Astrologieblog weekhoroscoop: De maansknopen, Venus en grensoverschrijdend gedrag

Astrologieblog weekhoroscoop: De afgelopen dagen lijkt het alsof de zondvloed opnieuw is begonnen. Zoveel regen! Teveel regen! Het Watergraafsmeer doet zijn naam eer aan. Alle parken liggen onder het water. Mars in Vissen, Neptunus in Vissen!! Een spiegelende groene wereld !

Astrologieblog weekhoroscoop: Tot 19 februari zijn er geen retrograde planeten. Dit is vrij uitzonderlijk en is de enige periode dit jaar waarin we dit mee maken. Ter vergelijking, vanaf juni, zijn er meerdere periodes waarin zes planeten retrograde staan, drie of vier is normaal. Dus zo’n gebrek aan retrograde planeten valt op. Maar wat betekent dit nou? Het feit dat geen planeten retrograde lopen, zegt iets fundamenteels over de verhouding tussen de Zon en de Aarde (of liever gezegd, de geest en het lichaam) en de planeten. Het fenomeen retrograde is gebaseerd op deze verhouding, maar is een schijn fenomeen, want planeten kunnen niet achteruitlopen. Dus wat we nu hebben is als het ware een glimp van de echtheid der dingen. Vertaald naar het dagelijkse leven: een ‘reality check’, een aanvaring met de werkelijkheid.  Wat wel opvalt is dat de Zon vierkant de maansknopen staat – dus misschien wordt er een hoge graad van helderheid vereist om de juiste koers te varen? Belangrijke beslissing kunnen in het verschiet liggen, of ontmoetingen die veel betekenis kunnen hebben.  Duidelijk is dat los van de Maan, de Zon op dit moment geen enkel contact maakt met de overige planeten. Ook hier is zuiverheid uit te lezen. Houd het eenvoudig. Zon/Maan/Aarde – weten, voelen, handelen! Drie in een: twee handen, een buik! Doe wat voor jouw goed voelt. Laat je niet teveel van je eigen koers afdwalen. Echter.. hier ligt wel een uitdaging! Lees verder.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vissen thema’s spelen een belangrijke rol deze komende week. Vanavond is Mars conjunct Neptunus – waardoor de energie of in het water kan vallen, of gebruikt kan worden om in contact te komen met je eigen dromen en fantasieën. Vraag jezelf af wat je graag zou willen doen, en niet doet? Mars aktiveert Neptunus op een positieve of op een negatieve manier. Trouwens, morgen avond op ons middelbare school krijgen ouders een informatie avond over ‘drank en drugs’! Past helemaal in het straatje!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag maakt Mercurius zin entree in het teken Vissen waardoor communicatie aan intuitieve invallen onderhevig wordt gemaakt. Mercurius in Vissen gaat met de stroom mee, wordt vaak afgeleid, en ziet en voelt de onderstromingen in de communicatie. Heel open voor voor de non-verbale signalen, kunnen conclusies worden getrokken zonder dat het proces van ‘beslissingen nemen’ helemaal doorzien of begrepen wordt. Echter.. met Neptunus in de coulissen.. is het wel zaak om bij de les te blijven en geen stukken van het gesprek te missen. Neptunus draait, misvormt en ondermijnt. Woorden nemen een hoge vlucht maar dreigen hun ware betekenis te verliezen. Een spel? Maar wat is nou echt? Moet je iets ondertekenen? Lees de kleine letters of riskeer je bedrogen te worden!

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus is ook vol op in beweging. Nu in het lucht teken Waterman knoopt ze makkelijk sociale contacten aan. Nieuwe impulsen komen van links en rechts. Op woensdag staat Venus in  sextiel met Uranus en op donderdag maakt Venus een driehoek met Jupiter. Het grote experiment vangt aan, grens overschrijdend gedrag mag wel een keer. Iets doen wat je normaal gesproken niet zou doen. Uit de doos springen. Venus is heerser van de zuidknoop en via de spiegelpunten staat ook nog in direkte verbinding met de maansknopen. Een romance hangt in de lucht. Oude banden kunnen ook opnieuw aangeknoopt worden. Saturnus is wel in beeld. Dit zou serieus kunnen worden en achteraf vergaande consequenties kunnen hebben.

Astrologieblog weekhoroscoop: Voorkom ruzie op vrijdag, en zeg niet teveel op zaterdag. Mercurius met Mars en Mercurius met Jupiter – maakt zowel prikkelbaar als strijdlustig.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op Zondag om 08.21 uur, is het nieuwe Maan in Waterman. In het huis waar deze nieuwe maan valt, wordt er een nieuwe rond van nieuwe kansen  aangeboden. Als je wakker bent, neem even een moment van stilte. Waar ligt jouw focus op het desbetreffende gebied? Vissen betekent fantasie vol ! Ga eens lekker brainstormen op dit gebied. Je zou verbaasd kunnen zijn met wat er aan ideeën opborrelen!

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth Hathway DFAStrolS, QHP

Meer over jouw eigen horoscoop willen weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN. Voor informatie over alle diensten, mail: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: De maansknopen, Venus en grensoverschrijdend gedrag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *