Astrologieblog weekhoroscoop:Mercurius en Mars in Vissen, energie volgt gedachten

Astrologieblog weekhoroscoop: Vorig week stond Jupiter door zijn driehoek met Venus (op donderdag), zijn vierkanten met Mercurius (op zaterdag) en met Mars (op zondag), heel sterk in beeld. Als Jupiter het grote feest is, dan is Saturnus de kater die erop volgt. Jupiter breidt zich uit, Saturnus bindt zich in. De komende week staat juist Saturnus in het voetlicht. Dit betekent dat we met  consekwenties geconfronteerd worden, of uitgedaagd worden om verantwoordelijkheid te nemen. Het feit dat Saturnus zijn station nadert (Saturnus begint zijn retrograde periode op 19 februari) betekent dat er nog extra gewicht in de schaal wordt gelegd. Er is geen ontkomen aan: er is puin en die moet opgeruimd worden. Saturnus in Schorpioen legt de nadruk ergens op en eist focus en inzet op dat gebied.

Als ik aan het nieuws van de afgelopen week terugdenk, dan komen een aantal Jupiter zaken ook in gedachten op. Jupiter heerst o.a. over paarden en de religie. In de UK is het paardenvlees schandaal het gespreksonderwerp van de dag. In India zijn 35 pilgrims tijdens de laatste dag van de Maha Kumbh Mela festival omgekomen, daarnaast is er ook een gerucht uit Italië, dat de Paus eind februari gaat aftreden. De vorige Paus die deze stap nam was Paus Celestinus V, op 13 december 1294!! De huidige Paus gaat gebukt onder alle schandalen rondom misbruik in de Katholieke Kerk. Saturnus in Schorpioen in sextiel en in wederzijdse receptie met Pluto haalt de onderste steen naar boven! De tijd is rijp en “heads will ROLL!!”

Astrologieblog weekhoroscoop: Het is een fascinerend geheel die we de rest van deze maand voorgeschoteld krijgen. Als Saturnus retrograde gaat op de 19e, is de Zon net het teken Vissen binnengestapt. Enkele uren daarna, gaat Mercurius ook retrograde lopen. Dit betekent dat de akties en beslissingen die we dus deze week nemen, aan verandering onderhevig kunnen zijn. Waar we wel meer op moeten leren vertrouwen is het eigen intuitieve weten. Dit is de kern van de Vissen manier van communiceren. Vissen voelt de onderstromingen zowel in zichzelf als in de omgeving. Vissen begrijpt de lichaamstaal, dat ene gebaar, die blik, en gooit alles zowel gezien als gevoeld in het creatieve communicatie proces. Punt is, we worden zo geprogrammeerd om expertise buiten onzself te zoeken, dat we dikwijls twijfelen aan ons eigen innerlijke weten. We vertrouwen onszelf en onze intuitieve kennis, niet genoeg!

Astrologieblog weekhoroscoop: Kijkend naar de aspecten voor deze komende week, staat morgen Mercurius zowel in sextiel met Pluto als in driehoek met Saturnus. Dit is geen eenmalige aktie… want Mercurius herhaalt deze hele rit nog twee keer, als hij eenmaal retrograde loopt en als hij weer direkt loopt. Hier valt zeker wat te leren. Er is een positieve verbinding tussen Mercurius, Saturnus en Pluto. Mercurius in Vissen maakt zwijgzaam, en Saturnus en Pluto houden dikwijls hun opinie voor zichzelf. Er gebeurt veel aan plannen en denken wat niet zichtbaar is.  Op veel fronten is dit een heel creatieve periode, echter de resultaten worden pas goed zichtbaar als Mercurius zich voor de laatste keer aan  Saturnus en Pluto verbindt op 28 en 29 maart.

Astrologieblog weekhoroscoop: Energie volgt gedachten“. Dit is een belangrijke principe. Na Mercurius, volgt Mars. Deze week op vrijdag maakt Mars een sextiel met Pluto, en op zaterdag een driehoek met Saturnus. Mars in Vissen kan zijn energie heel goed voor anderen inzetten. Dienstbaar bezig zijn! Dit versterkt de Vissen energie die ook iets geheel onbaatzuchtig heeft.

Astrologieblog weekhoroscoop: Alles bij elkaar opgeteld, vind ik dit een zeer interessante week. Chiron is momenteel ook in beeld. Hij staat ook in Vissen en in driehoek met Saturnus en in sextiel met Pluto. Als Mars op dinsdag conjunct met Chiron staat, springt het thema oud zeer bij mij in gedachten op. Welke aktie (Mars) hebben we genomen – of verzuimd hebben om te nemen, die grote gevolgen heeft gehad? Dit is een zeer emotionele verbinding. Het onderbewuste wordt geroerd. Mars is aktief en zoekt een manier om zijn kwetsbaarheid te tonen. Desnoods mogen er tranen vloeien!

Ik wens jullie een hele fijne week…. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil je meer over je eigen horoscoop weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Mercurius en Mars in Vissen, energie volgt gedachten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *