vrouw, en moeder, heb ik diep respect voor de manier waarop Koningin Beatrix met het verlies van haar jongste zoon is omgegaan. Dit getuigt van innerlijke kracht en dwingt eerbied af. Ik heb vrijwel gelijk de horoscoop voor het moment gemaakt, en heb de horoscoop van zowel Koningin Beatrix, Nederland en Prins Alexander gekeken aan de hand van de belangrijke transits en progressies. Ik ben astroloog. Dit is routine.

Horoscoop Koningin Beatrix treedt af: Deze tekst is op dinsdag om 18.13 aangepast, wegens problemen met de oorspronkelijke horoscoop. Mijn dank aan Karen Hamaker-Zondag voor het signalleren van een 20 minuten tijdsverschil met de meest gangbare horoscoop. Terwijl de overige tekst klopt, de nu geplaatste horoscoop zet transiterende Uranus terug in het 12e huis. De moderne heerser van de Zon van Koningin Beatrix, Uranus, is de grote onruststoker op het geestelijk vlak, hij woelt en schudt het innerlijke leven flink door elkaar. Door de vierkant die Uranus naar de midhemel maakt, komt het gebied van beroep sterk in beeld. Pluto is tevens hoog aan de midhemel, waar hij tevens ook een jaar geleden stond. Nu de vol aktief spanningsaspect tussen Uranus en Pluto, zoekt een uitlaatklep en een resolutie. Pluto stelt hoge eisen: sterven en herboren worden, of liever gezegd… “gooi het leven nu over een heel ander boeg.” Vrijheid, meer vrijheid, zal ze op den duur, door dit besluit gaan krijgen.

Horoscoop Koningin Beatrix treedt af: Vanzelfsprekend heb je meer dan een enkele transit nodig bij dit soort gelegenheden. Er moet een opstapeling van aanwijzers zijn. Zo zie ik dat Saturnus ook nog bezig is haar radix Zon te bestralen vanuit Schorpioen. Rouw of verwerking van verlies, zijn thema’s die gezien de omstandigheden, onmiddellijk bij mij opkomen. Saturnus drukt de pret van de Zon nogal weg, en laat een verstikkend verantwoordelijkheids besef ervoor in de plaats. Dit is en blijft een triest afscheid, vind ik. Als we dan naar dezelfde Uranus/Saturnus thema kijken in de horoscoop van Prins Willem Alexander, dan zien wij dat hij momenteel de transit van Uranus over zijn radix Saturnus meemaakt. Saturnus in transit staat ook op zijn knopen as, en in oppositie met zijn radix Zon. Willem Alexander krijgt dus een geheel nieuwe rol in zijn schoenen geschoven. De knopen hebben altijd met het eigen lotsbestemming te maken. “Now his destiny is being fulfilled”.

Echter.. in het leven van een Koningin, is de horoscoop van het land zelf ook belangrijk.

Koningin Beatrix treedt af: Nederland is een Vissen land.. dat wil zeggen… in de horoscoop van Nederland staat de Zon (en Chiron, Pluto en Mercurius) in Vissen. De Zon/Mercurius/Pluto conjunctie is vrij nauw, en ook hier zijn thema’s van verlies of controverse uit te halen. De oude heerser van Vissen is Jupiter. Jupiter staat momenteel ‘stationary direct’, morgen gaat hij vooruit lopen. Jupiter (in Tweeling) heeft te maken met zowel de pers (the Big News Story) als met ‘royalty’. Jupiter is in transit door het 12e huis van de landshoroscoop, en staat in oppositie met radix Uranus. Met Waterman als heerser van de midhemel van de horoscoop van Nederland, valt er nog een puzzelstuk op zijn plaats. Een planeet dat stil staat legt heel veel gewicht neer. Het leek ook even, alsof het land zelf stil stond. Neptunus de moderne heerser van Vissen, heeft ook een rol te spelen. Hij is in transit door het tiende huis dat het Koningschap zelf weergeeft. Neptunus staat helemaal aan het begin van het teken (1 graad 56 minuten), en kondigt dus ook een nieuw tijdperk aan.

Koningin Beatrix treedt af: De omwenteling…. (klik op image voor beter beeld)

Horoscoop Koningin Beatrix

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Horoscoop: Koningin Beatrix treedt af

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *