Astrologieblog weekhoroscoop:Eclips, Mercurius, Venus – naar de kern terugkeren

Astrologieblog weekhoroscoop: Het voelt alsof we de lente overgeslagen hebben om meteen aan de zomer te beginnen. De feestelijke stemming in de hoofdstad staat in schril contrast met het slechte nieuws in de kranten en op tv. Buiten zittend, op een zon overgoten bankje onder prachtige bomen, zat ik laatst te denken aan wat ik in mijn leven echt belangrijk vind. Met de noorderlijke maansknoop momenteel in Schorpioen, en de zuidelijke maansknoop in Stier, worden we uitgenodigd om datgene overboord te gooien wat niet langer bij ons past. We worden gevraagd om dichter bij onze essentie te komen. Dit is de weg die naar meer authenticiteit leidt. Saturnus retrograde in Schorpioen, benadrukt de noodzaak om naar de wezenlijke kern terug te keren. Tijdens deze eclips periode, is het wel nuttig om in gesprek met jezelf te gaan.

Astrologieblog weekhoroscoop: De week begint met Mercurius, Mars, Zon, Zuidknoop en Venus in Stier. Dit is enerzijds heel relaxt, vooral Venus kan lekker luieren, echter Mars in Stier blijkt een formidabele kracht te hebben, wat zich graag leent voor fysieke arbeid: tuin omspitten, muren slopen, huis verbouwen, enz.. Mars is ook door Venus beheerd, zodat alle werkzaamheden die met verfraaing te maken hebben, onder gunstige gesternte staan.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dinsdag staat Mercurius in Stier in driehoek met Pluto in Steenbok. Stier is bedachtzaam – en laat zich meestal niet verleiden tot gekke uitspraken- als er iets gezegd wordt, is het meestal praktisch en goed overwogen. Pluto daarentegen wil de kern raken en datgene bloot leggen die het goede functioneren in de weg staat. Op woensdag staat Mercurius conjunct met Mars en zowel Mercurius als Mars staan in sextiel met Chiron. Constructieve communicatie kan leiden tot een structurele aanpak van diepgewortelde problemen. Genezing komt na het erkennen en omschrijven van een probleem. Dit is zeer nuttige energie mits constructief gebruikt.

Astrologieblog weekhoroscoop: Donderdag maakt Venus de overstap van Stier naar Tweeling. Eenmaal in Tweeling, maakt Venus een receptie met Mercurius in Stier. De ontstane relatie tussen Mercurius en Venus is gunstig voor beide planeten. Venus wordt wat soepeler, beweegelijke en vrijer in de omgang. Mercurius daarentegen kan zich beter uiten, hij wordt ook vlotter, minder stug. De creativiteit wordt door de samenwerking bevordert.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vrijdag is er een gedeeltelijke zonsverduistering, ook een solar eclips genoemd. Venus is de heerser van deze eclips- en zij is net een dag eerder van teken veranderd. Dit duidt op nieuwe ontwikkelingen, nieuwe rijkdom, en ook nieuwe kansen. Stil staan is geen optie. Bereidheid om nieuwe wegen in te slaan, om voor diversiteit te keizen, voor nieuwe vormen van samenwerking. Tijdens deze eclips is de maan sterk, niet alleen omdat zij het licht van de zon afpakt, maar ook omdat zij in het teken Stier verhoogd staat. Aandacht voor vrouwen, kinderen, babies. Deze eclips in Stier is een beetje dubbelzinnig want met vier planetn in Stier, tegenover de noordknoop in Schorpioen, wordt ook de nadruk op traditie, vertrouwde manieren van zaken doen, de elite, exclusiviteit, wat men geƫrfd heeft, verworven rechten, enz. gelegd. Dit is weinig verandering gezind. Wij zijn gehecht aan bepaalde priveleges en gewoontes. Gemakzucht dreigt veranderingen in de weg te staan. Eclips is zichtbaar over Australia (Western Australia, Northern Territories en Queensland).

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag avond haalt Mercurius de Zon in. Mercurius komt nu voor de Zon op. Iets kan openbaar worden gemaakt. Mars staat ook exact conjunct de zuidknoop en tegelijkertijd staat Maan conjunct Jupiter in Tweeling. Ik krijg een beeld van veel Twitter verkeer šŸ™‚ … Zondag wordt een druk, sociaal en geĆ«ngageerde dag.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week in een flits.. wees constructief in het denken, niet uit luiheid of gewoonte kansen om te veranderen onbenut laten gaan, en kom uit je cocon in het weekend !

Zou jij meer over je eigen horoscoop willen weten? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

21 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Eclips, Mercurius, Venus – naar de kern terugkeren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *