Astrologieblog weekhoroscoop:Mars in Ram, de Volle Maan en oude koeien uit de sloot halen

Astrologieblog weekhoroscoop: De overgang van Vissen naar Ram begint voelbaar te worden. Op maandag staat Venus conjunct Zon conjunct Uranus. Passie en hartstocht hangen in de lucht, gekoppeld met daadkracht en originaliteit. De Zon straalt kracht en autoriteit uit en leent zijn gezag aan bijzonder of afwijkende ideeën die oorspronkelijk, fris en vooral ‘echt’ zijn. Uranus heeft te maken met authenticiteit. In zulke perioden moet je durven volledig jezelf te zijn. Steek je nek uit. Wees wie je bent!

Astrologieblog weekhoroscoop: Momenteel loopt Mars in Ram voorop de parade. Mars is de trailblazer, en trekt het karretje. Mars in Ram is de spiritueele krijger – en met zoveel planeten op dit moment in de ban van Mars (niet alleen alle planeten in Ram, maar ook Saturnus en  de Noord-Knoop in Schorpioen, en Pluto in Steenbok die Mars verhoogt), speelt hij een heel belangrijke rol. Dit is een uitstekende tijd om je schaduw rechtstreeks in de ogen te kijken en nieuwe gedragspatronen aan te brengen. Tijd om iets met jezelf te doen, maar dan wel met het oog op vernieuwing en vooruitgang. Ram is vuur en vuur verhit. Soms is crisis goed voor de ziel. Het dwingt tot zelf analyse met persoonlijke ontwikkeling als gevolg. Groei, doorbraak, intensiteit, zijn woorden die bij mij opkomen, gevolgd ten tijde van de volle maan op woensdag met vertwijfeling.

Astrologieblog weekhoroscoop: Bij de volle maan kan er een sfeer van crisis ontstaan. Waar Ram ‘ik eerst’ kan zijn, is Weegschaal de principe van ‘wij samen’. Teveel je eigen gang gaan en te weinig oog hebben voor de omgeving. leidt nu tot verzet. Pluto in Steenbok raakt zowel Zon als Maan, en dwingt tot een diepe gevoelsmatige analyse van wat speelt. Oude koeien kunnen uit de sloot worden gehaald. Emotionele trauma, verdriet, een hele scala aan emoties worden dan ook met boosheid gekoppeld. De resultaten kunnen dan ook vrij dramatisch zijn. Rond deze volle maan staat namelijk ook Mars zelf in beeld. Hij staat ook, vierkant met Pluto.

Astrologieblog weekhoroscoop: Met de volle maan wordt een top-punt bereikt. De maan reflecteert de zon, volledig. Dit wordt vaak met helderheid gekoppeld. Dingen worden helderder – en ook dit kan soms pijnlijk zijn. De waarheid is er altijd geweest – maar nu kun je er niet meer omheen lopen. Zoiets. Mensen die  – conform de grote overkoepelende patroon van deze tijd (d.w.z. afbraak gevolgd door diepe transformatie en verandering:Uranus vierkant Pluto, Saturnus sextiel Pluto) zelf aan het veranderen zijn, kunnen misschien weerstand vanuit de omgeving krijgen. Er zullen altijd mensen zijn die jouw transformatie willen blokkeren, waarschijnlijk omdat zij profiteerden van de relatie zoals het was. In ieder geval, verwacht intens, heftige energie mid-week.

Astrologieblog weekhoroscoop: Trouwens.. de beste remedie in tijden van crisis, is niet in strijd met de wereld en de omgeving te trekken. Veel slimmer om bereid te zijn schijn zekerheden los te laten. We moeten nu leren drijven! Alles gaat uiteindelijk voorbij.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week maakt Mercurius direkt in Vissen zijn laatste driehoek met Saturnus in Schorpioen en zijn laatste vierkant met Jupiter in Tweeling. Sinds begin februari, is vooral de Mercurius/Jupiter aspect heel lastig geweest. De negatieve receptie tussen Mercurius en Jupter hebben tot veel onrust geleid. Gedachten worden opgezweept, de geest slaat op hol, een teveel aan ideeën waardoor een keuze maken erg moeilijk wordt. Nu eindelijk vallen een aantal stukjes van de puzzel op hun plaats. Een conclusie wordt bereikt, een belemmering in de vooruitgang wordt op zeep geholpen. Een hoofdstuk wordt afgerond. Dit is in complete overeenstemming met de stuwkracht van de Ram – die verdere oponthoud onacceptabel vind.

Full Moon

Ik wens jullie een hele fijne week: Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil je meer over je eigen horoscoop weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Mars in Ram, de Volle Maan en oude koeien uit de sloot halen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *