Haar Majesteit is Jaring: De Solaar van Koningin Beatrix

Haar Majesteit is Jaring: De Solaar van Koningin Beatrix
Met zowel media aandacht nu op Koningin Beatrix gericht, en haar leven als Koningin bijna een herinnering,  leek het mij een goed idee om naar haar solaar terugkeer horoscoop te kijken. Een solaar terugkeer horoscoop wordt gemaakt voor het moment dat de Zon exact op dezelfde plaats komt te staan als op het moment van de geboorte. Dit is geen uitgebreide analyse, maar de horoscoop geeft wel een beeld van de grote omwentelingen die nu in het leven van de Koningin gaande zijn.

In deze horoscoop staat Uranus, planeet van radicale veranderingen, in het 10e huis van beroep. De Maan – die altijd een zeer belangrijke rol speelt in een solaar horoscoop  – is heerser van de Kreeft ascendant. Kreeft is een teken van bescherming, intimiteit en het idee van ‘je terugtrekken in je schelp’.  De heerser van Kreeft, de Maan staat conjunct met de IC (mijn eigen kleine wereld, mijn thuis basis) en in oppositie met de MC (mijn werk, mijn rol in de buitenwereld, mijn aspiraties op dit gebied). Saturnus in 5, huis van kinderen, Zon in 8, huis van de Schorpioen, geven tezamen een bepaalde ondertoon aan de horoscoop. Met Mercurius heerser van Maan ook in huis acht, denk ik dat dit een tijd wordt van bezinning, van nadenken, van verwerken. De Koningin heeft een prachtige leeftijd bereikt. Misschien heeft de buitenwereld minder te bieden in deze periode dan de eigen innerlijke wereld.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, vrouwen en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Haar Majesteit is Jaring: De Solaar van Koningin Beatrix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *