Astrologieblog weekhoroscoop:Zon conjunct Neptunus in Vissen – de kunst van varen op gevoel

Astrologieblog weekhoroscoop: Wat een ongeloofelijke week hebben we achter de rug. Binnen een zeer korte tijd trad de Paus af,  de basillica van St. Peters werd door een bliksmen inslag getroffen, een meteoriet stortte in Rusland neer, en een asteroide scheerde langs ons planeet heen! Achteraf gezien is mijn opmerking dat het een ‘interessante week’ zou worden, een grove onderschatting geweest. Het leek alsof de ‘vinger van God’ zelf vanuit de hemel naar St. Peters wees en m.i. was al het overige een ‘back-up’. De Paus verloor zijn greep, het Catholicisme zelf verliest zijn greep. Dit voorspelt het begin van het einde van een geloof die het hele Vissen tijdperk bepaald heeft.  Het Waterman tijdperk komt steeds dichterbij. Hier meer over in mijn newsletter. Als je je hiervoor nog niet hebt aangemeld,  doen! Echter… Wat heeft deze week in peto? Zon conjunct Neptunus, Saturnus en Mercurius retrograde… lees verder.

Astrologieblog weekhoroscoop: Enkele minuten geleden maakte de Zon de overstap naar het meest intuitieve waterteken Vissen. Wat een ongeloofelijk hoeveelheid Vissen energie !!  Neptunus, Chiron, Mars en Mercurius in Vissen, krijgen als het ware versterking door de enorme kracht en autoriteit van de Zon. Wie zijn innerlijke weten links laat liggen, is een dwaas. Later vandaag (maandag) gaat Saturnus retrograde lopen, welk betekent dat hij de eerst komende dagen erg traag beweegt. In deze ’tussentijd’ ontmoet de Zon, Neptunus. Deze week kunnen we overweldigd worden door de vele mogelijkheden die we op ons pad tegenkomen. De kunst is om niet alleen strikt rationele keuzes te maken, maar ook op het eigen hogere weten te leren vertrouwen. Overgave, varen op gevoel, en geloof hebben in je eigen integriteit en je eigen potentie, krijgen een belangrijke rol. Wie goed de weg weet te vinden tussen bewust en onbewust, haalt het meest uit de subliem, subtiel, en verfijnde Neptunus invloeden. Het is voor het eerst sinds 1861 dat Neptunus in Vissen staat. Vorig jaar was de eerste keer sindsdien dat de Zon conjunct met Neptunus staat.  De Zon heeft met bewustzijn en scheppingskracht te maken, terwijl Neptunus o.a. het ideaal, de droom, de fantasie vertegenwoordigt. Dit is prachtige, creatieve energie die meer zelfinzicht kan geven, of tot grote illusies kan leiden. De exacte conjunctie vindt plaats op donderdag.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus retrograde. Een situatie, een oud probleem, kan opnieuw terugkeren. Misschien hoopten we makkelijk van iets af te komen… maar helaas niet. Schorpioen wil graag gif uit het systeem elimineren, en dit betekent dat de oorzaak van het probleem, bij de wortel gepakt moet worden. Saturnus in Schorpioen is zeer grondig. Dingen moeten los gemaakt worden, in de kweek worden gelegd. Een probleem moet doorleefd worden.  (Saturnus is ook driehoek Neptunus, denk hier aan louteringsprocessen.) Schorpioen is een teken van verborgen groei. Transformatie processen vinden in het onderbewuste plaats. De energie van een planeet retrograde, houdt in dat het zich meer op het innerlijke vlak richt. Saturnus in Schorpioen vertegenwoordigt diepe veranderingsprocessen… dit zien we ook aan de huidige sextiel met Pluto. Echter… wie snelle resultaten verwacht komt bedrogen uit. Pas als Saturnus weer vooruit loopt (op 8 juli) zullen we beginnen te zien wat de oogst wordt. Wees bereid om met obstakels en problemen te zitten, zodoende leer je ze goed kennen. Dit is wat een retrograde Saturnus eist. (Trouwens.. Astrologen kunnen zich nog steeds inschrijven voor de workshop: De Verdieping. op 24 maart. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.)

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag gaat ook Mercurius in Vissen retrograde lopen. Wij kunnen extra gevoelig zijn en hierdoor ook te subjectief worden.  Mercurius in Vissen kan uit zichzelf nogal chaotisch zijn, maar retrograde, kunnen alle gebrekken bijv. in onze adminstratie, voor grote problemen zorgen. Vanzelfsprekend.. in het licht van Zon/Neptunus… is dit een uitstekende week voor alles die met het thema spiritualiteit te maken heeft maar ook met glits, glamour, en gossip!!

Ik wens jullie een hele fijne week…. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil je meer over je eigen horoscoop weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN.I

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Zon conjunct Neptunus in Vissen – de kunst van varen op gevoel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *