Astrologieblog weekhoroscoop: Bij deze Nieuwe Maan verklaar ik het sterrenbeeld Vissen vol !

Astrologieblog weekhoroscoop: Vandaag, 11 maart, precies twee jaar geleden, heb ik  astrologieblog gelanceerd. De tijd is gekozen, gebruik makend van de regels van electie astrologie. Deze week kijk ik terug d.m.v. oude artikelen van de eerste uur. Wat passend en spannend, dat dit gebeurt op de dag dat we een werkelijk, ongeloofelijke nieuwe maan hebben! Van begin (Neptunus in 3 Vissen,) tot einde (Mars in 29 graden Vissen), staan voor eventjes zeven planeten op een rij. Dit is zeldzaam! Ik verklaar het sterrenbeeld Vissen, vol!

Astrologieblog weekhoroscoop: Maar wat moeten we met deze planetaire cocktail? Een nieuwe maan, is een nieuwe begin, dan wel in het meest intuitieve, sensitieve teken. Vissen heeft een hoge emotioneele intelligentie en is in staat de eigen emoties en die van anderen goed te herkennen. Echter, Vissen is minder verbaal meer aanvoelend. De onderstromingen voelen, in communicatie, in relaties, in alles. Soms waazig , heel meegaand, creatief, Vissen kan zich dikwijls de slachtoffer voelen van de stromingen om hem/haar heen. Echter, in tijden van crisis, weet de Vis zich goed te hanteren. In plaats van tegen de stroom in te zwemmen, drijft de Vis mee. De buigzaamheid en de aanpassingsvermogen van de Vis, maakt sterk. Er is een hogere wijsheid hier. Vissen is de laatste teken van de dierenriem. Soms moet je gewoon wachten tot de tijd rijp is en met zoveel planeten in Vissen, en Mercurius retrograde, kan het nu slim zijn om te wachten. In plaats van aktie naar buiten toe, trekt nog steeds de Vissen energie ons naar de diepere onderstromingen. Venus, verhoogd in Vissen staat ook conjunct met de Zon en Maan. Dit is op-en-top creatieve energie. Met ideeën spelen, erop broeden. Niet alles hoeft concreet te worden om het creatief potentieel te onderzoeken. En als dingen niet gaan… laat los!

Astrologieblog weekhoroscoop: Vissen is ook een teken dat met religie, meditatie en geloof gebonden is. Morgen in Roma, begint de zoektocht naar een nieuwe paus. Voor ons ook… een goede tijd om met spirituele zaken bezig te zijn.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dinsdag wordt de innige Vissen knuffel, Mars te veel. Hij ontsnapt aan de dans en maakt de sprong naar zijn eigen teken Ram, waar Uranus graag op zijn onstuimige energie  zit te wachten. Er is een groot verschil in de energie van Mars, Uranus en Ram, en de planeten in Vissen. Uranus is revolutionaire, en Mars in Ram wil bezig zijn. Over vooruit denken en gedegen plannen maken, hebben noch Uranus noch Mars van gehoord. Eerst doen.. dan denken. Lekker herrie schoppen. Een YouTube film van Koot en de Bie, schiet mij te binnen, ‘de alleenstaande vandaal’ ! Een echte aanrader als je het niet hebt gezien.

Astrologieblog weekhoroscoop: De jeuk om te iets te beginnen – ongeacht wat – stijgt.

Astrologieblog weekhoroscoop: De maan zorgt voor de aspecten gedurende de rest van de week. Zij maakt ook direkt naar nieuwe maan de overstap naar Ram. Zij stemt ook in voor aktie. Echter, Pluto staat in de coulissen, en alles die het teken Ram binnen wandelt, moet door de poort van Pluto heen. De vierkant zegt genoeg. Pluto haalt de onderste steen naar boven, en krijgt nu ook nog ondersteuning van Saturnus. De droom van Vissen, ontmoet de werkelijkheid van Saturnus en Pluto.

Astrologieblog weekhoroscoop: De uitdaging deze week is  niet wild raak achter alles en nog wat achteraan te rennen. Jupiter in Tweeling doet ook een duitje in de zak. Hij barst letterlijk en figuurlijk van de plannen en ideeën, de een nog gekker dan de ander. De hele nauwe samenwerking met Mercurius in Vissen, maakt dit alleen nog chaotischer. Groot, groter, grootst.. Maar wie gaat betalen? Zoiets. Pluto en de zuidknoop staan nu in aarde..  Saturnus in Schorpioen samen met de noorknoop in water. We kunnen deze ongeloofelijke energie natuurlijk ook gebruiken om oude patronen op te blazen!

Astrologieblog weekhoroscoop: Wil je meer weten over hoe Saturnus, Uranus en Pluto nu samen werken om veranderingen in ons leven door te voeren. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor mijn workshop op 24 maart.

Ik wens jullie een hele fijne week….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Bij deze Nieuwe Maan verklaar ik het sterrenbeeld Vissen vol !

 1. Gala zegt:

  Tja Liz… Faster, higher, stronger. Sitius, altius, fortius de olympische gedachte ontmaskerd!
  De eindstreep wordt alleen nog met doping gehaald. De droom van vele sporters en de roem die de nachtheer van Vissen Jupiter beloofd is alleen nog haalbaar door meer en meer onvindbare dope! Als hun “echte” laatste uur geslagen heeft zullen ze weten wat ze werkelijk waard zijn. De vroegere edelmoedigheid en riddelijkheid de moraal meedoen is al winnen…vreselijk ouderwets! De lat is inmiddels zo hoog gelegd dat je er
  alleen met een flinke dosis whatever overheen kunt zonder er onderdoor te gaan!
  Andere tijden sport! Maar de medaille kent altijd 2 kanten! De weg terug is een met wijsheid beladen weg. We WETEN nu beter. We zijn ons nu meer bewust. We hebben meer tools in handen om mee te werken!
  We zijn rijper geworden. Het negatieve vreet enorme bergen energie, energie die je kunt gebruiken om je
  het om te buigen naar meer licht en inzicht. Na het uit de bicht klappen van zovele is de tijd rijp voor een nieuwe ronde! Streep eronder… huis 12, Neptunus en Vissen je hebt een grote beurt gehad!
  De Maan met Mars en Uranus in Ram vierkant Pluto in Steenbok de hoofdtekens kan duiden op een powerfull
  snel breekpunt. Kijk in je eigen horoscoop waar dit trio valt en bericht ons hierover!
  Las vanmorgen “Italië dreigt financiële tsunamie eurozone te veroorzaken”. Althans volgens Amerikaanse econoom Roubine. Als het barst doen alle planeten graag mee.
  De stromingen Syriërs in de miljoen zijn ook zoekende naar een nieuw “tomorrowland”! Wij moeten niet klagen het kan altijd erger! Het NRC kopte; “Doping uitroeien is een illusie”! De Telegraaf; “Comazuipers plaag,
  explosieve stijging jongeren met alcoholvergiftiging”.
  Er is geen betere periode om je in te leven in de Vissenenergie, het 12e huis en Neptunus met nachtheer
  Jupiter. Als je het nu niet leert… op naar de volgende ronde! Fijne week!

 2. Evie zegt:

  …. Zoveel koude, zoveel sneeuw op een 12 de maart… niet meer gezien sedert …. 19de eeuw ergens denk ik…. zoveel koude en vochtigheid dat heb je dan met zoveel planeten (7) in het ‘Koud en Vochtig’ Teken Vissen,
  Evie

 3. Pascale zegt:

  Hi Liz,

  wat me ook zo boeit momenteel is de link Neptunus met fotografie!

  mijn zoon heeft nu pluto over zijn radix neptunus in 10 en studeert nu af (technisch natuurkunde delft) met een onderzoek ivm.verbeterde de vingerafdruk foto (driedimensionale hocus pocus voor mij :p) .Hij heeft in afg.weken “ineens” hèt antwoord op zijn onderzoek “binnen gekregen” en mag dat nu internationaal op een congres openbaren! ( ben zo trots :p)
  Vandaar dat ik zijn horoscoop bekeek en een prachtig BQ zag met Jupiter/Neptunus in zijn radix !
  Kwartjes vielen…leuk!

  Op zulke dagen geniet ik extra van Astrologie! 😉
  Groetjes,
  Pascale
  ps.wil je mij aub nogmaals je nieuwsbrief toesturen ben hem door pc gedoe kwijt.Je schreef daar nl.in over die “plotselinge kostbare inzichten”,dank alvast!

 4. Karin zegt:

  Wat een lol, de alleenstaande vandaal van Koot en de Bie ! De treinvandaal. :-))

 5. Liz zegt:

  Inderdaad. Grote klasse! Super grappig!

 6. Pascale zegt:

  de acties vlogen je gisteren om de oren met NL-DOET !
  bij ons in de wijk met een grote groep de water kade schoongemaakt (winkelwagentjes/fietsen/beelbuizen/vele blikjes bier etc.kwam uit het water :p)
  De energie onder elkaar was daadkrachtig-hulpvaardig.
  Ineens zoveel onbekende met dezelfde gerichtheid,leuk hoor!!
  Een nieuw begin ; samen eraan staan!

  Groetjes,
  Pascale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *