Astrologieblog weekhoroscoop: over het Koningslied, de lunar eclips en normen en waarden

Astrologieblog weekhoroscoop: Het koningslied: In mijn laatste weekhoroscoop schreef ik, “Met Mercurius nu ook in Ram, speelt snel en doortastend handelen een essentiële rol. Daarnaast maakt Mercurius op zaterdag een conjunctie met Uranus. Als een flits, een vonk, geeft Uranus een prachtig geschenk aan Mercurius: een geniale gedachte. ” Ik denk dat de geniale gedachte voor John Ewbank, laat op zaterdag avond kwam. Vlak voor middernacht, maakte hij via zijn Facebook pagina bekend, dat hij het Koningslied terug wilde trekken. De tweets die hij had ontvangen waren heftig (Mercurius stond ook in vierkant met Pluto) en de overige reactie dermate negatief, dat hij zich genoodzakt voelde, om deze stap te nemen. Mercurius conjunct Uranus… verwacht het onverwachte en lang leve de gekte!

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week, komen zowel Venus als de Zon in contact met Saturnus, die momenteel retrograde in het geheimzinnige en diepgravende Schorpioen loopt. De oppositie is een spanningsaspect dat zowel twee kanten van een zaak laat zien, als een sterke polarisatie weergeeft. De as Stier, Schorpioen is sterk gebonden met waarden en normen, met kwesties van geweten en principes, en met bezit, geld, en materiële zaken. De Zon, Venus, en Saturnus staan in vaste tekens wat traag, stug, en onbuigzaam maakt. Compromisloos, doordrammerig en conservatief zijn andere woorden die bij mij opkomen. Voor de problemen die deze week ontstaan, moet een oplossing uit onverwachte hoek komen, denk wederom om aan Mercurius/Uranus in snel beslissend Ram. De exacte Zon/Saturnus oppositie vindt plaats op zondag en deze week verwacht ik wat politiek getouwtrek en spanning.

Astrologieblog weekhoroscoop: Over Mercurius gesproken… op woensdag staat hij in sextiel met Jupiter. De communicatie komt goed op gang, en zeker wat de relaties betreft, is er de mogelijkheid om vooruitgang te boeken. Echter, Mercurius in Ram kan zich makkelijk verspreken, en met Jupiter in beeld, kan een nieuwsverhaal, een trend, of zelfs grote onzin de wereld rond gestuurd worden. Niet vergeten, Jupiter staat in vernietiging en reist altijd ver.

Astrologieblog weekhoroscoop: Woensdag staat Venus in driehoek met Pluto. Relaties kunnen zich verdiepen of er kan sprake zijn van vernieuwing. Grote aantrekkingskracht tussen partners en behoefte om samen nieuwe diepere lagen in een relatie aan te boren.

Astrologieblog weekhoroscoop: De volle maan op donderdag – is tevens ook een maansverduistering  (lunar eclips) wat het bovengenoemde thema van normen/waarden als het ware onderstreept. Wat vinden we nou echt belangrijk? Welke persoonlijke eigenschappen? De energie midweek is heel heftig. Lunar eclips Maan conjunct Saturnus in Schorpioen, is vol zelfbeheersing en kan alleen het tipje van de sluier laten zien. De emoties zijn volop aanwezig maar vinden geen uitweg. Venus conjunct de zuidknoop in Stier, is een toonbeeld van stabiliteit en zekerheid: de Maan voelt zich eenzaam en uitgesloten.

Astrologieblog weekhoroscoop: Wat de mundane situatie betreft, zo’n eclips over de Stier/Schorpioen as suggereert dat overvloed een doel op zich geworden is. Saturnus rondom de noordknoop, geeft aan hoe moeilijk het zal zijn om binnen de huidige economische crisis, order op zaken te stellen. Wederom slecht economisch nieuws.

Astrologieblog weekhoroscoop: Wat de emotionele graadmeter betreft.. als de Schorpioen Maan over haar angst heen kan stappen, zal zij ontdekken dat ze heel veel kracht heeft. Alle Stier planeten verhogen de Maan, en er is zelfs een prachtige receptie tussen Maan en Mars. Daarnaast is Neptunus tijdens deze lunar eclips mooi een beeld, en biedt dus een uitweg via dromen, fantasie of simpel weg in de vorm van een goede fles wijn.

Astrologieblog weekhoroscoop: in een flits: Emoties lopen hoog op, pas op dat je je mond niet voorbij praat, en bewaar een goede fles voor zondag!

Een hele fijne week… Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil je meer over je eigen horoscoop weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog weekhoroscoop: over het Koningslied, de lunar eclips en normen en waarden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *