Astrologieblog weekhoroscoop: Koning worden midden in het eclips seizoen

Astrologieblog weekhoroscoop: We zitten nu midden in het eclips seizoen. De maansverduistering van vorige week donderdag – viel over de Stier/Schorpioen as – en dit zijn twee tekens die o.a. met onze waarden en normen te maken hebben. De instorting van het gebouw in Bangladesh daags voor de eclips, liet op wrede wijze zien hoe scheef de verhoudingen tussen de eerste en de derde wereld zijn. De prijs van onze goedkope kleding wordt in arme landen heel duur betaald. Over een eventuele rechtzaak, en compensatie voor de slachtoffers, zullen ook jaaaaren overheen gaan. Ik vraag me af wat er in de tussen tijd met de kinderen van de slachtoffers zal gebeuren? Het daadwerkelijk aantal slachtoffers van deze ramp, ligt vele malen hoger dan de cijfers doen vermoeden. We moeten leren bewuste keuzes te maken en dit is juist een van de belangrijke lessen van dit huidige eclips seizoen. Als burgers/consumenten hebben wij samen veel macht. Ik hoop dat mensen ketens zoals Primark boycotten, tot ze garanties hebben over de veilige productie van hun kleren. (De solaar eclips valt op 10 mei).

Astrologieblog weekhoroscoop: Ik geef toe dat ik het spannend vind. Morgen krijgt Nederland een nieuwe Koning, en dat gebeurt midden in het eclips seizoen. Zowel Willem-Alexander als Maxima zijn allebei onder het teken Stier geboren. De overdracht vindt plaats op de dag dat de Maan (het volk) conjunct met Pluto in Steenbok staat, en beide planeten dus ook in vierkant met Uranus staan. Ik woonde pas twee weken in Nederland toen de krakers rellen op Koninginnedag 1980 plaatsvonden. Het heeft grote indruk op mij gemaakt. Zou dit opnieuw kunnen gebeuren? Uranus vierkant Maan/Pluto is wel een teken dat er dissonante stemmen zijn. Zullen deze anders denkenden tevreden zijn met de plekken die stad Amsterdam hun heeft toegewezen voor hun protesten? Uranus is sterk in beeld, en ik denk dat niet alleen ik – maar allen die voor de veiligheid morgen verantwoordelijk zijn – opgelucht zullen ademen als de dag voorbij is. Uranus is onvoorspelbaar en dat is de grote zorg. De gekkie die iets onverwachts doet! De dorpsgek die schreeuwt. Echter.. Pluto en de Maan in Steenbok is driehoek, niet alleen de Zon, maar ook Mars en Venus. De spanning zit op z’n hoogst tijdens de officieel gedeelte, rond 09.50 bijvoorbeeld – maar dit is ook gelijk de top punt van de dag. Beatrix tekent de Akte van Abdicatie rond 10.oo. Krachtige horoscoop trouwens. Saturnus staat retrograde in oppositie met de Stier planeten – sober en ingetogen maar ook gecontrolleerd en tot in de details verzorgd. Neptunus staat in driehoek met Saturnus en sextiel Mars, zelfs de hoeveelheid alchol dat verkocht mag worden staat onder scherp toezicht. Één blik warm bier is het enige alcohol die je bij de Amsterdamse supermarkten kunt krijgen. Neptunus zal vooral aan zijn trek moeten komen via de glitz en glamour van de dag zelf. Denk Venus in Stier  – Denk Maxima! De Zon schijnt te schijnen – ook dat nog!

Astrologieblog weekhoroscoop: Woensdag gaat Mercurius naar Stier. Het vurige betoog van de Ram wordt gedoofd. Mercurius beheert door Venus brengt meer harmonie in de communicatie, al komt het denken op zich veel langzamer op gang. Ram is niet bedachtzaam. Stier wel!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op woensdag staat de Zon in driehoek Pluto. Dit geeft praktisch, realistisch, nuchter, doortastend, voortvarende energie. Pluto geeft inzicht in de materie – en de Zon in Stier is materialistisch van aard. Dit geeft dus een goede samenwerking vooral m.b.t. projecten die een zekere vorm hebben.

Astrologieblog weekhoroscoop: In het weekend staat Mercurius in sextiel met Neptunus (op zaterdag) en in oppositie met Saturnus (op zondag). Saturnus en Neptunus hebben met vorm en fantasie te maken, met grenzen en grenzeloosheid. Mercurius bemiddelt tussen twee schijnbaar uitersten. Dit kan enerzijds heel creatief maar anderzijds heel vermoeiend uitpakken. Met Mars in driehoek met Pluto laat op zondag avond, lijkt het mij een goed idee om deze week met een dikke knuffel af te ronden.

Astrologieblog weekhoroscoop: In een flits: Je eigen gedrag, je waarden en normen onder de loep nemen en kies bewust; geniet van de laatste Koninginnedag; zondag avond kan opwindend zijn.

Trouwens, vandaag staat er een interview met mij in de Telegraaf over de horoscopen van Willem-Alexander en Maxima. Zou jij meer over je eigen horoscoop willen weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Koning worden midden in het eclips seizoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *