Astrologieblog weekhoroscoop:Mercurius en Mars in Vissen, energie volgt gedachten

Astrologieblog weekhoroscoop: Vorig week stond Jupiter door zijn driehoek met Venus (op donderdag), zijn vierkanten met Mercurius (op zaterdag) en met Mars (op zondag), heel sterk in beeld. Als Jupiter het grote feest is, dan is Saturnus de kater die erop volgt. Jupiter breidt zich uit, Saturnus bindt zich in. De komende week staat juist Saturnus in het voetlicht. Dit betekent dat we met  consekwenties geconfronteerd worden, of uitgedaagd worden om verantwoordelijkheid te nemen. Het feit dat Saturnus zijn station nadert (Saturnus begint zijn retrograde periode op 19 februari) betekent dat er nog extra gewicht in de schaal wordt gelegd. Er is geen ontkomen aan: er is puin en die moet opgeruimd worden. Saturnus in Schorpioen legt de nadruk ergens op en eist focus en inzet op dat gebied.

Als ik aan het nieuws van de afgelopen week terugdenk, dan komen een aantal Jupiter zaken ook in gedachten op. Jupiter heerst o.a. over paarden en de religie. In de UK is het paardenvlees schandaal het gespreksonderwerp van de dag. In India zijn 35 pilgrims tijdens de laatste dag van de Maha Kumbh Mela festival omgekomen, daarnaast is er ook een gerucht uit Italië, dat de Paus eind februari gaat aftreden. De vorige Paus die deze stap nam was Paus Celestinus V, op 13 december 1294!! De huidige Paus gaat gebukt onder alle schandalen rondom misbruik in de Katholieke Kerk. Saturnus in Schorpioen in sextiel en in wederzijdse receptie met Pluto haalt de onderste steen naar boven! De tijd is rijp en “heads will ROLL!!”

Astrologieblog weekhoroscoop: Het is een fascinerend geheel die we de rest van deze maand voorgeschoteld krijgen. Als Saturnus retrograde gaat op de 19e, is de Zon net het teken Vissen binnengestapt. Enkele uren daarna, gaat Mercurius ook retrograde lopen. Dit betekent dat de akties en beslissingen die we dus deze week nemen, aan verandering onderhevig kunnen zijn. Waar we wel meer op moeten leren vertrouwen is het eigen intuitieve weten. Dit is de kern van de Vissen manier van communiceren. Vissen voelt de onderstromingen zowel in zichzelf als in de omgeving. Vissen begrijpt de lichaamstaal, dat ene gebaar, die blik, en gooit alles zowel gezien als gevoeld in het creatieve communicatie proces. Punt is, we worden zo geprogrammeerd om expertise buiten onzself te zoeken, dat we dikwijls twijfelen aan ons eigen innerlijke weten. We vertrouwen onszelf en onze intuitieve kennis, niet genoeg!

Astrologieblog weekhoroscoop: Kijkend naar de aspecten voor deze komende week, staat morgen Mercurius zowel in sextiel met Pluto als in driehoek met Saturnus. Dit is geen eenmalige aktie… want Mercurius herhaalt deze hele rit nog twee keer, als hij eenmaal retrograde loopt en als hij weer direkt loopt. Hier valt zeker wat te leren. Er is een positieve verbinding tussen Mercurius, Saturnus en Pluto. Mercurius in Vissen maakt zwijgzaam, en Saturnus en Pluto houden dikwijls hun opinie voor zichzelf. Er gebeurt veel aan plannen en denken wat niet zichtbaar is.  Op veel fronten is dit een heel creatieve periode, echter de resultaten worden pas goed zichtbaar als Mercurius zich voor de laatste keer aan  Saturnus en Pluto verbindt op 28 en 29 maart.

Astrologieblog weekhoroscoop: Energie volgt gedachten“. Dit is een belangrijke principe. Na Mercurius, volgt Mars. Deze week op vrijdag maakt Mars een sextiel met Pluto, en op zaterdag een driehoek met Saturnus. Mars in Vissen kan zijn energie heel goed voor anderen inzetten. Dienstbaar bezig zijn! Dit versterkt de Vissen energie die ook iets geheel onbaatzuchtig heeft.

Astrologieblog weekhoroscoop: Alles bij elkaar opgeteld, vind ik dit een zeer interessante week. Chiron is momenteel ook in beeld. Hij staat ook in Vissen en in driehoek met Saturnus en in sextiel met Pluto. Als Mars op dinsdag conjunct met Chiron staat, springt het thema oud zeer bij mij in gedachten op. Welke aktie (Mars) hebben we genomen – of verzuimd hebben om te nemen, die grote gevolgen heeft gehad? Dit is een zeer emotionele verbinding. Het onderbewuste wordt geroerd. Mars is aktief en zoekt een manier om zijn kwetsbaarheid te tonen. Desnoods mogen er tranen vloeien!

Ik wens jullie een hele fijne week…. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil je meer over je eigen horoscoop weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Mercurius en Mars in Vissen, energie volgt gedachten

 1. Gala zegt:

  Laten we het over de liefde hebben! 14 februari Valentijnsdag. De Zon op 25° Waterman. Waterman eigenlijk niet het teken dat uit is op een vaste partner. Maar Valentijnsdag is eigenlijk belichting (Uranus) van een anonieme geliefde. De spanning, opwinding het hoog oplopen van gevoelens passen perfect. Verliefde mensen gedragen zich abnormaal! Doen de raarste/gekste dingen! Bedenke unieke uitingen voor hun gevoel!
  ANDERS is Waterman op het lijf geschreven! Een liefdes-tattoo op bil of borst, later zullen ze erom gillen!
  14 februari ook de dag van Godin Juno de beschermheilige van vruchtbaarheid en huwelijk. Mars en Venus geven de man/vrouw aan die we graag zouden willen, Juno zou de partner zijn die we nodig hebben.
  Het getal 14 wijst ook naar 7+7 evenwicht in relatie met anderen. Jin/Yang, Mannelijke/Vrouwelijke de volmaakte vereniging die de cirkel rond maakt. Maar voor het zover is zitten er veel lessen in Mars/Venus wat we denken nodig te hebben maar waar ons hart om vraagt is vaak iets anders. In de mate waarin een Man zijn vrouw vrij laat in haar gevoel en de mate waarin een vrouw haar man vrij laat in zijn denken geeft de evolutie aan. Vrouwen wijzen mannen constant hoe ze iets moeten doen en mannen blijven klagen over het gezeik van hun vrouwen, dat heeft met macht te maken. Niets met liefde. Zon en Maan vertegenwoordigen beide de volheid van 1 dag. Maar de Zon kan niet bij de Maan op bezoek en andersom, we moeten onze geest verheffen om dat te zien. Dan pas kan men ten volle genieten van dit samengaan! Elkaar willen hervormen…. geen
  denken aan!! DE DAG zou ontwricht zijn! DE DAG zou niet meer bestaan!
  Mars in Vissen mag nu dromen over zijn huwelijksbootje, Venus in Waterman de afstoting. Het klassieke
  liefdesspel van aantrekking en afstoting draaien hun dans! Mocht je Venus in je bedje krijgen wedden dat ze
  de volgende morgen zegt; “Laten we vrienden blijven”! Mars in Vissen de KATER was voor jouw overvloed reeds een GEGEVEN… helaas!

 2. Lenie zegt:

  De liefde Gala, daar werk ik in, eigenlijkal een hele tijd in diverse diciplines. Besef ineens dat Valentein altijd in het teken Waterman valt. Inderdaad, het anders doen, maar hoe dan. Wat is jouw verwachtingspatroon, wat verwacht jij van een relatie?
  Door de astrologie is dat prima helder te maken en mooi om mensen te begeleiden om zichzelf in het verwachtingspatroon te zien. Leren dat jijzelf alles al in je hebt, dan pas is die relatie een toegevoegde waarde. Leuke dingen samen doen, maar ook die spiegel waar je in mag kijken. Communiceren en oplossen, soms het er gewoon laten zijn. Waterman, wat ben je toch een leuk teken,

 3. Pascale zegt:

  Hi Liz,
  Ik pik ff de krenten uit de pap en lees; Zaterdag mars driehoek saturnus
  Jippie perfecte dag om mijn nieuwe houten vloer te leggen na mijn waterschade periode op nat beton :p
  FF nog chaos vooraf (pluto) maar ik zie uit naar vlg.week,een warme basis,hmm!
  De dagen vooraf gebruik ik voor jouw hint; ‘Energie volgt gedachten“…ik ga me suf visualiseren 😉

  En dan nog Carnaval met Venus in Waterman…het is zo’n geweldig feest als je vissen- artiesten bloed hebt,lekker voluit uitpakken,hmmm,allaaf! 😉

  Gala wat een boeiende uitwerking van Valentijnsdag,Dank!
  idd.de vrouw kan het hervormen vaak niet laten :p
  we mogen wijzer worden…scheelt ook veel ballast!…

  Ben erg blij met de denk-doekracht van mannelijke hulp as.zaterdag 😉
  Gezellige groetjes,
  Pascale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *