Astrologieblog Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Ram, relaties onder druk

Astrologieblog Weekhoroscoop: Woensdag is de nieuwe Maan in Ram. Eindelijk krijg ik het lente gevoel! Deze winter is lang geweest. Het voelt alsof de hardheid van de  Uranus/Pluto vierkant zich ook in de weeromstandigheden uitgedrukt heeft: lang, kil en koud!

Astroglogieblog weekhoroscoop: Een nieuwe maan signalleert altijd een nieuw begin, maar omdat Ram de eerste teken van de dierenriem is, krijgt deze nieuwe maan als het ware, een extra dimensie. Het is ‘dubbel-op’ een nieuw begin. Kort na de nieuwe maan, op zondag 14 april, kruist Mercurius de Ram punt, en triggert de ‘wereld as’.  Projecten die een tijd lang stil gezeten hebben, in de planning fase vast gelopen waren of simpelweg niet concreet wilde worden, krijgen nu een extra impuls om gerealiseerd te worden.

Astroglogieblog weekhoroscoop: Mars, de heerser van deze nieuwe maan, staat in zijn eigen teken Ram. Dit maakt de energie snel en voortvarend. Na de recente opeenhoping van planeten in Vissen, en de Mercurius retrograde fase, is deze energie stoot in vele opzichten een verademing. Vissen laat veel liggen en kijkt gauw over dingen heen, Mars ruimt op. Mars snijdt door bureaucratie en administratieve rompslomp heen. De kern van een probleem wordt blootgelegd. Echter, een van de risico’s van veel planeten in Ram, is dat men aktie onderneemt zonder aan de consekwenties na te denken. Het kan roekeloos en onvoorspelbaar maken.

Astroglogieblog weekhoroscoop: De Ram kan nogal egocentrisch zijn. Hij is geabsorbeerd in zijn eigen universum  en heeft hierdoor weinig oog voor wat een ander doet. Relaties staan rond deze nieuwe maan onder grote druk. Niet alleen liefdes relaties, maar alle relaties in feite. Venus is vernietigd in Ram – juist omdat liefde een kwestie is van geven en nemen, van empathie hebben, en van balans. Venus voelt zich lekker thuis in Weegschaal, een teken die erg begaan is met hoe de ander zich voelt. Om een goed balans in ons leven te waarborgen, kan het nuttig zijn om aktief aan de Weegschaal kwaliteiten te denken: diplomatie, onderhandelen, balans. Wij samen staan altijd sterker dan ‘ik’ alleen.

Astroglogieblog weekhoroscoop: Zoals altijd met een nieuwe maan, is het belangrijk om te kijken waar deze in de geboorte horoscoop valt. Dit is het gebied van het leven dat  rijp is om ontwikkeld te worden. Sleutel woorden zijn dan ook: inspiratie, creativiteit, originaliteit, leiderschap, initiatief, durven risico’s te nemen, kansen pakken, en vooral starten! Valkuilen: egocentrische benadering van anderen, te baldadig, ruzie zoekend, onbeleefd, ongeduldig gedrag. De periode tot de volle maan op 25 april kan heel productief zijn, mits we trachten een goed balans te vinden tussen onze eigen behoefte en die van anderen.

Horoscoop Nieuwe Maan in Ram

Wil je meer over je eigen horoscoop weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Ram, relaties onder druk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *