Astrologieblog weekhoroscoop: Koning worden midden in het eclips seizoen

Astrologieblog weekhoroscoop: We zitten nu midden in het eclips seizoen. De maansverduistering van vorige week donderdag – viel over de Stier/Schorpioen as – en dit zijn twee tekens die o.a. met onze waarden en normen te maken hebben. De instorting van het gebouw in Bangladesh daags voor de eclips, liet op wrede wijze zien hoe scheef de verhoudingen tussen de eerste en de derde wereld zijn. De prijs van onze goedkope kleding wordt in arme landen heel duur betaald. Over een eventuele rechtzaak, en compensatie voor de slachtoffers, zullen ook jaaaaren overheen gaan. Ik vraag me af wat er in de tussen tijd met de kinderen van de slachtoffers zal gebeuren? Het daadwerkelijk aantal slachtoffers van deze ramp, ligt vele malen hoger dan de cijfers doen vermoeden. We moeten leren bewuste keuzes te maken en dit is juist een van de belangrijke lessen van dit huidige eclips seizoen. Als burgers/consumenten hebben wij samen veel macht. Ik hoop dat mensen ketens zoals Primark boycotten, tot ze garanties hebben over de veilige productie van hun kleren. (De solaar eclips valt op 10 mei).

Astrologieblog weekhoroscoop: Ik geef toe dat ik het spannend vind. Morgen krijgt Nederland een nieuwe Koning, en dat gebeurt midden in het eclips seizoen. Zowel Willem-Alexander als Maxima zijn allebei onder het teken Stier geboren. De overdracht vindt plaats op de dag dat de Maan (het volk) conjunct met Pluto in Steenbok staat, en beide planeten dus ook in vierkant met Uranus staan. Ik woonde pas twee weken in Nederland toen de krakers rellen op Koninginnedag 1980 plaatsvonden. Het heeft grote indruk op mij gemaakt. Zou dit opnieuw kunnen gebeuren? Uranus vierkant Maan/Pluto is wel een teken dat er dissonante stemmen zijn. Zullen deze anders denkenden tevreden zijn met de plekken die stad Amsterdam hun heeft toegewezen voor hun protesten? Uranus is sterk in beeld, en ik denk dat niet alleen ik – maar allen die voor de veiligheid morgen verantwoordelijk zijn – opgelucht zullen ademen als de dag voorbij is. Uranus is onvoorspelbaar en dat is de grote zorg. De gekkie die iets onverwachts doet! De dorpsgek die schreeuwt. Echter.. Pluto en de Maan in Steenbok is driehoek, niet alleen de Zon, maar ook Mars en Venus. De spanning zit op z’n hoogst tijdens de officieel gedeelte, rond 09.50 bijvoorbeeld – maar dit is ook gelijk de top punt van de dag. Beatrix tekent de Akte van Abdicatie rond 10.oo. Krachtige horoscoop trouwens. Saturnus staat retrograde in oppositie met de Stier planeten – sober en ingetogen maar ook gecontrolleerd en tot in de details verzorgd. Neptunus staat in driehoek met Saturnus en sextiel Mars, zelfs de hoeveelheid alchol dat verkocht mag worden staat onder scherp toezicht. Één blik warm bier is het enige alcohol die je bij de Amsterdamse supermarkten kunt krijgen. Neptunus zal vooral aan zijn trek moeten komen via de glitz en glamour van de dag zelf. Denk Venus in Stier  – Denk Maxima! De Zon schijnt te schijnen – ook dat nog!

Astrologieblog weekhoroscoop: Woensdag gaat Mercurius naar Stier. Het vurige betoog van de Ram wordt gedoofd. Mercurius beheert door Venus brengt meer harmonie in de communicatie, al komt het denken op zich veel langzamer op gang. Ram is niet bedachtzaam. Stier wel!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op woensdag staat de Zon in driehoek Pluto. Dit geeft praktisch, realistisch, nuchter, doortastend, voortvarende energie. Pluto geeft inzicht in de materie – en de Zon in Stier is materialistisch van aard. Dit geeft dus een goede samenwerking vooral m.b.t. projecten die een zekere vorm hebben.

Astrologieblog weekhoroscoop: In het weekend staat Mercurius in sextiel met Neptunus (op zaterdag) en in oppositie met Saturnus (op zondag). Saturnus en Neptunus hebben met vorm en fantasie te maken, met grenzen en grenzeloosheid. Mercurius bemiddelt tussen twee schijnbaar uitersten. Dit kan enerzijds heel creatief maar anderzijds heel vermoeiend uitpakken. Met Mars in driehoek met Pluto laat op zondag avond, lijkt het mij een goed idee om deze week met een dikke knuffel af te ronden.

Astrologieblog weekhoroscoop: In een flits: Je eigen gedrag, je waarden en normen onder de loep nemen en kies bewust; geniet van de laatste Koninginnedag; zondag avond kan opwindend zijn.

Trouwens, vandaag staat er een interview met mij in de Telegraaf over de horoscopen van Willem-Alexander en Maxima. Zou jij meer over je eigen horoscoop willen weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Koning worden midden in het eclips seizoen

 1. Gala zegt:

  De levensopdracht, het doel van het leven van Willem-Alexander….Koning worden!
  Zijn Zon staat conjunct de noorderlijke maansknoop maakt zo goed als geen aspekten.
  Eenzame job vorst zijn. Saturnus transit staat bijna exact de ascendant 7° Scorpioen dus
  oppositie zijn Zon en knoop op 6°Stier. De plicht, de verantwoording roept. De hermelijnen
  mantel van maar liefst 25 kg geeft het vorm. Letterlijk en figuurlijk dus een zwaar moment.
  De hoge status van dit ambt is staatsrechtelijk een beter betaalde job dan die van de minister-president.
  Saturnus in Scorpioen geeft de transformatie weer van het ego (Zon/Stier). Van Prins naar Koning!
  Zijn doel van dit leven wordt een feit, een gegeven van Hogerhand.
  Pluto/Maan transit op cusp derde huis…ik denk dat Friso (broers in 3) in zijn gedachte toch de nodige
  emotie losmaakt. Ze waren zo hecht…en nu op zulk een belangrijk moment is hij afwezig! Dat zal hem
  zeker wat doen! Pluto/Maan de macht van de Moeder wordt via derde huis akte overgedragen. De
  verantwoording van Steenbok officieel. Mars transit staat conjunct Zon en Maansknoop in Stier, het
  startsein voor het begin van zijn niewe job (Stier) of wat oponthoud met Saturnus in oppositie of wat
  opstootjes. Uranus transit is de radix Saturnus al gepasseerd, hij weet dan ook al 1 1/2jaar dat deze
  wisseling plaats zal vinden. Geen verrassing dus!
  Willem-Alexander…je kunt hem voor een grote boodschap wegsturen (Neptunus in 1 driehoek Jupiter in 9)
  maar wat Koning zijn met hem doet… we zullen het beleven!
  Maar dat Maxima het toetje op de slagroom is en een droom voor mening ontwerper…dat staat vast!
  Dat de druk dit gezin niet teveel wordt…laten wij bidden!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Gala, Mooi. Inderdaad die zware mantel – is erg Saturnaal. Ik vind Willem-Alexander ook een ander uitstraling hebben. Hij komt veel serieuzer over. Saturnus aan het werk 🙂

 2. Ria zegt:

  Hai Elisabeth

  Ik heb een abonnement op de Telegraaf, en ik heb vandaag op de pagina Vrouw jouw
  astrologische artikel gelezen over Willem Alexander en Maxima.
  Prima gedaan, meis, goed hoor!

  Groetjes van Ria, en hartelijk dank voor deze weekhoroscoop, ziet er ook weer perfekt uit!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Dank je wel Ria. Ik ben echt van plan de tekst hier op de site te zetten deze komende week. Echter het is school vakantie – dus alles loopt een beetje anders. 🙂 Groetjes van Liz

 3. Chinta M.L.Koster zegt:

  Een koninklijk mooi gebaar neergezet vanuit de astrologie, Gala….
  Het Koningschap van W.A. zal zijn als een duikende dans in ongeziene armen…

 4. Claudia zegt:

  Vind het astro-plaatje nog beter passen als je 14.00 uur gebruikt, het tijdstip van de beëdiging.
  misschien een tip??

  Gr Claudia

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Officieel is de Koning de Koning zodra de akte van abdicatie ondertekend is. Dit komt omdat een land die een monarchie heeft, nooit zonder een Koning of Koningin kan zijn.

 5. Gala zegt:

  Chinta M.L. Koster…wat een inspirerende zin; “duikende dans in ongeziene armen…”! Prachtig!
  Het toetje op de slagroom wat ik schreef is dat Willem-Alexander als Doorluchtige Hoogheid (slagroom)
  genoeg “stijfheid” toont om haar waardigheid te dragen. De Tango is opwindend /passievol intens met veel
  karakter, een Doorluchtigheid kan het Noorden wel eens kwijt raken en een Engelse Wals uitproberen, een
  Foxtrotje tussendoor en met de nodige spirituosa overschakelen op hip-hoppen en als de Doorluchtigheid
  alle lucht verloren heeft…de vogeltjesdans!

 6. Bregje zegt:

  Die Pluto en Maan zo strak samen, vind ik heel mooi, het gaat toch over de diepere gevoelens van het volk (Maan) en met al die driehoeken zit dat vertrouwen in de nieuwe koning wel goed. Het vierkantje naar Uranus is eigenlijk het enige dissonantje. Misschien dat gedurende de avond/nacht er toch wat drank- of drugsgerelateerde dingen gebeuren, het is een lang feest. Of misschien heeft Uranus zijn zegje al gehad met die gekke Jacobi die ineens in het Fries zei “dat beloof ik” (het klonk heel gek!) en prinses Amalia die een prachtig verveeld koninklijk gaapje niet kon onderdrukken, ik vond het prachtig!
  Ook de opluchting, de ontspanning in het gezicht van Beatrix, toen ze afgetreden was en zich eindelijk gewoon als lieve oma mocht gedragen, vond ik erg mooi om te zien, het is haar zeer gegund.

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Ha, Uranus was vertegenwoordigt door twee demonstranten op de Dam. Deze personen waren allebei voor het moment supreme gearresteerd om met excuses weer vrijgelaten te worden als het allemaal voorbij was. Door de aktie van de autoriteiten, kregen de twee veel media aandacht dan anders.

 7. Bregje zegt:

  Nog even over die Uranus met zijn vierkant, in het tiende huis: misschien toch duidelijk: Willem Alexander heeft duidelijk gezegd dat ie het ANDERS gaat aanpakken, een stuk minder plechtig als zijn moeder. Is een duidelijk Uranus statement 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *