Astrologieblog Weekhoroscoop:Ram Ingres – haastige spoed is zelden goed

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gisteravond kwam er een einde aan Mercurius’ retrograde fase. Mercurius loopt nu weliswaar traag en moet weer op gang komen, maar de verandering van richting en orientatie is gebeurd. Deze week komt er ook een einde aan de de waanzinnig opeenhoping van planeten in reflectieve en meegaande Vissen. Op donderdag maakt de Zon de overstap naar Ram, gevolgd op vrijdag door Venus.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De behoefte om dingen te starten, om in aktie te komen, is voelbaar. Deze week begint de energie weer naar buiten toe te stromen. De Zon en Mars staan in positieve receptie met elkaar, en breken de impasse waarin we ons hebben bevonden. In de haast om dingen te beginnen, is er weinig ruimte voor besluitloosheid, twijfel en uitstel. ‘Wachten tot…? ‘  ‘ Geduld hebben met…? ‘  De Zon, Mars en Uranus in Ram willen daar niets van weten. Dit is alleen maar oponthoud. In de drang om in aktie te komen, schroomt deze trio niet, om de baby met het badwater weg te gooien. Denk eraan: “haastige spoed is zelden goed“.

Astrologieblog Weekhoroscoop: We komen nu een periode terecht, waarin de wil vooruit te komen volop aanwezig is. Echter, alle planeten die een weg door Ram banen, moeten eerst langs Uranus en vervolgens langs Pluto heen. Uranus is de principe van individualiteit en revolutie. Pluto is de principe van evolutie. Onze eigen wil is momenteel onderhevig aan ontwikkelingen binnen het collectief. Dit betekent dat 110% inzet geen garantie van succes is. Onze eigen wil gaat alleen tot zo ver. Dit is een les die sommige mensen nu zullen moeten leren. Denk ik. Dit is een ervaring die men enerzijds nederig maakt maar anderzijds, ook wijs.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De horoscoop voor de Ram ingres (klik op image voor beter beeld)

Astrologieblog Weekhoroscoop: De hoofdtekens worden benadrukt in deze Ram ingres horoscoop, wat dynamiek en energie uitstraalt. Hoofdtekens willen altijd een nieuwe weg inslaan en zijn bereid desnoods dat ook te forceren. Geforceerde doorbraak. Er is een t-vierkant met de Maan in oppositie met Pluto, vierkant Mars en Uranus conjunct als focal planeten. Dit is een strijdlustige horoscoop. Boosheid en frustratie dreigen de boventoon te voeren. Mars/Uranus zijn provocateurs en dagen uit: terroristen per uitstek. Maar ook  plotselinge militaire ingrepen hebben een Mars/Uranus signatuur. Wat de wereld betreft, is dit een periode niet zonder gevaar.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Echter, de Maan biedt een uitweg via de grote driehoek in water. De spanning kan afgeleid worden. Deze grote driehoek is een voorproefje van wat we later in de zomer kunnen verwachten onder de grote water driehoek tussen Jupiter in Kreeft, Saturnus in Schorpioen, en Neptunus in Vissen. De Maan in haar eigen teken Kreeft richt zich op het persoonlijke sfeer. (Of haar eigen volk!) De werkelijkheid buitenshuis is verhard. De krimp wordt door meer mensen gevoeld. Juist nu komt er veel meer waardering voor de intieme sfeer, voor familie en vrienden. Kreeft is de wereld die we voor onszelf creeëren. Water is sfeer gevoelig en dragend. Veel lost zich zelf op als we niet ondoordacht snel dingen doen.

Ik wens jullie een hele fijne week: Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil je meer over je eigen horoscoop weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

30 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Ram Ingres – haastige spoed is zelden goed

 1. Gala zegt:

  In de antieke kalender van Romulus werd het begin van de lente gekoppeld aan Godin Aphrodite de
  Romeinse naam voor Venus. Ze zou geboren zijn op Cyprus uit de schuimkoppen van de zee. De schoonheid van de lente weerspiegelt de natuurlijke schoonheid van deze hemelse beauty.
  Is het toevallig dat nu het eiland Cyprus in de spotlights komt te staan!? Zou dit kleine eilandje met
  nog geen miljoen inwoners pas de Euro vanaf 1-1-2008 (Lidmaatschap vanaf 2004) de gevreesde
  dominosteen kunnen worden die de EU meesleept in een Griekse tragedie!?
  De onderschepte financiële as in Ingress horoscoop in de huizen 5/11. 5 het eiland en 11 de Europese
  gemeenschap. Aphrodite als de Venus Urania!
  De EU (11)heeft besloten dat Cyprus een deel voor zichzelf (5) moet zorgen. Ze krijgen steun maar de burgers
  moeten ook hun deel betalen. Voorstel is dat de spaartegoeden worden belast! Onder 100.000 euro
  6,75% en erboven 9,9%. De pas aangetreden regering van Anastasiades heeft slechts 28 van de 56
  parlementszetels er moet dus een zetel ergens anders worden gewonnen!
  Als er voor gestemd gaat worden stelt het hele garantie-stelsel van de banken niets maar dan ook niets
  meer voor! Het vertrouwen nul, nada, niets!
  De banken blijven gesloten totdat er een beslissing is gevallen uitstel tot later in de week. Volgens mij
  moet de Zon zeker Ram zijn binnengegaan. Venus speelt in deze dus een grotere rol dan je zou
  verwachten. Moody’s waarschuwt nu al voor deze domme domme zet van de EU. Wat zijn waarborgen
  nu nog waard als in een week-ende anders beslist wordt en tegoeden worden bevroren of banken dicht
  blijven!? “Gij zult niet stelen”! Spaargelden belasten is roven!! Banken zijn in principe gewoon bedrijven!
  Maar de leugens van Jupiter in Tweelingen vierkant Mercurius/Neptunus is Vissen is ongekend.
  De vinger van God de Yod waar deze Jupiter aan de top reikt wat wil die ons zeggen!?
  Kan een klein eilandje dat amper iets betekent in de Eurozone een tsunami veroorzaken waar
  stuurmanskunst van zowel ECB als IMF voorzitter van de eurogroep Dijsselbloem totaal buitenspel zetten!?
  We zullen zien…

 2. Joke zegt:

  Wat ben ik weer blij met je weekhoroscoop. Ik was al bezig met vlug, vlug, vlug, van alles en nog wat doen. Doordrammen en pijn in mijn buik. Irritatie naar een familielid, omdat ik me niet begrepen voelde, terwijl ik gisteren juist zoveel liefde voor haar voelde. Wat kunnen emoties dan snel veranderen. Gisteren was ik sfeer gevoelig, dat voelde een stuk beter, zachter en liefdevoller. Dus ik ben blij dat de maan deze week een uitweg kan bieden.

 3. Joke zegt:

  Ik realiseer me ineens dat de irritatie “oude pijn” is. Pijn in mijn buik wordt al minder. Ha, ha

 4. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Gala, Dat gebeuren in Cyprus wekt alles behalve vertrouwen. Ik denk dat Cyprus zijn handen wil krijgen op wat meer geld van de Russische mafia die daar heel veel geld op rekeningen heeft staan. Zo wordt een tip van de sluier gelicht. Echter dat de gewone mensen getroffen worden, is een schandaal. Dat kan gewoon niet. Stel je voor als men dat hier wilde doorvoeren!!! Ondenkbaar gewoon.

 5. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Joke, Ik betrap mezelf ook op hollen en rennen! Momenteel vind ik ook het internet heel storend! Heb me voorgenomen vanaf morgen… Telefoon uit. Internet uit. Rust creeeren… 🙂 Innerlijk rust vooral! Gewoon een uur per dag aanzetten! Verhoogt ook de productiviteit – dat weet ik zeker.

 6. Joke zegt:

  Lijkt me een goed plan, rust creeeren.

 7. Karin zegt:

  Deze week beginnen met een Mindfull-cursus. Inzicht en acceptatie. Toeval ? Voor mij lijkt het ’t juiste moment! 🙂

 8. Bregje zegt:

  Bij het kijken naar de Ram-ingres komen er een paar vluchtige gedachten bij me op (Mercurius nog in Vissen, dus vergeef me als het vaag is!). Als eerste valt me op dat Chiron op 10 graden Vissen staat, en dus nu vierkant Jupiter in Tweelingen. Pijnlijke boodschappen? Chiron wordt ook onderdeel van die grote waterdriehoek, dus het blijft pijnlijk. De maan in het 12e huis, het volk dat zichzelf ondermijnt? Weggestopte gevoelens? Verborgen ziekte? Zou ook geestelijk kunnen zijn, Mercurius heerst hier over het 12e huis, een volksdepressie?! Mercurius – handel – voedselschaarste, melkgifschandaal? ik denk ook even aan de Nutricia babymelk, dat hier moeilijk te verkrijgen is omdat het merendeel aan China wordt verkocht (Mercurius in 9e huis, buitenlandse handel!). Of moet ik het in groter perpectief zien en gaat de rol van de vrouw ondermijnd worden? Of zijn het de vrouwen die in opstand gaan komen? Saturnus in Schorpioen: een rem op conceptie; ivf wordt niet meer vergoed. Minder baby’s vanwege de crisis (Saturnus in 5e huis!)? No Romance without finance, Ain’t nothing goin on, but the rent!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Mooi Bregje… Een horoscoop kun je op zoveel verschillende manieren benaderen. Dit is het mooie van de symbolen taal. Reikt veel verder dan de ‘gewone taal’. Je sluitingszinnen ga ik onthouden! Nooit eerder gehoord.. Maar heel erg leuk!

 9. Annemarie zegt:

  Grappig dat je over Chiron schrijft en het over pijnlijke boodschappen hebt Bregje.
  Gisteravond heeft iemand zich respectloos gedragen tegenover mij, en daar ben ik zo boos over geworden,
  oude pijnen die daar onder zitten en zo, dat ik vanmiddag een mail heb gestuurd naar die persoon.

  En dat kan voor hem pijnlijk zijn, want ik ben niet mals als ik boos ben (Schorpioen ascendent Schorpioen).
  Voor mijzelf is het een les van grenzen aangeven..

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hoi Annemarie, Ieder leert van deze periode op zijn eigen manier. Ik voel de invloed van Chiron momenteel ook. Heel sterk zelfs. Hij staat nu in vierkant met mijn radix Saturnus in Boogschutter maar driehoek mijn Schorpioen asc. Ik had laatst een behoorlijke confrontatie met mijn jongste zus. Oude zeer die niet weg trekt tot het de aandacht krijgt. Ik voel nu me zoveel beter. Het verleden is eindelijk opgeruimd. Echter…waar liefde is… Ik heb het gevoel dat onze relatie dieper en eerlijker is geworden door de confrontatie.

   • Annemarie zegt:

    Hoi Elizabeth,

    Mooi dat dat bij jou en je zus zo heeft uitgepakt.
    Oud zeer wat boven komt, dient idd aandacht te krijgen, dat voel ik ook zo.

    De persoon aan wie ik de mail heb gestuurd heeft gereageerd, maar ik kan er niks mee, “hij heeft geen zin in moeilijke dingen, zoals hemzelf verantwoorden” en “het lijkt hem het beste om het hier maar bij te laten”.

    Ik ga afstand houden voorlopig..

 10. Lenie zegt:

  Toch ook altijd weer leuk om te zien waar alles valt in de persoonlijke horoscopen. Ram is bij mij huis 8, ik zat een poosje terug al te denken: wat zal het worden?. Prettig om een schrijven van de bank te krijgen dat mijn hypotheek met ruim 2 procent gaat zakken in juni. Venus loopt nu over mijn Zon conjunct Mars, mijn huidige vriend deed dit weekend een (bijna) huwelijksaanzoek: wanneer zullen we gaan samenwonen? Zal ook financieel een stukje lucht gaan geven. Fijn gesprek erover gehad met Mercurius weer vooruit lopende over mijn radix Mercurius. Nog veel andere beslissingen zullen aan de orde komen, ik ben van plan om het rustig aan te doen en te genieten van alle momenten. Veel uitzoeken en dan pas een beslissing nemen. De overkant is huis 2 en daar staat Neptunus dus ………

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Omdat ik je horoscoop ken Lenie… Zie ik nog een paar andere indicaties zowel voor werk als voor liefde. Maar hartstikke positief allemaal. Wel verdiend ook!

 11. Bregje zegt:

  Hoi Liz,
  Mijn laatste zinnen zijn van een liedje uit de jaren tachtig (Saturnus in Scorpio?!), ik weet zeker dat je het herkent als je het zou horen!
  Ik lees even met verbazing mijn eigen tekst. Het punt is dat ik morgen een MRI zal ondergaan omdat ik weer last heb van een (oude?) hernia, wat me al drie jaar belet om verder vooruit te gaan in het leven. Nu is het een verslapt rubberen been, waardoor ik niet naar buiten kan. Ik bekeek even het horoscoop-tijdstip voor het onderzoek morgen en zie dat het heel erg lijkt op de ingres-horoscoop. Voor zover ik het kan interpreteren is het een goed moment: met Zon/Venus en Uranus/Mars (verhoogde electriciteit – mri!) in het 9e huis, er is hogere kennis nodig om erachter te komen, Maan in het 12e huis (zonder aspecten, dus roepend): verborgen ziekte! bij Mercurius vierkant Jupiter kneep ik hem even: straks wordt er iets gemist, is het beeld niet goed, maar misschien heeft het meer met Chiron te maken die er vlak bij staat: een pijnlijke boodschap over mijn lichaam (radix-Jupiter, staat bij mij in het eerste huis in Vissen, en transit Chiron staat bijna conjunct mijn Jupiter). Al met al lijkt het verhaal wat ik over de ingres hield, nogal op mijn eigen verhaal momenteel 😉 Ik ben bang dat het op een operatie uit gaat draaien, ik ben al drie jaar aan het sukkelen. Eigenlijk wil ik die operatie ook wel, want er moet een eind aan komen. Maar leuk is het allemaal niet.
  Aan Annemarie: woeii, dubbele Schorpioen! Nog knap dat je het via de mail hebt gedaan (dan besef je beter wat je zegt), ik zou een kwaaie Schorpioen niet graag tegenover me hebben (ik ken het 🙂 , laat staan een dubbele (kwaaie)

  • Annemarie zegt:

   Haha Bregje, ik heb daarnaast (gelukkig) 4 planeten in Maagd staan, dat dempt wel wat..
   Ik hoop dat je onderzoek goed verlopen is. 🙂

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hoi Bregje,

   Mijn ervaringen met ziekenhuizen is dat de dingen zelden gebeuren op de afgesproken tijd. Ik zou zelf naar mijn eigen horoscoop kijken, en natuurlijk de exacte tijd noteren van het onderzoek. Echter.. deze laatstgenoemde horoscoop, geeft niet een betrouwbaar beeld van wat jouw persoonlijk mankeert. Tenzij je daar een uurhoek van maakt, en een direkte vraag hierover stelt. Enfin!! Ik hoop dat alles goed is verlopen vandaag 🙂 Het moet in ieder geval een opluchting zijn dat je onderweg bent om het probleem te verhelpen. Warme groet, Liz

 12. Bregje zegt:

  Ps: de Ascendant van het onderzoekstijdstip is Leeuw, en ik had al besloten om mijn Leeuwbroer mee te nemen 🙂

 13. Bregje zegt:

  O, mijn god, wat een fiasco. ik wist wel dat ik bang was, vanwege mijn eerste MRI, maar dit sloeg alles. Ze waren heel lief, stukje bij beetje, maar toen mijn na mijn lichaam, mijn hoofd onder het apparaat verdween, totale paniek. Ik kon mezelf niet beheersen. Ik heb het onderzoek afgeblazen. Tot mijn hals hou ik net vol, mijn zodra mijn hoofd erin gaat, is het totale paniek. Dame van da radiologie was heel begripvol en zei dat het vaker voorkwam, en dat ik moet vragen om een ct-scan (dat is een brede ring, dus geen ‘grot’ waar je in verdwijnt). Ik voel me zo lullig, 60 euro aan een taxi uitgegeven voor niks, broer mee voor niks, moeder overstuur. We begonnen naar een oorzaak van die angst te zoeken, we kwamen eerst niet verder dan ‘geboorte’. Maar ik vraag me af of je daar gevoels-herinneringen aan kunt hebben (ik lag niet goed voor het geboortekanaal, en mijn moeder heeft heel lang moeten wachten met persen, ik wilde dus toen ook al “de buis” niet in 😉 maar later kwam mijn moeder met een ander idee, dat ik helemaal vergeten was. Dat er, toen ik elf was, een keer een kennis (dronken) op mij is komen liggen met slechte bedoelingen. Ik kan me het maar een heel klein beetje herinneren. Zij heeft hem toen van mij afgehaald, maar het zou kunnen, het zal zeker benauwd zijn geweest. Al met al, misschien toch 12e huis-dingen. Onbeheersbare angst. Ik hoop dat een ct-scan ook goed genoeg is, want ik merkte wel hoe slecht mijn benen en rug zijn.

 14. Bregje zegt:

  En eh, Liz, transit Maan zowat conjunct mijn radix Saturnus… oude angst?! In het 6e huis trouwens, gezondheid. Bij de vorige MRI stond de maan zo goed als conjunct mijn radix Pluto in het 8e huis, dat heeft de toon wel gezet, ben ik bang 😉 In principe ben ik een Uranus kind. met mijn Waterman ascendant, maar Pluto en Uranus staan beide in mijn 8e huis, en ik denk dat Pluto het verpest. Ik kan Pluto minder goed aan dan Uranus. Pluto is too much, too powerful, overwhelming.

 15. Bregje zegt:

  Of Uranus, vierkant mijn ascendant vanuit het 8e huis, houdt de vooruitgang tegen. Boe, stomme 8e huis!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Bregje,
   Ik denk dat ik je begrijp. Ik vind zelf ook het idee van lang in zo’n tunnel liggen niet prettig. Ur/Pl in Maagd.. in 8 – daagt uit om in de angst te blijven en er doorheen te gaan. Het gevoel af te ronden. Echter… je had hier geen kans om te oefenen. Dit was een eemalige aktie. Maar nu? Gewoon loslaten. Ontspan je – en niet schuldig voelen t.a.v. je omgeving. Het is gegaan zoals het gegaan is, je kan dat nu niet meer terugdraaien.. Tot rust komen en wacht de ct scan rustig af. Warme groet, Liz

 16. Bregje zegt:

  Dank je Liz. Niet iedereen heeft hier begrip voor (mijn enige antwoord hierop is: probeer het zelf eens 😉
  Ik ben normaal niet snel bang, maar dit ging in 1 seconde naar totale paniek, ik kreeg het idd niet voor elkaar om de angst te laten zakken, te groot. Heb even overlegd met een zeer aardige dame van het secretariaat neurologie, en ze raadde me aan om nu eerst mijn consult bij de neuroloog af te wachten. Na het lichamelijk onderzoek kan hij dan aangeven of en welke beeldonderzoeken er echt nodig zijn. Mochten we toch weer op de MRI uitkomen, dan heb ik al uitgevonden dat er een “zittende MRI” in Nijmegen is, waarbij de wanden van het apparaat naast je zijn en niet onder en boven. Recht voor je is het dan open, nog steeds krap, geen feestje, maar met een relaxpil moet ik dat aankunnen (vind ik). En misschien is in eerste instantie een gewone rontgenfoto ook goed, het kan nl ook een verschoven wervel zijn. Alhoewel ik me heel erg rot voel (boos en teleurgesteld in mezelf) probeer ik het nu even los te laten, en wacht mijn consult van 4 april af.

  • Pascale zegt:

   Hey Bregje,

   ik leef ook met je mee,herkenning alom!
   hoe ik die angst aanpakte;
   ik eiste dat er een vriendin mee naar binnen mocht die haar hand op mijn voet mocht houden (huidcontact helpt bij mij)
   passiflora ingenomen vooraf maar het belangrijkste was dat ik een bewuste shift wilde maken.Ik dwong mezelf (pluto :p) om het apparaat als een geschenk van God te zien die me wil helpen.Dus ik lag “erin” en keek naar het metaal etc.en zei innerlijk; knap van de mensen die dit gemaakt/bedacht hebben om mensen te helpen ( ik noem dat; god verpakt in robotjes (mensjes))
   De dankbaarheid tilde me boven de angst uit en kon zelfs een paar min.ontspannen :p…
   Maar toen ik bij de neuroloog terug was voor uitslag hoorde ik dat heel mijn “karwei” zowat voor niets was omdat ze alleen hoofd/nek gedaan hadden ipv. t/m mijn bekken wat op de verwijzing stond!!!
   Ik dacht dat ik ze kon aanvliegen die dozen,grrrr! (vergelding/pluto :p)

   Al bij al had ik die ervaring in mijn zak en kon zo ook de tandartsangst /behandeling aangaan.
   De angst blijft wel op de loer dan maar ik overrule hem zelf met mijn inn.liefdesgebed naar de tandarts ( ohh meneer wat ben ik blij dat ik u ken en dat je me helpt mijn tanden te behouden etc.etc.)

   Wie weet ook iets voor jou als probeersel?
   en jij bedankt voor de tip in nijmegen…die luxe zou ik ook “pakken” 😉

   lang verhaal maar ik kwam uiteindelijk,via dat klut apparaat, oog in oog met mijn doodsangst en dacht; als ik moet “gaan” houdt ik dat toch niet tegen en als ik nog mag blijven ben ik eigenlijk,hierna, een beetje herboren! ( ik denk altijd in feestjes,wèèr iets te vieren ( neptunus ;))

   Mijn uitstrijkje was weer niet goed en moet 1 dag eerder dan jou naar ziekenhuis voor onderzoek 🙁 en train mezelf weer in mijn gedachtes; alsss mijn baarmoeder eruit zou moeten wil ik hem niet in hun prullenbak maar ga ik haar waardig begraven in mijn eigen tuin! ( ik moet me altijd ergens in vast kunnen bijten waardoor ik die shift kan maken)

   In mijn solaar staat heel het 12e huis bezet (ziekenhuis?!) terwijl het 6e toch leeg staat ,in leeuw.
   ….uitdaging;sterker zijn dan mijn angsten..die uitblazen als een vieze adem en verder nog dieper in de overgave loslaten!!…alleen mijn uranus in ram (8) heeft daar niet altijd zin in/geduld voor…vandaar dat elke uitdaging daarin mij een zelfoverwinning geeft..en uiteindelijk mijn zelf-liefde versterkt.
   Waar het “echte” levens-feestje toch toedoet.
   Voila,ik kom er zo dus altijd als winnaar uit!
   dat bevalt me beter ;P

   Veel sterkte Bregje en dank voor je openhartigheid!
   Pascale

 17. Bregje zegt:

  Nou, jij ook bedankt voor je openhartigheid, Pascale! Ben ook benieuwd of je na die mislukte scan nogmaals bent gegaan voor de rest van je rug?!
  Mijn eerste MRI (in de nauwste buis, een oud apparaat) was gewoon traumatisch, en achteraf kan ik zeggen dat alles wat er maar mee te maken heeft, de angst weer triggert. Zelfs dat onschuldige plof-plof geluid wat het apparaat maakt als ie niet scant, daar werd ik al misselijk van. Alle ideetjes (mijn broer zei”ik klets wel in je koptelefoon”), ogen dicht doen, helpen niet, dat is allemaal ‘van buiten’ en die angst komt van binnenuit, als een kudde buffels. Na het leen van jouw interessante verhaal (baarmoeder begraven, prachtig, je vruchtbaarheid teruggeven aan de aarde!) keek ik ook even naar mijn solaar en zie Saturnus, Venus en Mercurius in het 6e huis (Scorpio dus Pluto heerst erover, bah) en Maan en Jupiter retrograde in het 12e huis, (Maan in stier zoals mijn radix Maan, geen teken dat zich snel of makkelijk overgeeft), dus Vnus als heerseres over het 12e, maar staat strak opposiet die retrograde Jupiter. Beetje veel info voor mij om daar een echte interpretatie uit te halen, maar dus veel 6e en 12e huis. Misschien wel interessant: in mijn radix staat Saturnus in het 6e huis (kreeft) en strak opposiet Venus in het 12e (steenbok). Alhoewel mijn Venus mooie aspecten maakt (driehoek Maan, sextiel Jupiter, alhoewel ook wijd vierkant Pluto) heb ik naar mijn idee de positieve kanten daarvan nog niet gevonden (ben creatief, maar permanent geblokkeerd ;-). Ik probeer me maar even niet al te druk te maken, maar dat is vrij moeilijk als je de hele dag merkt hoe beperkt je bent. In ieder geval, als je kikt naar de titel die Liz heeft gegeven aan de ingres-horoscoop, haastige speod is zelden goed, dan ben ik veel te hard van stapel gegaan en keihard tegen een stalen muur opgelopen 😉 Nu maar hopen dat het allemaal anders blijkt te zijn dan waar ik bang voor ben. Bedankt voor je berichtje 🙂

  • Pascale zegt:

   ik hoop met je mee !!
   ff kort; vwb.scan,mijn neuroloog koos daarna voor extra rontgenfoto’s.Alleen als ik last houdt v.uitvallende zenuwen (ivm. wiplash/auto ongeluk 3 jr.geleden) moet het evt.opnieuw. Nu dmv.osteopatie beh. lijkt het niet meer nodig.Nu nog een paar dooie vingers maar daar valt mee te leven.Mijn evenwichtsorgaan ( nept.over 6e huis/cheiron in vissen) vroeg om lange revalidatie.Nu met electrische fiets langzaamaan mijn actieradius weer gaan uitbreiden.Mijn hol uit! 😉
   Uranus in ram (8e huis) gaat me vast verder helpen :p

   Via Liz heb ik Adrie v.d.Ven getipt gekregen voor Medische astro check.Heel veel inzichten mogen krijgen,echt een aanrader! Mijn creativiteit was ook geblockt…dat wordt nu mijn weg “eruit”..hup òp de toneelplanken!! (vanavond 1e les spannenddd ;))

   Ziekte/fysieke beperkingen dwingen je “wijzer”te worden,merk ik steeds meer!

   Samen staan we sterk,
   heel veel toy toy as.tijd
   ik hoop dat april ons gaat steunen met daadkrachtige veranderingen,
   dat gun ik jou/mij
   lieve groet,
   pascale

 18. Alida zegt:

  Hi Elizabeth,
  Jij schreef:
  “Uranus is de principe van individualiteit en revolutie. Pluto is de principe van evolutie. Onze eigen wil is momenteel onderhevig aan ontwikkelingen binnen het collectief. Onze eigen wil gaat alleen tot zo ver. Dit is een les die sommige mensen nu zullen moeten leren. Denk ik. Dit is een ervaring die men enerzijds nederig maakt maar anderzijds, ook wijs.”
  Heel bijzonder! De laatste weken wordt ik regelmatig geconfronteerd met mensen(buren; zelfs vreemden!) die mij de les willen lezen….. terwijl ik me op dat moment totaal niet schuldig voel of maak!??? Ik snap er geen hout van….. Het lijkt wel een les wbt. autoritair gedrag(mogelijk mijn opvoeding???) en ik word er zo boos over! 🙂 Ik heb onze lieve Heer al gevraagd, wat er in godesnaam aan de hand is nu en wat het mij wil vertellen.
  Bregje en Pascale……. respect, dat is wat ik voor jullie voel!!! 🙂
  Groetjes van Alida.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *