Haar Majesteit is Jaring: De Solaar van Koningin Beatrix

Haar Majesteit is Jaring: De Solaar van Koningin Beatrix
Met zowel media aandacht nu op Koningin Beatrix gericht, en haar leven als Koningin bijna een herinnering,  leek het mij een goed idee om naar haar solaar terugkeer horoscoop te kijken. Een solaar terugkeer horoscoop wordt gemaakt voor het moment dat de Zon exact op dezelfde plaats komt te staan als op het moment van de geboorte. Dit is geen uitgebreide analyse, maar de horoscoop geeft wel een beeld van de grote omwentelingen die nu in het leven van de Koningin gaande zijn.

In deze horoscoop staat Uranus, planeet van radicale veranderingen, in het 10e huis van beroep. De Maan – die altijd een zeer belangrijke rol speelt in een solaar horoscoop  – is heerser van de Kreeft ascendant. Kreeft is een teken van bescherming, intimiteit en het idee van ‘je terugtrekken in je schelp’.  De heerser van Kreeft, de Maan staat conjunct met de IC (mijn eigen kleine wereld, mijn thuis basis) en in oppositie met de MC (mijn werk, mijn rol in de buitenwereld, mijn aspiraties op dit gebied). Saturnus in 5, huis van kinderen, Zon in 8, huis van de Schorpioen, geven tezamen een bepaalde ondertoon aan de horoscoop. Met Mercurius heerser van Maan ook in huis acht, denk ik dat dit een tijd wordt van bezinning, van nadenken, van verwerken. De Koningin heeft een prachtige leeftijd bereikt. Misschien heeft de buitenwereld minder te bieden in deze periode dan de eigen innerlijke wereld.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, vrouwen en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Haar Majesteit is Jaring: De Solaar van Koningin Beatrix

 1. Gala zegt:

  Omdat de financiële as onderschept zit in het 5e huis zal het hoofdthema zijn “heeft het leven van mijn kind
  op deze manier waarde!” Zon heerser Leeuw in tegenoverliggend teken Waterman in huis 8 het
  eventueel afbreken, de stekker eruit (Uranus). In haar situatie gaat alles uit naar familie en steun zoeken
  bij elkaar. Emoties delen, Maan in 4. Pluto in 6, haar werk afgebroken. Haar Status veranderd met Uranus in
  10 letterlijk van Vorstin in Prinses, Uranus in Ram, dezelfde titel als toen ze jong (Ram) was!
  Venus in huis 7 in Steenbok, ze krijgt nu al enorm veel liefde en genegenheid voor haar zo trouw vervulde
  taken door de jaren heen. Heel veel burgers houden van hun koningin en iedereen heeft ook de behoefte om
  haar dat kenbaar te maken! Dat is pas echt een hermelijnen mantel! Heerlijk toch om te weten dat je echt
  van weerde was! Saturnus in 5 staat klassiek als karma in de boeken. Het noodlot met haar kind. Progressief
  heeft ze volgend jaar zon/maan conjunctie in 5, ik dacht dat ze dan zou aftreden. Het was een zon/Maan conjunctie maar eentje die je nooit had kunnen bedenken. Met Mars in 9 zal ze waarschijnlijk veel tripjes
  ook naar Engeland maken. Neptunus zal veel twijfel zaaien want met spiritualiteit heeft ze niet veel op.
  Met Heer 3 in 8 kan haar zus Irene haar misschien helpen met het thema dood haar wat wegwijs maken.
  Het goede nieuws is dat ze eindelijk tijd heeft om tot bezinning te komen!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hoi Gala, Dank je wel voor je commentaar. Ik denk dat je het dilemma heel goed omschrijft en onder woorden brengt. Met plezier gelezen… Liz

 2. Marga zegt:

  Ha Elizabeth, zou ik mogen weten welk astrologisch programma jij gebruikt? Dat ziet er nl. erg goed uit. Alvast bedankt voor je antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *