De horoscoop van de Dalai Lama

Astrologieblog is twee jaar geleden gelanceerd. Reden genoeg om artikelen uit de eerste week opnieuw te publiceren. Dit horoscoop verscheen eerder op 16 maart 2011:

De Dalai Lama heeft gekozen om op 10 maart zijn rol als politieke leider van de Tibetaanse bevolking in ballingschap neer te leggen. Het feit dat de Dalai Lama‘s besluit zo weinig aandacht heeft getrokken – heeft denk ik te maken met de allesoverheersende honger naar het nieuws uit Japan.
Echter, het is een belangrijke beslissing en laat zien dat de Dalai Lama a) weet dat zijn volk zich NU moet organiseren terwijl hij nog leeft en het proces kan overzien; b) dat de situatie m.b.t. China niet in zijn leven opgelost gaat worden; en c) dat zijn volk het zich niet kan permitteren om jaren uit te trekken om een geschikte politieke leider te vinden als hij overlijdt. Omdat de nieuwe spiritueele/politieke leider de reincarnatie is van de vorige, heeft Tibet in het verleden soms 20 jaar zonder leider gezeten.

Moeilijke tijden voor de Dalai Lama – maar wat zegt zijn horoscoop hierover? Dalai Lama,  6 juli 1935, 04.38, Tengster Village, Tibet (klik op image)

De afgelopen maanden heb ik het wel vaker gehad over de laatste eclips (4/1/2001)  in de Steenbok/Kreeft serie. Tunesia, Egypte, Libya, Japan – deze eclips (en zijn heerser Saturnus) heeft een enorme impact op de horoscopen van deze landen gehad. Dit geldt ook voor de horoscoop van de Dalai Lama. Hier zien we dat de Zon/Maan -in de eclips horoscoop in 13 graden 38 Steenbok – precies in oppositie met de Zon in het eerste huis van de horoscoop van de Dalai Lama komt te staan. Saturnus is eclipse heerser – en die valt in het vierde huis van de horoscoop. In feite als we de eclips erbij betrekt – dan wordt Saturnus de focal planeet in een t-vierkant (Zon Dalai Lama – oppositie Eclipse (Zon/Maan)  – vierkant eclips heerser Saturnus). Door de focus in 4 te leggen – is de Dalai Lama erg gefocust op het welzijn van zijn volk in zijn geboorte land Tibet. Saturnus staat voor realiteitsbesef – maar hier ook voor de innerlijke kracht die nodig is om verantwoordde beslissingen te nemen voor een bewolking die het nog altijd heel erg moeilijk heeft.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen beroemdheden en getagd. Bookmark de permalink.

4 Reacties op De horoscoop van de Dalai Lama

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *