Astrologieblog weekhoroscoop: De maansknopen, Venus en grensoverschrijdend gedrag

Astrologieblog weekhoroscoop: De afgelopen dagen lijkt het alsof de zondvloed opnieuw is begonnen. Zoveel regen! Teveel regen! Het Watergraafsmeer doet zijn naam eer aan. Alle parken liggen onder het water. Mars in Vissen, Neptunus in Vissen!! Een spiegelende groene wereld !

Astrologieblog weekhoroscoop: Tot 19 februari zijn er geen retrograde planeten. Dit is vrij uitzonderlijk en is de enige periode dit jaar waarin we dit mee maken. Ter vergelijking, vanaf juni, zijn er meerdere periodes waarin zes planeten retrograde staan, drie of vier is normaal. Dus zo’n gebrek aan retrograde planeten valt op. Maar wat betekent dit nou? Het feit dat geen planeten retrograde lopen, zegt iets fundamenteels over de verhouding tussen de Zon en de Aarde (of liever gezegd, de geest en het lichaam) en de planeten. Het fenomeen retrograde is gebaseerd op deze verhouding, maar is een schijn fenomeen, want planeten kunnen niet achteruitlopen. Dus wat we nu hebben is als het ware een glimp van de echtheid der dingen. Vertaald naar het dagelijkse leven: een ‘reality check’, een aanvaring met de werkelijkheid.  Wat wel opvalt is dat de Zon vierkant de maansknopen staat – dus misschien wordt er een hoge graad van helderheid vereist om de juiste koers te varen? Belangrijke beslissing kunnen in het verschiet liggen, of ontmoetingen die veel betekenis kunnen hebben.  Duidelijk is dat los van de Maan, de Zon op dit moment geen enkel contact maakt met de overige planeten. Ook hier is zuiverheid uit te lezen. Houd het eenvoudig. Zon/Maan/Aarde – weten, voelen, handelen! Drie in een: twee handen, een buik! Doe wat voor jouw goed voelt. Laat je niet teveel van je eigen koers afdwalen. Echter.. hier ligt wel een uitdaging! Lees verder.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vissen thema’s spelen een belangrijke rol deze komende week. Vanavond is Mars conjunct Neptunus – waardoor de energie of in het water kan vallen, of gebruikt kan worden om in contact te komen met je eigen dromen en fantasieën. Vraag jezelf af wat je graag zou willen doen, en niet doet? Mars aktiveert Neptunus op een positieve of op een negatieve manier. Trouwens, morgen avond op ons middelbare school krijgen ouders een informatie avond over ‘drank en drugs’! Past helemaal in het straatje!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag maakt Mercurius zin entree in het teken Vissen waardoor communicatie aan intuitieve invallen onderhevig wordt gemaakt. Mercurius in Vissen gaat met de stroom mee, wordt vaak afgeleid, en ziet en voelt de onderstromingen in de communicatie. Heel open voor voor de non-verbale signalen, kunnen conclusies worden getrokken zonder dat het proces van ‘beslissingen nemen’ helemaal doorzien of begrepen wordt. Echter.. met Neptunus in de coulissen.. is het wel zaak om bij de les te blijven en geen stukken van het gesprek te missen. Neptunus draait, misvormt en ondermijnt. Woorden nemen een hoge vlucht maar dreigen hun ware betekenis te verliezen. Een spel? Maar wat is nou echt? Moet je iets ondertekenen? Lees de kleine letters of riskeer je bedrogen te worden!

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus is ook vol op in beweging. Nu in het lucht teken Waterman knoopt ze makkelijk sociale contacten aan. Nieuwe impulsen komen van links en rechts. Op woensdag staat Venus in  sextiel met Uranus en op donderdag maakt Venus een driehoek met Jupiter. Het grote experiment vangt aan, grens overschrijdend gedrag mag wel een keer. Iets doen wat je normaal gesproken niet zou doen. Uit de doos springen. Venus is heerser van de zuidknoop en via de spiegelpunten staat ook nog in direkte verbinding met de maansknopen. Een romance hangt in de lucht. Oude banden kunnen ook opnieuw aangeknoopt worden. Saturnus is wel in beeld. Dit zou serieus kunnen worden en achteraf vergaande consequenties kunnen hebben.

Astrologieblog weekhoroscoop: Voorkom ruzie op vrijdag, en zeg niet teveel op zaterdag. Mercurius met Mars en Mercurius met Jupiter – maakt zowel prikkelbaar als strijdlustig.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op Zondag om 08.21 uur, is het nieuwe Maan in Waterman. In het huis waar deze nieuwe maan valt, wordt er een nieuwe rond van nieuwe kansen  aangeboden. Als je wakker bent, neem even een moment van stilte. Waar ligt jouw focus op het desbetreffende gebied? Vissen betekent fantasie vol ! Ga eens lekker brainstormen op dit gebied. Je zou verbaasd kunnen zijn met wat er aan ideeën opborrelen!

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth Hathway DFAStrolS, QHP

Meer over jouw eigen horoscoop willen weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN. Voor informatie over alle diensten, mail: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: De maansknopen, Venus en grensoverschrijdend gedrag

 1. Gala zegt:

  Heel opvallend nu Venus juist Waterman is binnengelopen de volgende krantenkoppen;
  Obama wil dat homo jongeren ook bij de scouts kunnen aanmelden!
  Het Franse parlement keurde met grote meerderheid homohuwelijk goed!
  Cameron onder vuur grote weerstanden tegen huwelijk van gelijke geslachten. Invoering 2014 in het geding!
  Venus (liefde), gelijkheid (Uranus) van de geslachten (Uranus/Ram).

  Mercurius/Mars/Neptunus Vissen vierkant Jupiter in Tweelingen, dat vraagt om iets heel groots!!
  Daar was hij al vanmorgen de eerste Big Big krantenkop!
  Gokschandaal in voetbalwereld, een grote leugen, vele wedstrijden gecorrumpeerd! Volgens Europol vandaag giga misdaad op EK en WK niveau! Puntje van de ijsberg nog niet gezien! Tsunamie aan leugen en bedrog van hoog tot laag op ieder niveau! Daar is het laatste nog niet over gezegd!
  Ook de krantenkop; Jacht op horror-artsen past er perfect bij! Dr Wodka of een Janssen/Steur
  moet het onmogelijk gemaakt worden om wiite schort aan te trekken! Vele slachtoffer melden zich!
  Of; De hoogste rechter in NL zegt dat het een kwestie van tijd is voor er ernstige ongelukken en slachtoffers
  vallen door de extreme werkdruk! Rechtspraak ernstig in geding. Brandbrief verstuurd!
  Natuurlijk ook SNS-bank de kleine belegger voelt zich beroofd (Jupiter vierkant Mars) alles is verdwenen (Neptunus) gaat verstand te boven (Mercurius) De regering heeft zwijgplicht op straffe van boete. Wat naar
  buiten gebracht wordt alles behalve de waarheid! (Jupiter vierkant Neptunus) Verliezen zijn gigantisch!

  Jupiter vierkant Mars vind ik zeer gevaarlijk! Zeker het in en uitgaand vierkant. Nu dus Neptunus verhoogd in eigen teken met Mars/Vissen die aan spierkracht verliest en Mercurius/Vissen die allesbehalve helder, zuiver
  ziet, vierkant staat met Jupiter in Tweelingen (vernietiging) voorspelt dat zeer weinig goeds! Het voetbalgebeuren (Mars) dat nu al minstens 15 landen (Jupiter) betreft en minstens 420 officials en banden met Aziatisch Misdaadsyndicaat en de Europese
  georganiseerde misdaad geeft het aspect wel de vorm, de maat waarmee gemeten moet worden!
  Ongelofelijk onzuiver en omvangrijk aspect.

  Misschien volgt er meer deze week, we zullen zien…

 2. Pascale zegt:

  ik hoop van niet..zo boven zo beneden en ook visa versa!
  dankzij jouw mega duidelijke info Gala hoop ik op;
  een gewaarschuwd mens telt voor 2….kijk dàt schiet wel op !
  laten we bij ‘mist” onze oer krachten erbij roepen ( overleden grootouders- dierbare-vrienden etc.)

  Samen bepalen we veel in het nu!

  Groetjes,
  Pascale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *