Astrologieblog weekhoroscoop: Venus in Stier, meesteres van de lente dans

Astrologieblog weekhoroscoop: In de aanloop naar de conjunctie van Zon met Mars in Ram op donderdag, is de creatieve vonk alom aanwezig. Energie speelt een centrale rol in het scheppingsproces – en vuur geeft zowel de daadkracht als de moed om stappen in het onbekende te zetten. Risco’s worden als uitdagingen gezien. De motor draait op volle toeren. Met Mercurius nu ook in Ram, speelt snel en doortastend handelen een essentiële rol. Daarnaast maakt Mercurius op zaterdag een conjunctie met Uranus. Als een flits, een vonk, geeft Uranus een prachtig geschenk aan Mercurius: een geniale gedachte. Ideeën vliegen in de rond en het is een ware kunst om het cadeau te erkennen, te pakken, en er iets concreets mee te doen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Echter, wat de creativiteit betreft, heeft de kosmos nog een cadeau in peto. Vanochtend vroeg, en als eerste van drie planeten deze komende week, maakte Venus de overstap van Ram naar Stier.

Astrologieblog weekhoroscoop: Stier is de teken waar Venus over heerst en hier voelt zij zich helemaal thuis. Venus in Stier maakt beminnelijk, geeft vrouwelijke warmte, aandacht voor kleur, sfeer, ruiken, proeven, smaken en aanraken. Stier is een aarde teken en de zintuigen worden als het ware uit een diepe winterslaap ineens wakker. De lente barst in alle hevigheid los. Venus in Stier is meesteres van de lente dans. In relaties, zit deze dame vol vrouwelijke charme. Haar uitstraling is lichaamelijk en haar aanwezigheid voelbaar.

Astrologieblog weekhoroscoop: Waar Mars in Ram een creatief, doenerig energie weergeeft, is Venus in Stier nogal lui. “Morgen is er nog een dag”. “Kom lekker hier op de bank zitten.” Venus in Stier neemt de hitte uit een situatie weg. Haar invloed is verkoelend. “Make love not war!” Maar als aarde teken, kan Stier ook dingen concreet maken. Vlees op de botten zetten. Iets stevigs en zichtbaar neer zetten. Venus in Stier kan de Mercurius/Uranus proces ondersteunen omdat zij het idee vorm wil geven.

Astrologieblog weekhoroscoop: Zaterdag maken eerst de Zon en vervolgens Mars de overstap naar Stier. Mars in Stier staat in vernietiging. De energie valt weg. Venus speelt nu op Mars in: hij wordt verleid om te ontspannen, te relaxen, minder druk te doen. Zon en Mars, worden albei in Venus geïnteresseerd. Hier zou er – vooral op het gebied van de liefde – letterlijk sprake van rivaliteit kunnen zijn. Deze energie werkt best in situaties van samenwerking, en dan vooral in projecten die de uitvoeringsfase bereikt hebben. Het heeft een opbouwend kwaliteit, iets van gestage groei. Langzaam maar zeker komt het van de grond. Een van de kern kwaliteiten van Stier is GEDULD. Rome is niet in één dag gebouwd. Waar Ram als een kip zonder kop in de ronde kan rennen, werkt Stier in de achtergrond rustig door. Het is het bekende verhaal van de haas en de schildpad.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zondag staat Mercurius in Ram in vierkant met Pluto. In de aanloop hierna toe, kunnen ideeën botsen met andere ideeën en opvattingen. Hier zouden onthullingen, of andere onvoorziene ontwikkelingen een rol kunnen spelen. Pluto is begrensd en Mercurius in Ram is een pionier. Beschouw dit als een stevige uitdaging. Ram is niet te stoppen want het heeft alle kracht van de lente achter zich. In Uranus in Ram zit de vernieuwingen en Mercurius in Ram is te snel voor Pluto in Steenbok. In een flits kan deze situate met humor en intelligentie ontkracht worden.

Astrologieblog weekhoroscoop: In een flits: super week. Energiek begin. Ontspannend weekend. Vermijd akkerfietje met Pluto op zondag 😉

Een hele fijne week… Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil je meer over je eigen horoscoop weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog weekhoroscoop: Venus in Stier, meesteres van de lente dans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *