Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius retrograde in Vissen, en de noodzaak van je eigen waarheid spreken

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week begint met de Zon conjunct retrograde Mercurius in Vissen. Vissen is een waterteken en water vloeit. We kunnen overspoeld worden door onze eigen innerlijke gedachten stroom, wat tot droomerigheid of vergeetachtigheid kan leiden. Zo liet ik, vanochtend mijn bankpas in de supermarkt liggen. Oponthoud! Thema’s uit het verleden borrelen weer op, want een retrograde planeet vraagt aandacht. Mercurius raast niet door – maar trekt de gedachtenstroom naar binnen. Retrograde betekent “re-do, review, re-new”. Vandaag staat Mercurius ook nog in cazimi (binnen 17′ afstand van de Zon) waardoor hij extra overtuigingskracht heeft. De wederzijdse receptie met Jupiter onderstreept de noodzaak om nu je eigen waarheid te onderzoeken en uit te spreken. Geen toeval dat vandaag ‘de kingmakers’ en cardinalen bij elkaar komen in Rome!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op donderdag staat Mercurius conjunct met Venus, driehoek Saturnus en sextiel Pluto. Op vrijdag conjunct met Chiron, en op zondag vierkant Jupiter. Dit is de herhaling waar ik  in de tweede week van februari over schreef. Zondag – onder de vierkant – lijkt een voorlopige hoogtepunt te zijn bereikt in dit sterk naar binnen gerichte proces. Mercurius/Jupiter kan te veel zeggen, en tot veel geestelijke onrust zorgen. Meditatie is een uitstekend antidote. Mercurius is de boodschapper, die de genoemde planeten met elkaar verbindt. Punt is, het boodschap is niet helemaal duidelijk en dit kan tot  verwarring leiding. Onderhandelingen bereiken een tijdelijke standstill. Veel gaat onderhuids. Vissen wordt stil of zwijgzaam genoemd en Mercurius is vernietigd in dit teken. Geduld is nodig. Mercurius gaat direkt op 18 maart. Hij rondt zijn lang verblijf in Vissen af met een laatste sextiel met Pluto op 29 maart. Vissen is beheerd door Jupiter, en is een teken dat zich kenmerkt door een sterk intuitief geloof in het hogere (zelf). Heb nu vooral vertrouwen in je eigen proces.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag staat Venus conjunct Chiron in Vissen. Deze conjunctie heeft een romantisch kleur. Echter Venus staat ook voor wat of wie je liefhebt. Chiron kan als zalf op de ziel werken en helpen sommige wonden te helen. Onze relatie tot onzelf is belangrijk en tevens ook onze gezondheid. Neptunus heeft hierin een rol te spelen. Liefde en romantiek zijn belangrijk… maar grenzen ook! Venus maakt op donderdag een sextiel met Pluto – de veranderingen die nu ingevoerd worden kunnen een langdurige en positieve uitwerking hebben.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op vrijdag staat Saturnus sextiel Pluto. Vanuit hun teken achtergrond, ondersteunen deze twee planeten elkaar op dit moment. Saturnale principes vieren hogetij. De noodzaak om verder te bezuinigen is hier een goed voorbeeld van!

Echter, Pluto probeert de gelegenheid te scheppen om karmisch inzicht in oude patronen te krijgen. Dit neemt niet weg dat Saturnus in Schorpioen sterk ongenuanceerde opvattingen over dingen kan hebben wat tot een ‘alles of niets’ houding leidt. Pluto probeert Saturnus wat bij te leren!  Saturnus moet wel de noodzaak inzien ! Om een sextiel goed te laten functioneren, moeten beide planeten er aktief aan meewerken. Saturnus nu retrograde, moet er nog over na denken!

Een hele fijne week allemaal…

Voor mensen met de nodige astrologische ervaring, zijn er nog een aantal plaatsen vrij voor mijn workshop “De Verdieping” op zondag middag 24 maart.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

17 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius retrograde in Vissen, en de noodzaak van je eigen waarheid spreken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *